Dela sidan på sociala medier

Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang

Här hittar du aktuella menyer för äldreomsorgen och Jon Jespers restaurang i Kommunens hus.

För menyer i PDF-format scrolla längst ned på sidan.

Jon Jespers Restaurang - öppet 11.30-13.30


OBS! Notera daglig uppdatering av öppettider i menyn. Justeras beroende på personalläget för dagen.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé.

Efter lunchen ingår kaffe (ekologiskt & rättvisemärkt) samt liten kaka.

Med reservation för ändringar


Vecka 4 (24-28 januari)

Måndag: Kycklingklubba/Green nuggets med ris/potatis och sötsur sås Öppet 11.30-13.30
Tisdag: Lax med hollandaisesås och kokt potatis Ordinarie öppettid 11.30-13.30
Onsdag: Piccata Milanese, serveras med klyftpotatis och tomatsås Ord. öppettid 11.30-13.30
Torsdag: Pannbiff med pepparsås, potatis och vinbärsgelé
Fredag: Italiensk kycklingsoppa. Dessert: Kladdkaka med kokostosca

Vecka 5 (31 januari - 4 februari)

Måndag: "Svensk kebabtallrik" - Stekt strimlad skinka och purjolök smaksatt med kryddpeppar, serveras med potatismos och Rhode Islanddressing
Tisdag: Stekt parmesanpanerad fiskfilé* serveras med potatis, rödbetsklyftor och skirat smör
Onsdag: Kycklingfärsbiffar med klyftpotatis och balsamicosås
Torsdag: Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor
Fredag: Cowboysoppa med köttfärs och bönor. Dessert: Äpplepaj med vaniljsås

Vecka 6 (7-11 februari)

Måndag: Stekt fläsk, serveras med potatis, bruna bönor och löksås
Tisdag: Ugnsgratinerad fiskfilé* med bacon- och purjolökstopping, serveras med kokt potatis
Onsdag: Kyckling med indiska smaker, serveras med basmatiris/potatis
Torsdag: Rimmad fläskbog med rotmos och senapssås
Fredag: Rödbetssoppa, serveras med ädelostkräm. Dessert: Björnbärspaj med vaniljsås


Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.

Med reservation för ändringar


Vecka 4 (24-30 januari)

Måndag:
Middag: Kycklingklubba/Chicken nuggets med ris/potatis och sötsur sås
Dessert: Päronkräm
Kvällsmål: Köttfärslåda med paprika, ost och oregano

Tisdag:
Middag: Lax med hollandaisesås och kokt potatis
Dessert: Citrussoppa
Kvällsmål: Äggstanning med rotfrukter

Onsdag:
Middag: Piccata Milanese (ostpanerad fläskschnitzel), serveras med klyftpotatis och tomatsås
Dessert: Exotisk fruktsallad med vaniljkvarg
Kvällsmål: Klassisk grönsakssoppa

Torsdag:
Middag: Pannbiff med pepparsås, potatis och vinbärsgelé
Dessert: Jordgubbskräm
Kvällsmål: Korngrynspudding smaksatt med kryddpeppar, serveras med lingonsylt

Fredag:
Middag: Italiensk kycklingsoppa
Dessert: Kladdkaka med kokostosca
Kvällsmål: Paj med brieost och mango chutney

Lördag:
Middag: Pocherad fiskfilé* med vitvinssås och kokt potatis
Dessert: Vaniljglass med rabarberknäck
Kvällsmål: Pastrami med potatissallad

Söndag:
Middag: Plommonspäckad fläskkarré, serveras med potatis och gräddsås
Dessert: Morotskaka med glasyr
Kvällsmål: Risgrynsgröt

Vecka 5 (31 januari - 6 februari)

Måndag:
Middag: "Svensk kebabtallrik" - Stekt strimlad skinka och purjolök smaksatt med kryddpeppar, serveras med potatismos och Rhode Islanddressing
Dessert: Apelsinkräm med mascarpone
Kvällsmål: Potatis- och sellerisoppa

Tisdag:
Middag: Stekt parmesanpanerad fiskfilé* serveras med potatis, rödbetsklyftor och skirat smör
Dessert: Fruktsoppa
Kvällsmål: Stekt falukorv med stuvad vitkål

