Dela sidan på sociala medier

Etablera ditt företag i Grästorp!

In English

In English

Grästorp är en liten kommun. Det gör oss mycket flexibla och snabba. Vi gömmer oss inte bakom en snårig byråkrati, utan vi samarbetar effektivt tillsammans med det lokala näringslivet!

starta företag

Lantligt men centralt

Grästorps kommun har ett mycket varierat näringsliv med småindustrier; ett rikt handelsutbud med intressanta och framgångsrika verksamheter, många serviceföretag och en stor mängd jordbruksföretag. De senaste åren har flera kvalificerade IT-företag etablerat sig här och ligger inom sina områden i teknikens absoluta framkant. I Grästorp råder en stark entreprenörsanda och en positiv företagarinställning. Detta återspeglar sig i Svenskt Näringslivs årliga ranking om företagsklimatet. De senaste åren har Grästorp legat på Topp 100-listan, senaste placeringen är plats 42 bland Sveriges 290 kommuner. Kommunen ligger strategiskt vid riksvägarna 47 och 44 och mitt i Västra Götalandsregionen med närhet till Trollhättan, Vänersborg, Lidköping och övriga Västsverige. Rakt genom kommunen går järnvägen Uddevalla-Borås-Varberg, vilket innebär att vi har täta anslutningar till Västra stambanan Stockholm-Göteborg och södra delarna av landet via Borås. Flyg till och från Stockholm går från Trollhättan-Vänersborgs flygplats som vi når på cirka 20 minuter. Resan till Stockholm tar en timme.

Framför allt erbjuder Grästorps kommun en fantastisk boendemiljö. Ett mycket rikt föreningsliv, stora möjligheter till sport- och fritidsaktiviteter och bra hus- och tomtpriser gör att många väljer att bosätta sig och etablera företag här. Grästorp är ett handelscentrum med flera handels- och serviceföretag. Här finns också ett flertal företag inom tillverknings- och tjänstesektorn. De flesta är småföretag. De största företagen är Linjemontage AB, Ahlsell Sverige AB (Gelia), DataVäxt AB, LOK Industri AB, och Axima AB.

Starta företag

Ta steget till att starta eget i Grästorp! Genom NSG får du personlig service vid nyetableringar. Dessutom så hjälper vi dig till rätt kontakter inom kommunen, hitta lokal eller mark samt till ett nätverk som hjälper dig och ditt företag. Kontakta oss på sofia.jessen@grastorp.se eller 0514-580 76.

Erbjudande från NSG till företagare här

Nyttiga länkar för dig som vill starta eller köpa företag här Öppnas i nytt fönster.

Information om olika tillståd du kan behöva här Öppnas i nytt fönster.

Vill du starta eget eller är du nybliven företagare?

Då kan du få kompetent kostnadsfri rådgivning av Nyföretagarcentrum Väst. Nyföretagarcentrum är en näringslivsdriven stiftelse utan vinstintresse, som har som syfte att stimulera entreprenörskap och framväxten av nya livskraftiga företag.
Genom Nyföretagarcentrum kan du som nyföretagare få:

  • enskild rådgivning – kostnadsfri, personlig och konfidentiell
  • utbildning i ”Starta eget”
  • delta i ett mentorprogram
  • Utbildning för att driva företag

Se gärna hemsidan här  Länk till annan webbplats.för att veta mer

Kontakta gärna Sofia Jessen, näringslivsutvecklare i kommunen, på telefon 0514-580 76 om du är intresserad av att starta eget företag eller om du är företagare och vill delta i Nyföretagarcentrum Västs aktiviteter.

Verksamt.se Länk till annan webbplats.
Här hittar du den hjälp som behövs för att planera och komma igång med ditt företag. Exempelvis att välja företagsform, företagsnamn, skapa en affärsplan samt registrera ditt företag. På denna sidan finns allt samlat som du behöver veta.

Informationsträffar om nyföretagande

I samarbete med Nyföretagarcentrum Väst har vi  informationsträffar om nyföretagande i Grästorp flera gånger om året. Träffarna är klockan 18.00 – 21.00 på Åse Viste Sparbank Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och nästa tillfälle är måndag den18/4 2018.

Anmälan till informationsträffarna görs till Nyföretagarcentrum Väst på telefon 020-32 80 80 alt. Sofia Jessen

Följ gärna NSG på facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du för i stanna och handla Länk till annan webbplats.information också.