Dela sidan på sociala medier

Nyhets Arkiv

Nyhetsbrev för september 2018

Prao på gång.  I år med en digital twist!

Hjälp ungdomarna i sitt yrkesval och ta chansen att hitta din framtida kollega!

Vecka 39 är det dags för ÅK 8 att ta sig ut på prao och vi hoppas att så många företag som möjligt tar chansen att bygga relation med våra ungdomar och hjälpa dem i sina yrkesval.

Eleverna kommer att uppmanas att söka prao-platser och försöka hitta en som matchar deras intressen.
Vi hoppas att många av er fantastiska företagare har möjlighet att ta emot prao. Det är mycket uppskattat och en viktig del av samarbetet mellan skola och näringsliv. Också viktigt att intresse för området är viktigare än de kontakter eleverna har.

OM du är intresserad av att ta emot prao-elever som extra inriktar sig på att titta med unga ögon på digitala möjligheter i ditt företag, så kontakta sofia.jessen@grastorp.se, så kan jag förmedla kontakt med elever i en testpilot. 

Kostnadsfri föreläsning i toppklass!

Forskare kommer till Grästorp och berättar om hur landsbygden kan blomstra! Anmäl dig snarast!
Välkommen att anmäla er till en spännande eftermiddag. Lina Bjerke är en duktig föreläsare som berättar om vad det är som gör att landsbygdskommunen attraherar kompetens och vad som avgör var människor bosätter sig.

anmäl dig härlänk till annan webbplats

GALA fredag 19/10!

Stoor fest med priser, föreläsning och underhållning.Skriv up den 19 oktober, för detta vil ni inte missa!
Inbjudan och detaljer kommer!!

Tips på kostnadsfri utbildning

ALMI Väst bjuder in till: Att sälja med framgång - om att förstå dina kunder och underlätta köp

Att sälja med framgång
Startseminarium – Om att förstå dina kunder och underlätta köp För dig som är på väg att starta, nyligen har startat företag eller fortfarande känner dig som nybliven företagare.

Framgångsrikt företagande bygger till stor del på att förstå marknadens behov. Men ofta behövs det mer. Du måste också ha kunskap om dina kunders motivation att köpa och vad som avgör om kunderna köper.

Seminariet ”Att sälja med framgång” ger dig kunskap och inspiration om hur du kan arbeta effektivt med din marknadsföring och försäljning. När du kan få kunden att förstå sitt behov och du vet hur mycket tid och resurser måste du lägga ned per vunnen order, då har du bättre förutsättningar att lyckas med ditt företagande. 
 
Läs med och anmälalänk till annan webbplats

Är ni redo för Grästorpsfestivalen i helgen?

Ni har väl anmält er till Karnevalståget?

Det finns fortfarande chans att vara med i Karnevalen, anmälan sker till Kristina på Nilssons Textil.
Grästorps handel arrangerar lördagens späckade program och är sammanhållande för arrangemanget. Det finns något för alla och är en riktig folkfest. Ta chansen att ha kul eller att visa upp ditt företag.
Välkommen!

Frukostmöte NSG med information om bland annat satsningarna på Hunneberg den 30 augusti

Frukost för Grästorps alla företagare
Skriv upp detta datum för nästa frukostmöte. Kostnadsfritt och alla företagare i Grästorp är välkomna. Denna gång kommer en del av tiden användas till att berätta om de projekt och satsningar som sker på det fantastiska Hunneberg.
Tid 8.00-10.00. Plats meddelas senare.

Kvinnliga nätverket- Dags för nästa träff
Välkommen att vara med i vårt kvinnliga företagarnätverk.
Nästa tillfälle blir den 22/8 på kvällen. Anmälan görs till sofia.jessen@grastorp.se, så skickas detaljer ut till de som anmält intresse.

Här kommer vårt nyhetsbrev för juni 2018

Nyheter från Näringslivssamverkan Grästorp:

Sommar- After Work för Grästorps företagare 4/7!

Välkommen att fira in sommaren med NSG! Alla företagar i Grästorp är inbjudna. Boka datumet så kommer detaljer och anmälningsinformation närmare inpå!

