Dela sidan på sociala medier

Meny förskolan

Här finner du menyer för förskolorna Ambjörnsgården och Äventyret i Grästorp, se PDF-filer längst ned på sidan. Här hittar du också blanketten för att anmäla behov av specialkost.

På Äventyrets och Ambjörnsgårdens förskola finns tillagningskök som använder en gemensam lunchmeny. Frukost och mellanmål planeras självständigt i varje kök. Fråga gärna kockarna om du undrar vad som serveras just idag. Se PDF längst ner för att se hur vi generellt tänker för att servera goda och hälsosamma frukostar och mellanmål till era barn.

    Till lunchen serveras även:

  • En varierad salladsbuffé
  • Ekologisk mjölk eller vatten som måltidsdryck

           Samtliga lunchrätter tillsammans med sina tillbehör skapar en komplett måltid.

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång.


Meny vecka 4, 24-28 januari

Veckans "VEGGO": Tomat- och lökpaj (Utgår vid personalbrist)
Januari månads grönsak i fokus: Gul & Röd LÖK

Måndag: Ugnsstekta kycklingklubbor, serveras med bearnaisesås och juliennepotatis
Tisdag: Gulaschsoppa med crème fraicheklick och mjuk smörgås
Onsdag: Köttfärs- och morotsbiffar, serveras med kokt potatis, stekt lök, skysås och lingonsylt
Torsdag: Fiskbullar i hemlagad dillsås, serveras med kokt potatis
Fredag: Bolognese Beluga, serveras med pasta och riven västerbottensost

Meny vecka 5, 31 januari - 4 februari

Veckans "VEGGO": Svampsoppa
Februari månads grönsaker i fokus: Vi fortsätter med Gul & Röd LÖK

Måndag: Taco på vegfärs, serveras med vitlökssås
Tisdag: Kycklingsoppa med äpple och curry, mjuk smörgås
Onsdag: Wokade nudlar med asiatiska smaker
Torsdag: Kycklingkorv med rotmos
Fredag: Fisk Jonas (ugnsgratinerad fisk* med chili- & crème fraichetäcke), serveras med potatis

Meny vecka 6, 7-11 februari

Veckans "VEGGO": Förskolekockarnas linslasagne
Februari månads grönsaker i fokus: Vi fortsätter med Gul & Röd LÖK

Måndag: Djungelkyckling med curry och banan, serveras med basmatiris
Tisdag: Morotssoppa med mjuk smörgås och pålägg
Onsdag: Köttbullar med potatis, brunsås och lingonsylt
Torsdag: Ugnsstekt lax med kokt potatis och romsås
Fredag: Veggie Tikka med kryddat basmatiris och naanbröd