Dela sidan på sociala medier

Meny grundskolan

Här finner du lunchmenyer för grundskolorna i Grästorps kommun, se även PDF-filer längst ned på sidan.

Lunneviskolan

Till lunchen serveras en stor och varierad salladsbuffé samt knäckebröd och smörgåsmargarin. Vatten och ekologisk mjölk som måltidsdryck.

Nya Centralskolan

På Centralskolan finns en tredje rätt att välja på som dock inte är planerad vid publicering av denna meny.

Till lunchrätterna serveras en jättestor (!) och varierad salladsbuffé samt bröd/knäckebröd och smörgåsmargarin. Vatten och ekologisk mjölk som måltidsdryck.

* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång

Frukost och mellanmål på fritids

På fritids planeras frukost och mellanmål självständigt i varje kök. Fråga gärna kockarna om du undrar vad som serveras just idag. Se PDF längst ner för att se hur vi generellt tänker för att servera goda och hälsosamma frukostar och mellanmål till era barn.

Meny vecka 15, 12-16 april

Måndag: Kycklingkebab med potatismos, tortillabröd och kebabsås
Green Corner: Burritos med svarta bönor och jordgubbssalsa

Tisdag: Cowboysoppa, mjuk smörgås med färskostpålägg
Green Corner: Bolognese Beluga med pasta

Onsdag: Husets chicken nuggets, serveras med ris och sötsur sås
Green Corner: Green nuggets, serveras med ris och sötsur sås

Torsdag: Knaprig pankopanerad fiskfilé*, serveras med kokt potatis, tartarsås och citronklyfta
Green Corner: Grönkålspaj

Fredag: Lasagne à la green corner
Green Corner: Potatis- och blomkålsfrittatta med tomat- och kesoröra

Meny vecka 16, 19-23 april

Måndag: Stekt falukorv/Sojakorv med potatismos och gurkmajonnäs
Green Corner: Ratatouillepaj med svarta oliver

Tisdag: Potatis- och Blomkålssoppa med brynt smör
Green Corner: Wok med brysselkål, serveras med honungsdressing

Onsdag: Fisk Bonjour (ost- och gräslöksgratinerad fiskfilé*), serveras med kokt potatis
Green Corner: Heta grönsaksmakaroner med svarta bönor

Torsdag: Tacobuffé på köttfärs
Green Corner: Tacobuffé på sojafärs

Fredag: Stekt kycklingfilé med ugnsrostad potatis och tzatziki
Green Corner: Timjandoftande kantarellschnitzel med gratäng på majrovor, persiljerot och västerbottensost

Meny vecka 17, 26-30 april

Måndag: Örtbakad kycklingfilé med ajvarsås och rostade rotfrukter med citron och persilja
Green Corner: Matvetepytt med halloumi

Tisdag: Salladsbuffé med inslag från havet
Green Corner: Risotto med grön sparris, parmesan och vitt vin

Onsdag: Pannbiff med stekt lök, serveras med kokt potatis, brunsås och rårörda lingon
Green Corner: Vegburgare med stekt lök, kokt potatis, brunsås och rårörda lingon

Torsdag: Ostfyllda tortellini med tomatsås
Green Corner: Pasta med ost- och broccolisås

Fredag Valborgsmässoafton: Ugnsbakad lax med kokt potatis och räksås
Green Corner: Marinerad quornfilé med kulpotatis och bearnaisesås

Meny vecka 18, 3-7 maj

Måndag: Kycklinggryta med dragon, serveras med kokt potatis alternativt svenskt "havreris"
Green Corner: Mexikansk nachogratäng

Tisdag: Pastasallad med fetaost, marinerade bönor och grönsaker, serveras med vitlöksdressing
Green Corner: Ängamat (redd grönsakssoppa)

Onsdag: Ugnskokt fisk* med kokt potatis och ägg- och persiljesås
Green Corner: Pasta med tomat- och fetaostsås smaksatt med lime

Torsdag: Lasagne al forno (med köttfärs och ostsås)
Green Corner: Potatis - och västerbottensostpaj

Fredag: Vegburgare med tillbehör
Green Corner: Matiga rårakor med crème fraiche och picklad rödlök

Meny vecka 19, 10-14 maj

Måndag: Stekt fiskfilé* med kokt potatis och romsås
Green Corner: Libabröd med bön- och paprikafyllning

Tisdag: Crispy nuggets'n chips
Green Corner: Wokade nudlar med asiatiska smaker

Onsdag: Hönsfärsbiffar med potatisgratäng och balsamicosås
Green Corner: Broccolibiffar, serveras med potatisgratäng och balsamicosås

Torsdag: Kristi himmelsfärdsdag - röd dag
Fredag: Skolelever har lovdag - Fritids öppet

Meny vecka 20, 17-21 maj

Måndag: Ugnsgratinerad fisk* med tomat och oregano, serveras med kokt potatis
Green Corner: Grekisk pastasallad

Tisdag: Moussaka på sojafärs
Green Corner: Pasta med krämig morots- och linssås

Onsdag: Långbakt fläskkarré med kokt potatis, gräddsås och äpplemos
Green Corner: Grillad sojakorv i bröd, toppad med snabbpicklade grönsaker och frön

Torsdag: Husets pizza
Green Corner: Svamprisotto med parmesanost

Fredag: Vi firar in Pingsthelgen med Kycklingspett, kulpotatis och mangorajasås
Green Corner: Bakad potatis fylld med go' röra