Dela sidan på sociala medier

Meny Lunneviskolan

Här finns meny för skolrestaurangen på Lunneviskolan i Grästorp.

Till lunchen serveras även:

  • En varierad salladsbuffé
  • Hårt bröd och bordsmargarin
  • Ekologisk mjölk eller vatten som måltidsdryck


Vecka: 50 (10/12 – 16/12)

måndag: Nikkaluoktasoppa, serveras med mjukt bröd & pålägg
tisdag: Persilje- & polentapanerad fiskfilé, serveras med potatismos & med äppel- & dillsås
onsdag: Lady & Lufsens italienska köttbullar i tomatsås, serveras med spaghetti
torsdag: VI firar Lucia med risgrynsgröt & skinksmörgås
fredag: Ugnsgratinerad fläsknoisette med sambal-oelektäcke, serveras med ris & vinbärsgelé


Vecka: 51 (17/12 – 23/12)

måndag: Lasagne
tisdag: Stekt korv, serveras med pommes frites & gurkmajonnäs
onsdag: Julbord med klassiska tillbehör
torsdag: Kökets val
fredag: God jul och god fortsättning

 

Vecka: 2 (7/1 – 13/1)

måndag: Stängningsdag
tisdag: Kökets val
onsdag: Morotssoppa, serveras med mjukt bröd & pålägg
torsdag: Tacofrestelse, serveras med vitlökssås
fredag: Stekt panerad fisk, serveras med potatis & stuvad spenat


Vecka: 3 (14/1 – 20/1)

måndag: Pocherad fiskfilé, serveras med potatismos & dillsmör
tisdag: Stekt kycklingklubba, serveras ris & currysås
onsdag: Ostfylld tortellini, serveras med krämig tomatsås
torsdag: Gulaschsoppa, serveras med gräddfil, mjukt bröd & pålägg
fredag: Spaghetti & köttfärssås


Vecka: 4 (21/1 – 27/1)

måndag: Korvbuffé, serveras med potatisgratäng
tisdag: Örtsoppa med vitlökskräm, serveras med mjukt bröd & pålägg
onsdag: Köttbullar, serveras med potatis, gräddsås & lingonsylt
torsdag: Ugnsgratinerad fisk smaksatt med tomat & oregano, serveras med potatis
fredag: Citronkyckling, serveras med stekt kulpotatis & vitlöksyoghurt


Vecka: 5 (28/1 – 3/2)

måndag: Lasagne smaksatt tomat & basilika, serveras med vitlökssås
tisdag: Helstekt fläskkotlett, serveras med potatis & grönpepparsås
onsdag: Kycklingsoppa smaksatt med äpple & curry, serveras med mjukt bröd & pålägg
torsdag: Fyrkantiga medelhavsbiffar, serveras med Juliennepotatis & kall sås smaksatt med soltorkad tomat
fredag: Ugnstekt laxfilé, serveras med potatis & romsås


Vecka 6 (4/2 – 10/2)

måndag: Stekt panerad fiskfilé*, serveras med potatis & dansk remouladsås
tisdag: Stekt kycklinglårfilé med smak av dragon, serveras med fusilli med basilika och parmesanostolja
onsdag: Köttsoppa med rotfrukter, serveras med mjukt bröd & pålägg
torsdag: Wokade äggnudlar & färska grönsaker, serveras med sweet chilisås
fredag: Tacobuffé med klassiska tillbehör


Vecka: 7 (11/2 – 17/2)

måndag: Kökets val – Vegetariskt
tisdag: Kökets val – Soppa
onsdag: Kökets val – Färsrätt
torsdag: Kökets val – Fiskrätt
fredag: Kökets val – Kötträtt


Vecka: 8 (18/2 – 24/2)

måndag: Korv stroganoff, serveras med ris
tisdag: Kyckling Marengo (smaksatt med vitt vin, tomat & champinjon), serveras med stekt kulpotatis
onsdag: Ost- & broccolisoppa, serveras med mjukt bröd & pålägg
torsdag: Köttfärslimpa, serveras med potatis, gräddsås, inlagd gurka & lingonsylt
fredag: Ugnsgratinerad fisk smaksatt med vitlök och gräslök, serveras med potatismos


Vecka 9 (25/2 – 3/3)

måndag: Mexikansk frestelse, serveras med tacosås
tisdag: Fiskburgare, serveras med bulgur & grön örtsås
onsdag: Stekt kycklingfilé, serveras med stekt kulpotatis, gräddsås
torsdag: Potatis- & purjolökssoppa, serveras med mjukt bröd & pålägg
fredag: Pannbiff, serveras potatis, stekt lök, gräddsås & lingonsylt


Vecka: 10 (4/3 – 10/3)

måndag: Husets fiskpinnar, serveras med potatismos & skirat smör
tisdag: Spaghetti & köttfärssås
onsdag: Stängningsdag
torsdag: Rotfruktsgratäng, serveras med fetaostkräm
fredag: Ugnsgratinerad fläsknoisette med sambal oelektäcke, serveras med ris & vinbärsgelé


* Med reservation för ändringar