Artikeln publicerades 6 juni 2017

De blev årets pristagare

Årets vinnare av miljö-kultur och ungdomsledarpris fick under nationaldagen ta emot var sitt pris i form av 5 000 kronor vardera.

Årets kulturpris 2017 gick till Nils Edvardsson med kommunstyrelsens motivering:

"Grästorpsrevyn sätter Grästorp på kartan genom att varje år locka mängder av besökare till skratt under utsålda föreställningar. Årets pristagare har i många år varit ett ankare i arbetet med Grästorpsrevyn, därhän bl.a. bidragit med texter. Nils Edvardsson har ett brinnande intresse i den kulturgärning som en revy innebär. Nils Edvardsson är en värdig mottagare av kommunens kulturpris 2017."

Kulturpriset delas årligen ut till en eller flera personer och är avsett att uppmuntra verksamhet inom olika kulturella områden.

Årets ungdomsledarpris 2017 gick till Malin Franzon med kommunstyrelsens motivering:

"Årets pristagare är inte personen som tränar eller utövar idrotten. Hon är den viktiga länken som får föreningar, lag och ideellt arbete att fungera. Malin Franzon arbetar också för integration mellan idrotterna och att barnen ska kunna utöva flera olika idrotter. Inom både Gauthiod och GIK är Malin Franzon lagledare för spelare födda 2004. Hon är en person med ordningssinne och hon underlättar för både spelare och övriga ledare. Utöver sin roll som lagledare är hon inom båda ovan nämnda idrotter samt inom ridklubben en aktiv föreningsmänniska med flera olika uppdrag på sina axlar. Utan personer som Malin Franzon skulle inte ungdomsidrotten fungera."

Ungdomsledarpris delas årligen ut till en eller flera personer och är avsett att uppmuntra förtjänstfullt arbete som ungdomsledare inom föreningslivet i Grästorp.

Årets miljövårdspris gick 2017 till Fiber, Vatten och Avlopp i Flo Ekonomiska Förening med kommunstyrelsens motivering:

”Vatten och Avlopp i Flo Ekonomiska Förening tar ett helhetsgrepp för landsbygdsutvecklingen i Grästorps kommun. Detta har möjliggjort och tillgodosett att många Grästorpare på landsbygden har kunnat få godkända avlopp. Föreningen har nu fler än 700 medlemmar och har därtill öppnat upp för alla landsbygdsboende inom Grästorp kommun.

Föreningen bidrar till landsbygdsutveckling på riktigt samt en förbättrad livsmiljö på landsbygden. Kommunstyrelsen i Grästorp tackar för det stora engagemang som finns i föreningen samt att föreningen gör stor skillnad för Grästorparna."

Miljövårdspriset delas ut till företag, organisation eller till enskilda personer som genom olika åtgärder påtagligt bidragit till en förbättrad livsmiljö.