Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang

Här hittar du aktuella menyer för äldreomsorgen och Jon Jespers restaurang i Kommunens hus. För menyer i PDF-format scrolla längst ned på sidan. Där finner du också information om hur vi kan hjälpas åt för en "Coronasäker" servering.

Jon Jespers Restaurang - öppet 11.30-13.30

* Restaurangens sittplatser är reserverade för matgäster 70+
* Övriga gäster är välkomna att köpa med sig mat att avnjuta på annan plats.

Nu har vi laddbara lunchkort i plast istället för kuponghäften. Välkommen in och ladda ditt eget kort med 10 luncher i taget.
Se mer info i pdf-fil längst ned.


VARMT VÄLKOMNA!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé.

Efter lunchen ingår kaffe (ekologiskt & rättvisemärkt) samt liten kaka (gäller ej vid köp av matlåda).

Med reservation för ändringar

Vecka 49 (30 november - 4 december)

Måndag "Kåldolmens dag": Kåldolmar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Tisdag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och västkustsallad
Onsdag: Kycklingklubba/Chicken nuggets med klyftpotatis och Mango chutneysås
Torsdag: Chiligratinerad lunchkorv med potatismos
Fredag: Morotssoppa & hembakt bröd. Dessert: Björnbärspaj med vaniljsås

Vecka 50 (7-11 december)

Måndag: Ost- och broccolisås, serveras med pasta/kokt potatis & baconströssel. Dessert: Chokladpudding med vispad grädde och mandariner
Tisdag: Kokt fisk* med äggsås och kokt potatis
Onsdag: Kyckling Marengo (med täcke av tomat, vitt vin och champinjon), serveras med kokt potatis
Torsdag Nobeldagen: Ugnskokt lax på spenat- och vitlöksbädd, serveras med västerbottensstomp
Fredag: Mustig soppa med köttfärs och rotfrukter. Dessert: Mandelmusslor med sylt och vispad grädde

Vecka 51 (14-18 december)

Måndag: Korvgryta med rotsaker, tomat och potatis
Tisdag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och kryddgrön kaviarsås
Onsdag: Dillkött på kyckling, serveras med kokt potatis
Torsdag: Grekisk färsbiff smaksatt med fetaost och soltorkad tomat, serveras med en vitlöksdoftande potatisgratäng
Fredag: Röd lins- och morotssoppa smaksatt med ingefära
Ananaspaj med vispad grädde

 

Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.

Med reservation för ändringar

Vecka 48 (23-29 november)

Måndag:
Middag: Stekt fläsk med raggmunk och lingonsylt
Dessert: Hallonkräm
Kvällsmål: Broccolisoppa

Tisdag:
Middag: Tomat- och pepparrotsgratinerad fiskfilé*, serveras med potatismos
Dessert: Husets kaka
Kvällsmål: Köttbullar och äggröra

Onsdag:
Middag: Currydoftande kycklinggryta med purjolök och paprika, serveras med ris/kokt potatis
Dessert: Fruktcocktail med vispad grädde
Kvällsmål: Mannagrynspudding med saftsås

Torsdag:
Middag: "Jägerschnitzel" - Stekt panerad fläskschnitzel med potatis och gräddig champinjonsås
Dessert: Mormors kaffekräm
Kvällsmål: Potatis- och skinkgratäng

Fredag:
Middag: Potatis- och purjolökssoppa & hembakt bröd
Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås
Kvällsmål: Skomakarlåda på kycklingfärs

Lördag:
Middag: Kokt fisk* med citronsås, serveras med kokt potatis
Dessert: Mandelgratinerade bär med vaniljglass
Kvällsmål: Brieostpaj

Söndag 1 advent:
Middag: Pannbiff med pepparsås, potatis och vinbärsgelé
Dessert: Princesstårta
Kvällsmål: Fyllda crêpes och grönsallad

Vecka 49 (30 november - 6 december)

Måndag:
Middag "Kåldolmens dag": Kåldolmar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Rabarberkräm
Kvällsmål: Grötfest på avd: Risgrynsgröt och skinkmacka

Tisdag:
Middag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och västkustsallad
Dessert: Saffranskaka med bär
Kvällsmål: Köttfärssås med potatismos

Onsdag:
Middag: Kycklingklubba/Chicken nuggets med klyftpotatis och Mango chutneysås
Dessert: Ägglikörmousse
Kvällsmål: Rotfruktsplättar med kesoröra/lingonsylt

Torsdag:
Middag: Chiligratinerad lunchkorv med potatismos
Dessert: Blåbärssoppa
Kvällsmål: Biff Caribbean, sallad och dressing serveras i hamburgerbröd

Fredag:
Middag: Morotssoppa och hembakt bröd
Dessert: Björnbärspaj med vaniljsås
Kvällsmål: Kavring med gubbröra/tonfiskröra

Lördag:
Middag: Fisk Bonjour (ostgratinerad fiskfilé* med gräslök), serveras med kokt potatis
Dessert: Konserverade päron med vispad grädde och chokladsås
Kvällsmål: Texmexkryddad låda med blomkål och kycklingfärs

Söndag 2 advent:
Middag: Biff stroganoff, serveras på klassiskt vis med potatispuré, gräddfil och saltgurka
Dessert: Vaniljglass med varma hallon
Kvällsmål: Tunna pannkakor med sylt och grädde

Vecka 50 (7-13 december)

