Dela sidan på sociala medier

2016

Här har vi samlat alla webb-TV avsnitt från Grästorps kommun som spelats in och sänts under 2016.

Vecka 50

Denna vecka träffar vi komikern Bill Granath från SVT:s humorserie Utibögda som förklarar varför han nämner Grästorp och Håle Täng i ett av deras populära avsnitt.

Vecka 49

Denna vecka handlar Webb-TV:n om hälsa. I ett stort hälsoprojekt under 2017 kommer fyra personer från kommunen erbjudas en egen coach under en termin med start i januari.

Vecka 48

I Veckans Webb-TV presenteras årets prestationsmedaljörer, Ridklubben i Grästorps tidigare klubblokal rivs och fågelbordsinventeringen har startat. Vi avslutar med luciasång och fyrverkeri från söndagens traditionella ljuständning.

Vecka 47

 Veckans Webb-TV handlar om niondeklassarnas toppresultat, helgens traditionella ljuständning men även om hur en inbrottstjuv tänker. Vi avslutar med att gå på julgransjakt hemma hos Åke Johansson från Tengene.

Vecka 46

Polisens ökar antalet hastighetskontroller genom Grästorp. Turistnäringen i kommunen påverkas positivt av Big power meet i Lidköping nästa sommar. Vi uppmärksammar Barnkonventionsdagen, filmen Tjuvjägaren och säger grattis till pingisspelaren och OS-silvermedaljören Linus Karlsson som nominerats till årets Idrottsgala

Vecka 45

Den här veckan möter vi Kristina Sjöberg vars mamma drabbades av Altzeimers. Vi hör även Kristina Brandt från Grästorps Handel som vill ha fler nyföretagare i kommunen. Sist men inte minst badvärden Johan Trulsson som betygsätter Lunnevibadets nya badleksaker!

Vecka 44

Studie och yrkesvägledaren Thérèse Boström kommer i höst finnas till hjälp för vuxenstuderande i Grästorp. Vi får höra om en något förändrad vatten- och avloppsavgift och dessutom så tittar vi in i Kulturhuset där det varit full aktivitet under höstlovet.

Vecka 43

Den här veckan får du träffa fjolårets mottagare av prestationsmedaljen men även möta en bagare som kommer sälja sitt bröd under höstens sista bonnamarknad vid Tre Älgar utanför Grästorp. Dessutom utlovas höstlovstips för ridintresserade killar.

Vecka 42

Den här veckan uppmärksammar vi hemtjänsten som får toppenresultat i en färsk rapport från Socialstyrelsen. Du får också veta vad som händer med parkeringsövervakningen och hur kommunen resonerar kring sina gasbilar. Dessutom ett nytt ansikte framför kameran när den ständige reportern Julia Leonsson lämnar över mikrofonen.

Vecka 41

Den här veckan pratar vi mat! Nu är det nämligen slut på halvfabrikaten i skolköket. Vi tar också reda på hur mycket av råvarorna som är ekologiska och hur kökschef och kostchef tänker kring maten som serveras i Grästorps kommun,

Vecka 40

Hur resonerar ett spöke som blivit årets Grästorpare? Vi träffar Stefan Bodhall, som tillsammans med sin familj skrämmer vettet ur besökarna på Nossan Ljusfestival. Dessutom tar vi reda på vad som händer med ungdomsgården – det har varit en workshop i veckan.

Vecka 39

I detta avsnitt av webb-TV:n får vi först och främst höra vår nya kommunchefs tankar om sitt färska uppdrag. Sen pratas det landsbygdsdagar innan avsnittet avrundas med att projektledaren för ljusfestivalen tar oss igenom det förarbete som gjorts.

Vecka 38

I denna veckans avsnitt av webb-TV:n träffar vi Grästorps nyblivne Paralympicsmedaljör, vi får reda på hur det gick för kommunen i näringslivsrankningen samt så möter vi lärare och elever som har startat "Bacillveckan".

