Dela sidan på sociala medier

Meny förskolan

Här finner du menyer för förskolorna Ambjörnsgården och Äventyret i Grästorp, se PDF-filer längst ned på sidan. Här kan du också anmäla specialkost för ditt barn.

På Äventyrets och Ambjörnsgårdens förskola finns tillagningskök som använder en gemensam lunchmeny. Frukost och mellanmål planeras självständigt i varje kök. Fråga gärna kockarna om du undrar vad som serveras just idag. Se PDF längst ner för att se hur vi generellt tänker för att servera goda och hälsosamma frukostar och mellanmål till era barn.

Specialkost

Här kan du ansöka ifall ditt barn behöver specialkost. Pdf, 146 kB.

Lunchmenyer

Samtliga lunchrätter tillsammans med sina tillbehör skapar en komplett måltid.

Till lunchen serveras även:

  • En varierad salladsbuffé
  • Ekologisk mjölk eller vatten som måltidsdryck

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång


Från och med vecka 34 finns två alternativa rätter de flesta dagar. Alla är välkomna att välja det ena eller smaka av båda. Detta ersätter tidigare "Veckans veggo". OBS! vid allergier finns inte alltid valmöjlighet.

Vecka 48

Måndag:
Vegetarisk tacobuffé

Tisdag - Stängningsdag förskola/skola/fritids

Onsdag:
Krämig linslasagne

Torsdag:
- Ugnsgratinerad fisk* med curry och äpple, serveras med kokt potatis
- Moussaka på sojafärs

Fredag:
Fläsknoisette alternativt Quorn med sambal oelekkryddat täcke, serveras med ugnsrostade rotfrukter


Vecka 49

Måndag:
Vegschnitzel, råstekt juliennepotatis och bearnaisesås

Tisdag:
- Stekt fiskfilé* med dillmajonnäs och kokt potatis
- Grönkålsgratäng med ädelost

Onsdag:
Korvbuffé - Falukorv/Frukostkorv/Sojakorv med rotmos

Torsdag:
Pasta med broccolisås

Fredag:
- Stekt kycklingfilé med kulpotatis och rosépepparsås
- Quinoabiff smaksatt med soltorkad tomat, serveras med kulpotatis och rosépepparsås


Vecka 50

Måndag:
Panerade fiskfigurer alternativt Crispy nuggets med pommes och gurkmajonnäs

Tisdag "Luciadagen:
Risgrynsgröt, mjuk smörgås med skinka. Clementin."

Onsdag:
- Klassisk lasagne al Forno (med köttfärs och ostsås)
- Raggmunkar, serveras med keso och lingonsylt

Torsdag *** JULBORD ***

Fredag: Kökets val


Vecka 51

Måndag:
Wokade nudlar med asiatiska smaker

Från den 20 december till och med den 6 januari 2023 väljer kocken i
respektive kök dagens meny. Fråga dem gärna om vad som serveras!

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskar alla glada kockar. Vi ses igen nästa år!