- Du är här:
- Startsida
- Barn och utbildning
- Måltider
- Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang
Meny äldreomsorg och Jon Jespers restaurang
Här hittar du aktuella menyer för äldreomsorgen och Jon Jespers restaurang i Kommunens hus. För menyer i PDF-format scrolla längst ned på sidan. Där finner du också information om hur vi kan hjälpas åt för en "Coronasäker" servering.
Jon Jespers Restaurang - öppet 11.30-13.30
* Restaurangens sittplatser är reserverade för matgäster 70+
* Övriga gäster är välkomna att köpa med sig mat att avnjuta på annan plats.
Nu har vi laddbara lunchkort i plast istället för kuponghäften. Välkommen in och ladda ditt eget kort med 10 luncher i taget.
Se mer info i pdf-fil längst ned.
VARMT VÄLKOMNA!
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.
Till lunchen serveras en varierad salladsbuffé.
Efter lunchen ingår kaffe (ekologiskt & rättvisemärkt) samt liten kaka (gäller ej vid köp av matlåda).
Med reservation för ändringar
Vecka 10 (8-12 mars)
Måndag: Stekt isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor
Tisdag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och romsås
Onsdag: Indisk kycklinggryta med curry, potatis och kokosmjölk, serveras med mango chutney
Torsdag: Helstekt kotlettrad, serveras med potatisgratäng och vinbärsgelé
Fredag: Röd lins- och morotssoppa smaksatt med ingefära. Kronprinsessans namnsdag firar vi med Prinsesstårta till efterätt
Vecka 11 (15-19 mars)
Måndag: Stekt falukorv med potatis och stuvad blomkål
Tisdag: Pocherad fiskfilé* toppad med purjolök, serveras med kokt potatis och vitvinssås
Onsdag: Ugnsgratinerad kyckling smaksatt med mango chutney, serveras med potatis
Torsdag: Sötsur fläskköttsgryta med ananas och ingefära, serveras med ris/potatis
Fredag: Klassisk ärtsoppa med rimmat fläsk. Dessert: Tunna pannkakor med sylt och vispad grädde
Vecka 12 (22-26 mars)
Måndag: Korv à la Forsell (Ostgratinerad falukorv med smak av senap, dill och pepparrot), serveras med potatismos
Tisdag: Stekt panerad fiskfilé* serveras med kokt potatis och remouladsås
Onsdag: Karins kycklinggryta (med spenat och ädelost), serveras med svenskt "havreris"/ potatis
Torsdag: Biff à la Lindström med potatis, skysås och inlagd gurka
Fredag: Klassisk köttsoppa. Dessert: Ostkaka med bärkompott och vispad grädde
Vecka 13 Påskveckan (29 mars-2 april)
Måndag: Vegetarisk lasagne. Dessert: Aprikoskräm med ananas, äpple och russin, serveras med gräddmjölk
Tisdag: Husets fisksoppa. Dessert: Björnbärspaj med vaniljsås
Onsdag: Stekt kycklingfilé med grönpepparsås, potatis och vinbärsgelé
Torsdag: Köttfärslimpa med potatis och gräddsås
Långfredag - stängt
Vecka 14 (5-9 april)
Måndag Annandag påsk - stängt
Tisdag: Stekt panerad plattfisk* med hackade inlagda rödbetor, kapris och skirat smör, serveras med kokt potatis
Onsdag: Stekt kycklingfilé med gorgonzolasås, potatis och vinbärsgelé
Torsdag: Pannbiff med stekt lök, kokt potatis och skysås
Fredag: Ost- och broccolisoppa. Dessert: Keso cheesecake
Äldreomsorg särskilt boende – heldagsmeny
* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.
Kökets val av tillredda grönsaker/sallader och eventuellt andra tillbehör serveras dagligen till rätterna.
