Dela sidan på sociala medier

Meny förskolan

Här finner du menyer för förskolorna Ambjörnsgården och Äventyret i Grästorp, se PDF-filer längst ned på sidan.

På Äventyrets och Ambjörnsgårdens förskola finns tillagningskök som använder en gemensam lunchmeny. Frukost och mellanmål planeras självständigt i varje kök. Fråga gärna kockarna om du undrar vad som serveras just idag. Se PDF längst ner för att se hur vi generellt tänker för att servera goda och hälsosamma frukostar och mellanmål till era barn.

Föräldrar är hjärtligt välkomna att kostnadsfritt äta lunch med sitt barn en gång per termin. Vår förhoppning är att så många föräldrar som möjligt passar på att besöka oss och får en god och trevlig måltid i förskolemiljö tillsammans med sitt barn.

Föräldrar äter även kostnadsfritt tillsammans med sitt barn under inskolning.

    Till lunchen serveras även:

  • En varierad salladsbuffé
  • Ekologisk mjölk eller vatten som måltidsdryck

           Samtliga lunchrätter tillsammans med sina tillbehör skapar en komplett måltid.

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Meny vecka 8, 22-26 februari

Måndag: Stekt kycklingfilé med dragonsås och kulpotatis
Tisdag: Pocherad fisk* med smörsås och kokt potatis
Onsdag: Crispy nuggets'n chips
Torsdag: Ugnspannkaka med keso
Fredag: Pasta och köttfärsås

Meny vecka 9, 1-5 mars

Måndag: Lasagne med tomat och basilika
Tisdag: Fiskburgare med tillbehör
Onsdag: Pasta med krämig lins- och morotssås
Torsdag "Bananens dag:": Flygande Jakob, serveras med ris och rostade kikärter
Fredag: Kalkonfilé med grönpepparsås och kokt potatis

Meny vecka 10, 8-12 mars

Måndag: Nudelwok med kyckling
Tisdag, Tomatsåsens dag: Köttbullar "Lady och Lufsen"; serverade med pasta och tomatsås
Onsdag: Broccolisoppa
Torsdag: Fiskbullar i hemlagad dillsås, serveras med kokt potatis
Fredag: Alla korvars dag: Korvbuffé med potatisgratäng

Meny vecka 11, 15-19 mars

Måndag: Citronkyckling med kulpotatis och vitlöksyoghurt
Tisdag: Viltskavsgryta med kokt potatis och vinbärsgelé
Onsdag: Potatis- och purjolökssoppa
Torsdag: Förskolekockarnas "gröna" lasagne
Fredag: Panerad stekt fiskfilé* med kokt potatis och dillmajonnäs

Meny vecka 12, 22-26 mars

Måndag: Köttfärslimpa med potatis, brunsås och lingonsylt
Tisdag: Orientalisk fisk* med citron, honung och sambal oelek, serveras med cous cous
Onsdag: Krämig tomatsoppa med pasta
Torsdag: Kycklingspett med ris/svenskt "havreris" och nån god kall sås
Fredag: Stekt panerad palsternacka med kokt potatis och champinjonsås

Meny vecka 13

Skolorna har påsklov och förskolekockarna planerar själva sin meny, fråga dem gärna vad det blir för mat!

Meny vecka 14, 5-9 april

Måndag: Annandag påsk - röd dag
Tisdag: Pasta och köttfärssås, serveras med riven ost
Onsdag: Morotssoppa
Torsdag: Kycklinggryta med curry och kokosmjölk, serveras med nudlar
Fredag: Fiskburgare med tillbehör

Meny vecka 15, 12-16 april

Måndag: Kycklingkebab med potatismos och kebabsås
Tisdag: Cowboysoppa (Mustig soppa med köttfärs och bönor)
Onsdag: Green nuggets, serveras med ris och sötsur sås
Torsdag: Stekt fiskfilé* med kokt potatis och tartarsås
Fredag: Lasagne à la green corner

Meny vecka 16, 19-23 april

Måndag: Stekt falukorv med potatismos och gurkmajonnäs
Tisdag: Potatis- och Blomkålssoppa med brynt smör
Onsdag: Fisk Bonjour (ost- och gräslöksgratinerad fiskfilé*), serveras med kokt potatis
Torsdag: Vegetarisk tacobuffé
Fredag: Stekt kycklingfilé med ugnsrostad potatis och tzatziki