Dela sidan på sociala medier

Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang

Här hittar du aktuella menyer för äldreomsorgen och Jon Jespers restaurang i Kommunens hus.

För menyer i PDF-format scrolla längst ned på sidan.

Jon Jespers Restaurang - öppet 11.30-13.30


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé.

Efter lunchen ingår kaffe (ekologiskt & rättvisemärkt) samt liten kaka.

Med reservation för ändringar

Vecka 38 (20-24 september)

Måndag: Stekt isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor
Tisdag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och romsås
Onsdag Höstdagjämning: Kalkongryta med rotfrukter och äpple, serveras med potatis/svenskt havreris
Torsdag: Spaghetti och köttfärssås med riven västerbottensost
Fredag: Bulgarisk linssoppa. Dessert: Mandelpudding

Vecka 39 (27 september-1 oktober)

Måndag: Ugnsgratinerad kassler med ananas och chilisås, serveras med kokt potatis
Tisdag: Grillad lax med ugnsrostade rotfrukter, hemkokt äppelchutney och kall sås
Onsdag: Äpplekyckling med currycream, serveras med ris/kokt potatis
Torsdag: Hermanssons låda (med strimlad potatis och köttfärs), serveras med vitlökssås
Fredag: Högsbosoppa (morotssoppa). Dessert: Ugnsgratinerad ananas med toscatäcke, serveras med vaniljglass

Vecka 40 (4-8 oktober)

Måndag: Korv stroganoff med kokt potatis
Tisdag: Stekt panerad strömming (sillflundra), serveras med potatismos och lingonsylt
Onsdag: Pasta/potatismos med kycklingfärssås smaksatt med vitlök och ingefära
Torsdag: Kinesisk biffgryta med bambuskott och champinjoner, serveras med ris/potatis
Fredag: Gulaschsoppa med crème fraicheklick. Dessert: Björnbärspaj med vaniljglass

Vecka 41 (11-15 oktober)

Måndag: Rödbetsgryta med äpplen och linser, serveras med "havreris"/potatismos & Kökets val av dessert
Tisdag: Pocherad fisk* med dillsmör och potatis- och palsternacksmos
Onsdag: Ädelostgratinerad kycklingfilé, serveras med potatis och vinbärsgelé
Torsdag: Piccata Milanese (ostpanerad fläskschnitzel), serveras med potatis och tomatsås
Fredag Grynkorvens dag: Erikssons grynkorv, serveras med senapssås, potatis/potatismos och gröna ärter

Vecka 42 (18-22 oktober)

Måndag: Stekt fläsk med kokt potatis, bruna bönor och löksås
Tisdag: Fisk Jonas (fiskfile* med chili- och cremefraichetäcke), serveras med kokt potatis
Onsdag: Stekt kycklingfilé med potatis och rödvinssås
Torsdag "Offentliga måltidens dag: Lammgryta med rosmarin, serveras med potatis
Fredag: Bulgarisk linssoppa. Dessert: Ananaspaj med vaniljglass

Vecka 43 (25-29 oktober)

Måndag: Köttkorv, rotmos och senapssås
Tisdag: Stekt panerad fisk*, serveras med kokt potatis och dansk remouladsås
Onsdag: Flygande Jakob, serveras med ris/potatis och vinbärsgelé
Torsdag: Plommonspäckad köttfärslimpa, serveras med potatis och gräddsås
Fredag: Minestronesoppa med rökt skinka. Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås


Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.

Med reservation för ändringar


Vecka 37 (13-19 september)

Måndag:
Middag: Stekt panerad rotselleri med kokt potatis och ädelostsås
Dessert: Björnbärskräm
Kvällsmål: Falukorv och stekt potatis

Tisdag:
Middag: Ugnskokt lax på spenat- och vitlöksbädd, serveras med potatis
Dessert: Körsbärssoppa
Kvällsmål: Ostkaka med bär och grädde

Onsdag:
Middag: Grillad kycklingfilé med ugnsrostad rotsaker och bearnaisesås
Dessert: Konserverade persikor med vispad grädde
Kvällsmål: Raggmunk och blodpudding med lingonsylt

Torsdag:
Middag: Fläskköttsgryta med indiska smaker, serveras med kokt potatis
Dessert: Blåbärskräm
Kvällsmål: Broccolilåda med kycklingfärs

Fredag:
Middag: Klassisk ärtsoppa med rimmat fläsk
Dessert: Tunna pannkakor med sylt och grädde
Kvällsmål: Räkpaj med kall sås och grönsallad