Med reservation för ändringar
Vecka 9 (1-7 mars)
Måndag:
Middag: Rödbetsgryta med äpplen och linser, serveras med potatismos och rökt kalkon
Dessert: Morotskaka med färskostfrosting
Kvällsmål: Stekt falukorv och stekt potatis
Tisdag:
Middag: Pocherad fiskfilé* med kokt potatis och hummersås
Dessert: Apelsinsoppa
Kvällsmål: Moussaka (grekisk potatis och köttfärsgratäng), serveras med bechamelsås
Onsdag:
Middag: Stekt kycklingfilé med potatis och paprikasås
Dessert: Konserverade päron med vispad grädde och chokladsås
Kvällsmål: Kesopudding med hasselnötter och honung
Torsdag:
Middag: Pannbiff med potatis och gräddsås
Dessert: Rabarberkräm
Kvällsmål: Skink- och broccoligratäng
Fredag:
Middag: Kyckling- och grönsakssoppa smaksatt med ingefära
Dessert: Cheesecake med blåbär
Kvällsmål: Varmkorv med potatismos och gurkmajonnäs
Lördag:
Middag: Fisk Florentine (ostgratinerad fiskfilé* på en bädd av spenat), serveras med kokt potatis och citronklyfta
Dessert: Aprikoskräm
Kvällsmål: Paj med fetaost och oliver
Söndag:
Middag: Portergryta med kokt potatis och svart vinbärsgelé
Dessert: Ägglikörmousse
Kvällsmål: Fläskpannkaka med lingonsylt
Vecka 10 (8-14 mars)
Måndag:
Middag: Stekt isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor
Dessert: Päronkräm
Kvällsmål: Spenatsoppa och ägghalva
Tisdag:
Middag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och romsås
Dessert: Fruktsoppa
Kvällsmål: Kycklingprinskorv med stekt potatis
Onsdag:
Middag: Indisk kycklinggryta med curry, potatis och kokosmjölk, serveras med mango chutney
Dessert: Husets kaka
Kvällsmål: Raggmunk och blodpudding, serveras med lingonsylt
Torsdag:
Middag: Helstekt kotlettrad, serveras med potatisgratäng och vinbärsgelé
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde och konserverasde mandariner
Kvällsmål: Frasbakad palsternacksgratäng med svamp
Fredag:
Middag: Röd lins- och morotssoppa smaksatt med ingefära
Dessert: Kronprinsessans namnsdag firar vi med Prinsesstårta
Kvällsmål: Mexikanskt kryddad köttfärspaj med vitlöksdressing
Lördag:
Middag: Fiskpudding med kokt potatis och skirat smör
Dessert: Päronhalvor med lingongrädde
Kvällsmål: Rostbiff och krämig potatissallad
Söndag:
Middag: Kåldolmar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Dessert: Mangomousse
Kvällsmål: Tunna pannkakor med sylt och grädde
Vecka 11 (15-21 mars)
Måndag:
Middag: Stekt falukorv med potatis och stuvad blomkål
Dessert: Drottningkräm
Kvällsmål: Ängamatssoppa (redd grönsakssoppa)
Tisdag:
Middag: Pocherad fiskfilé* toppad med purjolök, serveras med kokt potatis och vitvinssås
Dessert: Hallonsoppa
Kvällsmål: Makaroner och köttfärssås, serveras med riven ost
Onsdag:
Middag: Ugnsgratinerad kyckling smaksatt med mango chutney, serveras med potatis
Dessert: Fruktsallad med vaniljkvarg
Kvällsmål: Omelett med spenatstuvning
Torsdag:
Middag: Sötsur fläskköttsgryta med ananas och ingefära, serveras med ris/potatis
Dessert: Äpplekräm
Kvällsmål: Rödbetsbiffar med keso- och fetaoströra
Fredag:
Middag: Klassisk ärtsoppa med rimmat fläsk
Dessert: Tunna pannkakor med sylt och vispad grädde
Kvällsmål: Smulpaj med skinka och broccoli
Lördag:
Middag: Vårdagjämningen firar vi in med Ugnsstekt lax med kokt potatis och örtsås
Dessert: Konserverade persikor med vispad grädde
Kvällsmål: Kalvsylta med rödbetssallad
Söndag:
Middag: Pannbiff med potatis, champinjonsås, inlagd gurka och vinbärsgelé
Dessert: Lingonfromage
Kvällsmål: Tonfiskgratäng
Vecka 12 (22-28 mars)
Måndag:
Middag: Korv à la Forsell (Ostgratinerad falukorv med smak av senap, dill och pepparrot), serveras med potatismos
