Dela sidan på sociala medier

Köpa företag

Det kan vara ett bra alternativ att köpa ett företag för att snabbt komma igång. Det kan också vara bra att köpa företag för att komma åt nya marknader, kunder samt minska konkurrensen.

Ägarskifte Micro
Ägarskifte Micro är ett projekt som drivs av Omställningskontoret+. Projektet riktar sig till personer som är intresserade av att överlåta eller överta småföretag. Det finns många fördelar med att ta över något som någon annan har byggt upp.

Genom Ägarskifte Micro kan du som är arbetslös få möjlighet att gå bredvid en erfaren företagare under en lärotid. Det finns många en- och tvåmansföretagare som är på väg att gå i pension eller som går i tankarna att avveckla sina företag. Tanken är att sammanföra företagen inklusive deras erfarenhet och kompetens med intresserade personer, som idag saknar sysselsättning eller går i tankarna på att starta eget.

Under 2013-2016 driver Omställningskontoret+ projektet, som har som syfte att sprida kunskap och underlätta ägarskiften i små företag. OK+ samarbetar också med Arbetsförmedlingen och Nyföretagarcentrum.

www.agarskiftemicro.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer men också registrera ditt intresse för att överlåta eller köpa ett mindre företag. Här finns även ett antal företag till salu.

Objektvision
Här kan du hitta företag som är till salu.
http://www.objektvision.se Länk till annan webbplats.

Bolagsplatsen
Här kan du hitta företag som är till salu
http://www.bolagsplatsen.se Länk till annan webbplats.