Dela sidan på sociala medier

Sommarlovsentreprenör

Om du är 16-18 år och är sugen på att starta eget kan du testa att bli sommarlovsentreprenör! Du får stöttning och ett startkapital från Grästorps kommun.

Bli din egen chef i sommar i form av en sommarlovsentreprenör. Det ger dig möjligheten att skapa ditt eget sommarjobb, själv eller tillsammans med en kompis! Vi hjälper dig med utbildning, försäkring och stöd.

I programmet ingår:

  • En veckas kick-off med duktiga inspiratörer som hjälper dig att skapa en bra startplatta för dig och din verksamhet
  • Handledare som följer dig och dina kompisar på vägen
  • Nätverk och mentorer som hjälper dig att lyckas
  • Försäkring och startpeng/stipendium på 2000 kronor
  • Avslutningsaktivitet med utvärdering

Så här fungerar konceptet:

Steg 1 – Anmäl dig (innan 24 april)

Alla ungdomar som är skrivna i Vara, Essunga, Grästorps kommun och är födda mellan 2002-2000 är välkommen att anmäla sitt intresse. Inför sommaren 2017 kan vi erbjuda 16 platser.

Steg 2 – Obligatorisk kick-off-vecka

Programmet startar med en veckas kick-off direkt efter skolavslutningen där varje deltagare får hjälp att utveckla idéer och göra en enkel affärsplan för sitt företag. Efter kick-off veckan är du certifierade sommarlovsentreprenör. Du får ett startkapital på 2000 kr och en försäkring som gäller under din tid som företagare.

Steg 3 – Testa din affärsidé

Du startar upp ditt företag och börja sälja den produkt eller tjänst du har som idé! Handledare följer dig och dina kompisar på vägen, bollar idéer och hjälper dig hitta lösningar på det som är aktuellt för dig. Eftersom du är din egen chef bestämmer du själv i vilken utsträckning du jobbar. De flesta brukar jobba med sitt företag i minst tre veckor. Bra att veta: om du tjänar mindre än 18 782 kronor per år behöver du inte betala skatt.

Steg 4 - Kick-out!

Det avslutande steget är en kick-out i augusti. Då samlas vi allihop, tar del av varandras erfarenheter och utvärderar sommaren under glada former! Då avslutas också ditt företag i sommarlovsentreprenörsformen. Vill du fortsätta med att driva ditt företag, kan vi tipsa dig om olika sätt att göra det.

Så här ansöker du

Sista ansökningsdatum var den 24 april 2017.

Frågor?

Kontakta Alma Ohlin, 070-296 13 43.

Företagare i Grästorp om sommarlovsentreprenörerna

Det är meriterande att vara Sommarlovsentreprenör. Efter att du avslutat sommaren som Sommarlovsentreprenör får du ett diplom, som du kan använda i ditt CV.

Några lokala företagare i Grästorp som rekommenderar Sommarlovsentreprenörerna:

Svante Andersson, Stenhaga Invest AB:

”Jag tycker att sommarlovsentreprenörerna är ett fantastiskt bra initiativ för att stärka entreprenörskapet i vårt land och jag tror att ungdomar som i tidig ålder intresserar sig för entreprenörskap har större chans att lyckas med att driva eget företag. ”

Daniel Wilson, Wilson Group AB:

“Jag anser att ungdomarna som har genomgått Sommarlovsentreprenörerna har en ökad kunskap och förståelse om hur ett företag fungerar. Står valet mellan en Sommarlovsentreprenör och en som inte varit med i konceptet, är valet självklart!”

Daniel Olsson, Invest Group AB:

”Flera av de stora entreprenörerna i Världen har börjat sitt företagande i tidig ålder. Man måste inte starta ett ”riktigt” företag när man är 18 år men börjar man tänka på att driva företag och testar på olika sätt så kommer förutsättningarna för att lyckas vara betydligt större.

Jag önskar att jag skulle fått möjligheten att gå sommarlovsentreprenörerna när jag var ung. Grattis! Du har fått en möjlighet, Ta den!”

Joakim Larsson, Skandia Elevator AB:

”Att vara entreprenör en ett sätt att tänka och ett sätt att leva. Genom livet kommer du mötas av allehanda saker. En del människor väljer att se det som de möter som möjligheter andra ser det som problem.

De som ser möjligheterna upplever en större livskvalité eftersom de tror sig kunna påverka sina liv och skapa en positiv framtid för sig själva. Ett sätt att skapa en egen framtid är att driva ett eget företag.

Genom sommarlovsentreprenörerna får du en chans att prova på att driva ett eget företag. Ta den chansen och börja leva det liv du vill leva.”