Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang

Här hittar du aktuella menyer för äldreomsorgen och Jon Jespers restaurang i Kommunens hus. För menyer i PDF-format scrolla längst ned på sidan. Där finner du också information om hur vi kan hjälpas åt för en säker servering.

Jon Jespers Restaurang - åter öppet from 2 september


VARMT VÄLKOMNA TILLBAKA till restaurangen på följande tider:

11.30-12.10 Reserverat för matgäster 70+
välkommen att sitta ner i restaurangen (fram till och med stängning 13.30) alternativt köpa med dig en matlåda.


12.10-13.30
Övriga gäster är välkomna att sitta ner i vår uteservering om vädret tillåter, alternativt köpa med sig mat att avnjuta på annan plats.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé.

Efter lunchen ingår kaffe (ekologiskt & rättvisemärkt) samt liten kaka (gäller ej vid köp av matlåda).

Med reservation för ändringar


Vecka 39 (21-27 september)

Måndag: Ugnsgratinerad kassler med ananas och chilisås, serveras med kokt potatis
Tisdag Höstdagjämning: Grillad lax med ugnsrostade rotfrukter och hemkokt äppelchutney
Onsdag: Äpplekyckling med currycream, serveras med ris/kokt potatis
Torsdag: Hermanssons låda (gratäng med strimlad potatis och köttfärs), serveras med kall vitlökssås
Fredag: Kycklingsoppa med rotsaker & på "Äpplets dag" serverar vi förstås Äpplepaj med vaniljsås till dessert

Vecka 40 (28 september - 4 oktober)

Måndag: Korv stroganoff med svenskt "havreris"/kokt potatis
Tisdag: Stekt panerad strömming (sillflundra), serveras med potatismos och lingonsylt
Onsdag: Ugnsgratinerad kyckling smaksatt med mango chutney, serveras med potatis/ris
Torsdag: På vegetariska världsdagen serverar vi Grönsakslasagne
Fredag: Gulaschsoppa med crème fraicheklick. Dessert: Björnbärspaj med vaniljglass

 

Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.

Med reservation för ändringar


Vecka 38 (14-20 september)

Måndag:
Middag: Gratinerad frukostkorv med chilisås, serveras med potatismos
Dessert: Jordgubbskräm
Kvällsmål: Ost- och broccoligratäng

Tisdag:
Middag: Kålpudding med kokt potatis, brunsås och lingonsylt
Dessert: Aprikossoppa
Kvällsmål: Risgrynsgröt

Onsdag:
Middag: Thailändsk kycklinggryta och ris/potatis
Dessert: Äpplekaka
Kvällsmål: Falsk kalvdans

Torsdag:
Middag: Tomat- och vitvinsgratinerad fiskfilé*, serveras med kokt potatis
Dessert: Päronkräm
Kvällsmål: Köttbullar och äggröra

Fredag:
Middag: Klassisk ärtsoppa med rimmat fläsk
Dessert: Tunn pankaka med vispad grädde och jordgubbssylt
Kvällsmål: Janssons frestelde

Lördag:
Middag: Kräftostgratinerad fiskfilé* smaksatt med dill, serveras med kokt potatis
Dessert: Kräm
Kvällsmål: Kokt korv med bröd

Söndag:
Middag: Skinkstek med potatis och äppelsås
Dessert: Konserverade persikor med vispad grädde
Kvällsmål: Äggakaka

Vecka 39 (21-27 september)

Måndag:
Middag: Ugnsgratinerad kassler med ananas och chilisås, serveras med kokt potatis
Dessert: Björnbärskräm
Kvällsmål: Sparrissoppa

Tisdag:
Middag Höstdagjämning:
Grillad lax med ugnsrostade rotfrukter och hemkokt äppelchutney
Dessert: Fantastisk höstdessert (Rödvinsmarinerad frukt med vispad grädde)
Kvällsmål: Köttbullar och äggröra

Onsdag:
Middag: Äpplekyckling med currycream, serveras med ris/kokt potatis
Dessert: Banankaka
Kvällsmål: Gammeldags fruktkräm med gräddmjölk

Torsdag:
Middag: Hermanssons låda (gratäng med strimlad potatis och köttfärs), serveras med kall vitlökssås
Dessert: Blåbärssoppa
Kvällsmål: Grönsaksbiffar med kesoröra

