Dela sidan på sociala medier

Person på gräsmatta

Att jobba hos oss

Vi har frågat över 100 av våra cirka 500 anställda vad de tycker om att arbeta i Grästorps kommun. Här kan du läsa en sammanställning. Vi hoppas att det ger dig en känsla för om vi är rätt arbetsgivare för dig.

Vi lyfter både det bästa med att arbeta hos oss och vad en del ser som utvecklingspunkter. Det en person ser som en utvecklingspunkt kanske du istället lockas av eller vill vara med och utveckla?

”Vi gör verkstad”

I Grästorp gör vi det omöjliga möjligt varje dag. Vi tänker innovation i allt vi gör och det finns ett otroligt engagemang och driv i kommunen. Det positiva klimatet sprider mod och framåtanda i organisationen, och det vi inte kan än, det kan vi snart!

Vår framåtanda gör ibland att det går snabbt och händer mycket på samma gång. Det kan ibland vara svårt att hänga med i svängarna. Vi tror att därför att du som söker dig till oss är flexibel och föredrar förändring framför en tungrodd organisation.

”Vi får lov att vara våra bästa jag”

I Grästorp är vi medledare, inte medarbetare. Det innebär att vi har frihet under ansvar och stora möjligheter till delaktighet. Vi satsar på värdskap och det har resulterat i ett öppet klimat och gott bemötande, både mot varandra och de vi är till för. Hos oss får du växa.

Med medledarskap följer också ett ansvar att vara delaktig för sin egen och andras utveckling, vilket kan ses som utmanande. Vi tror därför att du om söker dig till oss föredrar den frihet och självutveckling som följer av att få vara med och leda framför att bara följa andras direktiv.

”Vi har nära till allt”

I Grästorp har vi nära till beslut och nära till varandra. Vi tänker helhet i kommunen och har ett nära samarbete med varandra och våra grannkommuner. Närheten gör att du känner dig sedd som medledare hos oss.

De korta beslutsvägarna leder iband till att vi tar beslut som vi behöver tänka om. Vi tror därför att du som söker dig till oss föredrar att arbeta i en organisation där har tillit till varandra och hellre testar och gör om än att inte göra alls.