- Du är här:
- Startsida
- Barn och utbildning
- Måltider
- Meny grundskolan
Meny grundskolan
Här finner du lunchmenyer för grundskolorna i Grästorps kommun, se även PDF-filer längst ned på sidan.
Lunneviskolan
Till lunchen serveras en stor och varierad salladsbuffé samt knäckebröd och smörgåsmargarin. Vatten och ekologisk mjölk som måltidsdryck.
Nya Centralskolan
På Centralskolan finns en tredje rätt att välja på som dock inte är planerad vid publicering av denna meny.
Till lunchrätterna serveras en jättestor och varierad salladsbuffé samt bröd/knäckebröd och smörgåsmargarin. Vatten och ekologisk mjölk som måltidsdryck.
* Dagens fisk presenteras vid måltiden eftersom vi köper färsk fisk efter tillgång
Frukost och mellanmål på fritids
På fritids planeras frukost och mellanmål självständigt i varje kök. Fråga gärna kockarna om du undrar vad som serveras just idag. Se PDF längst ner för att se hur vi generellt tänker för att servera goda och hälsosamma frukostar och mellanmål till era barn.
Under skolloven planerar varje kök sina menyer självständigt.
Meny vecka 2, 11-15 januari
Måndag: Köttfärssås och pasta
Green Corner: sojafärssås och pasta
Tisdag: Husets pizza
Green Corner: Wokade nudlar med sweet chili-sås
Onsdag: Broccolisoppa, smörgås med pålägg
Green Corner: Svamprisotto med parmesan
Torsdag: Stekt fiskfilé* med potatis och remouladsås
Green corner: Ostfyllda tortellini med tomatsås
Fredag: Kökets hemlagade chicken nuggets, serveras med ris och sötsur sås
Green Corner: Green nuggets, serveras med ris och sötsur sås
Meny vecka 3, 18-22 januari
Måndag: Burgare "southern style" med bröd, potatismos och andra tillbehör
Green corner: Paj med fetaost och oliver
Tisdag: Ugnsgratinerad fisk* med parmesan- och basilikatäcke, serveras med kokt potatis
Green Corner: Mexikansk nachogratäng
Onsdag: Morotssoppa, smörgås med pålägg
Green Corner: Råraka, serveras med crème fraiche och rödlök
Torsdag: Thailändsk kycklinggryta smaksatt med kokosmjölk och röd curry, serveras med nudlar
Green Corner: Bondomelett med tomatsalsa
Fredag: Fläsknoisette med sambal oelekkryddat täcke, serveras med potatis/matvete
Green Corner: Pasta med morots- & färskostsås smaksatt med vitlök
Meny vecka 4, 25-29 januari
Måndag: Pasta med ost- & broccolisås
Green Corner: Bolognese Beluga, serveras med pasta och riven västerbottensost
Tisdag: Köttbullar/Kycklingköttbullar, serveras med potatis, brunsås och lingonsylt
Green Corner: Tortillarullar med ört- och kesofyllning
Onsdag: Ugnsstekta kycklingklubbor, serveras med bearnaisesås och juliennepotatis
Green Corner: Vegschnitzel, serveras med bearnaisesås och juliennepotatis
Torsdag: Gulaschsoppa med crème fraicheklick och smörgås med pålägg
Green Corner: Tomat- och lökpaj
Fredag: Fish & Chips med gurkmajonnäs
Green Corner: Biff Caribbean, pommes frites och gurkmajonnäs