Måndag:
Middag: Ost- och broccolisås, serveras med pasta/kokt potatis & baconströssel
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde och mandariner
Kvällsmål: Stekt prinskorv och stekt potatis

Tisdag:
Middag: Kokt fisk* med äggsås och kokt potatis
Dessert: Jordgubbskräm
Kvällsmål: Köttbullar och morotslåda

Onsdag:
Middag: Kyckling Marengo (med täcke av tomat, vitt vin och champinjon), serveras med kokt potatis
Dessert: Mjuk pepparkaka
Kvällsmål: Omelett med räkstuvning

Torsdag Nobeldagen: Se separat meny
Kvällsmål: Blomkålsgratäng

Fredag:
Middag: Mustig soppa med köttfärs och rotfrukter
Dessert: Mandelmusslor med sylt och vispad grädde
Kvällsmål: Köttkorv med kokt potatis och pepparrotssås

Lördag:
Middag: Fiskbullar med hemlagad dillsås och kokt potatis
Dessert: Äpplekaka med vaniljsås
Kvällsmål: Varma mackor med champinjonstuvning

Söndag 3 advent & Lucia:
Middag: Glöggdoftande gryta med fläskfilé, serveras med ris/kokt potatis
Dessert: Citronfromage
Kvällsmål: Potatisbullar med lingonsylt

Vecka 51 (14-20 december)

Måndag:
Middag: Korvgryta med rotsaker, tomat och potatis
Dessert: Mangosoppa
Kvällsmål: Blomkålssoppa

Tisdag:
Middag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och kryddgrön kaviarsås
Dessert: Päronkräm
Kvällsmål: "Svensk kebabtallrik" - Stekt strimlad skinka och purjolök smaksatt med kryddpeppar, serveras med potatismos och Rhode Islanddressing

Onsdag:
Middag: Dillkött på kyckling, serveras med kokt potatis
Dessert: Vinbärskaka
Kvällsmål: Risgrynspudding smaksatt med saffran

Torsdag:
Middag: Grekisk färsbiff smaksatt med fetaost och soltorkad tomat, serveras med en vitlöksdoftande potatisgratäng
Dessert: Chokladmousse
Kvällsmål: Tonfiskgratäng

Fredag:
Middag: Röd lins- och morotssoppa smaksatt med ingefära
Dessert: Ananaspaj med vispad grädde
Kvällsmål: Hamburgare med tillbehör

Lördag:
Middag: Fiskpudding med kokt potatis och skirat smör
Dessert: Exotisk fruktsallad med vaniljkvarg
Kvällsmål: Quiche Lorraine (fransk ost- och skinkpaj), serveras med grönsallad

Söndag 4 advent:
Middag: Honungsglacerade revbensspjäll med ugnsstekta rotfrukter och apelsinsås
Dessert: Mascarponekräm med hallonsorbet
Kvällsmål: Skånsk äggakaka med rökt fläsk, serveras med lingonsylt

 

Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny

Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161 

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.

Med reservation för ändringar.

Vecka 48 (23-29 november)

Måndag: Nötstek med potatis, gräddsås och vinbärsgelé**
Tisdag: Stekt fläsk med raggmunk och lingonsylt**
Onsdag: Tomat- och pepparrotsgratinerad fiskfilé*, serveras med potatismos
Torsdag: Currydoftande kycklinggryta med purjolök och paprika, serveras med ris
Fredag: "Jägerschnitzel" - Stekt panerad fläskschnitzel med potatis och gräddig champinjonsås
Lördag: Potatis- och purjolökssoppa. Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås
Söndag 1 advent: Kokt fisk* med citronsås, serveras med kokt potatis

Vecka 49 (30 november - 6 december)

Måndag: Pannbiff med pepparsås, potatis och vinbärsgelé**
Tisdag: Kåldolmar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt**
Onsdag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och västkustsallad
Torsdag: Chicken nuggets med klyftpotatis och Mango chutneysås
Fredag: Chiligratinerad lunchkorv med potatismos
Lördag: Morotssoppa. Dessert: Björnbärspaj med vaniljsås
Söndag 2 advent: Fisk Bonjour (ostgratinerad fiskfilé* med gräslök), serveras med kokt potatis

Vecka 50 (7-13 december)

Måndag: Biff stroganoff med potatispuré
Tisdag: Ost- och broccolisås, serveras med pasta & baconströssel. Dessert: chokladpudding
Onsdag: Kokt fisk* med äggsås och kokt potatis
Torsdag Nobeldagen: Kyckling Marengo (med täcke av tomat, vitt vin och champinjon), serveras med kokt potatis
Fredag: Ugnskokt lax på spenat- och vitlöksbädd, serveras med västerbottenstomp
Lördag: Mustig soppa med köttfärs och rotfrukter. Dessert: Husets kaka
Söndag 3 advent & Lucia: Köttkorv med kokt potatis och pepparrotssås

Vecka 51 (14-20 december)

Måndag: Glöggdoftande gryta med fläskfilé, serveras med ris
Tisdag: Korvgryta med rotsaker, tomat och potatis
Onsdag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och kryddgrön kaviarsås
Torsdag: Dillkött på kyckling, serveras med kokt potatis
Fredag: Grekisk färsbiff smaksatt med fetaost och soltorkad tomat, serveras med en vitlöksdoftande potatisgratäng
Lördag: Röd lins- och morotssoppa smaksatt med ingefära. Dessert: Ananaspaj
Söndag 4 advent: Fiskpudding med kokt potatis och skirat smör