Dela sidan på sociala medier

Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang

Här hittar du aktuella menyer för äldreomsorgen och Jon Jespers restaurang i Kommunens hus.

För menyer i PDF-format scrolla längst ned på sidan.

Där finner du också information om hur vi kan hjälpas åt för en "Coronasäker" servering.

Jon Jespers Restaurang - öppet 11.30-13.30

Från och med måndag 3 maj hälsar vi äntligen alla Välkomna att sitta ner i restaurangen igen!


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé.

Efter lunchen ingår kaffe (ekologiskt & rättvisemärkt) samt liten kaka.

Med reservation för ändringar

Vecka 24 (14-18 juni)

Måndag: Krämig kassler med mango och ingefära, serveras med ris/potatis
Tisdag: Gräddig räkgryta med rotsaker, serveras med pasta/potatis
Onsdag: Ädelostgratinerad kycklingfilé, serveras med potatis och vinbärsgelé
Torsdag: Kålpudding med kokt potatis, skysås och lingonsylt
Fredag: Cowboysoppa. Dessert: Rabarber- och jordgubbspaj med vaniljglass

Vecka 25 (21-25 juni)

Måndag: Ostgratinerad frukostkorv fylld med tomat och bostongurka, serveras med potatismos
Tisdag: Pocherad fisk* med kokt potatis och räksås
Onsdag: Stekt kycklingfilé med potatis och rödvinssås
Torsdag: Spaghetti och köttfärssås, serveras med riven ost
Fredag: Midsommarafton stängt

Vecka 26 (28 juni-2 juli)

Måndag: Ost- och broccolisås med kycklingköttbullar, serveras med pasta/potatis
Tisdag: Stekt fisk* med potatis och kall örtsås
Onsdag: Kyckling Marengo med potatis
Torsdag: Hermanssons låda (gratäng med potatis och köttfärs), serveras med kall vitlökssås
Fredag: Jon Jespers buffé med kallskuret, primörgrönsaker, hembakt bröd och andra tillbehör

Vecka 27 (5-9 juli)

Måndag: Bolognese Beluga (Beluga=svarta delikatesslinser), serveras med pasta/potatis och riven västerbottensost. Dessert: Hemkokt jordgubbskräm med gräddmjölk
Tisdag: Ugnsstekt lax, serveras med kokt potatis och hollandaisesås
Onsdag: Ostpanerad kycklingschnitzel med klyftpotatis och kall sås
Torsdag: Skomakarlåda, serveras med saltgurka
Fredag: Sparrissoppa på vit sparris. Dessert: Ananaspaj med vaniljglass

Vecka 28 (12-16 juli)

Måndag: Kassler med potatis, dragonsås och vinbärsgelé
Tisdag: Stekt panerad fiskfilé* serveras med kokt potatis och västkustsallad
Onsdag: Ugnsstekt kalkonbröst med kokt potatis och varm örtsås
Torsdag: Wallenbergare serveras med potatispuré, gröna ärter, brynt smör och rårörda lingon
Fredag: Kött- och grönsakssoppa. Dessert: Äppelkaka med vaniljsås

Vecka 29 (19-23 juli)

Måndag: Sommarkorv med smak av tomat, dill och pepparrot, serveras med potatis
Tisdag: Fisk Florentine (ostgratinerad fiskfilé* på spenatbädd), serveras med potatis och citron
Onsdag: Kycklinggryta med svartvinbärssmak, serveras med potatis och svart vinbärsgelé
Torsdag: Biff à la Lindström med potatis, skysås och inlagd gurka
Fredag: Ängamatssoppa (redd grönsakssoppa). Dessert: Ålandspannkakor (Tunna pannkakor serveras med med katrinplommonmos och kardemummagrädde)

Vecka 30 (26-30 juli)

Måndag: Ugnsstekt falukorv med potatis och senapssås
Tisdag: Stekt plattfisk* med hackade inlagda rödbetor och kapris, serveras med kokt potatis och smält smör
Onsdag: Kycklingklubba med ris och currysås, serveras med mango chutney
Torsdag, Lasagnens dag: Klassisk lasagne al forno (med köttfärs och ostsås)
Fredag: Ost- och broccolisoppa. Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås

Vecka 31 (2-6 augusti)

Måndag: Stekt fläsk med kokt potatis och bruna bönor/löksås
Tisdag: Stekt makrill med kokt potatis och stuvad senat
Onsdag: Ugnsgratinerad kyckling med täcke av franska örter, serveras med potatis och vinbärsgelé
Torsdag: Stekt panerad fläskschnitzel med potatis och rödvinssås
Fredag: Köttfärssoppa. Dessert: Kokospäron med ingefärsgrädde

Vecka 32 (9-13 augusti)

Måndag: Böngryta med rotsaker och kaprissås, serveras med potatis/svenskt "havreris" och så firar vi förstås Rulltårtans dag!
Tisdag: Citrongratinerad fiskfilé* serveras med kokt potatis
Onsdag: Ugnsstekt örtkryddad kalkonbröst, serveras med potatis och äppelcidersås
Torsdag: Plommonspäckad fläskkarré, serveras med potatis och gräddsås
Fredag: Husets fisksoppa. Rabarber- och jordgubbspaj med vaniljsås


Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.

Med reservation för ändringar

Vecka 24 (14-20 juni)

Måndag:
Middag: Krämig kassler med mango och ingefära, serveras med ris/potatis
Dessert: Aprikoskräm med äpple, ananas och russin
Kvällsmål: Sparrissoppa på vit sparris

Tisdag:
Middag: Gräddig räkgryta med rotsaker, serveras med pasta/potatis
Dessert: Fruktsoppa och mandelskorpa
Kvällsmål: Pannbiff med mos och brunsås

Onsdag:
Middag: Ädelostgratinerad kycklingfilé, serveras med potatis och vinbärsgelé
Dessert: Chokladkaka med vispad grädde
Kvällsmål: Raggmunk med stekt blodpudding och lingonsylt

Torsdag:
Middag: Kålpudding med kokt potatis, skysås och lingonsylt
Dessert: Hallonkräm
Kvällsmål: Ost- och broccoligratäng

Fredag:
Middag: Cowboysoppa
Dessert: Rabarber- och jordgubbspaj med vaniljglass
Kvällsmål: Kallskuren kalkon (ev rökt) med fransk potatissallad

Lördag:
Middag: Dragongratinerad fiskfilé* med potatis
Dessert: Gino (ugnsgratinerad frukt med vit choklad), serveras med vispad grädde
Kvällsmål: Hamburgare med tillbehör

Söndag:
Middag: Biff stroganoff med potatis
Dessert: Turkisk yoghurt med flytande honung och lättrostade valnötter
Kvällsmål: Kalles mumsiga låda

Vecka 25 (21-27 juni)

Måndag:
Middag: Ostgratinerad frukostkorv fylld med tomat och bostongurka, serveras med potatismos
Dessert: Rabarberkräm
Kvällsmål: Spenatsoppa med ägghalva

Tisdag:
Middag: Pocherad fisk* med kokt potatis och räksås
Dessert: Björnbärspaj med vaniljsås
Kvällsmål: Moussaka (grekisk potatis- och köttfärsgratäng)

Onsdag:
Middag: Stekt kycklingfilé med potatis och rödvinssås
Dessert: Fruktsallad med vispad grädde
Kvällsmål: Omelett och prinskorv

Torsdag:
Middag: Spaghetti och köttfärssås, serveras med riven ost
Dessert: Drottningkräm
Kvällsmål: Fish & Chips med remouladsås (Ändring!)

Fredag Midsommarafton:
Middag: Jon Jespers midsommarlunch
Dessert: Jordgubbar och grädde
Kvällsmål: Västerbottensostpaj med grönsallad

Lördag Midsommardagen:
Middag: Fläskfilé med potatis och bearnaisesås
Dessert: Glass i stora lass
Kvällsmål: Ljummen kesokaka med sylt (Ändring!)

