Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang

Här hittar du aktuella menyer för äldreomsorgen och Jon Jespers restaurang i Kommunens hus. För menyer i PDF-format scrolla längst ned på sidan.

Jon Jespers Restaurang - stängd från 19 mars

Restaurang Jon Jesper stänger from torsdag 19 mars och tills vidare


Personer över 70 år bör begränsa kontakter med andra människor så långt det går under en tid framöver, enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Med anledning av detta väljer vi att stänga restaurang Jon Jesper, vars primära målgrupp är just kringboende äldre personer.

Vi hoppas på att snart kunna önska er alla VÄLKOMNA TILLBAKA!



Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.

Med reservation för ändringar

 

Vecka 32 (3-9 augusti)

Måndag:
Middag: Ugnsgratinerad kycklingfilé med fetaost och soltorkad tomat, serveras med ris/potatis och kall vitlökssås
Dessert: Fruktsoppa
Kvällsmål: Bondomelett

Tisdag:
Middag: Italiensk pannbiff smaksatt med basilika & parmesanost, serveras med potatis och tomatsås
Dessert: Morotskaka
Kvällsmål: Falsk kalvdans

Onsdag:
Middag: Senapsgratinerad falukorv med potatismos
Dessert: Nyponsoppa med vispad grädde
Kvällsmål: Äggröra och köttbullar

Torsdag:
Middag: Stekt panerad fiskfilé* serveras med kokt potatis och romsås
Dessert: Jordgubbskräm
Kvällsmål: Raggmunk och blodpudding med lingonsylt

Fredag:
Middag: Spenatsoppa med ägghalvor
Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås
Kvällsmål: Köttkorv med potatismos

Lördag:
Middag: Ugnsgratinerad fiskfilé* smaksatt med kaviar, serveras med kokt potatis
Dessert: Kräm
Kvällsmål: Jon Jespers räksmörgås

Söndag:
Middag: Kallskuren kyckling och potatisgratäng
Dessert: Chokladkräm toppad med bär & vispad grädde
Kvällsmål: Kokt skinka och mimosasallad


Vecka 33 (10-16 augusti)

Måndag:
Middag: Korv stroganoff med kokt potatis
Dessert: Hallonsoppa
Kvällsmål: Risgrynspudding

Tisdag:
Middag: Biff à la Lindström med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Björnbärskräm
Kvällsmål: Frittata (Italiensk omelett) med sparris och västerbottensost

Onsdag:
Middag: Ugnsstekt kyckling serveras med potatis och rödvinssås
Dessert: Äpplekräm
Kvällsmål: Vegetarisk lasagne med grönsallad

Torsdag:
Middag: Ugnsgratinerad fiskfilé* med parmesan- och basilikatäcke, serveras med kokt potatis
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde
Kvällsmål: Stekt falukorv med stuvade makaroner

Fredag:
Middag: Gulaschsoppa
Dessert: Drottningpaj med vaniljsås
Kvällsmål: "Svensk kebabtallrik" - Stekt strimlad skinka & purjolök smaksatt med kryddpeppar, serveras med potatismos och Rhode Islanddressing

Lördag:
Middag: Kokt fiskfilé* med kokt potatis och vitvinssås
Dessert: Kräm
Kvällsmål: Ost- och skinkpaj med grönsallad

Söndag:
Middag: Sirapsgratinerad fläsknoisette med potatis och vinbärsgelé
Dessert: Mangofromage
Kvällsmål: Medelhavsgratäng

Vecka 34 (17-23 augusti)

Måndag:
Middag: Grönsaksbiffar med potatis och kall sås
Dessert: Blåbärssoppa
Kvällsmål: Ugnspannkaka med kycklingbacon och lingonsylt

Tisdag:
Middag: Köttfärslimpa med potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Lingonmousse
Kvällsmål: Kockens val av soppa

Onsdag:
Middag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och remouladsås
Dessert: Husets kaka
Kvällsmål: Couscous- och grönsaksgratäng, serveras med kall sås

Torsdag:
Middag: Stekt falukorv med potatis och peparrotssås
Dessert: Drottningkräm
Kvällsmål: Kräftskiva på avdelningarna! Kräftor, Västerbottensostpaj och andra goda tillbehör.

