Utbildning i svenska för invandrare (SFI)

Från och med 2016 hanteras SFI i Grästorp av Lidköpings kommun. Utbildningen anordnas och genomförs dock som tidigare i Kulturhuset i Grästorp.

Utbildningen ger grundläggande kunskaper i svenska språket. Förmågan att kommunicera muntligt och skriftligt i vardags- och samhällsliv tränas. Utbildningen ger även kunskap om svenskt samhällsliv, arbetsliv och kultur.

- Målet med utbildningen är att man får sådana kunskaper i det svenska språket, om den svenska kulturen och svenskt samhällsliv så att man klarar vardagsliv, yrkesliv och vidare utbildning.

- Vid utbildningen tillämpas flexibel intagning och individuell studietakt på olika nivåer.

- Man kan få betyg efter kurserna A, B, C och D.

- Studierna är kostnadsfria. Det utgår ingen form av studiestöd när man läser SFI.

- För att få studera på SFI ska man vara folkbokförd i kommunen och ha uppehålls- och arbetstillstånd, fullständigt personnummer med 10 siffror. Man ska vara minst 16 år.

Information och ansökningsblankett via Campus Lidköpinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster