Dela sidan på sociala medier

Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang

Här hittar du aktuella menyer för äldreomsorgen och Jon Jespers restaurang i Kommunens hus.

För menyer i PDF-format scrolla längst ned på sidan.

Restaurang Jon Jesper i Kommunens Hus

öppet måndag-fredag 11.30-13.30

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé.

Efter lunchen ingår kaffe (ekologiskt & rättvisemärkt) samt liten kaka.

Med reservation för ändringar


Vecka 39 (26-30 september)

Måndag: Ugnsgratinerad kassler med ananas och chilisås, serveras med kokt potatis
Tisdag: Fisk Bonjour (ostgratinerad fiskfilé* med gräslök), serveras med kokt potatis
Onsdag: Äpplekyckling med currycream, serveras med ris/kokt potatis
Torsdag: Hermanssons låda (med strimlad potatis och köttfärs), serveras med kall vitlökssås
Fredag: Högsbosoppa (krämig morotssoppa). Dessert: Ugnsgratinerad ananas med toscatäcke, serveras med vaniljglass

Vecka 40 (3-7 oktober)

Måndag: Korv stroganoff med svenskt "havreris"/kokt potatis
Tisdag: Stekt panerad strömming (sillflundra), serveras med potatismos och lingonsylt
Onsdag: Pasta/potatis med kycklingfärssås smaksatt med vitlök och ingefära
Torsdag: Kinesisk biffgryta med bambuskott och champinjoner, serveras med ris/kokt potatis
Fredag: Potatis- och purjolökssoppa. Dessert: Drottningpaj med vaniljsås

Vecka 41 (10-14 oktober)

Måndag: Rödbetsgryta med äpplen och linser, serveras med kycklingköttbullar och potatismos/svenskt havreris
Tisdag: Fisk- och skaldjursgryta, serveras med kokt potatis
Onsdag: Ädelostgratinerad kycklingfilé, serveras med potatis och vinbärsgelé
Torsdag: Piccata Milanese (ostpanerad schnitzel), serveras med potatis och mustig tomatsås
Fredag: Gulaschsoppa med crème fraicheklick. Dessert: Bärpaj med vaniljsås


Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.

Med reservation för ändringar.


Vecka 39 (26 september-2 oktober)

Måndag:
Middag: Ugnsgratinerad kassler med ananas och chilisås, serveras med kokt potatis
Dessert: Björnbärskräm
Kvällsmål: Krämig tomatsoppa

Tisdag:
Middag: Fisk Bonjour (ostgratinerad fiskfilé* med gräslök), serveras med kokt potatis
Dessert: Blåbärssoppa
Kvällsmål: Morotslåda och prinskorv

Onsdag:
Middag: Äpplekyckling med currycream, serveras med ris/kokt potatis
Dessert: Banankaka
Kvällsmål: Grönsaksbiffar med kall sås

Torsdag:
Middag: Hermanssons låda (med strimlad potatis och köttfärs), serveras med kall vitlökssås
Dessert: Jordgubbskräm
Kvällsmål: Mannagrynspudding med sylt

Fredag: *
Middag: Högsbosoppa (krämig morotssoppa)
Dessert: Ugnsgratinerad ananas med toscatäcke, serveras med vaniljglass
Kvällsmål: Köttbullar och äggröra

Lördag:
Middag: Fisk Dugléré (tomat- och vitvinsgratinerad fisk*), serveras med kokt potatis
Dessert: Konserverade persikor med vispad grädde
Kvällsmål: Potatis- och skinkgratäng

Söndag:
Middag: Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor
Dessert: Jordgubbstårta på Gräddtårtans dag
Kvällsmål: Ostkaka med bärkompott och vispad grädde

Vecka 40 (3-9 oktober)

Måndag:
Middag: Korv stroganoff med svenskt "havreris"/kokt potatis
Dessert: Päronkräm
Kvällsmål: Apelsindoftande fisksoppa à la Kungshaga

Tisdag:
Middag: Stekt panerad strömming (sillflundra), serveras med potatismos och lingonsylt
Dessert: Citrussoppa
Kvällsmål: Omelett med svampstuvning

Onsdag:
Middag: Kycklingfärssås smaksatt med vitlök och ingefära, serveras med potatis
Dessert: Kokos-toscakaka
Kvällsmål: Stekt potatis med bacon och lök