Onsdag:
Middag: Kycklingfärsbiffar med klyftpotatis och balsamicosås
Dessert: Husets kaka
Kvällsmål: Omelett med räkstuvning

Torsdag:
Middag: Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor
Dessert: Chokladkräm med vispad grädde och bär
Kvällsmål: Skink- och makaronilåda

Fredag:
Middag: Cowboysoppa med köttfärs och bönor
Dessert: Äpplepaj med vaniljsås
Kvällsmål: Pulled pork med potatismos och barbecuesås

Lördag:
Middag: Fiskpudding med kokt potatis och skirat smör
Dessert: Drottningmousse
Kvällsmål: Korv med bröd

Söndag:
Middag: Köttbullar med potatis, gräddsås och inlagd gurka
Dessert: Konserverade persikor med vispad grädde
Kvällsmål: Fyllda crêpes och grönsallad

Vecka 6 (7-13 februari)

Måndag:
Middag: Stekt fläsk, serveras med potatis, bruna bönor och löksås
Dessert: Äpplekräm
Kvällsmål: Morotssoppa

Tisdag:
Middag: Ugnsgratinerad fiskfilé* med bacon- och purjolökstopping, serveras med kokt potatis
Dessert: Mangosoppa
Kvällsmål: Gammeldags fruktkräm med gräddmjölk

Onsdag:
Middag: Kyckling med indiska smaker, serveras med basmatiris/potatis
Dessert: Kokospäron med ingefärsgrädde
Kvällsmål: Äggröra med prinskorv

Torsdag:
Middag: Rimmad fläskbog med rotmos och senapssås
Dessert: Hallonkräm
Kvällsmål: Ljummen kesokaka med bär

Fredag:
Middag: Rödbetssoppa, serveras med ädelostkräm
Dessert: Björnbärspaj med vaniljsås
Kvällsmål: Moussaka (grekisk potatis och köttfärsgratäng)

Lördag:
Middag: Kokt fisk* med kokt potatis och äggsås
Dessert: Lingongrädde i strut
Kvällsmål: Rösti med ost, serveras med skinkröra

Söndag:
Middag: Pannbiff med löksky, potatis och lingonsylt
Dessert: Fruktcocktail med vaniljkvarg
Kvällsmål: Ostkaka med sylt och vispad grädde


Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny

Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161 

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.

Med reservation för ändringar.


Vecka 4 (24-30 januari)

Måndag: Ugnsgratinerad fläsknoisette med sambal oelektäcke, serveras med potatis
Tisdag: Kycklingklubba med ris och sötsur sås
Onsdag: Lax med hollandaisesås och kokt potatis
Torsdag: Piccata Milanese (ostpanerad fläskschnitzel), serveras med klyftpotatis och tomatsås
Fredag: Pannbiff med pepparsås, potatis och vinbärsgelé**
Lördag: Italiensk kycklingsoppa. Dessert: Kladdkaka med toscatäcke
Söndag: Pocherad fiskfilé* med vitvinssås och kokt potatis

Vecka 5 (31 januari - 6 februari)

Måndag: Plommonspäckad fläskkarré, serveras med potatis och gräddsås
Tisdag: "Svensk kebabtallrik" - Stekt strimlad skinka och purjolök smaksatt med kryddpeppar, serveras med potatismos och Rhode Islanddressing
Onsdag: Stekt parmesanpanerad fiskfilé* serveras med potatis, rödbetsklyftor och skirat smör
Torsdag: Kycklingfärsbiffar med klyftpotatis och balsamicosås
Fredag: Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor**
Lördag: Cowboysoppa med köttfärs och bönor. Dessert: Äpplepaj med vaniljvisp
Söndag: Fiskpudding med kokt potatis och skirat smör

Vecka 6 (7-13 februari)

Måndag: Köttbullar med potatis, gräddsås och inlagd gurka**
Tisdag: Stekt falukorv med potatis och löksås
Onsdag: Ugnsgratinerad fiskfilé* med bacon- och purjolökstopping, serveras med kokt potatis
Torsdag: Kyckling med indiska smaker, serveras med basmatiris
Fredag: Rimmad fläskbog med rotmos och senapssås
Lördag: Rödbetssoppa, serveras med ädelostkräm. Dessert: Björnbärspaj med vaniljvisp
Söndag: Kokt fisk* med kokt potatis och äggsås

Text

Text