Vecka 37

Den här veckan får du följa med till Åsevi, som haft invigning och öppet hus. Dessutom – alla unga i Grästorp har all chans att vara med och påverka en blivande ungdomsgård.

Vecka 36

Vi tar reda på vad som händer på #Moveit lördagen den 10 september på Lunnevi och hur det gick när den nya hemsidan lanserades i veckan. Dessutom - nya flaggor ru

Vecka 35

Veckans avsnitt från Grästorps kommun handlar om den nya hemsidan, som snart lanseras, vad som händer i glappet mellan kommunchefer - och så ett hej då från kommunchefen Ove Johansson som gick i pension i veckan.

Vecka 34

Webb-TV:n är tillbaka efter sommaruppehållet! Den här veckan testar vi den nya klätterställningen på Nya Centralskolan tillsammans med ett par elever. Vi tar också reda på hur snabbt man kan bygga på de nya tomterna på Brännebacka, och var det kan bli ett nytt radhusområde i Grästorp.

Vecka 24

Vårens sista avsnitt innan sommaruppehållet är här! Vi testar hinderbanan på nyinvigda badet, som nu drivs i Grästorps kommuns regi, och pratar träning – för visst springer du Folkhälsoloppet i augusti?

Vecka 23

Skolavslutning, cykelturer och lite koll på vad som händer i politiken. Missa inte veckans avsnitt av Grästorps kommuns webb-TV!

Vecka 22

I veckan meddelade kommunchefen Ove Johansson att han sagt upp sig. Vi pratar därför lite längre med honom i det här avsnittet.

Vecka 21

Vad händer inne på Lunnevibadet nu när det renoveras? Följ med in! Vi tar också reda på vad som händer på språkintroduktionsprogrammets öppna hus och varför Grästorps kommun är så bra för företagare.

Vecka 20

Vi gör flera nedslag på Kulturveckan, träffar en nybliven SM-vinnare och pratar med tjejerna som tävlat i Camp Blåljus.

Vecka 19

Två medborgardialoger under kommande vecka, en där invånare i Grästorp kan tycka till om polisens arbete (måndag 16 maj klockan 18.30 i Kommunens Hus) och en om integration (torsdag 19 maj 18.30 i Konserthuset).

Dessutom tar vi reda på vad som händer på Kulturveckan som startar på måndag! Och om du vill skänka kläder till de ensamkommande barnen finns det ett stort behov av vår- och sommarkläder.

Vecka 17

Rekordbra ekonomi i kommunen, ny vårdutbildning i Grästorp och vad ska göras åt motsättningarna i samhället?

Vecka 16

Intervju med Kristin Kaspersen, invigning av det nya mountainbikespåret och massa annat härligt från Hälsoveckan!
Musik: www.bensound.com

Vecka 15

Grästorp har fått en ny pedagoghund, träffa både henne och pedagogmatte på Lunneviskolan. Vi tar också reda på mer om Hälsoveckan, som drar igång den 18 april, och vad den hushållsnära insamlingen lördagen den 16 april innebär. Missa heller inte att bli sommarlovsentreprenör eller att nominera till tre fina grästorpspriser!

Vecka 14

Vad är för- och nackdelarna med parkeringsvakter i Grästorp? Kent Hansson och Göran Enström har olika åsikter. Vi berättar också varför det inte blir någon uteservering på torget och att det nu börjar bli dags att öppna upp för nästa etapp av Brännebacka! Tomterna har helt enkelt sålt slut. Dessutom, ett snack med webb-TV-redaktionen som i veckan vann SKL:s videotävling i medborgardialog.

Vecka 13

Ungdomar kan få hjälp med att starta kulturprojekt genom Snabba cash, Team Agera visar upp verksamheten i Stockholm och träffar representanter från regeringen och nu blir det nya takter på Östebergskulle. Dessutom en nyhetssammanfattning med det viktigaste som hänt i veckan och aktuella händelser nästa vecka. (Varning för aprilskämt.)

