Dela sidan på sociala medier

Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang

Här hittar du aktuella menyer för äldreomsorgen och Jon Jespers restaurang i Kommunens hus.

För menyer i PDF-format scrolla längst ned på sidan.

Restaurang Jon Jesper i Kommunens Hus

öppet måndag-fredag 11.30-13.30

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé.

Efter lunchen ingår kaffe (ekologiskt & rättvisemärkt) samt liten kaka.

Med reservation för ändringar

Vecka 25 (20-24 juni)

Måndag: Korv à la Forsell (Ostgratinerad falukorv med smak av senap, dill och pepparrot), serveras med potatismos
Tisdag: Pocherad fisk* med kokt potatis och räksås
Onsdag: Stekt kycklingfilé med potatis och rödvinssås
Torsdag: Spaghetti och köttfärssås, serveras med riven ost
Fredag: Midsommarafton stängt

Vecka 26 (27 juni-1 juli)

Måndag: Ost- och broccolisås med med pasta/potatis. Dessert: Chokladpudding med vispad grädde och mandariner
Tisdag: Stekt fisk* med kokt potatis och kall örtsås
Onsdag: Kyckling Marengo (med tomat, vitt vin och champinjoner), serveras med potatis
Torsdag: Hermanssons låda (gratäng med potatis och köttfärs), serveras med vitlöksyoghurt
Fredag: Jon Jespers buffé med kallskuret, primörgrönsaker, hembakt bröd, färskostpålägg och lite småplock Dessert: Husets bärpaj med vaniljsås

Vecka 27 (4-8 juli)

Måndag: Senapsgratinerad falukorv med potatismos
Tisdag: Stekt makrill, serveras på klassiskt vis med kokt potatis, stuvad spenat och citronklyfta
Onsdag: Stekt kyckling med dragonsås och kokt potatis
Torsdag: Ugnsgratinerad fläsknoisette med sambal oelektäcke, serveras med potatis
Fredag: Primörsoppa Dessert: Drottningpaj med vaniljsås

Vecka 28 (11-15 juli)

Måndag: Kassler med potatis, gräslökssås och vinbärsgelé
Tisdag: Ugnsstekt lax, serveras med kokt potatis och hollandaisesås
Onsdag: Ugnsgratinerad kyckling med täcke av franska örter, serveras med potatis
Torsdag: Jon Jespers pannbiffar med stekt lök, potatis och skysås
Fredag: Kött- och grönsakssoppa Dessert: Äppelkaka med vaniljsås

Vecka 29 (18-22 juli)

Måndag: Sommarkorv med smak av tomat, dill och pepparrot, serveras med potatis
Tisdag: Fisk Florentine (ostgratinerad fiskfilé* på en bädd av spenat), serveras med kokt potatis
Onsdag: Stekt kyckling med paprikasås och potatis/havreris
Torsdag: Biff à la Lindström med potatis, skysås och inlagd gurka
Fredag: Ängamat (redd grönsakssoppa) Dessert: Ålandspannkakor (Tunna pannkakor med katrinplommonmos och kardemummagrädde)

Vecka 30 (25-29 juli)

Måndag: Falukorv med potatis och senapssås
Tisdag: Stekt panerad strömming (sillflundra) serveras med potatismos och lingonsylt
Onsdag: Kycklingklubba med ris/potatis och currysås
Torsdag: Klassisk lasagne al forno (med köttfärs och ostsås)
Fredag: Krämig blomkålssoppa med knaperstekt bacon Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås

Vecka 31 (1-5 augusti)

Måndag: Stekt fläsk med kokt potatis och bruna bönor och löksås
Tisdag: Kokt fisk* med kokt potatis och äggsås
Onsdag: Kycklinggryta med dragon och paprika, serveras med potatis
Torsdag: Stekt panerad fläskschnitzel med potatis och rödvinssås
Fredag: Köttfärssoppa Dessert: Kokospäron med ingefärsgrädde


Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.

Med reservation för ändringar.