Söndag:
Middag: Pannbiff med potatis, champinjonsås, pressgurka och vinbärsgelé
Dessert: Hallonmousse
Kvällsmål: Kalvsylta med rödbetssallad

Vecka 26 (28 juni-4 juli)

Måndag:
Middag: Ost- och broccolisås med kycklingköttbullar, serveras med pasta/potatis
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde och mandariner
Kvällsmål: Stekt falukorv med stekt potatis

Tisdag:
Middag: Stekt fisk* med potatis och kall örtsås
Dessert: Husets bärpaj med vaniljsås
Kvällsmål: Äggstanning med rotfrukter

Onsdag:
Middag: Kyckling Marengo med potatis
Dessert: Mandelmusslor med sylt och grädde
Kvällsmål: Köttbullar med stuvade makaroner

Torsdag:
Middag: Hermanssons låda (gratäng med potatis och köttfärs), serveras med kall vitlökssås
Dessert: Björnbärskräm
Kvällsmål: Panerad rotselleri med mos och ädelostsås

Fredag:
Middag: Jon Jespers buffé med kallskuret, primörgrönsaker, hembakt bröd och andra tillbehör
Dessert: Jordgubbar med vispad grädde
Kvällsmål: Husets soppa

Lördag:
Middag: Parmesangratinerad fiskfilé* på spenatbädd, serveras med potatis
Dessert: Fruktcocktail med vaniljkvarg
Kvällsmål: Halv special, serveras med gurkmajonnäs

Söndag:
Middag: Pepparrotskött och potatis
Dessert: Vaniljglass med rabarberknäck
Kvällsmål: Tonfiskgratäng med kall sås

Vecka 27 (5-11 juli)

Måndag:
Middag: Bolognese Beluga serveras med pasta/potatis och riven västerbottensost
Dessert: Jordgubbskräm
Kvällsmål: Köttbullar och potatismos

Tisdag:
Middag: Ugnsstekt lax, serveras med kokt potatis och hollandaisesås
Dessert: Hallonsoppa
Kvällsmål: Kycklingfärssås smaksatt med vitlök och ingefära, serveras med ris

Onsdag:
Middag: Ostpanerad kycklingschnitzel med klyftpotatis och kall sås
Dessert: Husets kaka
Kvällsmål: Äggröra och prinskorv

Torsdag:
Middag: Skomakarlåda, serveras med saltgurka
Dessert: Äpplekräm
Kvällsmål: Kavring med gubbröra

Fredag: Middag: Sparrissoppa på vit sparris
Dessert: Ananaspaj med vaniljglass
Kvällsmål: Baconlåda från Östergötland

Lördag:
Middag: Fisk Dugléré (tomat- och vitvinsgratinerad fisk*), serveras med potatis
Dessert: Änglamat
Kvällsmål: Rotfruktsplättar med kesoröra

Söndag:
Middag: Ugnsgratinerad fläsknoisette med sambal oelektäcke, serveras med potatis
Dessert: Mangofromage
Kvällsmål: Ostkaka med sylt och grädde

Vecka 28 (12-18 juli)

Måndag:
Middag: Kassler med potatis, dragonsås och vinbärsgelé
Dessert: Rabarberkräm
Kvällsmål: Crème Ninon (slät grön ärtsoppa), serveras med pepparrotsgrädde

Tisdag:
Middag: Stekt panerad fiskfilé* serveras med kokt potatis och västkustsallad
Dessert: Citrussoppa
Kvällsmål: Omelett med skinkstuvning

Onsdag Kronprinsessans födelsedag:
Middag: Ugnsstekt kalkonbröst med kokt potatis och varm örtsås
Dessert: Prinsessbakelse
Kvällsmål: Stekt falukorv och potatismos

Torsdag:
Middag: Wallenbergare serveras med potatispuré, gröna ärter, brynt smör och rårörda lingon
Dessert: Vit chokladmousse
Kvällsmål: Champinjon- och broccoligratäng