Torsdag:
Middag: Kinesisk biffgryta med bambuskott och champinjoner, serveras med ris/kokt potatis
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde och mandarine
Kvällsmål: Couscous- och grönsaksgratäng, serveras med fetaostsås

Fredag:
Middag: Potatis- och purjolökssoppa
Dessert: Drottningpaj med vaniljsås
Kvällsmål: Kassler och krämig potatissallad

Lördag:
Middag: Kokt fisk* med äggsås och kokt potatis
Dessert: Kanel- och honungsstekta äppleklyftor med vaniljkvarg
Kvällsmål: Kavringssmörgås med köttbullar och rödbetssallad

Söndag:
Middag: Grillade revben med potatis, gräddsås och äpplemos
Dessert: Marängsviss
Kvällsmål: Fläskpannkaka med lingonsylt

Vecka 41 (10-16 oktober)

Måndag:
Middag: Kycklingköttbullar med potatismos och rödbets- och äpplegryta
Dessert: Aprikoskräm
Kvällsmål: Risgrynsgröt

Tisdag:
Middag: Fisk- och skaldjursgryta, serveras med kokt potatis
Dessert: Keso cheesecake med mangospegel
Kvällsmål: Varmkorv med potatismos och gurkmajonnäs

Onsdag:
Middag: Ädelostgratinerad kycklingfilé, serveras med potatis och vinbärsgelé
Dessert: Fruktsallad med vaniljkvarg
Kvällsmål: Äggstanning med purjolök och tomat

Torsdag:
Middag: Piccata Milanese (ostpanerad schnitzel), serveras med potatis och mustig tomatsås
Dessert: Hallonkräm
Kvällsmål: Grönsakspaj

Fredag:
Middag: Gulaschsoppa med crème fraicheklick
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmål: Jon Jespers ägg- och räksmörgås

Lördag:
Middag: Pocherad fisk* med dillsmör och kokt potatis
Dessert: Nyponsoppa med vispad grädde och mandelbiskvier
Kvällsmål: Potatis- och köttfärsgratäng

Söndag:
Middag: Pannbiff med kokt potatis, gräddsås och rårörda lingon
Dessert: Gino på fruktcocktail
Kvällsmål: Fyllda crêpes och grönsallad


Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny

Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161 

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.

Med reservation för ändringar.

Vecka 39 (26 september-2 oktober)

Måndag: Skinkstek med gräddsås, kokt potatis, pressgurka** och vinbärsgelé**
Tisdag: Ugnsgratinerad kassler med ananas och chilisås, serveras med kokt potatis
Onsdag: Fisk Bonjour (ostgratinerad fiskfilé* med gräslök), serveras med kokt potatis
Torsdag: Äpplekyckling med currycream, serveras med ris
Fredag: Hermanssons låda (med strimlad potatis och köttfärs), serveras med kall vitlökssås
Lördag: Högsbosoppa (krämig morotssoppa). Dessert: Ugnsgratinerad ananas med toscatäcke
Söndag: Fisk Dugléré (tomat- och vitvinsgratinerad fisk*), serveras med kokt potatis

Vecka 40 (3-9 oktober)

Måndag: Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor**
Tisdag: Korv stroganoff med kokt potatis
Onsdag: Stekt panerad strömming (sillflundra), serveras med potatismos och lingonsylt**
Torsdag: Pasta med kycklingfärssås smaksatt med vitlök och ingefära
Fredag: Kinesisk biffgryta med bambuskott och champinjoner, serveras med ris
Lördag: Potatis- och purjolökssoppa. Dessert: Drottningpaj med vaniljvisp
Söndag: Kokt fisk* med äggsås och kokt potatis

Vecka 41 (10-16 oktober)

Måndag: Grillade revben med potatis, gräddsås och äpplemos**
Tisdag: Rödbetsgryta med äpplen, serveras med kycklingköttbullar och "havreris"
Onsdag: Fisk- och skaldjursgryta, serveras med kokt potatis
Torsdag: Ädelostgratinerad kycklingfilé, serveras med potatis och vinbärsgelé**
Fredag: Piccata Milanese (ostpanerad schnitzel), serveras med potatis och mustig tomatsås
Lördag: Gulaschsoppa. Dessert: Bärpaj med vaniljvisp
Söndag: Pocherad fisk* med dillsmör och kokt potatis