Äntligen är LEGO-league tillbaka i Grästorp!

FIRST LEGO League är en kunskaps- och tekniktävling där vi inspirerar barn och unga i åldern 10–16 år att bli morgondagens tekniker och problemlösare. 

Det är en lagtävling (ca 10 ungdomar per lag) där man jobbar tillsammans runt ett projekt. Uppdraget man får är ”designat” så att det ska likna hur man jobbar i arbetslivet. Det bygger även till stor del på att man har sponsorer och olika företag att jobba med, till exempel när det gäller att få tips kring marknadsföring.

Skolan i Grästorp hoppas att det blir några företag som vill vara med i denna viktiga och roliga satsning. Erfarenheten sedan tidigare är att både ungdomarna och företagen har varit positiva till samarbetet. Det är ett fantastiskt bra sätt att lära känna intresserade ungdomar, väcka intresse och bygga relation inför framtiden.
Det finns några robotar på skolan, men det bästa hade varit om vi haft tillgång till 2 per lag.

Vill ditt företag vara med och sponsra ett lag? Det finns olika modeller för att vara med som företag. Till exempel räcker 5000 kr till anmälningsavgift och en halv robot.
NSG ser detta som ett steg i att närma skola och närigsliv till varandra! Välkommen att kontakta Sofia för mer info!

Kompetensmatchning- en service för företag som söker kompetens och personal
Nu finns datum för hösten att boka upp sig på!
Och yrkesmässan planeras till 13/11 2018!

NSG har i ett samarbete med skolan, vuxenutbildningen, arbetsförmedling och arbetsmarknadsenhet påbörjat ett arbete med helt nytt arbetssätt. Ett företag som anmäler intresse till Sofia på NSG bjuds in till en träff med alla dessa aktörer som under en halvtimme helt fokuserar på att hitta lösningar på just det företagets behov gällande kompetens. Ta chansen! Ett effektivt sätt att få tillgång till de möjligheter som finns.

Detta gäller alla typer av behov: Anställning, praktik, vuxenutbildning, sommarjobb.

Datum för kompetensmatchning är 3/8, 18/9 och 16/10. Sedan yrkesmässa 13/11. Välkommen att höra av er till Sofia för bokning! 

Du bjuds på lunch och intressant information den 29 juni

intressant information

Hur har företagsklimatet utvecklats i Grästorp?

Hur har företagsklimatet utvecklats i Grästorp?
Välkommen på lunchmöte om hur vi tillsammans förbättrar företagsklimatet!
Varmt välkommen till en presentation av det senaste resultatet från Svenskt Näringslivs årliga undersökning om det lokala företagsklimatet.

Vi går igenom hur företagsklimatet utvecklats i Grästorp under den senaste mandatperioden samt har en dialog om vad som är viktigt inför de nästkommande åren. Hur kan du utifrån din roll bidra till ett bättre företagsklimat?

Svenskt Näringsliv har sedan 2001 undersökt det lokala företagsklimatet genom en årlig enkät där företagen själva får betygsätta en rad områden som påverkar hur det är att driva företag i den egna kommunen.

Grästorps välstånd är ett resultat av framgångsrika och konkurrenskraftiga företag. Det är företagen som är nyckeln till jobb och välfärd. Utan konkurrenskraftiga företag som växer och ger skatteintäkter finns det heller inga resurser till skolor, omsorg eller vård. Det kräver att Grästorp har ett företagsklimat i världsklass. Anmäl dig härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi bjuder på lunch.
Varmt Välkommen!
Kristian Johansson
 

Kvinnliga nätverket växer

Alla kvinnliga företagare i Grästorp är varmt välkomna att komma med i nätverket. Mat och dryck ordnas till självkostnadspris och vi pratar företagande, lär kanna varandra och har trevligt.