Dessert: Hallonkräm
Kvällsmål: Potatis- och purjolökssoppa
Tisdag:
Middag: Stekt panerad fiskfilé* serveras med kokt potatis och remouladsås
Dessert: Körsbärssoppa
Kvällsmål: Köttbullar med stuvad vitkål
Onsdag:
Middag: Karins kycklinggryta (med spenat och ädelost), serveras med svenskt "havreris"/ potatis
Dessert: Fruktcocktail med vispad grädde
Kvällsmål: Potatis- och blomkålsfrittata, serveras med tomatsalsa
Torsdag:
Middag: Biff à la Lindström med potatis, skysås och inlagd gurka
Dessert: På våffeldagen serveras våfflor i någon form
Kvällsmål: Tuvas krämiga morot- och linssås, serveras med pasta/potatis
Fredag:
Middag: Klassisk köttsoppa
Dessert: Ostkaka med bärkompott och vispad grädde
Kvällsmål: Ost- och skinksås med potatismos
Lördag:
Middag: Fiskbullar med kokt potatis och hemlagad hummersås
Dessert: Ugnsgratinerad ananas med toscatäcke, serveras med vaniljglass
Kvällsmål: Potatis- och köttfärsgratäng med kall sås
Söndag:
Middag: Mustig köttgryta med paprika och rödvin, serveras med potatis
Dessert: Yoghurtdessert med digestivekross
Kvällsmål: Risgrynsgröt
Vecka 13 Påskveckan(29 mars-4 april)
Måndag:
Middag: Vegetarisk lasagne
Dessert: Aprikoskräm med ananas, äpple och russin, serveras med gräddmjölk
Kvällsmål: Korvgryta med äpple och curry, serveras med ris/potatis
Tisdag:
Middag: Husets fisksoppa
Dessert: Björnbärspaj med vaniljsås
Kvällsmål: Hermanssons låda (gratäng med strimlad potatis och köttfärs), serveras med kall vitlökssås
Onsdag:
Middag: Stekt kycklingfilé med grönpepparsås, potatis och vinbärsgelé
Dessert: Päronkräm
Kvällsmål: Rotsaksplättar och kycklingbacon
Skärtorsdag:
Middag: Köttfärslimpa med potatis och gräddsås
Dessert: Nyponsoppa med grädde och mandelbiskvier
Kvällsmål: Janssons frestelse
Långfredag:
Middag: Ugnskokt lax med dillmajonnäs och kokt potatis
Dessert: Brylépudding med karamellsås
Kvällsmål: Ostkaka med bärkompott och vispad grädde
Lördag Påskafton:
Middag: Jon Jespers påsklunch
Dessert: Påsktårta
Kvällsmål: Västerbottensostpaj med grönsallad
Söndag Påskdagen:
Middag: Skivad kalkon med gräddig cidersås, serveras med kokt potatis och varma grönsaker
Dessert: Mandelgratinerade bär med vaniljglass
Kvällsmål: Skaldjurspaté och fransk potatissallad
Vecka 14 (5-11 april)
Måndag Annandag påsk:
Middag: Ugnsgratinerad kassler med ananas och chilisås, serveras med potatis/ris
Dessert: Mascarponekräm med mangosorbet
Kvällsmål: Gammeldags fruktkräm med gräddmjölk
Tisdag:
Middag: Stekt panerad plattfisk* med hackade inlagda rödbetor, kapris och skirat smör, serveras med kokt potatis
Dessert: Aprikossoppa
Kvällsmål: Köttbullar med stuvade makaroner
Onsdag:
Middag: Stekt kycklingfilé med gorgonzolasås, potatis och vinbärsgelé
Dessert: Husets kaka
Kvällsmål: Gräddstuvad pytt i panna med inlagd gurka
Torsdag:
Middag: Pannbiff med stekt lök, kokt potatis och skysås
Dessert: Drottningkräm
Kvällsmål: Broccolilåda med kycklingfärs
Fredag:
Middag: Ost- och broccolisoppa
Dessert: Keso cheesecake
Kvällsmål: Stekt prinskorv och stekt potatis
Lördag:
Middag: Pocherad fiskfilé* med kokt potatis och räksås
Dessert: Stekt ingefärsbanan med vaniljglass
Kvällsmål: Potatisbullar med kesoröra smaksatt med grillad paprika / lingonsylt
Söndag:
Middag: Slottsstek med kokt potatis, slottssteksås, pressgurka och vinbärsgelé
Dessert: Jordgubbsmousse med yoghurt
Kvällsmål: Grönsakspaj
Äldreomsorg ordinärt boende – lunchmeny
Vi besvarar gärna frågor om måltidens innehåll. Vänligen ring köket på 0514-58161
* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.
