- Du är här:
- Startsida
- Barn och utbildning
- Måltider
- Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang
Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang
Här hittar du aktuella menyer för äldreomsorgen och Jon Jespers restaurang i Kommunens hus. För menyer i PDF-format scrolla längst ned på sidan.
Restaurang Jon Jesper i Kommunens Hus
öppet måndag-fredag 11.30-13.30 - VÄLKOMNA!
From 23 januari 2023 höjs priset på dagens lunch till 95 kr.Se hela prislistan i pdf-fil längst ned på sidan eller på anslag i restaurangen.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.
Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé.
Efter lunchen ingår kaffe (ekologiskt & rättvisemärkt) samt liten kaka.
Med reservation för ändringar
Vecka 5 (30 januari - 3 februari)
Måndag: "Svensk kebabtallrik" - Stekt strimlad skinka och purjolök smaksatt med kryddpeppar, serveras med potatismos och Rhode Islanddressing
Tisdag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och skarpsås
Onsdag: Kycklingfärsbiffar med klyftpotatis och balsamicosås
Torsdag: Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor
Fredag: Köttfärs- och vitkålssoppa. Dessert: Äpplepaj med vaniljsås
Vecka 6 (6-10 februari)
Måndag: Stekt fläsk med kokt potatis, bruna bönor och löksås
Tisdag: Ugnsgratinerad fiskfilé* med bacon- och purjolökstopping, serveras med kokt potatis
Onsdag: Kyckling med indiska smaker (garam masala), serveras med ris/potatis
Torsdag: Rimmad fläskbog med rotmos och pepparotssås
Fredag: Klassisk ärtsoppa med rimmat fläsk. Dessert: Tunna pannkakor med sylt och grädde
Vecka 7 (13-17 februari)
Måndag: Erikssons grynkorv med kokt potatis och senapssås
Tisdag: Gräddig räkgryta, serveras med pasta/potatis
Onsdag: Kyckling Marengo (med täcke av tomat, vitt vin och champinjon), serveras med potatis
Torsdag: Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Fredag: Kokosdoftande rotfrukts- och grönsakssoppa med röd curry. Dessert: Cheesecake
Vecka 8 (20-24 februari)
Måndag: Korv à la Forsell (Ostgratinerad falukorv med smak av senap, dill och pepparrot), serveras med potatismos
Tisdag: Stekt parmesanpanerad fiskfilé* serveras med kokt potatis, rödbetsklyftor och skirat smör
Onsdag: Stekt kycklingfilé med paprikasås och potatis
Torsdag: Jon Jespers pannbiffar med potatis, gräddsås och rårörda lingon
Fredag: Ost- och broccolisoppa. Dessert: Ananaspaj med vaniljglasss
Vecka 9 (27 februari-3 mars)
Måndag: Korv stroganoff med kokt potatis
Tisdag: Pocherad fisk* med kokt potatis och citronsås
Onsdag: Currydoftande kycklinggryta med purjolök och paprika, serveras med ris/kokt potatis
Torsdag: Kåldolmar med kokt potatis, skysås och lingonsylt
Fredag: Klassisk ärtsoppa med rimmat fläsk. Dessert: Tunna pannkakor med sylt och grädde
Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny
* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.
Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.
Med reservation för ändringar.
