Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang

Här hittar du aktuella menyer för äldreomsorgen och Jon Jespers restaurang i Kommunens hus. För menyer i PDF-format scrolla längst ned på sidan.

Jon Jespers Restaurang - stängd från 19 mars

Restaurang Jon Jesper stänger from torsdag 19 mars och tills vidare


Personer över 70 år bör begränsa kontakter med andra människor så långt det går under en tid framöver, enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Med anledning av detta väljer vi att stänga restaurang Jon Jesper, vars primära målgrupp är just kringboende äldre personer.

Vi hoppas på att snart kunna önska er alla VÄLKOMNA TILLBAKA!



Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.

Med reservation för ändringar

Vecka 23 (1-7 juni)

Måndag:
Middag: Currydoftande kycklinggryta med ris/potatis
Dessert: Blåbärssoppa
Kvällsmål: Rotfruktsplättar med kall örtsås

Tisdag:
Middag: Hermanssons låda med vitlökssås
Dessert: Citronfromage
Kvällsmål: Sparrissoppa

Onsdag:
Middag: Äppelgratinerad falukorv med potatismos
Dessert: Jordgubbskräm
Kvällsmål: Skinkfrestelse

Torsdag:
Middag: Parmesangratinerad fiskfilé*, serveras med kokt potatis
Dessert: Ananas med toscatäcke
Kvällsmål: Gräddstuvad pytt i panna med inlagd gurka

Fredag:
Middag: Högsbosoppa
Dessert: Chokladkaka med vispad grädde
Kvällsmål: Köttbullar med potatismos

Lördag Sveriges Nationaldag:
Middag: Pocherad fiskfilé* med kokt potatis och äggsås
Dessert: Nationaldagsbakelse
Kvällsmål: Västerbottensostpaj och grönsallad

Söndag:
Middag: Plommonspäckad fläskkarré med potatis och gräddsås
Dessert: Glass och chokladsås
Kvällsmål: Potatis- och baconbulle med lingongsylt

Vecka 24 (8-14 juni)

Måndag:
Middag: Ugnsstekt kyckling, serveras med potatis och rödvinssås smaksatt med syltlök och champinjoner
Dessert: Hallonkräm
Kvällsmål: Ängamat

Tisdag:
Middag: Pannbiff med potatis, skysås, stekt lök och lingon
Dessert: Nyponsoppa med mandelbiskvier och vispad grädde
Kvällsmål: Gammaldags fruktkärm med gräddmjölk

Onsdag:
Middag: Sötsur fläskköttsgryta med ananas, serveras med ris
Dessert: Vinbärskaka
Kvällsmål: Bondomelett

Torsdag:
Middag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och västkustsallad
Dessert: Körsbärssoppa
Kvällsmål: Prinskorv och morotslåda

Fredag:
Middag: Potatis- och purjolökssoppa
Dessert: Vaniljglass och rabarberknäck
Kvällsmål: Kycklingköttbullar och potatsimos

Lördag:
Middag: Ugnsbakad fiskfie* med mandeltäcke, serveras med kokt potatis och skirat smör
Dessert: Kräm
Kvällsmål: Grekisk potatisgratäng

Söndag:
Middag: Nötköttsstek med potatis, gräddsås och gelé
Dessert: Exotisk fruktsallad med vispad grädde
Kvällsmål: Äggakaka

Vecka 25 (15-21 juni)

Måndag:
Middag: Korv Stroganoff med ris/potatis
Dessert: Drottningkräm
Kvällsmål: Risgrynspudding med jordgubbssylt

Tisdag:
Middag: Pannbiff med potatis, pepparsås och gelé
Dessert: Aprikossoppa
Kvällsmål: Stuvad spenat och ägghalvor

Onsdag:
Middag: Grön ärtsoppa med pepparrotsgrädde
Dessert: Husets kaka
Kvällsmål: Köttbullar och stuvade makaroner

Torsdag:
Middag: Ugnskokt fiskfilé*, serveras med kokt potatis och någon god sås
Dessert: Blåbärskräm
Kvällsmål: Blomkålsgratäng och stekt falukorv