Välkommen att vara med nästa gång!
Nästa träff är måndag den 18/6, och anmälan görs till sofia.jessen@grastorp.se, så skickas detaljer ut till de som anmält intresse. Denna gång blir det i Flo :-)

 

Information från Klimatklivet- en möjlighet för företagare med satsningar inom hållbarhet

Intresset för att söka stöd från Klimatklivet växer! Under årets första ansökningsomgång i januari-februari fick Naturvårdsverket in totalt 571 ansökningar, vilket är ett nytt rekord. Beslut för dessa ansökningar väntas komma under maj månad. Just nu är vi mitt uppe i en ny ansökningsomgång som stänger den 17:e maj, och vi hoppas på många sökande även denna omgång! Årets nästa (och sista) ansökningsomgång kommer att hålla öppen mellan 27:e augusti och 27:e september.

Läs mer om stödetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Mentorprogram Gröna näringar

Utveckla ditt jordbruksföretag! - Erbjudande om mentorsprogram!

Nu finns ett mentorsprogram för företagare som kan vara intresserade (inom jordbruk och trädgård). Projektet finansieras av Jordbruksverket. Se länken för mer information. http://utsiktaffarsutveckling.se/coachning-hallbart-ledarskap/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Möte fastighetsägare i Grästorp

Är du fastighetsägare och intresserad av att veta mer om Trygga hem och de planer som finns idag för byggnation i Grästorp? Då är du välkommen på möte den 18/6 kl 13-15 i samlingssalen, kommunens hus. Vi vill även ha en dialig om behovsbilden gällande boende i kommunen.
Anmälan till sofia.jessen@grastorp.se

 

Nytt kostnadsfritt analysverktyg från Connect

Connect har tagit fram ett nytt analysverktyg. Det är för de företag som omsätter mellan 5-100 miljoner och har en stor vilja att växa. Syftet är att se vilka förbättringsområden och vilka starka sidor företagen har.
Analysen som görs tillsammans med någon av oss från Connect tar ca 2 timmar och är kostnadsfri.
Läs gärna mer om analysen här https://connectsverige.se/scaleup-analysera-din-tillvaxt/ länk till annan webbplats

Äntligen är LEGO-league tillbaka i Grästorp!

Här kommer vår ny nyhetsbrev

Först och främst: Galan som var planerad i april är framflyttad till hösten!

Vi har i NSG tagit beslut om att köra en större gala med fler inblandade aktörer i höst istället för nu i vår. Anledningen är att det visade sig krocka med andra event på ett olyckligt sätt. Vi hoppas att detta inte ställer till det för någon och att ni istället laddar för i höst!

Kompetensmatchning- en service för företag som söker kompetens och personal

NSG har i ett samarbete med skolan, vuxenutbildningen, arbetsförmedling och arbetsmarknadsenhet påbörjat ett arbete med helt nytt arbetssätt. Ett företag som anmäler intresse till Sofia på NSG bjuds in till en träff med alla dessa aktörer som under en halvtimme helt fokuserar på att hitta lösningar på just det företagets behov gällande kompetens. Ta chansen! Ett effektivt sätt att få tillgång till de möjligheter som finns.

Detta gäller alla typer av behov: Anställning, praktik, vuxenutbildning, sommarjobb.

Har du till exempel behov av sommarjobbare till denna sommar, tveka inte att höra av dig!

Kvinnliga nätverket- En härlig start

Vilket fantastiskt gäng som samlades i torsdags, åt mat och pratade om oss själva och vår verksamhet. En mycket lyckad träff med 14 personer i den första nätverksträffen för kvinnliga företagare i Grästorp.
Vi diskuterade nätverkets syfte och många såg fördelar med att träffas, stärka och lära sig av varandra. En fin start och vi vill gärna bli fler.

Välkommen att vara med nästa gång!
Nästa träff är den 26/4, och anmälan görs till sofia.jessen@grastorp.se, så skickas detaljer ut till de som anmält intresse.

Årsstämma NSG är den 17/5 kl 18.00. Anmälan till Sofia Jessen.


 Äntligen! NSG har en ny hemsida!  
Fortfarande finns saker att göra, som att lägga in fler bilder och ännu mer information, men nu är vår hemsida flyttad och levande. Här kommer vi att lägga upp nyheter och evenemang, man kan hitta eller hyra ut lokaler, få tag i kontaktpersoner eller få veta mer om olika stöd för företagarna. Välkommen in och titta! www.naringslivgrastorp.se

Glöm inte heller att följa NSG på Facebook, där det kommer ännu mer snabb information!