Vecka 5 (30 januari - 5 februari)
Måndag:
Middag: "Svensk kebabtallrik" - Stekt strimlad skinka och purjolök smaksatt med kryddpeppar, serveras med potatismos och Rhode Islanddressing
Dessert: Hemkokt apelsinkräm med färskost
Kvällsmål: Potatis- och sellerisoppa
Tisdag:
Middag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och skarpsås
Dessert: Fruktsoppa och mandelskorpa
Kvällsmål: Korv med bröd
Onsdag:
Middag: Kycklingfärsbiffar med klyftpotatis och balsamicosås
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde och konserverade mandarinklyftor
Kvällsmål: Omelett med räkstuvning
Torsdag:
Middag: Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor
Dessert: Hemkokt körsbärskräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Skink- och makaronilåda
Fredag:
Middag: Köttfärs- och vitkålssoppa
Dessert: Äpplepaj med vaniljsås
Kvällsmål: Stekt falukorv med stekt potatis och cole slaw
Lördag:
Middag: Fiskpudding med kokt potatis och skirat smör
Dessert: Gammeldags fruktkräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Potatis- och baconbullar med lingonsyltq
Söndag:
Middag: Köttbullar med potatis, gräddsås, lingonsylt och inlagd gurka
Dessert: Konserverade persikor med vispad grädde
Kvällsmål: Köttfärsfyllda crêpes och grönsallad
Vecka 6 (6-12 februari)
Måndag:
Middag: Stekt fläsk med kokt potatis, bruna bönor och löksås
Dessert: Äpplekräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Högsbosoppa (krämig morotssoppa)
Tisdag:
Middag: Ugnsgratinerad fiskfilé* med bacon- och purjolökstopping, serveras med kokt potatis
Dessert: Nyponsoppa med vispad grädde och mandelbiskvier
Kvällsmål: Broccolilåda med kycklingfärs
Onsdag:
Middag: Kyckling med indiska smaker (garam masala), serveras med ris/potatis
Dessert: Mandelpersika med kryddig grädde
Kvällsmål: Prinskorv med stuvad blomkål
Torsdag:
Middag: Rimmad fläskbog med rotmos och pepparotssås
Dessert: Krusbärskräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Ljummen kesokaka med bär
Fredag:
Middag: Klassisk ärtsoppa med rimmat fläsk
Dessert: Tunna pannkakor med sylt och vispad grädde
Kvällsmål: Potatis och köttfärsgratäng
Lördag:
Middag: Kokt fisk* med kokt potatis och äggsås
Dessert: Fruktcocktail med vispad grädde
Kvällsmål: Rösti med ost, serveras med skinkröra
Söndag:
Middag: Pannbiff med pepparsås, potatis och vinbärsgéle
Dessert: Lingongrädde i strut
Kvällsmål: Risgrynsgröt
Vecka 7 (13-19 februari)
Måndag:
Middag: Erikssons grynkorv med kokt potatis och senapssås
Dessert: Rabarberkompott med kardemumma, serveras med gräddmjölk
Kvällsmål: Blomkålssoppa
Tisdag "Alla hjärtans dag":
Middag: Gräddig räkgryta, serveras med pasta/potatis
Dessert: Vaniljhjärta
Kvällsmål: Köttbullar och potatismos
Onsdag:
Middag: Kyckling Marengo (med täcke av tomat, vitt vin och champinjon), serveras med potatis
Dessert: Grönsakskaka med ingefärsfrosting
Kvällsmål: Pytt i panna med stekt ägg och inlagda rödbetor
Torsdag:
Middag: Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Jordgubbskräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Bondomelett
Fredag:
Middag: Kokosdoftande rotfrukts- och grönsakssoppa med röd curry
Dessert: Husets cheesecake
Kvällsmål: Stekt falukorv med stuvad vitkål
Lördag:
Middag: Fisk Florentine (ostgratinerad fiskfilé* på en bädd av spenat), serveras med potatis
Dessert: Mangofromage
Kvällsmål: Fläskpannkaka med lingonsylt
Söndag:
Middag: Fläskköttsgryta med rotfrukter, serveras med kokt potatis
Dessert: Gammeldags fruktkräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Rotfruktsgratäng med ost och örter
Vecka 8 (20-26 februari)
Måndag:
Middag: Korv à la Forsell (Ostgratinerad falukorv med smak av senap, dill och pepparrot), serveras med potatismos
Dessert: Krusbärskräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Klassisk kött- och grönsakssoppa
Tisdag:
Middag: Stekt parmesanpanerad fiskfilé* med kokt potatis, rödbetsklyftor och skirat smör
Dessert: Nyponsoppa med vispad grädde och mandelbiskvier
Kvällsmål: Blomkålsgratäng
Onsdag:
Middag: Stekt kycklingfilé med paprikasås och potatis
Dessert: Konserverade päron med vispad grädde och chokladsås
Kvällsmål: Risgrynsgröt
Torsdag:
Middag: Jon Jespers pannbiffar med potatis, gräddsås och rårörda lingon
Dessert: Äpplekräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Ugnspannkaka med rotfrukter, serveras med äppelchutney
