Dela sidan på sociala medier

Nyhetsarkiv

Nyhetsbrev för april 2020

En hälsning från styrelsen

NSG:s styrelse träffades under veckan och sammanfattade läget för kommunens företagare samt diskuterade åtgärder och lösningar.
Situationen är allvarlig för många företag, i vissa fall på kort och i vissa fall på lång sikt. Dock finns en tydlig anda av beslutsamhet och vilja att klara denna situation tillsammans.
För att summera finns olika problembilder för olika branscher. Inom lantbruk och gröna näringar är det viktigt att inget steg i livsmedelskedjan stoppas upp och att sjukdom inte gör att produktionen avstannar på gårdarna.
Inom industin m fl (Företagarna) finns oro för logistik, leveranser men också för ordernedgång på sikt, särskilt för underleverantörer.
Inom handel, besöksnäring och restaurang ser det akut mörkt ut och här krävs åtgärder snabbt för att behålla det fina utbud vi har. Bland annat diskuterades stödåtgärder och hur viktigt det är att invånare i Grästorp väljer att handla och äta lokalt. Flera idéer om insatser från olika håll diskuterades. Kolla gärna in #hållgrästorplevande på Facebook, som är en grupp som stadigt växer och som startades i syfte att visa lokalt engagemang.
Fastighetsägarna har också bråda tider. Alma Ohlin meddelar att det på deras hemsida finns information till fastighetsägare kopplat till Covid19. Läs gärna där.
Styrelsen vill skicka varma hälsningar till alla kämpande företag i Grästorp och vara tydliga med att vi kommer att arbeta hårt för att stötta upp och hitta lösningar för så många som möjligt under denna tid.
Har du idéer på aktiviteter som skulle stödja företagen, tveka inte att höra av dig till oss!
Vi har även möjlighet att från NSG antingen komma på besök eller ha ett digitalt möte med er. Bara hör av er!
Sofia Jessen: sofia.jessen@grastorp.se
0732-750673
Sofie Skalstad: sofie.skalstad@grastorp.se
0514-58003

OBS! Specifik information för företagare i Grästorp gällande Corona finns nu på kommunens hemsida och NSG:s sida. Se länk: Företag i Grästorp och Covid 19länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vad finns det för hjälp att få?

Detta gör NSG och övrig hjälp till företagen
NSG förbereder insatser för rådgivning direkt till företag som har behov av det. Det kan handla om juridisk, ekonomisk eller arbetsrättslig rådgivning.
Redan nu finns rådgivning att få, bland annat via den nystartade "Företagsakuten" i Skaraborg, skapad av nyföretagarcentrum på grund av Coronakrisen. Den är till för alla företag, såväl etablerade som nya. Rådgivningen är kostnadsfri.
Ring dem på 0707- 352568 eller maila på vast@nyforetagarcentrum.se
Även Connect Väst har extra rådgivning. Gå gärna in på deras hemsida för information.
Flera andra aktörer erbjuder också stöd till företag. Vi återkommer med mer tips gällande detta.
Utöver detta siktar NSG på att erbjuda rådgivning på lokal nivå. Vi återkommer med information när detta är på plats.
Grästorps kommun tittar också på olika sätt att stötta företagen. Bland annat finns möjlighet att söka anstånd med kommunala avgifter. Läs mer på kommunens hemsida, se länk i föregående stycke, Länken "Företag i Grästorp och Covid 19".
Kommunen har även andra aktiviteter på gång för att stödja företagen, information kommer så snart det är på plats.
Information nationellt om företagare i Coronatid finns på verksamt.se. Läs gärna här. Länk nedan.

Verksamt.se Corona-infolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nyhetsbrev för mars 2020

Vilka tider!
Corona-viruset sätter vårt samhälle och näringsliv i en helt ny situation.
Nu är det extra viktigt att vi stöttar varandra, har en dialog och att vi följer de riktlinjer som myndigheterna ger.
NSG arbetar för högtryck med kommunikation, dialog med företagare och att minimera skadorna som detta virus medför för näringslivet.
verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns en bra samanställning för företagare. Läs gärna där för aktuell information.

Nästan allt är inställt. Mässa, Vårmarknad, kunskapskvällar,frukostar. Vi i NSG arbetar nu på högtryck med att ha en dialog med företagare och att i arbetet med att bekämpa Corona-virusets framfart ha företagens perspektiv och förstå hur vi på bästa sätt kan hjälpa..

Gällande själva viruset och riktlinjer där hänvisar vi till kommunens hemsida och den specialsida som hela tiden uppdateras angående Corona-viruset. Se länk nedan.

OBS! På denna sida finns en länk till "Hjälp och stöd utanför kommunens verksamhet". Här ligger det ännu så länge bara några få tips men vi vill gärna lägga in mer. Har ditt företag någon typ av service för att underlätta situationen i samhället, hör av dig till sofia.jessen@grastorp.se, så lägger vi mer er här. En variant kommer även att komma upp på facebook.

