Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 27 februari 2018

Nyheter NSG

 

Här kommer vårt nyhetsbrev för juni 2018

Nyheter från Näringslivssamverkan Grästorp

Sommar- After Work för Grästorps företagare 4/7!

Välkommen att fira in sommaren med NSG! Alla företagar i Grästorp är inbjudna. Boka datumet så kommer detaljer och anmälningsinformation närmare inpå!

Äntligen är LEGO-league tillbaka i Grästorp!

FIRST LEGO League är en kunskaps- och tekniktävling där vi inspirerar barn och unga i åldern 10–16 år att bli morgondagens tekniker och problemlösare. 

Det är en lagtävling (ca 10 ungdomar per lag) där man jobbar tillsammans runt ett projekt. Uppdraget man får är ”designat” så att det ska likna hur man jobbar i arbetslivet. Det bygger även till stor del på att man har sponsorer och olika företag att jobba med, till exempel när det gäller att få tips kring marknadsföring.

Skolan i Grästorp hoppas att det blir några företag som vill vara med i denna viktiga och roliga satsning. Erfarenheten sedan tidigare är att både ungdomarna och företagen har varit positiva till samarbetet. Det är ett fantastiskt bra sätt att lära känna intresserade ungdomar, väcka intresse och bygga relation inför framtiden.
Det finns några robotar på skolan, men det bästa hade varit om vi haft tillgång till 2 per lag.

Vill ditt företag vara med och sponsra ett lag? Det finns olika modeller för att vara med som företag. Till exempel räcker 5000 kr till anmälningsavgift och en halv robot.
NSG ser detta som ett steg i att närma skola och närigsliv till varandra! Välkommen att kontakta Sofia för mer info!

Kompetensmatchning- en service för företag som söker kompetens och personal
Nu finns datum för hösten att boka upp sig på!
Och yrkesmässan planeras till 13/11 2018!

NSG har i ett samarbete med skolan, vuxenutbildningen, arbetsförmedling och arbetsmarknadsenhet påbörjat ett arbete med helt nytt arbetssätt. Ett företag som anmäler intresse till Sofia på NSG bjuds in till en träff med alla dessa aktörer som under en halvtimme helt fokuserar på att hitta lösningar på just det företagets behov gällande kompetens. Ta chansen! Ett effektivt sätt att få tillgång till de möjligheter som finns.

Detta gäller alla typer av behov: Anställning, praktik, vuxenutbildning, sommarjobb.

Datum för kompetensmatchning är 3/8, 18/9 och 16/10. Sedan yrkesmässa 13/11. Välkommen att höra av er till Sofia för bokning! 

Du bjuds på lunch och intressant information den 29 juni

intressant information

Hur har företagsklimatet utvecklats i Grästorp?

Hur har företagsklimatet utvecklats i Grästorp?
Välkommen på lunchmöte om hur vi tillsammans förbättrar företagsklimatet!
Varmt välkommen till en presentation av det senaste resultatet från Svenskt Näringslivs årliga undersökning om det lokala företagsklimatet.

Vi går igenom hur företagsklimatet utvecklats i Grästorp under den senaste mandatperioden samt har en dialog om vad som är viktigt inför de nästkommande åren. Hur kan du utifrån din roll bidra till ett bättre företagsklimat?

Svenskt Näringsliv har sedan 2001 undersökt det lokala företagsklimatet genom en årlig enkät där företagen själva får betygsätta en rad områden som påverkar hur det är att driva företag i den egna kommunen.

Grästorps välstånd är ett resultat av framgångsrika och konkurrenskraftiga företag. Det är företagen som är nyckeln till jobb och välfärd. Utan konkurrenskraftiga företag som växer och ger skatteintäkter finns det heller inga resurser till skolor, omsorg eller vård. Det kräver att Grästorp har ett företagsklimat i världsklass. Anmäl dig härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi bjuder på lunch.
Varmt Välkommen!
Kristian Johansson
 

Kvinnliga nätverket växer

Alla kvinnliga företagare i Grästorp är varmt välkomna att komma med i nätverket. Mat och dryck ordnas till självkostnadspris och vi pratar företagande, lär kanna varandra och har trevligt.

Välkommen att vara med nästa gång!
Nästa träff är måndag den 18/6, och anmälan görs till sofia.jessen@grastorp.se, så skickas detaljer ut till de som anmält intresse. Denna gång blir det i Flo :-)

 

Information från Klimatklivet- en möjlighet för företagare med satsningar inom hållbarhet

Intresset för att söka stöd från Klimatklivet växer! Under årets första ansökningsomgång i januari-februari fick Naturvårdsverket in totalt 571 ansökningar, vilket är ett nytt rekord. Beslut för dessa ansökningar väntas komma under maj månad. Just nu är vi mitt uppe i en ny ansökningsomgång som stänger den 17:e maj, och vi hoppas på många sökande även denna omgång! Årets nästa (och sista) ansökningsomgång kommer att hålla öppen mellan 27:e augusti och 27:e september.

