Artikeln publicerades 11 april 2017

Grästorps facebooksida bland de bästa i landet

Grästorps kommuns facebooksida var bland de bästa i landet under 2016. Det visar en undersökning från företaget Smampion som följt 219 svenska kommuners facebooksidor, varje dag under hela 2016.

Grästorps kommun hamnade på en fjärdeplats i kategorin:
Högsta engagemangsgraden varje vecka.
Kommunen placerade sig dessutom på en tredjeplats i kategorin:
De mest positiva inläggen av andra användare.

- Varje gång vi publicerar ett inlägg får vi otroligt mycket respons från våra följare. Ett exempel är just denna nyhet. Sedan det lades ut på tisdagsmorgonen har det nåtts av närmare 2500 följare på bara några timmar. Samtidigt har inlägget delats fjorton gånger under samma tidsperiod, säger Karin Bergenlid, kvalitetsstrateg på Grästorps kommun.

Även att Grästorps kommun lägger ut mycket rörligt material i sin webb-tv kan också ha mycket att göra med att facebooksidan hamnat på ”toppfem-listan”.

- Vi satte Grästorp på sverigekartan i slutet av december när vi i vår webb-tv gjorde ett inslag med Bill Granath, skådespelaren från SVT:s Uti bögda, som jagade grodlår i Grästorp. Det inlägget fick över 20 000 visningar, vilket var i särklass det högsta antalet någonsin, säger Karin Bergenlid, kvalitetschef.

Du kan se vår facebooksida här.länk till annan webbplats