Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 27 februari 2018

Nyheter NSG

Sofia i ny roll

I dagarna blir det klart att Sofia, som idag arbetar som Näringslivs- och landsbygdsutvecklare i kommunen och därmed ansvarar för arbetet i NSG, får en ny roll. Den nya rollen innebär en utökning till Kultur och Näringslivschef, med ansvar även för turism. Anledningen är att på det sättet kunna arbeta mer med helheten, att få möjligheten att utöka teamet som arbetar med olika evenemang med en tjänst och att minska sårbarheten som små enheter har. En annan fördel är att Sofia och därmed NSG kommer att finnas på Kulturhuset, mitt inne vid torget i Grästorp. Större tillgänglighet för företagarna. Inflyttningsevenemang utlovas!
NSG fortsätter som vanligt!
Frukost 17/4
Lunch 24/4
NSG-resa med studiebesök 18-19/5
Kunskapskväll 21/5

Inbjudningar till dessa kommer snart!

 

 

 

 

Frukostmöte för Grästorps företagare

Kom och ät frukost med andra företagare! Få senaste informationen från NSG och om kommunens aktiviteter. Denna gång kommer vi även att få besök projektet revitalisering Skaraborg och av Charlotta Bang som arbetar med satsningen på Hunneberg. Tid: 8-10
Varmt välkommen!

Denna gång äter frukost i Bellmansalen i Kulturhuset. Anmälan senast måndag 15/4 via länken nedan.
Välkommen!


Anmäl dig härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 


 

 


Viktig information från kommunens ekonomiavdelning!

Elektronisk faktura
Från 1 april 2019 är det obligatoriskt för kommuner, landsting, regioner och offent­liga myndigheter att ta emot elektroniska fakturor. Kravet på e-fakturering omfat­tar alla fakturor som en leverantör utfärdar till kommunen, oavsett hur upphand­lingen och inköpet gått till.

Vi önskar därför att så många som möjligt av våra leverantörer ansluter sig till tjänsten innan dess.
Grästorps kommun kan ta emot elektroniska fakturor (e-fakturor) i formatet PEPPOL eller Svefaktura från våra leverantörer.
Observera att Pdf inte är ett godkänt format och anses inte vara en elektronisk faktura.

E-faktura innebär att leverantören skickar faktura från sitt system direkt till kommunens fakturasystem eller via en fakturaportal. Detta innebär en snabbare, säkrare och mer miljö­vänlig fakturahantering.
Det kommer, under en övergångsperiod, också vara möjligt att skicka pappers­fakturor till kommunens fakturaadress. Pappersfakturorna kommer då att skan­nas för att kunna hanteras digitalt i kommunens fakturasystem.
I kommunen pågår ett arbete med att förbereda system och rutiner inför det nya lagkravet från 1 april 2019. Vi har också för avsikt att återkomma med yt­terligare information kring vilka möjligheter som finns för att skicka e-faktura till Grästorps kommun.

Har du redan nu frågor kring e-faktura eller andra fakturafrågor är du välkom­men att kontakta Carina Walfridsson, Grästorps kommun ekonomienhet.
Telefon 0514-581 25
Mail carina.walfridsson@grastorp.se

 


 

Tips från NSG:

Exportlunch med Exportboost

Välkommen på en Exportlunch och Exportboost där du får lyssna till de senaste nyheterna om Brexit, träffa några av Västra Götalands bästa exportrådgivare och få individuellt anpassad support.

Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

 

Vill du läsa tidigare nyhetsbreven besök nyhetsarkiv

 

Grästorps företagsklimat bäst i Skaraborg!

Företagarna är all mer nöjda med företagsklimatet i Grästorp. I svenskt näringsliv undersökning syns en positiv utveckling för företagsklimatet i Grästorp. Grästorps företagsklimat placerar oss i topp av Skaraborgs kommuner och långt över rikssnittet.

- Det här är glädjande nyheter och ett kvitto på att kommunen är en gynnsam plats för företagare. Vi tror att det goda klimatet beror mycket på god samverkan, NSG och inte minst våra drivna företagare i kommunen. Resultatet sporrar oss att fortsätta arbeta på att skapa rätt förutsättningar för företag i kommunen så att de företag som är etablerade trivs och att fler ser Grästorp som en möjligheternas kommun, säger Sofia Jessen, näringslivutvecklare.

du kan läsa mer på http://www.foretagsklimat.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Företagsklimat