Vecka 12

I nyhetssammanfattningen berättar vi om att Grästorp har fått en ny SM-vinnare, att kampen om Östebergs kulle kan vara över, att Grästorps kommun ska visa upp orten på Överby den 9 april och att det kan bli aktuellt med parkeringsvakter i Grästorp.

Vecka 11

Vi sammanfattar veckan i Grästorp, när försvinner gruset från gatorna och vad händer på Kulturhuset i helgen? Dessutom - en djupdykning i facebookgruppen "Eminenta och Senila Grästorpares Förening".

Vecka 10

Den här veckan kör vi en snabb nyhetssammanfattning: Klart med ny marknadsföringslogotyp för Grästorp, Kristin Kaspersen besöker hälsoveckan i april och sista chansen att rösta på Grästorps kommun i SKL:s videotävling. Dessutom gör vi ett längre nedslag hos Christian Bolgakov och Sophia Sahlback som bygger hus i Grästorp.

Vecka 9

I veckans webb-TV från Grästorps kommun får du träffa Sofia Jessen, ny näringslivssamordnare i kommunen. Dessutom förklarar skolchef Linda Esseholt varför förskola och Lunneviskolan ska byggas om och kommunikatör Cecilia Bäcklund visar upp marknadsföringslogotypen för Grästorp som kommunstyrelsen ska ta beslut om den 9 mars. Missa heller inte informationen om hur du räddar liv!

Vecka 8

I veckans webb-TV från Grästorps kommun: Efter en intensiv debatt i kommunfullmäktige är det nu klart att Lunnevibadet fortsätter att vara ett innebad. Du får veta mer om sommarjobb hos kommunen och varför trygghetslarmen kommer att bytas ut.

Vecka 7

Grästorps kommun uppmärksammades stort i hela landet i veckan i och med mobilförbudet för eleverna på Nya Centralskolan. Vi träffar rektor Åsa Fouganthine som förklarar varför och hur det ska fungera i praktiken. Dessutom - vad gör egentligen poliserna i det mobila poliskontoret när de är i Grästorp varje onsdag klockan 12-14? Du får också veta vad kommunens miljöarbete innebär, förutom ett tillskott i budgeten. Missa inte heller att rösta på Grästorps webb-TV i SKL:s tävling om medborgardialog!

Vecka 6

Vad händer på sportlovet i Grästorp, varför ska radion direktsända under hela vecka 7 och vad innebär en ny familjecentral? Veckans avsnitt tar reda på detta åt dig.

Vecka 5

I veckan släpptes den stora nyheten om "Förbifart Grästorp" - nu blir det förbjudet för lastbilarna att köra genom centrum. När projektet är klart måste de ta Östra vägen och kommunalrådet Kent Larsson kör en runda för att visa hur det är tänkt. Dessutom tar vi temperaturen på några politiker efter strategidagarna, vad hände där egentligen? Och givetvis reder vi ut vad som ska hända med badet, nu när frågan varit uppe i kommunstyrelsen.

Vecka 4

Skolan i Grästorp får toppbetyg i senaste undersökningen "Kommuners kvalitet i korthet" (KKiK) och vi tar reda på varför och vad eleverna själva tycker.

Vecka 3

Hur jobbar kommunen med snöröjning och halkbekämpning? driftchef Bjarne Hurtig förklarar – och visar var du kan hämta gratis grus. Och kommer badet att finnas kvar eller ska det rivas? En brännande het fråga där kommunchefen Ove Johansson och tekniske chefen Mattias Svensson förklarar problematiken. Sist men inte minst testar vi pulkabacken vid Östebergs väg, där kommunen satt upp belysning efter ett medborgarförslag, tillsammans med ett gäng entusiastiska åkare.

Vecka 2

Nu kan man låna grästorpare på biblioteket, kommunen är från och med årsskiftet en rökfri arbetsplats och hur enkelt är det att använda e-tjänsterna i kommunen? Vi rivstartar Grästorps kommuns webb-TV för 2016 med både stort och smått.