Fredag Midsommarafton:
Middag: Jon Jespers klassiska midsommarlunch
Dessert: Jordgubbar med vispad grädde
Kvällsmål: Lax- och spenatpaj med kall dressing

Lördag Midsommardagen:
Middag: Kalkon med kokt potatis och kall örtsås
Dessert: Vaniljglass med varma hallon
Kvällsmål: Kokt skinka med mimosasallad

Söndag:
Middag: Fläskfilé med potatisgratäng
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde
Kvällsmål: Silltårta

Vecka 26 (22-28 juni)

Måndag:
Middag: Bräckt kassler med potatis och dragonsås
Dessert: Aprikoskräm
Kvällsmål: Falsk kalvdans med jordgubbssylt

Tisdag:
Middag: Italiensk pannbiff med potatis och tomatsås
Dessert: Fruktsoppa
Kvällsmål: Skink- och broccoligratäng

Onsdag:
Middag: Fläsknoisette kryddad med sambal oelek, serveras med ris/potatis och mangochutney
Dessert: Mangomousse
Kvällsmål: Omelett med räkstuvning

Torsdag:
Middag: Kokt fiskfilé* med kokt potatis och citronsås
Dessert: Nyponsoppa med vispad grädde
Kvällsmål: Avdelningarna bjuder till sommarfest med pizza, cider och godis på menyn!

Fredag:
Middag: Grön sparrrissoppa med knaperstekt bacon
Dessert: Drottningpaj med vaniljsås
Kvällsmål: "Halv special" - korv med bröd och potatismos

Lördag:
Middag: Fisk* Florentine (ostgratinerad fiskfilé på en bädd av spenat), serveras med kokt potatis och citronklyfta
Dessert: Kräm
Kvällsmål: Pastrami och potatissallad

Söndag:
Middag: Apelsinmarinerad skinkstek med potatis och skysås
Dessert: Yoghurtdessert med hjortron
Kvällsmål: Potatis- och baconbulle


Vecka 27 (29 juni-5 juli)

Måndag:
Middag: Flygande Jakob med ris/potatis och vinbärsgelé
Dessert: Jordgubbskräm
Kvällsmål: Grekisk sallad och hembakt foccacia

Tisdag:
Middag: Köttfärslimpa med potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Lingonfromage
Kvällsmål: Stekt prinskorv med stuvad blomkål

Onsdag:
Middag: Chiligratinerad lunchkorv med potatismos
Dessert: Körsbärssoppa
Kvällsmål: Couscous- och grönsaksgratäng

Torsdag:
Middag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och remouladsås
Dessert: Äpplekräm
Kvällsmål: Stekt bacon med äggröra

Fredag:
Middag: Kallskuret kött, sommarens primörer, kall sås och hembakt bröd
Dessert: Cheesecake med blåbär
Kvällsmål: Ängamat

Lördag:
Middag: Ugnsgratinerad fiskfilé* med ajvartäcke, serveras med kokt potatis
Dessert: Glassbägare
Kvällsmål: Tunna pannkakor med sylt och vispad grädde

Söndag:
Middag: Pannbiff med potatis, champinjonsås och vinbärsgelé
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmål: Kalvsylta med rödbetssallad

Vecka 28 (6-12 juli)

Måndag:
Middag: Ugnsgratinerad falukorv med täcke av tomat, bostongurka och senap, serveras med potatismos
Dessert: Blåbärssoppa
Kvällsmål: Räkpaj och grönsallad

Tisdag:
Middag:
Chili con carne, serveras med mjukt bröd och ris
Dessert: Aprikossoppa
Kvällsmål: Ostkaka med sylt och vispad grädde

Onsdag:
Middag: Kycklinggryta med bacon och champinjoner, serveras med "havreris"/potatis
Dessert: Hallonmousse
Kvällsmål: Grönsakssoppa

Torsdag:
Middag: Pocherad fiskfilé* med kokt potatis och hummersås
Dessert: Husets kaka
Kvällsmål: Pastasallad med sweet chilidressing

Fredag:
Middag: Broccolisoppa
Dessert: Björnsbärspaj med vaniljsås
Kvällsmål: Vegetarisk lasagne

Lördag:
Middag: Matjessill med färskpotatis, gräddfil och gräslök
Dessert: Kräm
Kvällsmål: Helstekt fläskfilé och potatisgratäng

Söndag:
Middag: Kyckling fylld med fetaost och soltorkad tomat, serveras med potatis
Dessert: Marängsviss
Kvällsmål: Risgrynsgröt


Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny

Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161 

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.

