Artikeln publicerades 19 december 2016

Bill Granaths grodlår gav 15000 visningar

Bill Granath från humorkollektivet Kass Humor har satt Grästorp och Håle Täng på sverigekartan.

I förra veckans filmklipp från Grästorps kommuns Webb-TV ger sig komikern Bill Granath från humorkollektivet Kass Humor ut för att jaga grodlår i Grästorp. Sedan inslaget lades ut på facebook i fredags har responsen varit enorm med över 15 000 visningar.

-Vilken respons! Jag tycker det här är jätteroligt! Jag tror att vi som kommun behöver hitta fler sätt att kommunicera på och ibland med glimten i ögat, säger Linda Esseholt, kommunchef på Grästorps kommun.

Idén till klippet tog form i höstas när Grästorps kommuns kommunikatör Margaretha Valdemarsdotter såg avsnitt två av SVT:s humorserie Utibögda. I en bröllopsscen nämner Bill Granath som spelar präst i scenen att brudparet ska få äta grodlår Grästorp och åka kana i Håle Täng på sin bröllopsresa.

-Jag tänkte direkt att det här måste Grästorps kommun spinna vidare på för att sätta kommunen på sverigekartan, säger Margaretha Valdemarsdotter, kommunikatör.

Trots att gänget bakom Kass humor har fullt upp med sina framgångar med serien Utibögda tackade Bill Granath ja till inspelning vid platserna han nämnde i avsnittet.

Responsen blev enorm. Efter att Grästorps kommuns Webb-TV lade ut klippet på facebook i fredags har inslaget haft över 15 000 visningar. Och siffran fortsätter stiga.

I inslaget förklarar Bill Granat hur han egentligen tänkte när Grästorp och Håle Täng kom ur hans mun i den aktuella scenen. Han ger sig också ut och jagar grodlår bland restaurangerna i Grästorp och avslöjar var man kan åka kana i Håle Täng.

-Vi på Kass Humor tackar normalt nej till den här typen av förfrågningar. Men stöttar gärna en grannkommun som Grästorp, säger Bill Granath.

Du kan se klippet här på Grästorps kommuns facebooksida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster