Dela sidan på sociala medier

Meny Nya Centralskolan

Här finns meny för Restaurang Allemansrätten på Nya Centralskolan i Grästorp.

Du har utöver dagens lunch ytterligare två alternativa rätter att välja på varav en är vegetarisk.

Till lunchen serveras även:
- En varierad salladsbuffé
- Hårt bröd och bordsmargarin
- Ekologisk mjölk eller vatten som måltidsdryck


Vecka: 7 (11/2 – 17/2)

måndag: Kökets val – Vegetariskt
tisdag: Kökets val – Soppa
onsdag: Kökets val – Färsrätt
torsdag: Kökets val – Fiskrätt
fredag: Kökets val – Kötträtt


Vecka: 8 (18/2 – 24/2)

måndag: Korv stroganoff, serveras med ris
tisdag: Kyckling Marengo (smaksatt med vitt vin, tomat & champinjon), serveras med stekt kulpotatis
onsdag: Ost- & broccolisoppa, serveras med mjukt bröd & pålägg
torsdag: Köttfärslimpa, serveras med potatis, gräddsås, inlagd gurka & lingonsylt
fredag: Ugnsgratinerad fisk smaksatt med vitlök och gräslök, serveras med potatismos


Vecka 9 (25/2 – 3/3)

måndag: Mexikansk frestelse, serveras med tacosås
tisdag: Fiskburgare, serveras med bulgur & grön örtsås
onsdag: Stekt kycklingfilé, serveras med stekt kulpotatis, gräddsås
torsdag: Potatis- & purjolökssoppa, serveras med mjukt bröd & pålägg
fredag: Pannbiff, serveras potatis, stekt lök, gräddsås & lingonsylt


Vecka: 10 (4/3 – 10/3)

måndag: Husets fiskpinnar, serveras med potatismos & skirat smör
tisdag: Spaghetti & köttfärssås
onsdag: Stängningsdag
torsdag: Rotfruktsgratäng, serveras med fetaostkräm
fredag: Ugnsgratinerad fläsknoisette med sambal oelektäcke, serveras med ris & vinbärsgelé

 

Vecka: 11 (11/3 – 17/3)

måndag: Italiensk pastagratäng smaksatt med tomat & örter, serveras med basilikasås
tisdag: Morotssoppa, serveras med mjukt bröd & pålägg
onsdag: Kålpudding, serveras med potatis, gräddsås & lingonsylt
torsdag: Ugnsgratinerad fisk smaksatt med citron & färskost, serveras med potatismos
fredag: Kyckling nuggets, serveras med basmatiris & sötsur sås

 

Vecka: 12 (18/3 – 24/3)

måndag: Ugnsgratinerad kassler med ost-& ananastäcke, serveras med ris
tisdag: Morotsbiffar, serveras med klyftpotatis & mango chutneysås
onsdag: Gulaschsoppa på köttfärs, serveras med creme fraiche, mjukt bröd & pålägg
torsdag: Hamburgare med tillbehör
fredag: Kokt fiskfilé, serveras med potatis & persiljesås

 

Vecka: 13 (25/3 – 31/3)

måndag: Laxpudding, serveras med skirat smör
tisdag: Grillad kycklingklubba, serveras med vitlökspotatis & bearnaisesås
onsdag: Tagliatelle, serveras med ost- & broccolisås
torsdag: Ärtsoppa med rimmat fläsk, serveras med mjukt bröd & pålägg
fredag: Pasta bolognese

Vecka: 14 (1/4 – 7/4)

måndag: Halv special, serveras med gurkmajonnäs
tisdag: Spenatsoppa, serveras med mjukt bröd & pålägg
onsdag: Italienska köttbullar i tomatsås, serveras med spaghetti
torsdag: Stekt panerad fiskfilé*, serveras med potatis & kall skaldjurssås
fredag: Djungelkyckling smaksatt med curry & banan, serveras ris

 

Vecka 15 (8/4 – 14/4)

måndag: Raggmunk, serveras med lingonsylt
tisdag: Biff stroganoff, serveras ris & syltlök
onsdag: Potatis- & purjolökssoppa, serveras med mjukt bröd & pålägg
torsdag: Påskbuffé med klassiska tillbehör
fredag: Kökets val

 

Vecka: 16 (15/4 – 21/4)

måndag: Kökets val
tisdag: Kökets val
onsdag: Kökets val
torsdag: Kökets val
fredag: Kökets val

 

Vecka: 17 (22/4 – 28/4)

måndag: Annandag påsk
tisdag: Kycklingsoppa smaksatt med curry & äpple, serveras med mjukt bröd & pålägg
onsdag: Pannbiff, serveras potatis, stekt lök, gräddsås & lingonsylt
torsdag: Fish & chips, serveras med tartarsås
fredag: Kebabsplit, serveras med potatismos & kebabsås

* Med reservation för ändringar