Dela sidan på sociala medier

Om oss

Grästorps medlemmer

Grästorp är en framgångsrik kommun när det gäller klimatet för företagare. Här hittar du fakta och information om allt som rör näringslivet.

Näringslivssamverkan Grästorp (NSG) är en ideell förening som driver näringslivsarbetet i kommunen. Huvudmännen i NSG är Grästorp Handellänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, Företagarnalänk till annan webbplats, LRFlänk till annan webbplats, Grästorps Fastighetsägarelänk till annan webbplats, Åse Viste Sparbanklänk till annan webbplats och Grästorps kommunlänk till annan webbplats.

NSG samordnar näringslivsarbetet i kommunen och fungerar också som rådgivare för företagarna i frågor som gäller framför allt affärsutveckling, etablering och samverkan. Det övergripande målet är att utveckla och stärka näringslivet i Grästorp.

Sofia Jessen

Näringslivsutvecklare är Sofia Jessen. Hon arbetar även med landsbygdsutveckling, centrumutveckling, evenemang och marknadsföring av Grästorps kommun.

 


En unik resurs för dig som företagare i Grästorp

Grästorp


  • En naturlig mötesplats för företagare
  • Stärker nätverken i kommunen
  • Rådgivning och samordning
  • En dörr in i den kommunala förvaltningen
  • Stimulerar entreprenörsandan
  • Hjälper dig som nystartad företagare
  • Intressanta företagarmöten 

Tre näringslivsorganisationer finns tillsammans med den lokala banken och kommunen representerade i NSG:s styrelse och det är den som driver det långsiktiga arbetet. Med NSG har Grästorp skapat en effektiv mötesplats och motor för näringslivsarbetet.

Grästorp1

Grästorp
Grästorp ligger mitt i Västra Götaland med större orter på nära håll. Här bor ca 5600 invånare. Grästorp har goda kommunikationer. Till Göteborg tar det under timmen och till Stockholm kan åka tåg över dagen. Flygplats finns i närområdet. Grästorp ligger i en vacker natur. Dessutom finns här ett rikt föreningsliv.

I Grästorp har vi en alldeles egen modell för att driva näringslivsarbetet. Här har näringslivet och kommunen bildat den ideella föreningen Näringslivssamverkan Grästorp (NSG).

Tre näringslivsorganisationer finns tillsammans med den lokala banken och kommunen representerade i NSG:s styrelse och det är den som driver det långsiktiga arbetet. Med NSG har Grästorp skapat en effektiv mötesplats och motor för näringslivsarbetet.

NSG:s övergripande mål är att utveckla och stärka näringslivet i kommunen. Våra insatser riktas i första hand mot befintliga företag och nystart av företag, men vi arbetar även med att hjälpa inflyttande företag att etablera sig i Grästorp. Företag i alla branscher är välkomna till NSG.

Vi anordnar regelbundna företagsträffar, oftast frukostmöten, med intressanta föredrags- hållare. Syftet med aktiviteterna är att öka kompetensen och att skapa samverkan och starka nätverk för företagarna. Flera gånger om året anordnar vi Starta eget-information i samarbete med Nyföretagarcentrum.


länk till annan webbplats
In English (this page)

If you would like information in English, read more on how you can ”Establish your company in Grästorp”If you would like information in English, read more on ”What we offer”