Fredag:
Middag: Kött- och grönsakssoppa
Dessert: Äppelkaka med vaniljsås
Kvällsmål: Lax- och spenatpaj med kall dressing

Lördag:
Middag: Kryddig räkgryta, serveras med ris/potatis
Dessert: Fruktsallad med vaniljkvarg
Kvällsmål: Hamburgare med tillbehör

Söndag:
Middag: Rostbiff med potatisgratäng och rödvinssås
Dessert: Vaniljglass med varma hallon
Kvällsmål: Tunna pannkakor med sylt och grädde

Vecka 29 (19-25 juli)

Måndag:
Middag: Sommarkorv med smak av tomat, dill och pepparrot, serveras med potatis
Dessert: Päronkräm
Kvällsmål: Krämig tomatsoppa

Tisdag:
Middag: Fisk Florentine (ostgratinerad fisk* på en spenatbädd), serveras med potatis och citron
Dessert: Hallonpaj med vaniljglass
Kvällsmål: Köttbullar med äggröra

Onsdag:
Middag: Kycklinggryta med svartvinbärssmak, serveras med potatis och svart vinbärsgelé
Dessert: Vinbärskaka
Kvällsmål: Potatis- och blomkålsfrittata, serveras med kesoröra smaksatt med soltorkad tomat

Torsdag:
Middag: Biff à la Lindström med potatis, skysås och inlagd gurka
Dessert: Björnbärskräm
Kvällsmål: Ljummen kesokaka med bär

Fredag:
Middag: Ängamatssoppa (redd grönsakssoppa)
Dessert: Ålandspannkakor (pannkakor med med katrinplommon och kardemummagrädde)
Kvällsmål "Varmkorvens dag": Varmkorv med potatismos och gurkmajonnäs

Lördag:
Middag: Matjessill med färskpotatis, gräddfil och gräslök
Dessert: Vi avslutar fruntimmersveckan med Jordgubbstårta!
Kvällsmål: Pastrami med potatissallad

Söndag:
Middag: Skinkstek med potatis, pepparsås och pressgurka
Dessert: Lingonmousse
Kvällsmål: Råraka, serveras med lingonsylt

Vecka 30 (26 juli-1 augusti)

Måndag:
Middag: Ugnsstekt falukorv med potatis och senapssås
Dessert: Aprikoskräm
Kvällsmål: Primörsoppa

Tisdag:
Middag: Stekt plattfisk* med hackade inlagda rödbetor och kapris, serveras med kokt potatis och smält smör
Dessert: Päronsoppa
Kvällsmål: Ugnspannkaka

Onsdag:
Middag: Kycklingklubba med ris och currysås, serveras med mango chutney
Dessert: Grönsakskaka med ingefärsfrosting
Kvällsmål: Pytt i panna, serveras med stekt ägg och inlagda rödbetor

Torsdag:
Middag "Lasagnens dag": Klassisk lasagne al forno (med köttfärs och ostsås)
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde och mandariner
Kvällsmål: Räksallad med kokt ägg

Fredag:
Middag: Ost- och broccolisoppa
Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås
Kvällsmål: Kallskuret och mimosasallad

Lördag:
Middag: Pocherad fisk* serveras med kokt potatis och citronsås
Dessert: Savaräng med konserverad frukt och vispad grädde
Kvällsmål: Potatis- och skinkgratäng

Söndag:
Middag: Dillkött och kokt potatis
Dessert: Crunchy yoghurt dessert
Kvällsmål: Fyllda crêpes och grönsallad

Vecka 31 (2-6 augusti)

Måndag:
Middag: Stekt fläsk med kokt potatis och bruna bönor/löksås
Dessert: Äpplekräm
Kvällsmål: Blomkålssoppa

Tisdag:
Middag: Stekt makrill med kokt potatis och stuvad senat
Dessert: Saftsoppa
Kvällsmål: Tunna pannkakor med sylt och grädde