Fredag:
Middag: Potatis- och purjolökssoppa
Dessert: Pannacotta med bärkompott
Kvällsmål: Halv special med västkustsallad och Pucko

Lördag:
Middag: Kokt fisk* med kokt potatis och äggsås
Dessert: Kräm
Kvällsmål: Kallskuren fläskfilé och potatissallad

Söndag:
Middag: Pannbiff med potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Fruktcocktail med vispad grädde
Kvällsmål: Risgrynsgröt

Vecka 35 (24-30 augusti)

Måndag:
Middag: Ugnsstekt kassler med potatis, champinjonsås och vinbärsgelé
Dessert: Jordgubbsmousse
Kvällsmål: Omelett med räkstuvning

Tisdag:
Middag: Chili con carne med mjukt bröd och ris/potatis
Dessert: Fruktsoppa
Kvällsmål: Kalvsylta/Köttbullar och krämig rödbetssallad

Onsdag:
Middag: Ugnsgratinerad falukorv med curry och äpple, serveras med potatis
Dessert: Hallonkräm
Kvällsmål: Pytt i panna med stekt ägg och inlagda rödbetor

Torsdag:
Middag: Fisk Bonjour (ostgratinerad fiskfilé* med gräslök), serveras med kokt potatis
Dessert: Kärleksmums
Kvällsmål: Skomakarlåda

Fredag:
Middag: Kyckling- och grönsakssoppa smaksatt med ingefära
Dessert: Körsbärspaj med vispad grädde
Kvällsmål: Pulled pork med potatismos

Lördag:
Middag: Fiskpudding med kokt potatis, skirat smör och gröna ärter
Dessert: Kräm
Kvällsmål: Hamburgare med tillbehör

Söndag:
Middag: Timjandoftande skinkstek med potatis, gräddsås och vinbärsgelé
Dessert: Vaniljpudding
Kvällsmål: Medelhavsgratäng smaksatt med soltorkad tomat och fetaost

 

Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny

Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161 

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.

Med reservation för ändringar.

Vecka 32 (3-9 augusti)

Måndag: Revben med potatis och brunsås
Tisdag: Ugnsgratinerad kycklingfilé med fetaost och soltorkad tomat, serveras med ris och kall vitlökssås
Onsdag: Italiensk pannbiff smaksatt med basilika & parmesanost, serveras med potatis och tomatsås
Torsdag: Senapsgratinerad falukorv med potatismos
Fredag: Stekt panerad fiskfilé* serveras med kokt potatis och romsås
Lördag: Spenatsoppa med korvslantar. Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås
Söndag: Ugnsgratinerad fiskfilé* smaksatt med kaviar, serveras med kokt potatis

Vecka 33 (10-16 augusti)

Måndag: Kyckling och potatisgratäng
Tisdag: Korv stroganoff med kokt potatis
Onsdag: Biff à la Lindström med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt**
Torsdag: Ugnsstekt kyckling serveras med potatis och rödvinssås
Fredag: Ugnsgratinerad fiskfilé* med parmesan- och basilikatäcke, serveras med kokt potatis
Lördag: Gulaschsoppa. Dessert: Drottningpaj med vaniljsås
Söndag: Kokt fiskfilé* med kokt potatis och vitvinssås

Vecka 34 (17-23 augusti)

Måndag: Sirapsgratinerad fläsknoisette med potatis och vinbärsgelé**
Tisdag: Grönsaksbiffar med potatis och kall sås
Onsdag: Köttfärslimpa med potatis, gräddsås och lingonsylt**
Torsdag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och remouladsås
Fredag: Stekt falukorv med potatis och peparrotssås
Lördag: Potatis- och purjolökssoppa. Dessert: Pannacotta med bärkompott
Söndag: Kokt fisk* med kokt potatis och äggsås


Vecka 35 (24-30 augusti)

Måndag: Pannbiff med potatis, gräddsås och lingonsylt**
Tisdag: Ugnsstekt kassler med potatis, champinjonsås och vinbärsgelé**
Onsdag: Chili con carne med ris
Torsdag: Ugnsgratinerad falukorv med curry och äpple, serveras med potatis
Fredag: Fisk Bonjour (ostgratinerad fiskfilé* med gräslök), serveras med kokt potatis
Lördag: Kyckling- och grönsakssoppa smaksatt med ingefära. Dessert: Körsbärspaj med vaniljsås
Söndag: Fiskpudding med kokt potatis, skirat smör och gröna ärter