** I måltiden ingår huvudkomponent (ex. kött), baskomponent (ex.potatis), smaksättare (ex. sås) och tillagade grönsaker, samt dessert när det är soppa. Tillbehör såsom sylt, gelé, bröd, råkost, dryck mm. ingår ej. Passande tillbehör föreslås dock ibland på menyn.
Med reservation för ändringar.
Vecka 9 (1-7 mars)
Måndag: Viltfärsbiffar med potatis, champinjonsås och inlagd gurka**
Tisdag: Rödbetsgryta med äpple och linser, serveras med potatismos. Dessert: Morotskaka med färskostfrosting
Onsdag: Pocherad fiskfilé* med kokt potatis och hummersås
Torsdag: Stekt kycklingfilé med potatis och paprikasås
Fredag: Pannbiff med potatis och gräddsås
Lördag: Kyckling- och grönsakssoppa smaksatt med ingefära. Dessert: Cheesecake med blåbär
Söndag: Fisk Florentine (ostgratinerad fiskfilé* på en bädd av spenat), serveras med kokt potatis
Vecka 10 (8-14 mars)
Måndag: Portergryta med kokt potatis och svart vinbärsgelé**
Tisdag: Stekt isterband med stuvad potatis och inlagda rödbetor**
Onsdag: Stekt panerad fiskfilé* med kokt potatis och romsås
Torsdag: Indisk kycklinggryta med curry, potatis och kokosmjölk
Fredag: Helstekt kotlettrad, serveras med potatisgratäng och vinbärsgelé**
Lördag: Röd lins- och morotssoppa smaksatt med ingefära. Dessert: Husets kaka
Söndag: Fiskpudding med kokt potatis och skirat smör
Vecka 11 (15-21 mars)
Måndag: Kåldolmar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt**
Tisdag: Stekt falukorv med potatis och stuvad blomkål
Onsdag: Pocherad fiskfilé* toppad med purjolök, serveras med kokt potatis och vitvinssås
Torsdag: Ugnsgratinerad kyckling smaksatt med mango chutney, serveras med potatis
Fredag: Sötsur fläskköttsgryta med ananas och ingefära, serveras med ris
Lördag: Klassisk ärtsoppa med rimmat fläsk. Dessert: Tunna pannkakor
Söndag: Ugnsstekt lax med kokt potatis och örtsås
Vecka 12 (22-28 mars)
Måndag: Pannbiff med potatis, champinjonsås och gelé**
Tisdag: Korv à la Forsell (Ostgratinerad falukorv med smak av senap, dill och pepparrot), serveras med potatismos
Onsdag: Stekt panerad fiskfilé* serveras med kokt potatis och remouladsås
Torsdag Våffeldagen: Karins kycklinggryta (med spenat och ädelost), serveras med svenskt "havreris". Dessert: Belgisk våffla med sylt** och vispad grädde**
Fredag: Biff à la Lindström med potatis, skysås och inlagd gurka**
Lördag: Klassisk köttsoppa. Dessert: ostkaka med sylt** och vispad grädde**
Söndag: Fiskbullar med kokt potatis och hemlagad hummersås
Vecka 13 Påskveckan (29 mars-4 april)
Måndag: Mustig köttgryta med paprika och rödvin, serveras med potatis
Tisdag: Vegetarisk lasagne. Dessert: Aprikoskräm med ananas, äpple och russin
Onsdag: Husets fisksoppa. Dessert: Björnbärspaj med vaniljsås
Skärtorsdag: Stekt kycklingfilé med grönpepparsås, potatis och vinbärsgelé**
Långfredag: Köttfärslimpa med potatis och gräddsås
Påskafton: Jon Jespers påsklunch
Påskdagen: Ugnskokt lax med dillmajonnäs och kokt potatis
Vecka 14 (5-11 april)
Måndag: Skivad kalkon med gräddig cidersås, serveras med kokt potatis
Tisdag: Ugnsgratinerad kassler med ananas och chilisås, serveras med ris
Onsdag: Stekt panerad plattfisk* med hackade inlagda rödbetor, kapris och skirat smör, serveras med kokt potatis
Torsdag: Stekt kycklingfilé med gorgonzolasås, potatis och vinbärsgelé**
Fredag: Pannbiff med stekt lök, kokt potatis och skysås
Lördag: Ost- och broccolisoppa. Dessert: Keso cheesecake
Söndag: Pocherad fiskfilé* med kokt potatis och räksås