Dela sidan på sociala medier

2015

Här har vi samlat alla webb-TV avsnitt från Grästorps kommun som spelats in och sänts under 2015.

Vecka 51

Grästorps kommunchef Ove Johansson sammanfattar 2015 och berättar vad vi har att se fram under 2016. Intervjuas av kommunsekreterare Julia Leonsson.

Vecka 50

Hur mäts kvaliteten i Grästorps kommun och vad gör man åt resultaten som är mindre bra? Detta tar webb-TV reda på – dessutom får du hänga med på Nobelmiddag och njuta av skönsång från Grästorps lucia med följe. Vi tar tempen på Kulturhuset inför julmyset i helgen.

Vecka 49

Hästarna har flyttat in i nya stallet på ridskolan, Grästorp har fått en ny kommunpolis, Grästorps invånare bjuds in till medborgarpanel och nu till helgen blir det luciakröning och prestationsmedaljen delas ut.

Vecka 48

Varför försvinner branddammen och hur ser det ut inne på nyrenoverade Åsevi? Det tar vi reda på i veckans webb-TV – som också kan rapportera om roliga nyheter på biblioteket och visar upp vad som händer på tändningskvällen.

Vecka 47

Informationsmötet om flyktingmottagandet i Grästorp lockade en stor publik. Näringslivsutvecklare Alma Ohlin lämnar kommunen för nya uppdrag och vad händer egentligen på årets viktigaste kommunfullmäktige?

Vecka 46

Skolchef Linda Esseholt berättar varför discon inte ska arrangeras i skolans regi. Kommunchef Ove Johansson förklarar vad som kommer att tas upp på informationsmötet om flyktingmottagandet i Grästorp, som allmänheten bjudits in till den 17 november klockan 18.30 i Konserthuset. Dessutom gör vi nedslag i IM-programmets nya lokaler där Ingela Emanuelsson berättar om arbetet med språkintroduktion.

Vecka 45

Veckans avsnitt reder ut varför det grävs så mycket i Grästorps gator och hur det hänger ihop med att vatten- och avloppstaxan höjs 2016. Dessutom spännande nyheter från skolan, som startar ett nytt introduktionsprogram och rekryterar ny rektor – och kommunchefen förklarar problematiken kring att planera ett julbord och hur mötet om Östebergs kulle gick.

Vecka 44

Diskussionen om byggnation eller inte på Östebergs kulle fortsätter och nu bjuder Grästorps kommun in till ett möte för allmänheten. Hur kan en järnvägspark se ut? Det får den som tar sig till Konserthuset veta. Där är det nämligen fritt fram att tycka till om arkitekternas planer. Dessutom testar vi hur det känns att vara hötslovsledig genom att åka skridskor på allmänhetens åkning.

Vecka 43

Hur tänker man som kommunchef efter de hemska dåden på Kronogårdsskolan i Trollhättan, vad är det som gör Team Ageras jobb så bra att det uppmärksammas genom en helt egen konferens, och vilka höstlovsaktiviteter finns det för barn och unga i Grästorp under vecka 44? Veckans avsnitt av kommunens webb-TV stillar dessa frågor.

Vecka 42

Hur kommer det sig att Grästorp kan göra ett glädjeskutt från plats 184 till plats 32 i Lärarförbundets undersökning "Bästa skolkommun", och vad händer egentligen på Tjejmässan i Grästorp den 23 oktober? Veckans avsnitt levererar som vanligt svar på dina frågor kring vad som händer i Grästorps kommun.

Vecka 41

Ungdomarna i Grästorp dricker rekordlite alkohol visar en ny drogvaneundersökning och vi pratar med drogförebyggare Håkan Fransson och folkhälsoplanerare Mona Wesslén för att ta reda på mer. Dessutom gör vi nedslag på den omåttligt populära Nossan Ljusfestival. Vad tycker egentligen trollen om konkurrensen från spökena, och vad innebär festivalen för en så liten kommun som Grästorp? Missa inte veckans avsnitt!

Vecka 40

En fullspäckad vecka i Grästorp! Kommunen har uppmärksammats i media efter nya, snabba, lösningar med flyktingboenden, familjen El Safh har fått beskedet att de får stanna i Sverige, Nossan Ljusfestival drar strax igång med fullspäckat program och vi gör dessutom ett nedslag på kommande veckas fotoutställning.

Vecka 39

Grästorp jobbar för att ta emot fler flyktingar och kommunchef Ove Johansson berättar om olika typer av boenden som kommunen ordnar fram. Dessutom massor av information om äldremässan som genomförs den 1 oktober i Kommunens hus i Grästorp.

Vecka 38

Upplyftande vindar i veckans avsnitt! Grästorp rankas av Svenskt Näringsliv som bästa företagarkommunen i Skaraborg, fjärde bästa i Västra Götaland och kommer på plats 21 i Sverige. Alma Ohlin och Bengt-Jonas Johansson berättar mer om varför Grästorp är så bra för företagande. Dessutom en titt på hur en framtida järnvägspark i centrala Grästorp kan se ut.

Vecka 37

Kommunchef Ove Johansson berättar om arbetet med Grästorps kommuns översiktsplan och visar upp två områden, Östebergs kulle och i Tengene invid Nossan, där det kan byggas bostäder i framtiden. Intervjuas av kommunsekreterare Julia Leonsson.

Vecka 36

Folkhälsoplanerare Mona Wesslén och friskvårdskonsulent Johan Kylbrink informerar inför Moveit-dagen i Grästorp den 5 september.

Vecka 35

Elever från Grästorps kommun gjorde succé i Stockholm när KUB-projektet avslutades.