Onsdag:
Middag: Ugnsgratinerad kyckling med täcke av franska örter, serveras med potatis
Dessert: Jordgubbar med vispad grädde
Kvällsmål: Äggstanning med purjolök och tomat

Torsdag:
Middag: Stekt panerad fläskschnitzel med potatis och rödvinssås
Dessert: Hallonkräm
Kvällsmål: Couscous- och grönsaksgratäng, serveras med fetaostsås

Fredag:
Middag: Köttfärssoppa
Dessert: Kokospäron med ingefärsgrädde
Kvällsmål: Jon Jespers räksmörgås

Lördag:
Middag: Vitvinsgratinerad fiskfile* serveras med kokt potatis
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmål: Kycklingköttbullar och rödbetssallad

Söndag Drottning Silivias namnsdag:
Middag: Grönpepparbiff med potatis och gräddsås
Dessert: Marängsviss
Kvällsmål: Kalles mumsiga låda

Vecka 32 (9-15 augusti)

Måndag:
Middag: Böngryta med rotsaker och kaprissås, serveras med potatis/svenskt "havreris"
Dessert: Rulltårtans dag!
Kvällsmål: Stekt prinskorv med stuvad blomkål

Tisdag:
Middag: Citrongratinerad fiskfilé* serveras med kokt potatis
Dessert: Blåbärssoppa
Kvällsmål: Köttfärslåda med paprika, ost och oregano

Onsdag:
Middag: Ugnsstekt örtkryddad kalkonbröst, serveras med potatis och äppelcidersås
Dessert: Konserverade persikor med vispad grädde
Kvällsmål: Stuvad spenat och ägghalvor

Torsdag:
Middag: Plommonspäckad fläskkarré, serveras med potatis och gräddsås
Dessert: Drottningkräm
Kvällsmål: Potatisbullar med lingonsylt

Fredag:
Middag: Husets fisksoppa
Dessert: Rabarber- och jordgubbspaj med vaniljsås
Kvällsmål: Broccoli-, keso- och bacongratäng

Lördag:
Middag: Kallskuret med sommarens skördegrönsaker, kall sås och hembakt bröd
Dessert: Mandeltårta
Kvällsmål: Fiskburgare med tillbehör

Söndag:
Middag: Sirapsgratinerad fläsknoisette, serveras med potatis och vinbärsgelé
Dessert: Vaniljglass med chokladsås
Kvällsmål: Gammeldags fruktkräm med gräddmjölk


Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny

Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161 

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.

Med reservation för ändringar.

Vecka 24 (14-20 juni)

Måndag: Kinesisk biffgryta med bambuskott och champinjoner, serveras med ris
Tisdag: Krämig kassler med mango och ingefära, serveras med potatis
Onsdag: Gräddig fiskgryta med rotsaker, serveras med potatis
Torsdag: Ädelostgratinerad kycklingfilé, serveras med potatis
Fredag: Kålpudding med kokt potatis och skysås
Lördag: Cowboysoppa. Dessert: Rabarber- och jordgubbspaj med vaniljvisp
Söndag: Dragongratinerad fiskfilé* med potatis

Vecka 25 (21-27 juni)

Måndag: Biff stroganoff med potatis
Tisdag: Ostgratinerad frukostkorv fylld med tomat och bostongurka, serveras med potatismos
Onsdag: Pocherad fisk* med kokt potatis och räksås
Torsdag: Stekt kycklingfilé med potatis och rödvinssås
Fredag: Jon Jespers midsommarlunch
Lördag: Spaghetti och köttfärssås, serveras med riven ost
Söndag: Fläskfilé med potatis och bearnaisesås

Vecka 26 (28 juni-4 juli)

Måndag: Pannbiff med potatis, champinjonsås och pressgurka**
Tisdag: Ost- och broccolisås med kycklingköttbullar, serveras med svenskt "havreris"
Onsdag: Stekt fisk* med potatis och kall örtsås
Torsdag: Kyckling Marengo med potatis
Fredag: Hermanssons låda (gratäng med potatis och köttfärs), serveras med kall vitlökssås
Lördag: Panerad rotselleri med mos och ädelostsås. Dessert: Hemkokt björnbärskräm
Söndag: Parmesangratinerad fiskfilé* på spenatbädd, serveras med potatis