Vecka 25 (20-26 juni)

Måndag:
Middag: Korv à la Forsell (med ost, senap, dill och pepparrot), serveras med potatismos
Dessert: Rabarberkräm
Kvällsmål: Spenatsoppa med ägghalva

Tisdag:
Middag: Pocherad fisk* med kokt potatis och räksås
Dessert: Björnbärspaj med vaniljsås
Kvällsmål: Moussaka (grekisk potatis- och köttfärsgratäng)

Onsdag:
Middag: Stekt kycklingfilé med potatis och rödvinssås
Dessert: Fruktsallad med vispad grädde
Kvällsmål: Omelett och prinskorv

Torsdag:
Middag: Spaghetti och köttfärssås, serveras med riven ost
Dessert: Drottningkräm
Kvällsmål: Ljummen kesokaka med sylt

Fredag Midsommarafton:
Jon Jespers midsommarlunch
Dessert: Färska Jordgubbar och vispad grädde
Kvällsmål: Västerbottensostpaj med grönsallad

Lördag Midsommardagen:
Middag: Fläskfilé med potatis och bearnaisesås
Dessert: Glass i stora lass
Kvällsmål: Pannkakor med hjortronsylt

Söndag:
Middag: Pannbiff i ruta med potatis, champinjonsås, pressgurka och vinbärsgelé
Dessert: Hallonmousse
Kvällsmål: Kalvsylta med rödbetssallad

Vecka 26 (27 juni-3 juli)

Måndag:
Middag: Ost- och broccolisås med kycklingköttbullar, servas med pasta/potatis
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde och mandariner
Kvällsmål: Stekt falukorv med stekt potatis

Tisdag:
Middag: Stekt fisk* med kokt potatis och kall örtsås
Dessert: Saftsoppa
Kvällsmål: Äggstanning med rotfrukter

Onsdag:
Middag: Kyckling Marengo (med tomat, vitt vin och champinjoner), serveras med potatis
Dessert: Morotskaka med färskostfrosting
Kvällsmål: Köttbullar och stuvade makaroner

Torsdag:
Middag: Hermanssons låda (gratäng med potatis och köttfärs), serveras med vitlöksyoghurt
Dessert: Björnbärskräm
Kvällsmål: Röd lins- och morotssoppa smaksatt med ingefära

Fredag:
Middag: Jon Jespers buffé med kallskuret, primörgrönsaker, bröd, färskostpålägg och småplock
Dessert: Husets bärpaj med vaniljsås
Kvällsmål: Fish & Chips med remouladsås

Lördag:
Middag: Parmesangratinerad fiskfilé* på spenatbädd, serveras med potatis
Dessert: Fruktcocktail med vaniljkvarg
Kvällsmål: Halv special, serveras med gurkmajonnäs

Söndag:
Middag: Pepparrotskött och potatis
Dessert: Vaniljglass med rabarberknäck
Kvällsmål: Tonfiskgratäng med kall sås

Vecka 27 (4-10 juli)

Måndag:
Middag: Senaspgratinerad falukorv med potatismos
Dessert: Jordgubbskräm
Kvällsmål: Potatis- och sellerisoppa

Tisdag:
Middag: Stekt makrill, serveras på klassiskt vis med kokt potatis och gräddstuvad spenat
Dessert: Hallonsoppa
Kvällsmål: Ugnspannkaka

Onsdag:
Middag: Stekt kyckling med dragonsås och kokt potatis
Dessert: Chokladkaka med vispad grädde
Kvällsmål: Räk- och äggsallad med Rhode Islanddressing

Torsdag:
Middag: Ugnsgratinerad fläsknoisette med sambal oelektäcke, serveras med potatis
Dessert: Äpplekräm
Kvällsmål: Äggröra och kycklingprinskorv

Fredag:
Middag: Primörsoppa
Dessert: Drottningpaj med vaniljsås
Kvällsmål: Skink- och pastagratäng

Lördag:
Middag: Tomat- och pepparrotsgratinerad fiskfilé*, serveras med kokt potatis
Dessert: Citronfromage
Kvällsmål: Rotfruktsplättar med kesoröra

Söndag:
Middag: Skomakarlåda på köttfärs, serveras med saltgurka
Dessert: Änglamat
Kvällsmål: Ostkaka med sylt och grädde

Vecka 28 (11-17 juli)

Måndag:
Middag: Kassler med potatis, gräslökssås och vinbärsgelé
Dessert: Rabarberkräm
Kvällsmål: Crème Ninon (slät grön ärtsoppa), serveras med pepparrotsgrädde

Tisdag:
Middag: Ugnsstekt lax, serveras med kokt potatis och hollandaisesås
Dessert: Citrussoppa
Kvällsmål: Omelett med skinkstuvning

Onsdag:
Middag: Ugnsgratinerad kyckling med täcke av franska örter, serveras med potatis och vinbärsgelé
Dessert: Chokladmousse
Kvällsmål: Risgrynsgröt

Torsdag Kronprinsessan Viktorias födelsedag:
Middag: Jon Jespers pannbiffar med stekt lök, potatis och skysås
Dessert: Prinsesstårta
Kvällsmål: Champinjon- och broccoligratäng

Fredag:
Middag: Kött- och grönsakssoppa
Dessert: Äppelkaka med vaniljsås
Kvällsmål: Stekt falukorv och potatismos

Lördag:
Middag: Kaviargratinerad fikskfilé*, serveras med kokt potatis
Dessert: Fruktsallad med vaniljkvarg
Kvällsmål: Hamburgare med tillbehör

Söndag:
Middag: Rostbiff med potatisgratäng och rödvinssås
Dessert: Vaniljglass med varma hallon
Kvällsmål: Tunna pannkakor med sylt och grädde

Vecka 29 (18-24 juli)

Måndag:
Middag: Sommarkorv med smak av tomat, dill och pepparrot, serveras med potatis
Dessert: Päronkräm
Kvällsmål: Krämig tomatsoppa

Tisdag:
Middag: Fisk Florentine (ostgratinerad fiskfilé* på en bädd av spenat), serveras med kokt potatis och citron
Dessert: Hallonpaj med vaniljglass
Kvällsmål: Kavringssmörgås med köttbullar och rödbetssallad

Onsdag:
Middag: Stekt kyckling med paprikasås och potatis/havreris
Dessert: Vinbärskaka
Kvällsmål: Råraka med lingonsylt

Torsdag:
Middag: Biff à la Lindström med potatis, skysås och inlagd gurka
Dessert: Björnbärskräm
Kvällsmål: Ljummen kesokaka med bär

Fredag:
Middag: Ängamat (redd grönsakssoppa)
Dessert: Ålandspannkakor (Tunna pannkakor med katrinplommonmos och kardemummagrädde)
Kvällsmål: Ost- och skinkpaj med dressing

Lördag:
Middag: Matjessill med färskpotatis, gräddfil och gräslök
Dessert: Mangomousse
Kvällsmål: På "Varmkorvens dag" serveras förstås Korv med bröd och gurkmajonnäs

Söndag:
Middag: Skinkstek med potatis, gräddsås, pressgurka och vinbärsgelé
Dessert: Vi avslutar fruntimmersveckan med Jordgubbstårta!
Kvällsmål: Blodpudding och potatisbullar med lingonsylt

Vecka 30 (25-31 juli)

Måndag:
Middag: Falukorv med potatis och senapssås
Dessert: Aprikoskräm
Kvällsmål: Ost- och broccolisoppa

Tisdag:
Middag: Stekt panerad strömming (sillflundra) serveras med potatismos och lingonsylt
Dessert: Päronsoppa
Kvällsmål: Fläskpannkaka med lingonsylt

Onsdag:
Middag: Kycklingklubba med ris/potatis och currysås
Dessert: Grönsakskaka med ingefärsfrosting
Kvällsmål: Pytt i panna, serveras med stekt ägg och inlagda rödbetor

Torsdag:
Middag: Klassisk lasagne al forno (med köttfärs och ostsås)
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde och mandariner
Kvällsmål: Köttbullar och morotslåda

Fredag:
Middag: Krämig blomkålssoppa med knaperstekt bacon
Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås
Kvällsmål: Tonfisksallad med kokt ägg och vitlöksdressing

Lördag:
Middag: Fiskbullar med hemlagad hummersås och kokt potatis
Dessert: Savaräng med konserverad frukt och vispad grädde
Kvällsmål: Potatis- och skinkgratäng

Söndag:
Middag: Dillkött och kokt potatis
Dessert: Crunchy yoghurt dessert
Kvällsmål: Fyllda crêpes och grönsallad

Vecka 31 (1-7 augusti)

Måndag:
Middag: Stekt fläsk med kokt potatis och bruna bönor och löksås
Dessert: Äpplekräm
Kvällsmål: Primörsoppa

Tisdag:
Middag: Kokt fisk* med kokt potatis och äggsås
Dessert: Saftsoppa
Kvällsmål: Tunna pannkakor med sylt och grädde

Onsdag:
Middag: Kycklinggryta med dragon och paprika, serveras med potatis
Dessert: Jordgubbar med vispad grädde
Kvällsmål: Äggstanning med purjolök och tomat

Torsdag:
Middag: Stekt panerad fläskschnitzel med potatis och rödvinssås
Dessert: Hallonkräm
Kvällsmål: Couscous- och grönsaksgratäng, serveras med fetaostsås

Fredag:
Middag: Köttfärssoppa
Dessert: Kokospäron med ingefärsgrädde
Kvällsmål: Jon Jespers räksmörgås

Lördag:
Middag: Vitvinsgratinerad fiskfile* serveras med kokt potatis
Dessert: Bärpaj med vaniljsås
Kvällsmål: Kycklingköttbullar och rödbetssallad

Söndag:
Middag: Pannbiff med potatis och grönpepparsås
Dessert: Marängsviss
Kvällsmål: Kalles mumsiga låda


Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny

Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161 

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.