Med reservation för ändringar.

Vecka 23 (1-7 juni)

Måndag: Skinkstek med potatis, gräddsås och vinbärsgelé**
Tisdag: Currydoftande kycklinggryta med ris
Onsdag: Hermanssons låda med vitlökssås
Torsdag: Äppelgratinerad falukorv med potatismos
Fredag: Parmesangratinerad fiskfilé*, serveras med kokt potatis
Lördag Sveriges Nationaldag: Högsbosoppa. Dessert: Chokladkaka med vispad grädde
Söndag: Pocherad fiskfilé* med kokt potatis och äggsås

Vecka 24 (8-14 juni)

Måndag: Plommonspäckad fläskkarré med potatis och gräddsås
Tisdag: Ugnsstekt kyckling, serveras med potatis och rödvinssås smaksatt med syltlök och champinjoner
Onsdag: Pannbiff med potatis, skysås, stekt lök och lingon
Torsdag: Sötsur fläskköttsgryta med ananas, serveras med ris
Fredag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och västkustsallad
Lördag: Potatis- och purjolökssoppa. Dessert: Husets kaka
Söndag: Ugnsbakad fiskfie* med mandeltäcke, serveras med kokt potatis och skirat smör

Vecka 25 (15-21 juni)

Måndag: Nötköttsstek med potatis, gräddsås och gelé
Tisdag: Korv Stroganoff med potatis
Onsdag: Pannbiff med potatis, pepparsås och gelé
Torsdag: Grön ärtsoppa med pepparrotsgrädde. Dessert: Husets kaka
Fredag Midsommarafton: Jon Jespers midsommarlunch med jordgubbar & vispad grädde
Lördag Midsommardagen: Ugnskokt fiskfilé*, serveras med kokt potatis och någon god sås
Söndag: Kalkon med kokt potatis och kall örtsås

Vecka 26 (22-28 juni)

Måndag: Fläskfilé och potatisgratäng
Tisdag: Bräckt kassler med potatis och dragonsås
Onsdag: Italiensk pannbiff med potatis och tomatsås
Torsdag: Fläsknoisette kryddad med sambal oelek, serveras med ris/potatis
Fredag: Kokt fiskfilé* med kokt potatis och citronsås
Lördag: Grön sparrrissoppa med knaperstekt bacon. Dessert: Äpplepaj med vaniljsås
Söndag: Fisk* Florentine (ostgratinerad fisk på en bädd av spenat), serveras med kokt potatis

Vecka 27 (29 juni-5 juli)

Måndag: Apelsinmarinerad skinkstek med potatis och skysås
Tisdag: Flygande Jakob med ris och vinbärsgelé**
Onsdag: Köttfärslimpa med potatis, gräddsås och lingonsylt**
Torsdag: Chiligratinerad lunchkorv med potatismos
Fredag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och remouladsås
Lördag: Kallskuret kött, sommarens primörer, kall sås och hembakt bröd. Dessert: Cheesecake
Söndag: Ugnsgratinerad fiskfilé* med ajvartäcke, serveras med kokt potatis

Vecka 28 (6-12 juli)

Måndag: Pannbiff med potatis, champinjonsås och vinbärsgelé**
Tisdag: Ugnsgratinerad falukorv med täcke av tomat, bostongurka och senap, potatismos
Onsdag: Chili con carne och kokt ris
Torsdag: Kycklinggryta med bacon och champinjoner, serveras med potatis
Fredag: Pocherad fiskfilé* med kokt potatis och hummersås
Lördag: Broccolisoppa. Dessert: Björnsbärspaj med vaniljsås
Söndag: Matjessill med färskpotatis, gräddfil och gräslök