Dela sidan på sociala medier

Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang

Här hittar du aktuella menyer för äldreomsorgen och Jon Jespers restaurang i Kommunens hus.
För menyer i PDF-format scrolla längst ned på sidan.


Restaurang Jon Jesper i Kommunens Hus

öppet måndag-fredag 11.30-13.30 - VÄLKOMNA!

Dagens lunch inkl kaffe och liten kaka 95 kr.
Se komplett prislistan i pdf-fil längst ned eller på anslag i restaurangen.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé.

Efter lunchen ingår kaffe (ekologiskt & rättvisemärkt) samt liten kaka.

Med reservation för ändringar

 

Vecka 22 (29 maj-2 juni)

Måndag Annandag Pingst: Bräckt kassler med potatis, gräslöksås och vinbärsgelé
Tisdag: Stekt fisk* med dansk remouladsås och kokt potatis
Onsdag: Biff à la Lindström med potatis, skysås och inlagd gurka
Torsdag: Apelsindoftande fisksoppa à la Kungshaga. Dessert: Mangocheesecake
Fredag: Ädelostgratinerad kycklingfilé, serveras med potatis och vinbärsgelé

Vecka 23 (5-9 juni)

Måndag: Idag är det Världsmiljödagen och vi serverar vår goda Spenat- och mozzarellalasagne
Tisdag Sveriges Nationaldag - stängt
Onsdag: Piccata Milanese (ostpanerad fläskschnitzel) med potatis och mustig tomatsås
Torsdag: Cowboysoppa med köttfärs och bönor. Dessert: Skånsk äppelkaka med vaniljsås
Fredag: Stekt kyckling med potatis, pepparsås och gelé

Vecka 24 (12-16 juni)

Måndag: Potatis- och purjolökssoppa. Dessert: Björnsbärspaj med vaniljsås
Tisdag: Pocherad fisk* med kokt potatis och dillsmör
Onsdag: Kålpudding med kokt potatis, skysås och lingonsylt
Torsdag: Kycklingfärssås med vitlök och ingefära, serveras med ris/potatis
Fredag: Gratinerad falukorv med tomat, bostongurka och senap, serveras med potatismos

Vecka 25 (19-23 juni)

Måndag: Sommarkorv med smak av tomat, dill och pepparrot, serveras med potatis
Tisdag: Gräddig räkgryta med rotsaker, serveras med ris/potatis
Onsdag: Spaghetti och köttfärssås, serveras med riven ost
Torsdag: Stekt kycklingfilé med potatis och paprikasås
Fredag - Midsommarafton stängt


Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.

Med reservation för ändringar.



Vecka 22 (29 maj-4 juni)

Måndag Annandag Pingst & Veterandagen:
Middag: Bräckt kassler serveras med potatis, gräslöksås och vinbärsgelé
Dessert: Änglamat
Kvällsmål: Broccolisoppa

Tisdag:
Middag: Stekt fisk* med dansk remouladsås och kokt potatis
Dessert: Fruktsoppa med wafers
Kvällsmål: Pytt i panna med stekt ägg och inlagda rödbetor

Onsdag:
Middag: Biff à la Lindström med potatis, skysås och inlagd gurka
Dessert: Jordgubbskräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Ljummen kesokaka med sylt

Torsdag:
Middag: Apelsindoftande fisksoppa à la Kungshaga
Dessert: Mangocheesecake
Kvällsmål: Varmkorv och rotfruktsgratäng med ost och örter

Fredag:
Middag: Ädelostgratinerad kycklingfilé, serveras med potatis och vinbärsgelé
Dessert: Vaniljglass med bär
Kvällsmål: Kavringssmörgås med köttbullar med rödbetssallad

Lördag:
Middag: Köttfärslimpa med gräddsås, potatis och lingonsylt
Dessert: Fruktcocktail med vispad grädde
Kvällsmål: Skånsk äggakaka med rökt fläsk, serveras med lingonsylt

Söndag:
Middag: Kinesisk biffgryta (på svenskt kravmärkt naturbeteskött) med bambuskott och champinjoner, serveras med ris
Dessert: Äpplekräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Kalles mumsiga låda

Vecka 23 (5-11 juni)

Måndag "Världsmiljödagen":
Middag: Spenat- och mozzarellalasagne
Dessert: Rabarberkompott med kardemumma, serveras med gräddmjölk
Kvällsmål: Köttbullar med potatis och brunsås

Tisdag Sveriges Nationaldag:
Middag: Matjessill, gräddfil, gräslök och färskpotatis om det finns att tillgå
Dessert: Jordgubbspaj med vaniljglass
Kvällsmål: Raggmunk med stekt blodpudding och lingonsylt

Onsdag:
Middag: Piccata Milanese (ostpanerad fläskschnitzel med parmesan), serveras med potatis och mustig tomatsås
Dessert: Blåbärssoppa med wafers
Kvällsmål: Risgrynsgröt

Torsdag:
Middag: Cowboysoppa med köttfärs och kidneybönor
Dessert: Skånsk äppelkaka med vaniljsås
Kvällsmål: Smörgåstårta (Trygga Hem bjuder!) och cider i glasen

Fredag:
Middag: Stekt kyckling med potatis, pepparsås och gelé
Dessert: Päronhalvor med lingongrädde
Kvällsmål: Stekt korv och stuvade makaroner

Lördag:
Middag: Fiskbullar med hemlagad hummersås och kokt potatis
Dessert: Ostkaka med sylt och vispad grädde
Kvällsmål: Köttfärsgratäng

Söndag:
Middag: Kotlettrad med potatis och champinjonsås servas med vinbärsgelé och inlagd gurka
Dessert: Chokladmousse
Kvällsmål: Rotsaksplättar med kesoröra

