Dela sidan på sociala medier

Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang

Här hittar du aktuella menyer för äldreomsorgen och Jon Jespers restaurang i Kommunens hus. För filer i PDF-format scrolla längst ned på sidan.

Jon Jespers Restaurang

Öppet för lunch vardagar 11:45 - 13:30

Adress: Jon Jespersgatan 28

Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé med såväl varma som kalla grönsaker
Efter lunchen ingår även kaffe (ekologiskt & rättvisemärkt) samt liten kaka
* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång


Med reservation för ändringar

 

Vecka 38 (16-22 september)

Måndag: Gratinerad frukostkorv med chilisås, serveras med potatismos

Tisdag: Köttfärslimpa med potatis, pepparsås och lingonsylt

Onsdag: Helstekt kotlettrad med potatisgratäng, gräddsås och vinbärsgelé

Torsdag: Tomat- och vitvinsgratinerad fisk*, serveras med kokt potatis

Fredag: Klassisk ärtsoppa med rimmat fläsk. 
               Dessert: Tunn pannkaka med vispad grädde och jordgubbssylt


Vecka 39 (23-29 september)

Måndag: Stekt kycklingfilé med ris/potatis och thailändsk kokossås

Tisdag: Pannbiff med potatis, skysås, stekt lök och lingonsylt

Onsdag: Kokt köttkorv och rotmos

Torsdag: Kokt fisk* med kokt potatis och citronsås

Fredag: Rödbetssoppa, serveras med ädelostkräm. Dessert: Morotskaka med färskostglasyr

 

Vecka 40 (30 september-6 oktober)

Måndag: Ugnsgratinerad kycklingfilé smaksatt med mangochutney, serveras med ris/potatis

Tisdag: Sapghetti med köttfärssås

Onsdag: Skogens höstgryta med älg och kantareller, serveras med potatis och vinbärsgelé

Torsdag: Stekt panerad strömming (sillflundra) fylld med persiljesmör, 
                serveras med potatismos och lingonsylt

Fredag: Gulaschsoppa med crème fraicheklick. Dessert: Björnbärspaj med vaniljvisp

 

Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.

Med reservation för ändringar

 

Vecka 38 (16-22 september)

Måndag:
 Middag: Gratinerad frukostkorv med chilisås, serveras med potatismos
 Dessert: Jordgubbskräm
 Kvällsmål: Bondomelett

Tisdag:
 Middag: Köttfärslimpa med potatis, pepparsås och lingonsylt
 Dessert: Aprikossoppa
 Kvällsmål: Risgrynsgröt

Onsdag:
 Middag: Helstekt kotlettrad med potatisgratäng, gräddsås och vinbärsgelé
 Dessert: Äppelkaka
 Kvällsmål: Falsk kalvdans

Torsdag:
  Middag: Tomat- och vitvinsgratinerad fisk*, serveras med kokt potatis
 Dessert: Päronkräm
 Kvällsmål: Köttbullar och äggröra

Fredag:
 Middag: Klassisk ärtsoppa med rimmat fläsk
 Dessert: Tunn pannkaka med vispad grädde och jordgubbssylt
 Kvällsmål: Janssons frestelse

Lördag:
Middag: Kräftostgratinerad fiskfilé* smaksatt med dill, serveras med kokt potatis
 Dessert: Kräm
 Kvällsmål: Skinka och potatissallad

Söndag:
 Middag: Skinkstek med potatis och äpplesås
 Dessert: Konserverade persikor med vispad grädde
 Kvällsmål: Äggakaka


Vecka 39 (23-29 september)

Måndag:
 Middag: Stekt kycklingfilé med ris/potatis och thailändsk kokossås
 Dessert: Hallonkräm
 Kvällsmål: Ängamatssoppa

Tisdag:
 Middag: Pannbiff med potatis, skysås, stekt lök och lingonsylt
 Dessert: Citrussoppa
 Kvällsmål: Stuvad spenat och ägghalva

Onsdag:
 Middag: Kokt köttkorv och rotmos
 Dessert: Konserverade päron med vispad grädde
 Kvällsmål: Dansk sjömansbiff

Torsdag:
 Middag: Kokt fisk* med kokt potatis och citronsås
 Dessert: Körsbärssoppa
 Kvällsmål: Stekt falukorv med stuvade makaroner

