Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 27 februari 2018

Nyheter NSG

Företagfrukost

Nyhetsbrev för januari 2019


Välkommen 2019!!

2018 bjöd på mycket kul.
Med bland annat en toppnotering på vårt företagsklimat (plats 19 i Sverige), en nystartad tradition med gala samt två yrkesmässor i backspegeln, siktar vi nu på ett händelserikt år 2019.

Ha du idéer som du vill dela med dig av! Tveka inte att höra av dig till Sofia Jessen på NSG!

Nu kör vi!

Årets första frukostmöte för Grästorps företagare

 Ät frukost med andra företagare. Få senaste informationen från NSG. Vad händer i vår?
Besök på företaget Safety Seal.
Dessutom besök från Skaraborgs nystartade etableringsservice.


Denna gång är vi inbjudna att äta frukost på Safety seal, Plogvägen 3 i Grästorp.

Anmäl dig senast 18/1. men gärna så snart som möjligt! Välkommen!

Anmäl dig härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 

Viktig information från kommunens ekonomiavdelning!

Elektronisk faktura
Från 1 april 2019 är det obligatoriskt för kommuner, landsting, regioner och offent­liga myndigheter att ta emot elektroniska fakturor. Kravet på e-fakturering omfat­tar alla fakturor som en leverantör utfärdar till kommunen, oavsett hur upphand­lingen och inköpet gått till.

Vi önskar därför att så många som möjligt av våra leverantörer ansluter sig till tjänsten innan dess.
Grästorps kommun kan ta emot elektroniska fakturor (e-fakturor) i formatet PEPPOL eller Svefaktura från våra leverantörer.
Observera att Pdf inte är ett godkänt format och anses inte vara en elektronisk faktura.

E-faktura innebär att leverantören skickar faktura från sitt system direkt till kommunens fakturasystem eller via en fakturaportal. Detta innebär en snabbare, säkrare och mer miljö­vänlig fakturahantering.
Det kommer, under en övergångsperiod, också vara möjligt att skicka pappers­fakturor till kommunens fakturaadress. Pappersfakturorna kommer då att skan­nas för att kunna hanteras digitalt i kommunens fakturasystem.
I kommunen pågår ett arbete med att förbereda system och rutiner inför det nya lagkravet från 1 april 2019. Vi har också för avsikt att återkomma med yt­terligare information kring vilka möjligheter som finns för att skicka e-faktura till Grästorps kommun.

Har du redan nu frågor kring e-faktura eller andra fakturafrågor är du välkom­men att kontakta Carina Walfridsson, Grästorps kommun ekonomienhet.
Telefon 0514-581 25
Mail carina.walfridsson@grastorp.se

 


 

Tips från NSG:

Exportlunch med Exportboost

Välkommen på en Exportlunch och Exportboost där du får lyssna till de senaste nyheterna om Brexit, träffa några av Västra Götalands bästa exportrådgivare och få individuellt anpassad support.

Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

 

Vill du läsa tidigare nyhetsbreven besök nyhetsarkiv

 

Grästorps företagsklimat bäst i Skaraborg!

Företagarna är all mer nöjda med företagsklimatet i Grästorp. I svenskt näringsliv undersökning syns en positiv utveckling för företagsklimatet i Grästorp. Grästorps företagsklimat placerar oss i topp av Skaraborgs kommuner och långt över rikssnittet.

- Det här är glädjande nyheter och ett kvitto på att kommunen är en gynnsam plats för företagare. Vi tror att det goda klimatet beror mycket på god samverkan, NSG och inte minst våra drivna företagare i kommunen. Resultatet sporrar oss att fortsätta arbeta på att skapa rätt förutsättningar för företag i kommunen så att de företag som är etablerade trivs och att fler ser Grästorp som en möjligheternas kommun, säger Sofia Jessen, näringslivutvecklare.

du kan läsa mer på http://www.foretagsklimat.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Företagsklimat