Lördag:
Middag: Fiskbullar med hemlagad dillsås och kokt potatis
Dessert: Citroncheesecake
Kvällsmål: Kallskuren fläskfilé och potatissallad

Söndag:
Middag: Italiensk färsbiff med parmesan och basilika, serveras med potatis och tomatsås
Dessert: Glass med chokladsås
Kvällsmål: Skånsk äggakaka med rökt fläsk, serveras med lingonsylt

Vecka 38 (20-26 september)

Måndag:
Middag: Stekt isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor
Dessert: Rabarberkräm
Kvällsmål: Morotssoppa

Tisdag:
Middag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och romsås
Dessert: Mangosoppa
Kvällsmål: Risgrynsgröt

Onsdag Höstdagjämning:
Middag: Kalkongryta med rotfrukter och äpple, serveras med potatis/svenskt havreris
Dessert: Päronhalvor med lingongrädde
Kvällsmål: Spansk omelett med tonfisk och tomater

Torsdag:
Middag: Spaghetti och köttfärssås med riven västerbottensost
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde och skivad banan
Kvällsmål: Mannagrynspudding med sylt

Fredag:
Middag: Bulgarisk linssoppa
Dessert: Mandelpudding
Kvällsmål: Kycklingköttbullar och potatisgratäng

Lördag:
Middag: Ångkokt fiskfilé* med kokt potatis och hummersås
Dessert: Äpplets dag: Äpplepaj med vaniljsås
Kvällsmål: Rösti med ost, serveras med skinkröra

Söndag:
Middag: Fläskfilé med potatis och vindoftande champinjonsås
Dessert: Jordgubbsmousse
Kvällsmål: Medelhavsgratäng smaksatt med soltorkad tomat och fetaost

Vecka 39 (27 september-3 oktober)

Måndag:
Middag: Ugnsgratinerad kassler med ananas och chilisås, serveras med potatis
Dessert: Björnbärskräm
Kvällsmål: Sparrissoppa

Tisdag:
Middag: Grillad lax med ugnsrostade rotfrukter, hemkokt äppelchutney och kall sås
Dessert: Blåbärssoppa
Kvällsmål: Morotslåda och prinskorv

Onsdag:
Middag: Äpplekyckling med currycream, serveras med ris/kokt potatis
Dessert: Banankaka
Kvällsmål: Köttbullar och äggröra

Torsdag:
Middag: Hermanssons låda (med strimlad potatis och köttfärs), serveras med vitlökssås
Dessert: Kräm
Kvällsmål: Grönsaksbiffar med kesoröra

Fredag:
Middag: Högsbosoppa (morotssoppa)
Dessert: Ugnsgratinerad ananas med toscatäcke, serveras med vaniljglass
Kvällsmål: Bakad potatis och tonfiskröra

Lördag:
Middag: Fisk Dugléré (tomat- och vitvinsgratinerad fisk*), serveras med kokt potatis
Dessert: Konserverade persikor med vispad grädde
Kvällsmål: Potatis- och skinkgratäng

Söndag:
Middag: Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor
Dessert: Lingonfromage
Kvällsmål: Ostkaka med bärkompott och vispad grädde

Vecka 40 (4-10 oktober)

Måndag:
Middag: Korv stroganoff med kokt potatis
Dessert: Päronkräm
Kvällsmål: Apelsindoftande fisksoppa à la Kungshaga

Tisdag:
Middag: Stekt panerad strömming (sillflundra), serveras med potatismos och lingonsylt
Dessert: Citrussoppa
Kvällsmål: Pulled pork med tortillabröd och barbecuesås

Onsdag:
Middag: Pasta/potatismos med kycklingfärssås smaksatt med vitlök och ingefära
Dessert: Husets kaka
Kvällsmål: Stekt potatis med bacon och lök

Torsdag:
Middag: Kinesisk biffgryta med bambuskott och champinjoner, serveras med ris/potatis
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde och mandariner
Kvällsmål: Couscous- och grönsaksgratäng, serveras med fetaostsås

Fredag:
Middag: Gulaschsoppa med crème fraicheklick
Dessert: Björnbärspaj med vaniljglass
Kvällsmål: Skivad kycklingfilé med fransk potatissallad

Lördag:
Middag: Kokt fisk* med äggsås och kokt potatis
Dessert: Kanel- och honungsstekta äppleklyftor med vaniljsås
Kvällsmål: Hamburgare med tillbehör

Söndag:
Middag: Grillade revben med potatis, gräddsås och äpplemos
Dessert: Marängsviss
Kvällsmål: Risgrynsgröt

Vecka 41 (11-17 oktober)