Frukostmöte NSG

Frukostmöte för företagare i Grästorp:
Denna gång med föreläsning
Tid: 8-10
Plats: Bellmansalen, Grästorps Kulturhus

Välkommen på frukostmöte för alla företagare i Grästorp!
Denna gång kommer vi att bjudas på en kostnadsfri föreläsning av Carina Torpenberg om "Hur du lyckas med bestående förändringar för dig och din verksamhet."
Carina har mångårig erfarenhet av förändringsarbete och se fram emot en engagerande och intressant föreläsning för alla typer av företagare.

Det blir även kort information från NSG, frukost och nätverkande.

Anmälan senast 12/3, men gärna så snart som möjligt. Välkommen! 

Läs om föreläsningen härPDF  


NSG planerar

Näringslivsgala den 14/4!

Inbjudan med detaljer kommer, men skriv upp i kalendern! Detta är chansen att träffa övriga företagare under en härlig kväll, så boka den i kalendern! Varför inte ta med personalen och gör det till er personalfest!?

Första träff för kvinniga företagare i GrästorpVälkommen att hänga med i en informell och enkel nätverksträff för företagarkvinnor i Grästorp.


Vi ses på kvällen den 22/3 i Grästorp, detaljer kommer ut till de som anmäler intresse till

sofia.jessen@grastorp.se

Varmt välkommen!


länk till annan webbplats

Kulturveckan 2018 blir vecka 20, så vårmarknad blir 19/5

I sommar körs projektet sommarlovsentreprenörerna för sjätte året i Vara, Essunga och Grästorps kommuner. Är du född, 2000, 2001 eller 2002 kan du söka.

Tipsa gärna dem du känner om roligaste sommarjobbet!

Sök till Sommarlovsentreprenörerna redan idag:
Du söker via https://docs.google.com/…/1FAIpQLSc1oiu82goXgBm6tw…/viewformlänk till annan webbplats

Hej!

God fortsättning på er och Gott nytt år!

Litet info:

Hälsoveckan vecka 5 2018.  Vi hoppas att företagen vill vara med! Ge de anställda en hälsoupplevelse, en träningstimme eller gå på någon av de föreläsningar/aktiviteter som anordnas. Butiker och restauranger är varmt välkomna att anordna saker på temat hälsa denna vecka. Meddela gärna Sofia så kommer det med i information som går ut.

Kulturveckan 2018 blir vecka 20, så vårmarknad blir 19/5.

Men närmast i tiden ligger ett nytt evenemang:

Den 17/1 är det yrkesmässa. Vi vill gärna öka kontakten mellan elever/skola och det lokala näringslivet. På denna mässa försöker vi täcka in många olika branscher och den är ett sätt för företagare att träffa alla 8:or och 9:or och skapa kontakt, relation och hjälpa till med gymnasievalet.

Vi har fått några anmälningar från företag och jag ser gärna fler. Handlar bara om två timmar mellan 10-12 och man behöver inte ha någon monter utan bara finnas där och träffa ungdomarna. Självklart kostnadsfritt att stälal ut, först till kvarn gäller dock. Vi har bokat Bellmansalen i Kulturhuset.

Välkomna att anmäla er till sofia.jessen@grastorp.se.

Vi gör detta främst för att många företag säger att de har eller kommer att ha svårt att anställa rätt typ av kompetens/personer.

Allt för nu!

Varma hälsningar

Sofia Jessen, NSG


Fortsatt goda betyg i enkätsvar företagsklimat

Svenskt näringslivs ranking av företagsklimatet kommer i september, men nu har enkätsvaren kommit ut och glädjande nog kan vi se att Grästorp har näst bäst företagsklimat i hela Västra Götalandsregionen.

Kul! Vi har många drivna och engagerade företagare, som har ett bra nätverk och som tycker att samspelet med kommun och samhälle i stort fungerar bra. Fantastiskt roligt och något att sträva efter att upprätthålla!

 

enkät 2017