Vecka 34

Veckans webb-TV handlar om det nyligen öppnade boendet för ensamkommande flyktingbarn och vad du som Grästorpsbo kan bidra med för att de ska känna sig välkomna till Grästorp. Skolan har startat igen och vi träffar elever och den nya skolchefen.

Vecka 33

Tema Byggprojekt. Ridklubbens nya stall. Nya tomter och hus på Skogsgläntan och nya lägenheter på Velandagatan.

Vecka 24

Säsongens sista avsnitt handlar om motioner och medborgarförslag som bland annat berör tung trafik genom Grästorp, bostadsbolag, sommarjobb och ursprungsmärkning på matsedlar med mera. Samt kort information om vad som händer i och runt Grästorp i sommar.

Vecka 23

Skolavslutningen, kulturcafeet och nyheter i korthet.

Vecka 22

Information från kommunstyrelsemötet och nyheter i korthet.

Vecka 21

Reportage från ombyggnationen på Åsevi med särskilt boende och trygghetsboende.

Vecka 20

En liten uppföljning av förra veckans Webb-TV med budget-tema. Vad innebär insynsplatserna i kommunstyrelsen för partier som står utanför?

Vecka 19

Ekonomichef Sven Karlsson talar om hur det ekonomiska läget är för kommunen och kommunchef Ove Johansson drar nyheter i korthet.

Vecka 17

Veckans avsnitt handlar mycket om kulturveckan med mängder av aktiviteter och bland annat uppträdande av Idolvinnaren Lisa Ajax i maj. En mindre rolig nyhet är Migrationsverkets beslut att återigen avslå familjen El Safhs ansökan om uppehållstillstånd.

Vecka 16

Veckans avsnitt handlar om flexibel timplan, nya skolchefen, fler reserverade tomter på Skogsgläntan och minskade sjuktal i Grästorps kommun.

Vecka 15

Veckans webb-tv i Grästorp handlar om miljöplan, kommunala kor, synpunkt inlämnad angående nedtagning av skog för det nya bostadsområdet Skogsgläntan, tomtvisning lördag 11 april klockan 11-13 dit alla är välkomna! Presentatörer är Ove Johansson och Julia Leonsson.

Vecka 13

Veckans avsnitt handlar om förslaget på den nya översiktsplanen, som alla som bor och verkar i kommunen får lämna synpunkter på innan den beslutas. En översiktsplan handlar om hur mark och vatten ska användas i kommunen. Presentatörer är Julia Leonsson och Ove Johansson.

Vecka 12

Veckans webb-TV från Grästorp handlar framför allt om invigningen av Nya Centralskolan med Tobias Leverin och eleven Linnea Vetter! Elever intervjuas om vad de tycker om deras nya skola. Kommunchefen informerar även om manifestationen som är i Grästorp på söndag 22 mars mot utvisning av en barnfamilj som har bott i Sverige i elva år. En annan nyhet är att Grästorps kommun kom fyra i Sverige när det gäller andel miljöbilar!

Vecka 11

Veckans avsnitt av Grästorps kommuns webb-TV handlar bland annat om badets framtid, kommande invigning av Nya Centralskolan och planering av ny utemiljö.

Vecka 10

Veckans webb-TV från Grästorps kommun handlar bland annat om badhuset som de förtroendevalda ska besluta om. Dessutom kommer en ny översiktsplan för användning av mark, vatten och så vidare tas fram i vår och den får tycka till om innan den beslutas. Några andra nyheter i korthet är att Näringslivssamverkan Grästorp NSG har en ny hemsida, och ett landsbygdsråd kommer att bildas.

Vecka 9

Veckans webb-TV handlar om den nya ungdomsverksamheten med kick off vecka 10, ny ledsagarservice i samarbete med Röda Korset och nyheter i korthet. En idé som de förtroendevalda diskuterat är att ha kommunala kor!

Vecka 8

Kubprojektet med Raoul Wallenberg Academy är huvudtema i veckans avsnitt. Grästorps kommun är en pilotkommun när det gäller att jobba brett med mänskliga rättigheter och medmänskliga skyldigheter. Vad kan vi var och en göra för att hjälpa svaga och göra världen mer rättvis?

Vecka 7

Veckans avsnitt handlar framför allt om landshövding Lars Bäckströms besök i Grästorp, då många intressanta och viktiga ämnen diskuterades.

Vecka 6

Veckans webb-TV från Grästorp handlar om mer information om strategidagarna och framtidens utmaningar och nyheter i korthet som exempelvis upphandling av café i Kulturhuset, skidspår på golfbanan, att vi söker sommarvikarier till Social verksamhet och sist men inte minst, besöket av landshövdingen Lars Bäckström den 11 februari!

Vecka 5

Veckans webb-TV från Grästorps kommun handlar om strategidagarna som de förtroendevalda och kommunledningsgruppens tjänstepersoner har varit på. Tio av de medverkande berättar om hur de har varit.

Vecka 4

Veckans webb-TV handlar bland annat om skolchef Pernilla Bjerkesjös nya uppdrag, sociala utskottets nya ordförande Carina Torpenbergs syn på kommande utmaningar och kommunchef Ove Johanssons nyheter i korthet.

Vecka 3

Elcyklar, åtgärder efter översvämningen och Oves dragning som denna veckan innefattar kommunstyrelsemötet, Centralskolan, Trygga hem och Hantverkarstugan.

Vecka 2

Veckans webb-TV handlar om föräldrautbildning Komet och ICDP, samt onsdagskvällar i Kulturhuset. Presentatör är Julia Leonsson och medverkande är Linda Hurtig.