Vecka 27 (5-11 juli)

Måndag: Pepparrotskött och potatis
Tisdag: Bolognese Beluga, serveras med pasta och riven västerbottensost
Onsdag: Ugnsstekt lax, serveras med kokt potatis och hollandaisesås
Torsdag: Kycklingfärssås smaksatt med vitlök och ingefära, serveras med ris
Fredag: Skomakarlåda, serveras med saltgurka**
Lördag: Sparrissoppa på vit sparris. Dessert: Ananaspaj
Söndag: Fisk Dugléré (tomat- och vitvinsgratinerad fisk*), serveras med potatis

Vecka 28 (12-18 juli)

Måndag: Ugnsgratinerad fläsknoisette med sambal oelektäcke, serveras med potatis
Tisdag: Kassler med potatis och dragonsås
Onsdag: Stekt panerad fiskfilé* serveras med kokt potatis och västkustsallad
Torsdag: Ugnsstekt kalkonbröst med kokt potatis och varm örtsås
Fredag: Wallenbergare serveras på klassiskt vis med potatispuré, gröna ärter och brynt smör
Lördag: Kött- och grönsakssoppa. Dessert: Äppelkaka med vaniljvisp
Söndag: Lax- och spenatpaj med kall dressing

Vecka 29 (19-25 juli)

Måndag: Rostbiff med potatisgratäng och rödvinssås
Tisdag: Sommarkorv med smak av tomat, dill och pepparrot, serveras med potatis
Onsdag: Fisk Florentine (ostgratinerad fiskfilé* på en spenatbädd), serveras med kokt potatis
Torsdag: Kycklinggryta med svartvinbärssmak, serveras med potatis
Fredag: Biff à la Lindström med potatis och skysås
Lördag: Ängamatssoppa (redd grönsakssoppa). Dessert: Tunna pannkakor
Söndag: Varmkorv med potatismos och gurkmajonnäs

Vecka 30 (26 juli-1 augusti)

Måndag: Skinkstek med potatis och pepparsås
Tisdag: Ugnsstekt falukorv med potatis och senapssås
Onsdag: Stekt plattfisk* med hackade inlagda rödbetor och kapris, serveras med kokt potatis och smält smör
Torsdag: Kycklingklubba med ris och currysås, serveras med mango chutney**
Fredag: Klassisk lasagne al forno (med köttfärs och ostsås)
Lördag: Ost- och broccolisoppa. Dessert: Blåbärspaj med vaniljvisp
Söndag: Pocherad fisk* serveras med kokt potatis och citronsås

Vecka 31 (2-8 augusti)

Måndag: Dillkött och kokt potatis
Tisdag: Pannbiff med potatis och löksås
Onsdag: Stekt makrill med kokt potatis och stuvad senat
Torsdag: Ugnsgratinerad kyckling med täcke av franska örter, serveras med potatis och vinbärsgelé**
Fredag: Stekt panerad fläskschnitzel med potatis och rödvinssås
Lördag: Köttfärssoppa. Dessert: Husets kaka
Söndag: Vitvinsgratinerad fiskfile* serveras med kokt potatis

Vecka 32 (9-15 augusti)

Måndag: Grönpepparbiff med potatis och gräddsås
Tisdag: Böngryta med rotsaker och kaprissås, serveras med svenskt "havreris"
Onsdag: Citrongratinerad fiskfilé* serveras med kokt potatis
Torsdag: Ugnsstekt örtkryddad kalkonbröst, serveras med potatis och äppelcidersås
Fredag: Plommonspäckad fläskkarré, serveras med potatis och gräddsås
Lördag: Husets fisksoppa. Dessert: Rabarber- och jordgubbspaj med vaniljvisp
Söndag: Gratäng med bacon, broccoli och keso serveras med potatis och kall sås

Text