Artikeln publicerades 28 februari 2017

Eva Dahl ny skolchef i Grästorp

Den andra maj i vår börjar Eva Dahl börja jobba som ny skolchef i Grästorps kommun.

Grästorpsbon Eva Dahl kommer närmast från Fredriksdalsskolan i Lidköping där hon jobbar som rektor för grundskolan och grundsärskolan i årskurs 7-9. Tidigare jobbade hon som rektor i Trollhättan på Kronan i årskurs 7-9 och som undervisningsråd på Skolverket och myndigheten för skolutveckling.

-Vi tror att vår nya skolchef kommer att tillföra mycket erfarenhet, kompetens, nyfikenhet, hjärta och värme till bildningsverksamheten i Grästorp. Vi tror också att hon kommer att passa in fint i vår värderiktning och vi ser fram emot att hon börjar jobba hos oss. Eva sökte tjänsten för att hon är nyfiken på en ny utmaning. Det är dessutom extra roligt att hon verkligen har sökt sig just till Grästorp. Fantastiskt roligt att kunna rekrytera en skolchef med så mycket med sig i erfarenhetsryggsäcken, säger kommunchef Linda Esseholt.

Totalt fanns ett 20-tal sökande till skolchefstjänsten. Lisa Ekberg har varit tillförordnad rektor i väntan på ny skolchef sedan den förste oktober ifjol.

-Det är bra för oss att slippa ifrån tillfälliga lösningar. Det här kommer att skapa större stabilitet och kontinuitet i organisationen. Den viktigaste frågan för skolchefen kommer vara att lära känna vår verksamhet och människorna som jobbar i den. Relationsbyggande är viktigt för oss. Därefter är jag övertygad om att Eva Dahl tillsammans med rektorer och våra övriga medarbetare kommer att jobba vidare med utveckling och förbättringsarbete, säger Linda Esseholt.