Fredag:
Middag: Kycklingsoppa med rotsaker
Dessert: På "Äpplets dag" serverar vi Äpplepaj med vaniljsås
Kvällsmål: Ostgratinerad smörgås med röra av makrill i tomat, rödlök och äpple

Lördag:
Middag: Kokt fisk* med kokt potatis och hummersås
Dessert: Ugnsgratinerad ananas med toscatäcke, serveras med vaniljglass
Kvällsmål: Potatis- och skinkgratäng

Söndag:
Middag: Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor
Dessert: Lingonfromage
Kvällsmål: Ostkaka med bärkompott och vispad grädde

Vecka 40 (28 september - 4 oktober)

Måndag:
Middag: Korv stroganoff med svenskt "havreris"/kokt potatis
Dessert: Päronkräm
Kvällsmål: Apelsindoftande fisksoppa à la Kungshaga

Tisdag:
Middag: Stekt panerad strömming (sillflundra), serveras med potatismos och lingonsylt
Dessert: Husets kaka
Kvällsmål: Pulled pork med tortillabröd och barbecuesås

Onsdag:
Middag: Ugnsgratinerad kyckling smaksatt med mango chutney, serveras med potatis/ris
Dessert: Päronhalvor med lingongrädde
Kvällsmål: Stekt potatis med bacon och lök

Torsdag:
Middag: "Vegetariska världsdagen
Grönsakslasagne"
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde och mandariner
Kvällsmål: Kesoomelett med rotfrukter, serveras med turkisk yoghurt smaksatt med soltorkad tomat

Fredag:
Middag: Gulaschsoppa med crème fraicheklick
Dessert: Björnbärspaj med vaniljglass
Kvällsmål: Skivad kycklingfilé med fransk potatissallad

Lördag:
Middag: Fisk Dugléré (tomat- och vitvinsgratinerad fisk*), serveras med kokt potatis
Dessert: Kanel- och honungsstekta äppleklyftor med vaniljglass
Kvällsmål: Hamburgare med tillbehör

Söndag:
Middag: Grillade revben med potatis, gräddsås och äpplemos
Dessert: Marängsviss
Kvällsmål: Tonfiskgratäng med romsås

 

Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny

Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161 

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.

Med reservation för ändringar.

Vecka 38 (14-20 september)

Måndag: Dillkött och kokt potatis
Tisdag: Gratinerad frukostkorv med chilisås, serveras med potatismos
Onsdag: Kålpudding med kokt potatis, brunsås och lingonsylt**
Torsdag: Thailändsk kycklinggryta och ris
Fredag: Tomat- och vitvinsgratinerad fiskfilé*, serveras med kokt potatis
Lördag: Klassisk ärtsoppa med rimmat fläsk. Dessert: Tunna pankakor
Söndag: Kräftostgratinerad fiskfilé* smaksatt med dill, serveras med kokt potatis

Vecka 39 (21-27 september)

Måndag: Skinkstek med kokt potatis och äppelsås
Tisdag Höstdagjämning: Ugnsgratinerad kassler med ananas och chilisås, serveras med kokt potatis
Onsdag: Grillad lax med ugnsrostade rotfrukter
Torsdag: Äpplekyckling med currycream, serveras med kokt potatis
Fredag: Hermanssons låda (gratäng med strimlad potatis och köttfärs), serveras med kall vitlökssås
Lördag: Kycklingsoppa med rotsaker. Dessert: Äpplepaj med vaniljsås
Söndag: Kokt fisk* med kokt potatis och hummersås

Vecka 40 (28 september - 4 oktober)

Måndag: Kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor**
Tisdag: Korv stroganoff med svenskt "havreris"
Onsdag: Stekt panerad strömming (sillflundra), serveras med potatismos och lingonsylt**
Torsdag: Ugnsgratinerad kyckling smaksatt med mango chutney, serveras med potatis
Fredag: Grönsakslasagne
Lördag: Gulaschsoppa med crème fraicheklick** Dessert: Björnbärspaj med vaniljsås
Söndag: Fisk Dugléré (tomat- och vitvinsgratinerad fisk*), serveras med kokt potatis