Dela sidan på sociala medier

Feriepraktik 2021 2021

Blommor på en äng

Feriepraktik 2021

Feriepraktik är ett bra sätt att prova på hur det är att arbeta i Grästorp. Du får arbetslivserfarenhet och en möjlighet att knyta kontakter på arbetsmarknaden.

För att kunna söka ska du vara född 2004 eller 2005 och folkbokförd i Grästorps kommun.

Information om perioder

Feriepraktik kommer att ske under två sammanhängande veckor där man praktiserar 60 timmar totalt. I år erbjuder vi övervägande platser under period 1 och 2.

Period 1 vecka 24-25
Period 2 vecka 26-27
Period 3 vecka 28-29
Period 4 vecka 30-31

Lönen är 69 kr/timmen inklusive semesterersättning.

Ansökan

Ansökningstiden är 1 april - 25 april.
Du får besked om plats i mitten av maj.

Viktig information att ta del av innan du gör din ansökan!

Covid-19

Utifrån den rådande situationen som vi befinner oss i gällande Covid-19 kommer vi att förändra och/eller anpassa arbetet kring årets feriepraktik för att vi ska kunna ha möjlighet att genomföra praktiken. De allra flesta praktikarbeten kommer att ske utomhus och ni ombeds att hålla avstånd till varandra, vara noga med att tvätta/sprita händerna regelbundet och i särskilda fall även att använda visir eller munskydd där det är svårt att hålla avstånd till varandra. Det är också mycket viktigt att man stannar hemma vid minsta sjukdomssymptom.

Vi följer folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer och tillsammans med kommunens säkerhetssamordnare och medicinskt ansvarig sköterska (MAS) följer vi utvecklingen och gör bedömningar utifrån smittläget regelbundet. Detta gör att vi, utifrån smittläget och en ev. smittspridning i samhället och på respektive arbetsplats, kan ta beslut om att snabbt ställa in feriepraktiken eller göra justeringar utifrån lägesbilden. Anledningen till detta är att vi är skyldiga att erbjuda en säker arbetsmiljö för er ungdomar under 18 år. Vi hoppas så klart att vi inte hamnar i ett sådant läge men det är viktigt att ni känner till de förutsättningar och scenarier som kan uppstå utifrån rådande situation. Vi arbetar för att det ska bli så bra som möjligt för er och för att ni ska kunna få genomföra er feriepraktik så som planerat.

Information om ansökan

När din ansökan är registrerad får du tillbaka ett svarsmail att ansökan är mottagen. Under hela ansökningstiden och fram till att din praktik börjar så kan vi komma att skicka ut viktig information till dig angående Feriepraktiken. Det är därför mycket viktigt att du uppger korrekt telefonnummer och mail och läser av dem regelbundet så att vi når dig med aktuell information.

Klicka här för att ansöka om feriepraktik.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Frågor

Om du har några frågor om feriepraktik, är du välkommen att kontakta Pia Bengtsson på Arbetsmarknadsenheten:

Telefon: 0514-580 83
E-post: pia.bengtsson@grastorp.se