NSG logga
  • ToppbildH Varumärket Grästorp
  • Golfspelare vid 18:e hålet
  • Lev din lantliga dröm i Grästorp!
  • Ljusfestival 1-8 oktober
  • Sortera i gröna påsar!

Näringsliv

Välkommen till Grästorps kommuns näringslivssidor. Här finner du fakta och information om det som berör näringslivet i kommunen, information för nyföretagare, nyttiga länkar och mycket annat.

Näringslivssamverkan Grästorp (NSG)             

Näringslivssamverkan Grästorp är en ideell förening som driver näringslivsarbetet i kommunen. Huvudmän i NSG är Grästorp Handel, Företagarna, LRF, Grästorps Fastighetsägare, Åse Viste Sparbank och Grästorps kommun.

NSG samordnar näringslivsarbetet i kommunen och fungerar också som rådgivare för företagarna i frågor som gäller framför allt affärsutveckling, etablering och samverkan. Det övergripande målet är att utveckla och stärka näringslivet i Grästorp.

Näringslivsutvecklare är Sofia Jessen. Hon arbetar även med centrumutveckling, evenemang och marknadsföring av Grästorps kommun.

Välkommen till vår nya näringslivssida


http://www.naringslivgrastorp.se/


Position Väst - ett nytt samarbete för ökad tillväxt

    

Position Väst är tillväxtzonen mellan Göteborg och Oslo. Här samarbetar 18 kommuner för att få fler företag att etablera sig. En av kommunerna är Grästorp. Information om samarbetet i Position Väst.

Grästorps kommun kraftigt uppåt i Svenskt Näringslivs ranking

När Svenskt Näringsliv den 23 april presenterade sin Ranking 2013 om företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner, avancerade Grästorp 36 placeringar till plats 43. Kommunen har stadigt klättrat uppåt i listan sedan vi 2005 låg på plats 273!
2014 och 2015 har kommunen fortsatt klättra upp i rakningen och 2016 års rankning publiceras den 20 september.

Svenskt Näringsliv gör varje år en enkätundersökning bland företagare med flera frågor om det lokala företagsklimatet. Företagare får betygsätta hur de upplever den lokala miljön för det egna företaget. Dessutom väger Svenskt Näringsliv in en mängd statistiska faktorer som exempelvis nyföretagsamhet, andel personer i arbete och företagande. Vad gäller nyföretagsamhet har Grästorp avancerat 152 placeringar sedan förra året.

Bland Västra Götalandsregionens 49 kommuner placerar sig Grästorp på plats 7.


Grästorp deltar i Omställningskontoret+

Det är en kraftfull satsning på ökad tillväxt och sysselsättning i 18 kommuner i Västsverige. Du som företagare kan få tillgång till värdefull kompetens i form av finansieringslösningar, professionell affärsutveckling och stöttning vid nyetablering och nystart av företag.

Senast uppdaterad 2016-06-08

Kontakta oss


Näringslivsutvecklare och
Landsbygdsutvecklare 
Sofia Jessen
Telefon: 0514-580 76
E-post: Sofia Jessen