Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang

Här hittar du aktuella menyer för äldreomsorgen och Jon Jespers restaurang i Kommunens hus. För menyer i PDF-format scrolla längst ned på sidan.

Jon Jespers Restaurang

Öppet för lunch vardagar 11:30 - 13:30


Adress: Jon Jespersgatan 28

Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé med såväl varma som kalla grönsaker
Efter lunchen ingår även kaffe (ekologiskt & rättvisemärkt) samt liten kaka
* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång


Med reservation för ändringar

Vecka 7 (10 - 16 februari)

Måndag: Piccata Milanese (ostpanerad fläskschnitzel) med potatis/ris och tomatsås

Tisdag: Spagetti med köttfärssås och riven ost

Onsdag: Ugnsgratinerad frukostkorv fylld med tomat och bostongurka, serveras med potatismos

Torsdag: Kräftostgratinerad fiskfilé* och kokt potatis

Fredag - Alla hjärtans dag: Gul ärtsoppa med rimmat fläsk
Tunna pannkakor med vispad grädde och jordgubbssylt

Vecka 8 (17 - 23 februari)

Måndag: Fläsknoisette med sambal oelektäcke, serveras med potatis och vinbärsgelé

Tisdag: Biff à la Lindström med potatis, skysås och inlagd gurka

Onsdag: Grillade revben med potatis, gräddsås och äpplemos

Torsdag: Stekt strömming med potatismos och rårörda lingon

Fredag: Morot- och linssoppa med smak av kokos. Dessert: Chokladtårta med tryffel

Vecka 9 (24 februari - 1 mars)

Måndag: Pasta med ost- och skinksås

Tisdag: Kålpudding med kokt potatis, skysås och lingonsylt

Onsdag: Kyckling Marengo (gratinerad och smaksatt med täcke av tomat, vitt vin och champinjon), serveras med kokt potatis/ris

Torsdag: Kokt fiskfilé* med räksås och kokt potatis

Fredag: Ost- och broccolisoppa. Dessert: Rabarberpaj med vaniljsås

Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.

Med reservation för ändringar

 

Vecka 7 (10 - 16 februari)

Måndag:
Middag: Piccata Milanese (ostpanerad fläskschnitzel) med potatis/ris och tomatsås
Dessert: Blåbärssoppa
Kvällsmål: Ostkaka med vispad grädde och bär

Tisdag:
Middag: Spagetti med köttfärssås och riven ost
Dessert: Husets kaka
Kvällsmål: Omelett med räkstuvning

Onsdag:
Middag: Ugnsgratinerad frukostkorv fylld med tomat och bostongurka, serveras med potatismos
Dessert: Hallonkräm
Kvällsmål: Medelhavsgratäng

Torsdag:
Middag: Kräftostgratinerad fiskfilé* och kokt potatis
Dessert: Mangosoppa
Kvällsmål: Grynkorv med potatismos

Fredag - Alla hjärtans dag:
Middag: Gul ärtsoppa med rimmat fläsk
Dessert: Tunna pannkakor med vispad grädde och jordgubbssylt
Kvällsmål: Kycklingpaj och grönsallad

Lördag:
Middag: Dillstuvade fiskbullar och kokt potatis
Dessert: Ugnsgratinerad ananas med toscatäcke, serveras med vaniljglass
Kvällsmål: Pastrami och potatissallad

Söndag:
Middag: Stekt kycklingfilé med ugnsrostade rotsaker och bearnaisesås
Dessert: Kräm
Kvällsmål: Grönsaksbiffar med kesoröra

Vecka 8 (17 - 23 februari)

Måndag:
Middag: Fläsknoisette med sambal oelektäcke, serveras med potatis och vinbärsgelé
Dessert: Björnbärskräm
Kvällsmål: Falsk kalvdans

Tisdag:
Middag: Biff à la Lindström med potatis, skysås och inlagd gurka
Dessert: Fruktococktail med vispad grädde
Kvällsmål: Stekt korv med stuvad blomkål

Onsdag:
Middag: Grillade revben med potatis, gräddsås och äpplemos
Dessert: Blåbärskräm
Kvällsmål: Grönsakspaj med sallad

