Dela sidan på sociala medier

Etablera ditt företag i Grästorp!

In English

Grästorp är en liten kommun. Det gör oss mycket flexibla och snabba. Vi gömmer oss inte bakom en snårig byråkrati, utan vi samarbetar effektivt tillsammans med det lokala näringslivet!

starta företag

Grästorp – lantligt men centralt
Grästorps kommun har ett mycket varierat näringsliv med småindustrier; ett rikt handelsutbud med intressanta och framgångsrika verksamheter, många serviceföretag och en stor mängd jordbruksföretag. De senaste åren har flera kvalificerade IT-företag etablerat sig här och ligger inom sina områden i teknikens absoluta framkant. I Grästorp råder en stark entreprenörsanda och en positiv företagarinställning. Detta återspeglar sig i Svenskt Näringslivs årliga ranking om företagsklimatet. De senaste åren har Grästorp legat på Topp 100-listan, senaste placeringen är plats 42 bland Sveriges 290 kommuner. Kommunen ligger strategiskt vid riksvägarna 47 och 44 och mitt i Västra Götalandsregionen med närhet till Trollhättan, Vänersborg, Lidköping och övriga Västsverige. Rakt genom kommunen går järnvägen Uddevalla-Borås-Varberg, vilket innebär att vi har täta anslutningar till Västra stambanan Stockholm-Göteborg och södra delarna av landet via Borås. Flyg till och från Stockholm går från Trollhättan-Vänersborgs flygplats som vi når på cirka 20 minuter. Resan till Stockholm tar en timme.

Framför allt erbjuder Grästorps kommun en fantastisk boendemiljö. Ett mycket rikt föreningsliv, stora möjligheter till sport- och fritidsaktiviteter och bra hus- och tomtpriser gör att många väljer att bosätta sig och etablera företag här. Grästorp är ett handelscentrum med flera handels- och serviceföretag. Här finns också ett flertal företag inom tillverknings- och tjänstesektorn. De flesta är småföretag. De största företagen är Linjemontage AB, Ahlsell Sverige AB (Gelia), DataVäxt AB, LOK Industri AB, och Axima AB.