Måndag:
Middag: Kycklingköttbullar och potatismos, serveras med rödbetsgryta med äpplen
Dessert: Aprikoskräm
Kvällsmål: Potatis- och köttfärsgratäng

Tisdag:
Middag: Pocherad fisk* med dillsmör och potatis- och palsternacksmos
Dessert: Keso cheesecake
Kvällsmål: Omelett med champinjonstuvning

Onsdag:
Middag: Ädelostgratinerad kycklingfilé, serveras med potatis och vinbärsgelé
Dessert: Fruktsallad med vaniljkvarg
Kvällsmål: Timjankryddad viltfärslåda, serveras med senapskryddad smetana

Torsdag:
Middag: Piccata Milanese (ostpanerad fläskschnitzel), serveras med potatis och tomatsås
Dessert: Kräm
Kvällsmål "Räkmackans dag": Jon Jespers räksmörgås

Fredag:
Middag Grynkorvens dag: Erikssons grynkorv, serveras med senapssås, kokt potatis/potatismos och gröna ärter
Dessert: Nyponsoppa med vispad grädde
Kvällsmål: Stuvad spenat och ägghalvor

Lördag:
Middag: Fisk- och skaldjursgryta, serveras med kokt potatis
Dessert: Kokospäron med ingefärsgrädde
Kvällsmål: Grönsakspaj

Söndag:
Middag: Pannbiff med kokt potatis, gräddsås och rårörda lingon
Dessert: Yoghurtdessert med hjortronsylt
Kvällsmål: Fyllda crêpes och grönsallad

Vecka 42 (18-24 oktober)

Måndag:
Middag: Stekt fläsk med kokt potatis, bruna bönor och löksås
Dessert: Äpplekräm
Kvällsmål: Ost- och broccolisoppa

Tisdag:
Middag: Fisk Jonas (fiskfile* med chili- och cremefraichetäcke), serveras med kokt potatis
Dessert: Fruktsoppa
Kvällsmål: Italiensk färsbiff smaksatt med parmesan och basilika, serveras med potatis och tomatsås

Onsdag:
Middag: Stekt kycklingfilé med potatis och rödvinssås
Dessert: Morotskaka med färskostfrosting
Kvällsmål: Kesoomelett med rotfrukter, serveras med turkisk yoghurt smaksatt med soltorkad tomat

Torsdag:
Middag: Lammgryta med rosmarin, serveras med potatis
Dessert: Päronhalvor med lingongrädde
Kvällsmål: Skink- och broccoligratäng

Fredag:
Middag: Bulgarisk linssoppa
Dessert: Ananaspaj med vaniljglass
Kvällsmål: Kalvsylta/Köttbullar, potatismos och rödbetssallad

Lördag:
Middag: Laxpudding med skirat smör
Dessert: Konserverade persikor med vispad grädde
Kvällsmål: Smörgås med rostbiff och curryremoulad/krämig potatissallad

Söndag FN-dagen:
Middag: Skinkstek med gräddsås, kokt potatis, pressgurka och vinbärsgelé
Dessert: Brylépudding
Kvällsmål: Tunna pannkakor med sylt och vispad grädde

Vecka 43 (25-31 oktober)

Måndag:
Middag: Köttkorv, rotmos och senapssås
Dessert: Äpplemos, vispad grädde och kanel
Kvällsmål: Spenatsoppa med ägghalva

Tisdag "Potatisens dag":
Middag: Stekt panerad fisk*, serveras med kokt potatis och dansk remouladsås
Dessert: Aprikossoppa
Kvällsmål: Potatis- och blomkålsfrittata, serveras med kesoröra smaksatt med soltorkad tomat

Onsdag:
Middag: Flygande Jakob, serveras med ris/potatis och vinbärsgelé
Dessert: Päronkaka med ingefära
Kvällsmål: Janssons frestelse

Torsdag:
Middag: Plommonspäckad köttfärslimpa, serveras med potatis och gräddsås
Dessert: Mormors kaffekräm
Kvällsmål: Green nuggets med klyftpotatis och sweet chilisås

Fredag:
Middag: Minestronesoppa med rökt skinka
Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås
Kvällsmål: Varmkorv med potatismos och gurkmajonnäs

Lördag:
Middag: Parmesangratinerad fiskfilé* på spenatbädd, serveras med kokt potatis
Dessert: Rödvinsmarinerad frukt med vispad grädde
Kvällsmål: Ost- och skinkpaj med örtsås

Söndag:
Middag: Portergryta med kokt potatis och svart vinbärsgelé
Dessert: Crunchy yoghurt dessert
Kvällsmål: Potatis- och baconbulle med lingonsylt


Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny

Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161 

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.

