Dela sidan på sociala medier

Meny Nya Centralskolan

Här finns meny för Restaurang Allemansrätten på Nya Centralskolan i Grästorp.

Du har utöver dagens lunch ytterligare två alternativa rätter att välja på varav en är vegetarisk.

Till lunchen serveras även:
- En varierad salladsbuffé
- Hårt bröd och bordsmargarin
- Ekologisk mjölk eller vatten som måltidsdryck

 

Vecka: 42 (15/10 – 21/10)

Mån: Pasta bolognese
Tis: Stekt kycklingfilé, serveras med ris & currysås
Ons: Ugnstekt laxfilé, serveras med potatis & romsås
Tors: Vi firar måltidens dag med skaraborgs nationalrätt – Kokt grynkorv, serveras med potatis & senapssås
Fre: Grekisk färsbiff smaksatt med soltorkad tomat och fetaost, serveras med potatis & tzatziki

 

Vecka: 43 (22/10 – 28/10)

måndag: Ostgratinerad falukorv, serveras med potatismos
tisdag: Gulaschsoppa på köttfärs, serveras med creme fraiche, mjukt bröd & pålägg
onsdag: Ugnsgratinerad fisk med parmesan- & basilikatäcke, serveras med potatis
torsdag: Höstgryta smaksatt med svamp & lingon, serveras med potatis
fredag: Tacos med tillbehör

 

Vecka: 45 (5/11 – 11/11)

måndag: Thaigryta smaksatt med kokosmjölk och röd curry, serveras med äggnudlar
tisdag: Köttbullar, serveras med potatis, gräddsås & lingonsylt
onsdag: Pumpasoppa, serveras med mjukt bröd & pålägg
torsdag: Ugnsbakad fiskfilé, serveras med potatis & hummersås
fredag: Kallskuren kassler, serveras med potatisgratäng & grillsallad


Vecka: 46 (12/11 – 18/11)

måndag: Korv stroganoff, serveras med ris
tisdag: Broccolisoppa, serveras med mjukt bröd & pålägg
onsdag: Stekt panerad fisk, serveras med potatis & remouladsås
torsdag: Spaghetti alla bolognese – Spaghetti & köttfärssås
fredag: Kyckling Marengo (smaksatt med vitt vin, tomat & champinjon), serveras med stekt kulpotatis


Vecka: 47 (19/11 – 25/11)

måndag: Morotssoppa, serveras med mjukt bröd & pålägg
tisdag: Lasagne smaksatt med tomat & basilika
onsdag: Ugnsgratinerad fisk smaksatt med vitlök och gräslök, serveras med potatis
torsdag: Husets hamburgare med tillbehör och pommes frites
fredag: Salvia- och honungsbalsamicoglaserad fläskkarré, serveras med råstekt vitlökspotatis & rostad majsyoghurt


Vecka: 48 (26/11 – 2/12)

måndag: Pocherad torskfilé, serveras med potatismos & dillsmör
tisdag: Stekt fläsk, serveras med potatis, löksås & lingonsylt
onsdag: Köttfärsbiff smaksatt med gurka & pepparrot, serveras med potatis, gräddsås & lingonsylt
torsdag: Cowboysoppa, serveras med mjukt bröd & pålägg
fredag: Pulled pork, serveras i pitabröd med tillbehör & barbecue-sås


Vecka 49 (3/12 – 9/12)

måndag: Viltskavsgryta, serveras med potatismos & vinbärsgelé
tisdag: Potatis- & purjolökssoppa, serveras med mjukt bröd & pålägg
onsdag: Stekt falukorv, serveras med stuvade makaroner (stuvning och makaroner för sig)
torsdag: Djungelkyckling smaksatt med curry & banan, serveras ris
fredag: Ugnstekt laxfilé, serveras med potatis & romsås


Vecka: 50 (10/12 – 16/12)

måndag: Nikkaluoktasoppa, serveras med mjukt bröd & pålägg
tisdag: Persilje- & polentapanerad fiskfilé, serveras med potatismos & med äppel- & dillsås
onsdag: Lady & Lufsens italienska köttbullar i tomatsås, serveras med spaghetti
torsdag: VI firar Lucia med risgrynsgröt & skinksmörgås
fredag: Ugnsgratinerad fläsknoisette med sambal-oelektäcke, serveras med ris & vinbärsgelé


Vecka: 51 (17/12 – 23/12)

måndag: Lasagne
tisdag: Stekt korv, serveras med pommes frites & gurkmajonnäs
onsdag: Julbord med klassiska tillbehör
torsdag: Kökets val
fredag: God jul och god fortsättning

 

* Med reservation för ändringar