Artikeln publicerades 23 augusti 2017

Doldis blev Årets Grästorpare

Med motiveringen ”Maria Toll är en riktig profil i Grästorps kommun, både på den politiska, föreningsaktiva och kommunala arena” blev hon under Grästorpsfestivalen utnämnd som årets Grästorpare 2017.

-Jag blev väldigt chockad när jag fick beskedet. Trodde först det var ett skämt, säger Maria Toll och skrattar.

Som seniorsamordnare i Grästorps kommun arbetar Maria Toll oerhört nära och inspirerande med främst de gamla. Att hon även är aktiv i övrigt inom Hälsa Grästorp var också en del i motiveringen till varför valet i juryn föll just på henne.

- Jag var på semester i Danmark när priset skulle delas ut under Grästorpsfestivalen i början på augusti. Blev därför uppringd och intervjuad via högtalartelefon av Tobias Leverin (C) vise kommunstyrelsens ordförande från scenen.

”I sin roll som anhörigstödjare möter hon och tar hand om många Grästorpare varje år och ger dem stöd i både sorg och saknad. Hennes arbete sker mycket i det dolda men är ack så viktigt. Detta viktiga men ibland dolda arbete är värt att lyfta fram i ljuset och det är precis det som vi gör idag” står det vidare i juryns motivering.

-Tänk att en vanlig person som jag skulle få priset. Utnämningen är väldigt inspirerande och är en sporre att fortsätta jobba med det jag brinner för, säger en glad Maria Toll.

Juryn bestod av Kent Larsson (M) kommunstyrelsens ordförande, Linda Esseholt, kommunchef och Kristian Hjort, reporter på Nya Lidköpings Tidning.