Dela sidan på sociala medier

Feriepraktik 2018

Fikastund på Vistegården

Nu har du som ungdom möjlighet att få in en fot i arbetslivet och
samtidigt tjäna en extra slant under sommarlovet. Ta chansen att testa ett yrke som du kanske redan nu är nyfiken på eller vill veta mer om.

Vi erbjuder feriepraktik inom flera av kommunens verksamheter exempelvis barn och ungdom, parkarbete, vård och omsorg, administration samt kultur och fritid. Det finns även möjlighet att arbeta i en förening.

Kommunen erbjuder alla som får en praktikplats 2 veckors sammanhängade feriepraktik under perioden 18 juni – 17 augusti inom kommunens verksamhet eller i en förening. Ersättningen är 63 kronor/timman inklusive semesterersättning.

Vem kan söka feriepraktik?

Du som går i årskurs 9 och i årskurs 1 på gymnasiet (födda 2001-2002) kan söka feriepraktik. Även du som är född 22 augusti - 31 december 2000 kan söka (eftersom åldersgruppen bara fått söka ett år tidigare). För att kunna söka behöver du även vara folkbokförd i Grästorps kommun.

Så ansöker du om feriepraktik

Du gör din ansökan om feriepraktik digitalt via kommunens e-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi vill ha din ansökan senast 13 april.

Välkommen till en trevlig sommar hos oss!

Kombinera din praktik med utbildningsvecka

Du som har fått praktik har möjlighet att göra en av de två praktikveckorna i en förening. Under veckan får du möjlighet att lära dig grunderna i ledarskap och tränarskap, så du kan bli en bra och trygg ledare för barn och ungdomar. Om du är intresserad av att kombinera din praktik med utbildning kan du välja det i din anmälan.

Här hittar du mer information om utbildningsveckanPDF.

Vill du veta mer?

Kontakta Pia Bengtsson. Telefon: 0514-580 83, mail: pia.bengtsson@grastorp.se