Torsdag:
Middag: Stekt strömming med potatismos och rårörda lingon
Dessert: Vinbärskaka
Kvällsmål: Kycklingfärssås smaksatt med vitlök och ingefära, serveras med ris

Fredag:
Middag: Morot- och linssoppa med smak av kokos
Dessert: Chokladtårta med tryffel
Kvällsmål: Kalvsylta, potatismos och inlagda rödbetor

Lördag:
Middag: Fiskpudding med skirat smör och kokt potatis
Dessert: Kräm
Kvällsmål: Rökt skinka och mimosasallad

Söndag:
Middag: Stekt kycklingfilé med potatis, ädelostsås och vinbärsgelé
Dessert: Mintpäron och vaniljglass
Kvällsmål: Risgrynsgröt

Vecka 9 (24 februari - 1 mars)

Måndag:
Middag: Pasta med ost- och skinksås
Dessert: Blåbärssoppa
Kvällsmål: Ängamat

Tisdag:
Middag: "Kålpudding med kokt potatis, skysås och lingonsylt"
Dessert: Hallonkräm
Kvällsmål: Stuvad spenat och ägghalva

Onsdag:
Middag: Kyckling Marengo (gratinerad och smaksatt med täcke av tomat, vitt vin och champinjon), serveras med kokt potatis/ris
Dessert: Körsbärssoppa
Kvällsmål: Potatis- och blomkålsfrittata, serveras med kesoröra smaksatt med soltorkad tomat

Torsdag:
Middag: Kokt fiskfilé* med räksås och kokt potatis
Dessert: Mousse med smak av mango och passionsfrukt
Kvällsmål: Korvgryta med tomat och potatis

Fredag:
Middag: Ost- och broccolisoppa
Dessert: Rabarberpaj med vaniljsås
Kvällsmål: Hamburgare med tillbehör

Lördag:
Middag: Ugnsgratinerad fiskfilé* med franskt örttäcke, serveras med kokt potatis
Dessert: Kräm
Kvällsmål: Kokt skinka och potatissallad

Söndag:
Middag: Nötstek med potatisgratäng och rödvinssås
Dessert: Exotiska frukter med vispad grädde
Kvällsmål: Tunna pannkakor med sylt

Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny

Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161 

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.

Med reservation för ändringar.


Vecka 7 (10 - 16 februari)

Måndag: Pannbiff med potatis, gräddsås och lingonsylt**

Tisdag: Piccata Milanese (ostpanerad fläskschnitzel) med ris och tomatsås

Onsdag: Spagetti med köttfärssås och riven ost**

Torsdag:  Ugnsgratinerad frukostkorv fylld med tomat och bostongurka, serveras med potatismos

Fredag - Alla hjärtans dag: Kräftostgratinerad fiskfilé* och kokt potatis

Lördag: Gul ärtsoppa med rimmat fläsk. Dessert: Tunna pannkakor med vispad grädde och jordgubbssylt

Söndag: Dillstuvade fiskbullar och kokt potatis

Vecka 8 (17 - 23 februari)

Måndag: Stekt kycklingfilé med ugnsrostade rotsaker och bearnaisesås

Tisdag: Fläsknoisette med sambal oelektäcke, serveras med potatis och vinbärsgelé**

Onsdag: Biff à la Lindström med potatis, skysås och inlagd gurka**

Torsdag: Grillade revben med potatis, gräddsås och äpplemos**

Fredag: Stekt strömming med potatismos och rårörda lingon**

Lördag: Morot- och linssoppa med smak av kokos. Dessert: Chokladtårta med tryffel

Söndag: Fiskpudding med skirat smör och kokt potatis

Vecka 9 (24 februari - 1 mars)

Måndag: Stekt kycklingfilé med potatis, ädelostsås och vinbärsgelé**

Tisdag: Pasta med ost- och skinksås

Onsdag: Kålpudding med kokt potatis, skysås och lingonsylt**

Torsdag: Kyckling Marengo (gratinerad och smaksatt med täcke av tomat, vitt vin och champinjon), serveras med kokt potatis/ris

Fredag: Kokt fiskfilé* med räksås och kokt potatis

Lördag: Ost- och broccolisoppa. Dessert: Rabarberpaj med vaniljsås

Söndag: Ugnsgratinerad fiskfilé* med franskt örttäcke, serveras med kokt potatis