Dela sidan på sociala medier

Måltider

Kökspersonal

Det är kommunens kostenhet som har hand om servicen av måltider till Grästorps kommuns förskolor, skolor, fritids och äldreomsorg.

Följ kostenheten på Instagram Länk till annan webbplats. och se hur vi tillagar och serverar våra goda måltider från råvaror av hög kvalitet!
Instagramkonto: @kostenheten_grastorp

Menyer

Kostenhetens kök och målsättning

Totalt driver kostenheten fem kök, varav fyra är tillagningskök och ett är mottagningskök. En stor andel av kommunens invånare är dagligen våra matgäster och spänner från de allra yngsta invånarna på förskolan till kommunens äldsta invånare på äldreboenden. Våra 18 kockar tillagar ca 2000 måltider per dag.

Kostenhetens personal arbetar med ständiga förbättringar för att utveckla verksamheterna. Ofta och gärna gör vi det tillsammans med våra "kunder" inom Bildning och Social verksamhet. Vårt kvalitetsmässiga mål är att måltiderna ska motsvara eller helst överträffa gästernas förväntningar genom att vara vällagade, näringsrika och variationsrika. Vi tillagar och serverar måltider med stor omsorg och strävar alltid efter matlagning från grunden.

Våra råvaror är till 32% ekologiskt producerade, närmare 70% har svenskt ursprung och 9% är producerade i vår absoluta närhet. Målet är att använda kommunens resurser på bästa sätt ur ett kvalitetshöjande och miljö- och kostnadsmässigt perspektiv.

Vi arbetar förstås efter gällande nationella riktlinjer för måltider inom skola och omsorg:

Nationella riktlinjer för måltider i förskolan (livsmedelsverket.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nationella riktlinjer för måltider i skolan (livsmedelsverket.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nationella riktlinjer för måltider i äldreomsorgen (livsmedelsverket.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Restaurang Jon Jesper

Jon Jespers restaurang i Kommunens hus i Grästorp tillagar måltider till gäster på äldreboenden och besökande restauranggäster. Dessutom portionsförpackas måltider som levereras hem till grästorpare.

Öppet vardagar 11:30 - 13:30.

Till menyn för Jon Jespers restaurang

Måltider för hemleverans till ordinärt boende

Medborgare inom Grästorps kommun har med vissa förbehåll möjlighet att få måltider levererade hem. Måltiderna tillagas på Restaurang Jon Jesper där man har fokus på variationsrik klassisk husmanskost. Maten lagas från grunden utav råvaror av hög kvalitet.

Måltiden levereras kyld till kundens hem. Leverans sker alla dagar som kunden önskar utav arbetsmarknadsenhetens personal.

Ansökan för måltidsdistribution sker till kommunens socialsekreterare, telefon: 0514-58234.

Kontakta AME:s personal som levererar måltiderna på telefon: 0514-580 64.

Vill du äta med ditt barn i skolan eller förskolan?

Föräldrar är hjärtligt välkomna att kostnadsfritt äta lunch med sitt barn en gång per termin. Vår förhoppning är att så många föräldrar som möjligt passar på att besöka oss och får en god och trevlig måltid i kommunens restaurang tillsammans med sitt barn.