Med reservation för ändringar.


Vecka 37 (13-19 september)

Måndag: Pepparrotskött med kokt potatis
Tisdag: Stekt panerad rotselleri med potatis och ädelostsås Dessert: Hemkokt björnbärskräm
Onsdag: Ugnskokt lax på spenat- och vitlöksbädd, serveras med potatis
Torsdag: Grillad kycklingfilé med ugnsrostad rotsaker och bearnaisesås
Fredag: Fläskköttsgryta med indiska smaker, serveras med basmatiris
Lördag: Klassisk ärtsoppa med rimmat fläsk. Dessert: tunna pannkakor.
Söndag: Fiskbullar med hemlagad dillsås och kokt potatis

Vecka 38 (20-26 september)

Måndag: Italiensk färsbiff med parmesan och basilika, serveras med potatis och tomatsås
Tisdag: Stekt isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor**
Onsdag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och romsås
Torsdag: Kalkongryta med rotfrukter och äpple, serveras med "svenskt havreris"
Fredag: Spaghetti och köttfärssås med riven västerbottensost
Lördag: Bulgarisk linssoppa. Dessert: Mandelpudding.
Söndag: Ångkokt fiskfilé* med kokt potatis och hummersås

Vecka 39 (27 september-3 oktober)

Måndag: Fläskfilé med potatis och vindoftande champinjonsås
Tisdag: Ugnsgratinerad kassler med ananas och chilisås, serveras med kokt potatis
Onsdag: Grillad lax med ugnsrostade rotfrukter, hemkokt äppelchutney och kall sås
Torsdag: Äpplekyckling med currycream, serveras med ris
Fredag: Hermanssons låda (med strimlad potatis och köttfärs), serveras med vitlökssås
Lördag: Högsbosoppa (morotssoppa). Dessert: Ugnsgratinerad ananas med toscatäcke
Söndag: Fisk Dugléré (tomat- och vitvinsgratinerad fisk*), serveras med kokt potatis

Vecka 40 (4-10 oktober)

Måndag: Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor**
Tisdag: Korv stroganoff med kokt potatis
Onsdag: Stekt panerad strömming (sillflundra), serveras med potatismos och lingonsylt**
Torsdag: Pasta med kycklingfärssås smaksatt med vitlök och ingefära
Fredag: Kinesisk biffgryta med bambuskott och champinjoner, serveras med ris
Lördag: Gulaschsoppa med crème fraicheklick**. Dessert: Björnbärspaj med vaniljvisp
Söndag: Kokt fisk* med äggsås och kokt potatis

Vecka 41 (11-17 oktober)

Måndag: Grillade revben med potatis, gräddsås och äpplemos**
Tisdag: Rödbetsgryta med äpplen och linser, serveras med "havreris" och kycklingköttbullar
Onsdag: Pocherad fisk* med dillsmör och potatis- och palsternacksmos
Torsdag: Ädelostgratinerad kycklingfilé, serveras med potatis och vinbärsgelé**
Fredag: Grynkorvens dag: Erikssons grynkorv, serveras med senapssås, potatis och gröna ärter
Lördag: Piccata Milanese (ostpanerad fläskschnitzel), serveras med potatis och tomatsås
Söndag: Fisk- och skaldjursgryta, serveras med kokt potatis

Vecka 42 (18-24 oktober)

Måndag: Pannbiff med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt**
Tisdag: Stekt fläsk med kokt potatis, bruna bönor och löksås
Onsdag: Fisk Jonas (fiskfile* med chili- och cremefraichetäcke), serveras med kokt potatis
Torsdag: Stekt kycklingfilé med potatis och rödvinssås
Fredag: Lammgryta med rosmarin, serveras med potatis
Lördag: Bulgarisk linssoppa. Dessert: Ananspaj med vaniljvisp
Söndag: Laxpudding med skirat smör

Vecka 43 (25-31 oktober)

Måndag: Skinkstek med gräddsås, kokt potatis, pressgurka** och vinbärsgelé**
Tisdag: Köttkorv, rotmos och senapssås
Onsdag: Stekt panerad fisk*, serveras med kokt potatis och dansk remouladsås
Torsdag: Flygande Jakob, serveras med ris och vinbärsgelé**
Fredag: Plommonspäckad köttfärslimpa, serveras med potatis och gräddsås
Lördag: Minestronesoppa med rökt skinka. Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås
Söndag: Parmesangratinerad fiskfilé* på spenatbädd, serveras med kokt potatis

Text