Dela sidan på sociala medier

Måltider

Kökspersonal

Det är kommunens kostenhet som har hand om servicen av måltider till Grästorps kommuns förskolor, skolor, fritids och äldreomsorg.

Följ kostenheten på Instagramlänk till annan webbplats och se hur vi tillagar och serverar våra goda måltider från råvaror av hög kvalitet!
Instagramkonto: @kostenheten_grastorp

Menyer

Kostenhetens kök och målsättning

Totalt så driver kostenheten fem kök, varav fyra är tillagningskök och ett är mottagningskök. En stor andel av kommunens invånare är dagligen våra gäster och de har en åldersspridning från de allra yngsta invånarna på förskolan till kommunens äldsta invånare på äldreboenden. Våra 20 kockar tillagar ca 2000 måltider per dag.

Kostenhetens personal arbetar tillsammans med ständiga förbättringar för att utveckla verksamheterna. Vårt kvalitetsmässiga mål är att måltiderna ska motsvara eller helst överträffa kundernas och gästernas förväntningar genom att vara vällagade, näringsrika och variationsrika. Vi tillagar och serverar måltider med stor omsorg och strävar alltid efter matlagning från grunden.

Vårt ekonomiska mål är att använda kommunens resurser på bästa sätt ur ett miljövänligt, kostnadseffektivt och kvalitetshöjande perspektiv. Våra måltider består av ca 30% ekologiska produkter.

Restaurang Jon Jesper

Jon Jespers restaurang i Kommunens hus i Grästorp tillagar måltider till gäster på äldreboenden och besökande restauranggäster. Dessutom portionsförpackas måltider som levereras hem till grästorpare.

Öppet vardagar 11:30 - 13:30.

Till menyn för Jon Jespers restaurang

Måltider för hemleverans till ordinärt boende

Medborgare inom Grästorps kommun har med vissa förbehåll möjlighet att få måltider levererade hem. Måltiderna tillagas på Restaurang Jon Jesper där man har fokus på variationsrik klassisk husmanskost. Maten lagas från grunden utav råvaror av hög kvalitet.

Måltiden levereras kyld till kundens hem utav arbetsmarknadsenhetens personal. Leverans sker alla dagar som kunden önskar.

Ansökan för måltidsdistribution sker till kommunens socialsekreterare, telefon: 0514-582 34.

Kontakta AME:s personal som levererar måltiderna på telefon: 0514-580 64.

Vill du äta med ditt barn i skolan eller förskolan?

Föräldrar är hjärtligt välkomna att kostnadsfritt äta lunch med sitt barn en gång per termin. Vår förhoppning är att så många föräldrar som möjligt passar på att besöka oss och får en god och trevlig måltid i kommunens restaurang tillsammans med sitt barn.