Fredag:
 Middag: Rödbetssoppa, serveras med ädelostkräm
 Dessert: Morotskaka med färskostglasyr
 Kvällsmål: Köttbullar och potatismos

Lördag:
 Middag: Fisk Jonas (ugnsgratinerad fiskfile* med chili och crème fraiche),
                 serveras med kokt potatis
 Dessert: Kräm
 Kvällsmål: Grekisk potatisgratäng smaksatt med soltorkad tomat och fetaost

Söndag:
 Middag: Nötköttsgryta smaksatt med rödvin och rosmarin, serveras med potatis
 Dessert: Mangomousse
 Kvällsmål: Tunna pannkakor med sylt och vispad grädde

 

Vecka 40 (30 september-6 oktober)

Måndag:
 Middag: Ugnsgratinerad kycklingfilé smaksatt med mangochutney, serveras med ris/potatis
 Dessert: Persikohalvor med vispgrädde
 Kvällsmål: Risgrynspudding

Tisdag:
 Middag: Sapghetti med köttfärssås
 Dessert: Rabarberkräm
 Kvällsmål: Couscousgratäng

Onsdag:
 Middag: Skogens höstgryta med älg och kantareller, serveras med potatis och vinbärsgelé
 Dessert: Husets kaka
 Kvällsmål: Kökets val

Torsdag:
 Middag: Stekt panerad strömming (sillflundra) fylld med persiljesmör,
                 serveras med  potatismos och lingonsylt 
 Dessert: Päronsoppa
 Kvällsmål: Stekt prinskorv och morotslåda

Fredag:
 Middag: Gulaschsoppa med crème fraicheklick
 Dessert: Björnbärspaj med vaniljglass
 Kvällsmål: Potatis- & skinkgratäng

Lördag:
 Middag: Kokt fiskfilé* med kokt potatis och vitvinssås
 Dessert: Cheesecake
 Kvällsmål: Rökt kalkon och mimosasallad

Söndag:
 Middag: Helstekt fläskfilé med potatis och äppelcidersås
 Dessert: Chokladpudding med vispad grädde
 Kvällsmål: Ostkaka med skogsbär

 

Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny

Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161 

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.

Med reservation för ändringar.


Vecka 38 (16-22 september)

Måndag: Dillkött och kokt potatis

Tisdag: Gratinerad frukostkorv med chilisås, serveras med potatismos

Onsdag: Köttfärslimpa med potatis, pepparsås och lingonsylt**

Torsdag: Helstekt kotlettrad med potatisgratäng, gräddsås och vinbärsgelé**

Fredag: Tomat- och vitvinsgratinerad fisk*, serveras med kokt potatis

Lördag: Klassisk ärtsoppa med rimmat fläsk. Dessert: Tunn pannkaka och jordgubbssylt**.

Söndag: Kräftostgratinerad fiskfilé* smaksatt med dill, serveras med kokt potatis


Vecka 39 (23-29 september)

Måndag: Skinkstek med potatis och äpplesås

Tisdag: Stekt kycklingfilé med pasta och thailändsk kokossås

Onsdag: Pannbiff med potatis, skysås, stekt lök och lingonsylt**

Torsdag: Kokt köttkorv och rotmos

Fredag: Kokt fisk* med kokt potatis och citronsås

Lördag: Rödbetssoppa, serveras med ädelostkräm. Dessert: Morotskaka med färskostglasyr.

Söndag: Fisk Jonas (ugnsgratinerad fiskfile* med chili och crème fraiche), 
               serveras med kokt potatis


Vecka 40 (30 september-6 oktober)

Måndag: Nötköttsgryta smkasatt med rödvin och rosmarin, serveras med potatis

Tisdag: Ugnsgratinerad kycklingfilé smaksatt med mangochutney, serveras med potatis

Onsdag: Sapghetti med köttfärssås

Torsdag: Skogens höstgryta med älg och kantareller, serveras med potatis och vinbärsgelé

Fredag: Stekt panerad strömming (sillflundra) fylld med persiljesmör,
               serveras med potatismos och lingonsylt**

Lördag: Gulaschsoppa med crème fraicheklick. Dessert: Björnbärspaj med vaniljvisp

Söndag: Kokt fiskfilé* med kokt potatis och vitvinssås