Vecka 24 (12-18 juni)

Måndag:
Middag: Potatis- och purjolökssoppa
Dessert: Björnsbärspaj med vaniljsås
Kvällsmål: Korv med bröd och tillbehör

Tisdag:
Middag: Pocherad fisk* med kokt potatis och dillsmör
Dessert: Nyponsoppa med vispad grädde och mandelbiskvier
Kvällsmål: Kalvsylta med potatismos och rödbetssallad

Onsdag:
Middag: Kålpudding med kokt potatis, skysås och lingonsylt
Dessert: Hallonkräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Äggstanning med purjolök och tomat

Torsdag:
Middag: Kycklingfärssås med vitlök och ingefära, serveras med ris/potatis
Dessert: Chokladkaka med vispad grädde
Kvällsmål: Broccoli- och ädelostpaj

Fredag:
Middag: Ugnsgratinerad falukorv med tomat, bostongurka och senap, serveras med mos
Dessert: Aprikoskräm med äpple, ananas och russin, serveras med gräddmjölk
Kvällsmål: Champinjonsoppa

Lördag:
Middag: Dragongratinerad fiskfilé* med potatis
Dessert: Gino (ugnsgratinerad frukt med vit choklad), serveras med glass
Kvällsmål: Stekt strimlad kyckling med krämig potatissallad

Söndag:
Middag: Biff stroganoff med potatis
Dessert: Ägglikörmousse
Kvällsmål: Potatisbullar med kesoröra/lingonsylt

Vecka 25 (19-25 juni)

Måndag:
Middag: "Sommarkorv med smak av tomat, dill och pepparrot,
serveras med potatis"
Dessert: Krusbärskräm med gräddmjölk
Kvällsmål: Spenatsoppa med ägghalva

Tisdag:
Middag: Gräddig räkgryta med rotsaker, serveras med ris/potatis
Dessert: Kokos-toscakaka
Kvällsmål: Mannagrynspudding med saftsås

Onsdag:
Middag: Spaghetti och köttfärssås, serveras med riven ost
Sommarsol-ståndet Dessert: Husets dessertsoppa
Kvällsmål: Fläskpannkaka med lingonsylt

Torsdag:
Middag: Stekt kycklingfilé med potatis och paprikasås
Dessert: Kökets val av dessert
Kvällsmål: Potatis- och köttfärsgratäng

Fredag Midsommarafton:
Middag: Jon Jespers midsommarlunch
Dessert: Färska jordgubbar och vispad grädde
Kvällsmål: Västerbottensostpaj med grönsallad

Lördag Midsommardagen:
Middag: Fläskfilé med potatis och bearnaisesås
Dessert: Fruktsallad med råkräm
Kvällsmål: Tunna pannkakor med sylt och vispad grädde

Söndag:
Middag: Pannbiff i ruta med potatis, gräddsås, pressgurka och vinbärsgelé
Dessert: Hallonmousse
Kvällsmål: Risgrynsgröt


Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny

Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161 

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.

Med reservation för ändringar.

 

Vecka 22 (29 maj-4 juni)

Måndag Annandag Pingst: Skinkstek med gräddsås och potatis
Tisdag: Bräckt kassler serveras med potatis, gräslöksås och vinbärsgelé**
Onsdag: Stekt fisk* med dansk remouladsås och kokt potatis
Torsdag: Biff à la Lindström med potatis, skysås och inlagd gurka**
Fredag: Apelsindoftande fisksoppa à la Kungshaga. Dessert: Mangocheesecake
Lördag: Varmkorv och rotfruktsgratäng med ost och örter
Söndag: Ädelostgratinerad kycklingfilé, serveras med potatis och vinbärsgelé**

Vecka 23 (5-11 juni)

Måndag: Kinesisk biffgryta (på svenskt kravmärkt naturbeteskött) med bambuskott och champinjoner, serveras med ris
Tisdag Sveriges Nationaldag: Prinskorv och Kalles mumisga låda (Potatislåda smaksatt med kaviar)
Onsdag: Köttbullar med potatis, brunsås och lingonsylt**
Torsdag: Piccata Milanese (ostpanerad fläskschnitzel), serveras med potatis och tomatsås
Fredag: Cowboysoppa med köttfärs och bönor. Dessert: Skånsk äppelkaka med vaniljvisp
Lördag: Fiskbullar med hemlagad hummersås och kokt potatis
Söndag: Stekt kyckling med potatis, pepparsås och gelé**

Vecka 24 (12-18 juni)e

Måndag: Skivad kotlettrad med potatis och champinjonsås, servas med vinbärsgelé** och inlagd gurka**
Tisdag: Potatis- och purjolökssoppa. Dessert: Björnsbärspaj med vaniljvisp
Onsdag: Pocherad fisk* med kokt potatis och dillsmör
Torsdag: Kålpudding med kokt potatis, skysås och lingonsylt**
Fredag: Kycklingfärssås smaksatt med vitlök och ingefära, serveras med ris
Lördag: Broccoli- och ädelostpaj. Dessert: Aprikoskräm med äpple, ananas och russin
Söndag: Gratinerad falukorv med tomat, bostongurka och senap, serveras med potatismos

Vecka 25 (19-25 juni)

Måndag: Biff stroganoff med potatis
Tisdag: Sommarkorv med smak av tomat, dill och pepparrot, serveras med potatis
Onsdag: Gräddig fiskgryta med rotsaker, serveras med ris
Torsdag: Spaghetti och köttfärssås
Fredag: Jon Jespers midsommarlunch
Lördag: Stekt kycklingfilé med potatis och paprikasås
Söndag: Potatis- och köttfärsgratäng