Läs mer om stödetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Mentorprogram Gröna näringar

Utveckla ditt jordbruksföretag! - Erbjudande om mentorsprogram!

Nu finns ett mentorsprogram för företagare som kan vara intresserade (inom jordbruk och trädgård). Projektet finansieras av Jordbruksverket. Se länken för mer information. http://utsiktaffarsutveckling.se/coachning-hallbart-ledarskap/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Möte fastighetsägare i Grästorp

Är du fastighetsägare och intresserad av att veta mer om Trygga hem och de planer som finns idag för byggnation i Grästorp? Då är du välkommen på möte den 18/6 kl 13-15 i samlingssalen, kommunens hus. Vi vill även ha en dialig om behovsbilden gällande boende i kommunen.
Anmälan till sofia.jessen@grastorp.se

 

Nytt kostnadsfritt analysverktyg från Connect

Connect har tagit fram ett nytt analysverktyg. Det är för de företag som omsätter mellan 5-100 miljoner och har en stor vilja att växa. Syftet är att se vilka förbättringsområden och vilka starka sidor företagen har.
Analysen som görs tillsammans med någon av oss från Connect tar ca 2 timmar och är kostnadsfri.
Läs gärna mer om analysen här https://connectsverige.se/scaleup-analysera-din-tillvaxt/ länk till annan webbplats

Äntligen är LEGO-league tillbaka i Grästorp!

Grästorps företagsklimat bäst i Skaraborg!

Företagarna är all mer nöjda med företagsklimatet i Grästorp. I svenskt näringsliv undersökning syns en positiv utveckling för företagsklimatet i Grästorp. Grästorps företagsklimat placerar oss i topp av Skaraborgs kommuner och långt över rikssnittet.

- Det här är glädjande nyheter och ett kvitto på att kommunen är en gynnsam plats för företagare. Vi tror att det goda klimatet beror mycket på god samverkan, NSG och inte minst våra drivna företagare i kommunen. Resultatet sporrar oss att fortsätta arbeta på att skapa rätt förutsättningar för företag i kommunen så att de företag som är etablerade trivs och att fler ser Grästorp som en möjligheternas kommun, säger Sofia Jessen, näringslivutvecklare.

du kan läsa mer på http://www.foretagsklimat.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Företagsklimat

 

 

Årsstämma NSG är den 17/5 kl 18.00. Anmälan till Sofia Jessen.


Kulturveckan 2018 blir vecka 20, så vårmarknad blir 19/5

I sommar körs projektet sommarlovsentreprenörerna för sjätte året i Vara, Essunga och Grästorps kommuner. Är du född, 2000, 2001 eller 2002 kan du söka.

Tipsa gärna dem du känner om roligaste sommarjobbet!

Sök till Sommarlovsentreprenörerna redan idag:
Du söker via https://docs.google.com/…/1FAIpQLSc1oiu82goXgBm6tw…/viewformlänk till annan webbplats

sommarenterprionerad


Här kommer vår ny nyhetsbrev

Först och främst: Galan som var planerad i april är framflyttad till hösten!

Vi har i NSG tagit beslut om att köra en större gala med fler inblandade aktörer i höst istället för nu i vår. Anledningen är att det visade sig krocka med andra event på ett olyckligt sätt. Vi hoppas att detta inte ställer till det för någon och att ni istället laddar för i höst!

Kompetensmatchning- en service för företag som söker kompetens och personal

NSG har i ett samarbete med skolan, vuxenutbildningen, arbetsförmedling och arbetsmarknadsenhet påbörjat ett arbete med helt nytt arbetssätt. Ett företag som anmäler intresse till Sofia på NSG bjuds in till en träff med alla dessa aktörer som under en halvtimme helt fokuserar på att hitta lösningar på just det företagets behov gällande kompetens. Ta chansen! Ett effektivt sätt att få tillgång till de möjligheter som finns.

Detta gäller alla typer av behov: Anställning, praktik, vuxenutbildning, sommarjobb.

Har du till exempel behov av sommarjobbare till denna sommar, tveka inte att höra av dig!

Kvinnliga nätverket- En härlig start

Vilket fantastiskt gäng som samlades i torsdags, åt mat och pratade om oss själva och vår verksamhet. En mycket lyckad träff med 14 personer i den första nätverksträffen för kvinnliga företagare i Grästorp.
Vi diskuterade nätverkets syfte och många såg fördelar med att träffas, stärka och lära sig av varandra. En fin start och vi vill gärna bli fler.

Välkommen att vara med nästa gång!
Nästa träff är den 26/4, och anmälan görs till sofia.jessen@grastorp.se, så skickas detaljer ut till de som anmält intresse.