Dela sidan på sociala medier

Meny förskolan

Här finner du menyer för förskolorna Ambjörnsgården och Äventyret i Grästorp, se PDF-filer längst ned på sidan. Här hittar du också blanketten för att anmäla behov av specialkost.

På Äventyrets och Ambjörnsgårdens förskola finns tillagningskök som använder en gemensam lunchmeny. Frukost och mellanmål planeras självständigt i varje kök. Fråga gärna kockarna om du undrar vad som serveras just idag. Se PDF längst ner för att se hur vi generellt tänker för att servera goda och hälsosamma frukostar och mellanmål till era barn.

Föräldrar är hjärtligt välkomna att kostnadsfritt äta lunch med sitt barn en gång per termin. Vår förhoppning är att så många föräldrar som möjligt passar på att besöka oss och får en god och trevlig måltid i förskolemiljö tillsammans med sitt barn.

Föräldrar äter även kostnadsfritt tillsammans med sitt barn under inskolning.

    Till lunchen serveras även:

  • En varierad salladsbuffé
  • Ekologisk mjölk eller vatten som måltidsdryck

           Samtliga lunchrätter tillsammans med sina tillbehör skapar en komplett måltid.

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.

Meny vecka 37, 13-17 september

Veckans "VEGGO" Förskolekockarnas linslasagne
Veckans grönsak: Mangold

Måndag: Fiskbullar med hemlagad dillsås, serveras med kokt potatis
Tisdag: Falafel med potatismos och sås smaksatt med mango chutney
Onsdag: Pannbiff med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Torsdag: Spenatsoppa med ägghalva
Fredag: Fiskburgare på färsk fiskfilé* med tillbehör

Meny vecka 38, 20-24 september

Veckans "VEGGO" Chili sin carne på svarta bönor och majs
Veckans grönsak: Majs

Måndag: Skinkschnitzel med klyftpotatis och grönpepparsås
Tisdag: Bolognese Beluga (svarta linser) med spaghetti och riven västerbottensost
Onsdag Höstdagjämning = GÅRDSDAG: Vi serverar en buffé med närproducerade korvar från Ödeby naturbeteskött och potatismos gjord på potatis från Svartemaden. Gurkmajonnäs är gott till!
Torsdag: Kycklingsoppa smaksatt med äpple och curry
Fredag: Stekt fisk* med kokt potatis och kall räksås

Meny vecka 39, 27 september - 1 oktober

Veckans "VEGGO" Squashsoppa
Oktober månads grönsak: Squash/Zucchini/Pumpa

Måndag: Rabarberkyckling med kokt potatis
Tisdag: Krämig tomatsoppa med risoni
Onsdag: Tacofrestelse med vitlökssås
Torsdag: Ugnsgratinerad fiskfilé* med parmesan- och basilikatäcke, serveras med kokt potatis
Fredag "Vegetariska världsdagen": Citronpasta med edamamebönor