Dela sidan på sociala medier

Skaraborgs historier

15 historiska filmer i 15 kommuner. Skaraborgshistorier är ett tvåårigt filmprojekt där lokal historia ska filmatiseras. Tillsammans med övriga Skaraborgskommuner kommer Grästorps bidrag att bli en av totalt 15 kortfilmer.

Vilken historia från Grästorp vill du se som film? Vi vill få din hjälp med att få in förslag på en lokal historia, sägen eller legend som du vill ska vara med i projektet. Fyll i formuläret på hemsidan www.skaraborgshistorier.se, blanketten nedan eller gå till Grästorps Bibliotek.

Vill du vara med?
Unga kreatörer i de olika kommunerna får vara med och producera filmen.En viktig del i projektet är nämligen att lyfta fram ungdomar som vill producera film under semifprofessionella förhållandne. Målsättningen är att ge ökad kunskap om filmskapande och uppmuntra till att våga utveckla sin egen kreativitet. Är du intresserad av att medverka? Anmäl dig på hemsidan www.skaraborgshistorier.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Bakom Skaraborgshistorier står producenterna John Tornblad och Johan Fågelström som tidigare har gjort filmerna Estrid, Falks Grav, Trollhättans Formare och Tjuvjägaren. Projektet ägs av Studiefrämjandet i samarbete med samtliga kommuner i Skaraborg, samt med stöd från Allmänna arvsfonden. Se gärna även information på Facebookgruppen Skaraborgshistorier.