Dela sidan på sociala medier

Meny grundskolan

Här finner du lunchmenyer för grundskolorna i Grästorps kommun, se även PDF-filer längst ned på sidan. Här hittar du också blanketten för att anmäla behov av specialkost.

Lunneviskolan

Till lunchen serveras en stor och varierad salladsbuffé samt knäckebröd och smörgåsmargarin. Vatten och ekologisk mjölk som måltidsdryck.

Nya Centralskolan

På Centralskolan finns en tredje rätt att välja på som dock inte är planerad vid publicering av denna meny.

Till lunchrätterna serveras en jättestor (!) och varierad salladsbuffé samt bröd/knäckebröd och smörgåsmargarin. Vatten och ekologisk mjölk som måltidsdryck.

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång

Frukost och mellanmål på fritids

På fritids planeras frukost och mellanmål självständigt i varje kök. Fråga gärna kockarna om du undrar vad som serveras just idag. Se PDF längst ner för att se hur vi generellt tänker för att servera goda och hälsosamma frukostar och mellanmål till era barn.

Meny vecka 37, 13-17 september

Måndag: Fiskbullar med hemlagad dillsås, serveras med kokt potatis
Green Corner: Lasagne med mangold och mozzarella

Tisdag: Tortilla fylld med falafel, picklad rödlök och sås smaksatt med mango chutney
Green Corner: Vegetariska vårrullar, serveras med nudlar och sojasås med sting

Onsdag: Pannbiff med kokt potatis, gräddsås och rårörda lingon
Green Corner: Vegbiff med kokt potatis, champinjonsås och pressgurka

Torsdag: Spenatsoppa med ägghalva, mjuk smörgås med pålägg
Green Corner: Sojakorv och blomkålsgratäng

Fredag: Fiskburgare på färsk fiskfilé* med tillbehör
Green Corner: Vegetarisk Tacobuffé med tortillabröd

Meny vecka 38, 20-24 september

Måndag: Skinkschnitzel med klyftpotatis och grönpepparsås
Green Corner: Vegschnitzel med klyftpotatis och tomatsås

Tisdag: Bolognese Beluga med spaghetti och riven västerbottensost
Green Corner: Chili sin carne och baguette

Onsdag Höstdagjämning = GÅRDSDAG
Vi serverar en buffé med närproducerade korvar från Ödeby naturbeteskött och potatismos gjord på potatis från Svartemaden. Gurkmajonnäs är gott till!
Green Corner: Sojakorv finns på buffén

Torsdag: Kycklingsoppa smaksatt med äpple och curry, mjuk smörgås med pålägg
Green Corner: Stekt panerad rotselleri, serveras med svenskt "havreris" och tzatziki

Fredag: Stekt fisk* med kokt potatis och kall räksås
Green Corner: Ugnspannkaka med morot, serveras med äpplemos

Meny vecka 39, 27 september - 1 oktober

Måndag: Ugnsstekta kycklingklubbor med kulpotatis och barbecuesås
Green Corner: Tortillarullar med ört- och kesofyllning

Tisdag: Krämig tomatsoppa med risoni, mjuk smörgås med påläg
Green Corner: Auberginegratäng, serveras med grönkålschips

Onsdag: Tacofrestelse med vitlökssås och nachochips
Green Corner: Ratatouillepaj med oliver

Torsdag: Ugnsgratinerad fiskfilé* med parmesan- och basilikatäcke, serveras med kokt potatis
Green Corner: Citronpasta med edamamebönor

Fredag "Vegetariska världsdagen": Libabröd att fylla med valfria grönsaker, falafel, vegostrimlor "chicken style"", vitlökssås och kebabsås
Green Corner: Potatis- och jordärtskockssoppa, mjuk smörgås med pålägg