Med reservation för ändringar.

Vecka 25 (20-26 juni)

Måndag: Vilskavsgryta med potatis
Tisdag: Korv à la Forsell (Ostgratinerad falukorv med smak av senap, dill och pepparrot), serveras med potatismos
Onsdag: Pocherad fisk* med kokt potatis och räksås
Torsdag: Stekt kycklingfilé med potatis och rödvinssås
Fredag: Jon Jespers midsommarlunch
Lördag: Spaghetti och köttfärssås, serveras med riven ost
Söndag: Fläskfilé med potatis och bearnaisesås

Vecka 26 (27 juni-3 juli)

Måndag: Pannbiff i ruta med potatis, champinjonsås och pressgurka**
Tisdag: Ost- och broccolisås med kycklingköttbullar och potatis
Onsdag: Stekt fisk* med kokt potatis och kall örtsås
Torsdag: Kyckling Marengo (med tomat, vitt vin och champinjoner), serveras med potatis
Fredag: Hermanssons låda (gratäng med potatis och köttfärs), serveras med kall vitlöksyoghurt
Lördag: Jon Jespers "buffé" med kallskuret, grönsaker och bröd. Dessert: Bärpaj med vaniljvisp
Söndag: Parmesangratinerad fiskfilé* på spenatbädd, serveras med potatis

Vecka 27 (4-10 juli)

Måndag: Pepparrotskött och potatis
Tisdag: Senaspgratinerad falukorv med potatismos
Onsdag: Stekt makrill, serveras med kokt potatis och gräddstuvad spenat
Torsdag: Stekt kyckling med dragonsås och kokt potatis
Fredag: Ugnsgratinerad fläsknoisette med sambal oelektäcke, serveras med potatis
Lördag: Primörsoppa. Dessert: Drottningpaj med vaniljvisp
Söndag: Tomat- och pepparrotsgratinerad fiskfilé*, serveras med kokt potatis

Vecka 28 (11-17 juli)

Måndag: Skomakarlåda på köttfärs
Tisdag: Kassler med potatis och gräslökssås
Onsdag: Ugnsstekt lax, serveras med kokt potatis och hollandaisesås
Torsdag: Ugnsgratinerad kyckling med täcke av franska örter, serveras med potatis
Fredag: Jon Jespers pannbiffar med stekt lök, skysås och potatis
Lördag: Kött- och grönsakssoppa. Dessert: Äppelkaka med vaniljvisp
Söndag: Kaviargratinerad fikskfilé*, serveras med kokt potatis

Vecka 29 (18-24 juli)

Måndag: Rostbiff med potatisgratäng och rödvinssås
Tisdag: Sommarkorv med smak av tomat, dill och pepparrot, serveras med potatis
Onsdag: Fisk Florentine (ostgratinerad fiskfilé* på en bädd av spenat), serveras med kokt potatis
Torsdag: Stekt kyckling med paprikasås och havreris
Fredag: Biff à la Lindström med potatis och skysås och inlagd gurka**
Lördag: Ängamat (redd grönsakssoppa). Dessert: Tunna pannkakor
Söndag: Matjessill med färskpotatis, gräddfil och gräslök. Dessert: Mangomousse

Vecka 30 (25-31 juli)

Måndag: Skinkstek med potatis och gräddsås
Tisdag: Falukorv med potatis och senapssås
Onsdag: Stekt panerad strömming (sillflundra) serveras med potatismos och lingonsylt**
Torsdag: Kycklingklubba med ris och currysås
Fredag "Lasagnens dag": Klassisk lasagne al forno (med köttfärs och ostsås)
Lördag: Krämig blomkålssoppa med knaperstekt bacon. Dessert: Blåbärspaj med vaniljvisp
Söndag: Fiskbullar med hemlagad hummersås och kokt potatis

Vecka 31 (1-7 augusti)

Måndag: Dillkött och kokt potatis
Tisdag: Stekt fläsk med potatis och löksås
Onsdag: Kokt fisk* med kokt potatis och äggsås
Torsdag: Kycklinggryta med dragon och paprika, serveras med potatis
Fredag: Stekt panerad fläskschnitzel med potatis och rödvinssås
Lördag: Köttfärssoppa. Dessert: Morotskaka med glasyr
Söndag: Vitvinsgratinerad fiskfile* serveras med kokt potatis