NSG logga
  • ToppbildH Varumärket Grästorp
  • Adventsljus med vita figurer
  • Lev din lantliga dröm i Grästorp!
  • Ulltomtar
  • Sortera i gröna påsar!

Näringsliv

Välkommen till Grästorps kommuns näringslivssidor. Här finner du fakta och information om det som berör näringslivet i kommunen, information för nyföretagare, nyttiga länkar och mycket annat.

Näringslivssamverkan Grästorp (NSG)             

Näringslivssamverkan Grästorp är en ideell förening som driver näringslivsarbetet i kommunen. Huvudmän i NSG är Grästorp Handel, Företagarna, LRF, Grästorps Fastighetsägare, Åse Viste Sparbank och Grästorps kommun.

 

NSG samordnar näringslivsarbetet i kommunen och fungerar också som rådgivare för företagarna i frågor som gäller framför allt affärsutveckling, etablering och samverkan. Det övergripande målet är att utveckla och stärka näringslivet i Grästorp.

 

Näringslivsutvecklare är Alma Ohlin. Hon arbetar även med centrumutveckling, evenemang och marknadsföring av Grästorps kommun.

 

Information om NSG 

 

 

Nyheter och aktuellt  

 

Möten för företagare

Det är dags för frukostmöte igen. Tisdagen den 9 december kl.8 bjuds samtliga företagare in till Grästorps Konserthus. Tema för mötet är Lönsamma energisparåtgärder, trots sjunkande energipriser. Föredragshållare är Stellan Gedell, Energirådgivare på Grästorps kommun. 
Anmäl dig senast 5 december till alma.ohlin@grastorp.se Svenskt Näringsliv bjuder in till ett samtal om företagens betydelse i Grästorp kommun.

Förståelsen för att det är företagen som skapar jobben är viktig, liksom förståelsen för företagens villkor. Svenskt Näringsliv har under mer än tio års tid undersökt hur företagsklimatet utvecklats i Grästorp.

Vad betyder företagsklimatet för konkurrenskraften, tillväxten och jobben i Grästorp? Hur kan företagsklimatet i Grästorp bli bättre? Vilka förändringar behövs?

Mötet inleds med en genomgång av det senaste resultatet av Svenskt Näringslivs undersökning, där i år samma frågor även ställts till politikerna i Grästorp kommun.

Datum: 20 november, 2014
Tid: kl 11:30-13:00
Plats: Café Nordstan, Grästorp

Anmälan till 
marianne.bouvin@svensktnaringsliv.se


Grästorp högst upp på listan i Skaraborg

Resultat av Svenskt Näringslivs enkät om företagklimatet i Sveriges kommuner 2013 är nu här. 

foeretagsklimat skaraborg 13
 

Position Väst - ett nytt samarbete för ökad tillväxt

    

Position Väst är tillväxtzonen mellan Göteborg och Oslo. Här samarbetar 18 kommuner för att få fler företag att etablera sig. En av kommunerna är Grästorp. Information om samarbetet i Position Väst.

 

Grästorps kommun kraftigt uppåt i Svenskt Näringslivs ranking

När Svenskt Näringsliv den 23 april presenterade sin Ranking 2013 om företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner, avancerade Grästorp 36 placeringar till plats 43. Kommunen har stadigt klättrat uppåt i listan sedan vi 2005 låg på plats 273!

Svenskt Näringsliv gör varje år en enkätundersökning bland företagare med flera frågor om det lokala företagsklimatet. Företagare får betygsätta hur de upplever den lokala miljön för det egna företaget. Dessutom väger Svenskt Näringsliv in en mängd statistiska faktorer som exempelvis nyföretagsamhet, andel personer i arbete och företagande. Vad gäller nyföretagsamhet har Grästorp avancerat 152 placeringar sedan förra året.

Bland Västra Götalandsregionens 49 kommuner placerar sig Grästorp på plats 7.Grästorp deltar i Omställningskontoret+

Det är en kraftfull satsning på ökad tillväxt och sysselsättning i 18 kommuner i Västsverige. Du som företagare kan få tillgång till värdefull kompetens i form av finansieringslösningar, professionell affärsutveckling och stöttning vid nyetablering och nystart av företag. Projektet pågår till och med 2014 och består av olika utvecklingsinsatser för att stärka företagen och förnya och bredda näringslivet. Läs mer om Omställningskontoret+

Grästorps representant i arbetet med Omställningskontoret+ är Alma Ohlin, NSG.

Kontakta oss


Näringslivsutvecklare

Alma Ohlin
Telefon: 0514-580 76
E-post: Alma Ohlin 

Landsbygdsutveckling
Ida Järphag
Telefon: 0514 582 91
E-post: Ida Järphag