Fredag:
Middag: Ost- och broccolisoppa
Dessert: Ananaspaj med vaniljglasss
Kvällsmål: Potatis- och skinkgratäng
Lördag:
Middag: Fiskbullar, kokt potatis och hemlagad hummersås
Dessert: Ostkaka med sylt
Kvällsmål: Kavringssmörgås med köttbullar och rödbetssallad
Söndag:
Middag: Portergryta med kokt potatis och svart vinbärsgelé
Dessert: Mangomousse
Kvällsmål: Skånsk äggakaka med rökt fläsk, serveras med lingonsylt
Vecka 9 (27 februari-5 mars)
Måndag:
Middag: Korv stroganoff med kokt potatis
Dessert: Aprikoskräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Champinjonsoppa
Tisdag:
Middag: Pocherad fisk* med kokt potatis och citronsås
Dessert: Päronkaka med ingefära
Kvällsmål: Köttbullar och stuvade makaroner
Onsdag:
Middag: Currydoftande kycklinggryta med purjolök och paprika, serveras med ris/kokt potatis
Dessert: Kanel- och honungsstekta äppleklyftor med vaniljglass
Kvällsmål: Omelett med skinkstuvning
Torsdag:
Middag: Kåldolmar med kokt potatis, skysås och lingonsylt
Dessert: Konserverade persikor med vispad grädde
Kvällsmål: Kesopudding med hasselnötter och honung
Fredag:
Middag: Klassisk ärtsoppa med rimmat fläsk
Dessert: Tunna pannkakor med sylt och grädde
Kvällsmål: Korv med potatismos och gurkmajonnäs
Lördag:
Middag: Ostgratinerad fiskfilé* med gräslök ("Fisk Bonjour"), serveras med kokt potatis
Dessert: Mormors kaffekräm med en hint av amarettolikör
Kvällsmål: Potatisbullar med kesoröra / lingonsylt
Söndag:
Middag: Pepparrotskött med kokt potatis
Dessert: Blåbärssoppa med wafers
Kvällsmål: Grönsakspaj
Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny
Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161
* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.
** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.
Med reservation för ändringar.
Vecka 5 (30 januari - 5 februari)
Måndag: Plommonspäckad fläskkarré, serveras med potatis och gräddsås
Tisdag: "Svensk kebabtallrik" - Stekt strimlad skinka och purjolök smaksatt med kryddpeppar, serveras med potatismos och Rhode Islanddressing
Onsdag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och skarpsås
Torsdag: Kycklingfärsbiffar med klyftpotatis och balsamicosås
Fredag: Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor**
Lördag: Köttfärs- och vitkålssoppa. Dessert: Äpplepaj med vaniljvisp
Söndag: Fiskpudding med kokt potatis och skirat smör
Vecka 6 (6-12 februari)
Måndag: Köttbullar med potatis, gräddsås, lingonsylt** och inlagd gurka**
Tisdag: Stekt falukorv med kokt potatis och löksås
Onsdag: Ugnsgratinerad fiskfilé* med bacon- och purjolökstopping, serveras med kokt potatis
Torsdag: Kyckling med indiska smaker (garam masala), serveras med ris
Fredag: Rimmad fläskbog med rotmos och pepparotssås
Lördag: Ärtsoppa och pannkakor tll efterrätt
Söndag: Kokt fisk* med kokt potatis och äggsås
Vecka 7 (13-19 februari)
Måndag: Pannbiff med pepparsås, potatis och vinbärsgéle**
Tisdag: Erikssons grynkorv med kokt potatis och senapssås
Onsdag: Gräddig räkgryta och pasta
Torsdag: Kyckling Marengo (med tomat, vitt vin och champinjon), serveras med potatis
Fredag: Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt**
Lördag: Kokosdoftande rotfrukts- och grönsakssoppa med röd curry. Dessert: Cheesecake
Söndag: Fisk Florentine (ostgratinerad fiskfilé* med spenat), serveras med kokt potatis
Vecka 8 (20-26 februari)
Måndag: Fläskköttsgryta med rotfrukter, serveras med kokt potatis
Tisdag: Korv à la Forsell (Ostgratinerad falukorv med smak av senap, dill och pepparrot), serveras med potatismos
Onsdag: Stekt parmesanpanerad fiskfilé* serveras med potatis, rödbetsklyftor och skirat smör
Torsdag: Stekt kycklingfilé med paprikasås och potatis
Fredag: Pannbiff med potatis, gräddsås och lingonsylt**
Lördag: Ost- och broccolisoppa. Dessert: Ananaspaj med vaniljvisp
Söndag: Fiskbullar, kokt potatis och hemlagad hummersås
Vecka 9 (27 februari-5 mars)
Måndag: Portergryta med kokt potatis och svart vinbärsgelé**
Tisdag: Korv stroganoff med kokt potatis
Onsdag: Pocherad fisk* med kokt potatis och citronsås
Torsdag: Currydoftande kycklinggryta med purjolök och paprika, serveras med ris
Fredag: Kåldolmar med kokt potatis, skysås och lingonsylt**
Lördag: Ärtsoppa och pannkakor tll efterrätt
Söndag: Ostgratinerad fiskfilé* med gräslök ("Fisk Bonjour"), serveras med kokt potatis