Företag i Grästorp. Det är nu tid att visa hur fina vi är på att stötta varandra och att samarbeta med varandra och andra delar av samhället. Staten gör olika åtgärder för att stödja företagen och i kommunen ser man också över vilka hjälpåtgärder som är möjliga. Men de behöver veta era behov.

Vi ser att företagen än så länge drabbas väldigt varierat i dessa tider. Vissa kan behöva mer personal, vissa har nästan inga kunder alls.
Leveranser kan vara ett problem liksom osäkerhet gällande ekonomin och ordrar.

Vi finns här för att lyssna, förmedla, stötta och hjälpa så gott vi kan.
Maila eller ring oss gärna så att vi får en så bra bild som möjligt om det läge just ni står inför.

Vi har även möjlighet att från NSG antingen komma på besök eller ha ett digitalt möte med er nästa vecka. Kommunens och bankens representanter har också möjlighet att vara med vid ett sädant möte. Bara hör av er!

Sofia Jessen: sofia.jessen@grastorp.se
0732-750673

www.verksamt.se : Coronainformation till företagare länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Frukostmöte företagare 26/2

Klockan 8.00-10.00 i Bellmansalen, Kulturhuset.
Tema: Sponsring och samarbeten med föreningslivet. Information om mässa, vad händer i kommunen, AF och NSG:s planer 2020.

Anmäl dig härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Välkommen på kostnadsfri frukost i NSG/Kultur-huset, Bellmansalen.
Grästorps handel håller i en punkt om sponsring och vi har en hel del information från NSG och om mässan. Dessutom är det ett fint tillfälle att träffa andra företagare i Grästorp.
Anmälan senast måndag 24/2.
Frågor: Kontakta Sofia Jessen, sofia.jessen@grastorp.se

Kunskapskväll för företagare i Grästorp, Vara, och Essunga.

Hur funkar kommunernas offentliga
upphandlingar och hur gör jag som företagare
för att lämna anbud?

Den 18 mars 2020 är du välkommen på en föreläsning om hur du som företagare kan göra affärer med kommunerna.

Upphandlingschef Lennart Jonsson med kollegor från Upphandlingsenheten om hur det är att lämna anbud till en kommun – vad ska man tänka på och var hittar man annonserade upphandlingar? Även en genomgång av vilka krav som kan ställas i en upphandling, allt från arbetsrättsliga till hållbarhetskrav. Det kommer också att finnas möjlighet under kvällen att träffa upphandlare och ställa frågor.
Det blir en kul och kunskapshöjande kväll, hoppas vi ses!

Grästorpsmässan är tillbaka – visst ska du med?

Nu är det dags igen! För fjärde gången arrangerar Näringslivssamverkan Grästorp (NSG) en företags- och föreningsmässa. Lördagen 18 april 2020 bjuds företagare i och runt Grästorps kommun in för att ställa ut och visa upp sig för både nuvarande och blivande grästorpare.
Cirka 100 utställare är på plats i och utanför Åse & Viste Arena och 5000 besökare väntas. Under dagen pågår dels ett underhållningsprogram på stora scenen inne i arenan samt en serie föreläsningar på en mindre scen i foaljén. Föreningar ställer ut gratis och kommer stå tillsammans i arenans foaljé.

Mässan pågår klockan 10.00 till 15.00 och avslutas med After Mässa med mingel, mat, musikunderhållning och prisutdelning för alla utställare från kl 17.00. I varje monterplats ingår en biljett till After Mässa, ytterligare kvällsbiljetter kan köpas till för självkostnadspris 200 kr. Även personer som inte ställt ut på mässan är välkomna på kvällsevenemanget. Föranmälan krävs!

Anmäl och mer info för utställare: https://forms.gle/9a4pf39zxVvzK7K48länk till annan webbplats
Program och mer info om vad som häner under dagen kommer löpande att publiceras på NSGs facebooksida
https://www.facebook.com/naringslivssamverkangrastorp/länk till annan webbplats samt i facebookevenemanget https://www.facebook.com/events/2613536485336457/länk till annan webbplats

Vid frågor kontakta sofie.skalstad@grastorp.se | 0514-58003
Varmt välkommen till Grästorpsmässan!

Kompetensmatchning

Vill du som företagare prata om kompetensbehov på lång eller kort sikt med "alla på en gång". Se hit!
Sedan några år genomför NSG tillsammans med Arbetsmarknadsenheten, Skolan, Vuxenutbildningen och AF vår unika och uppskattade modell för kompetensmatchningar.
Under cirka en timme har du som företagare möjlighet att gå igenom just dina specifika behov av kompetens och rekrytering där vi tillsammans letar lösnignar för just dig. Bästa tillfälle är den 10 mars kl 8.30-10, hör av dig till Sofia om du vill boka in dig!

Tips om pengar att söka inom kreativa och kulturella näringar
Välkommen att söka medel för hållbart företagande inom programmet för Kulturella och Kreativa Näringar, KKN!
I Västra Götalandsregionens program för KKN 2018-2020 finns nu möjlighet att söka medel för hållbar affärsutveckling av företag inom KKN-sektorn, insatsområde 3 – Kompetens- och företagsutveckling.

Programmet ska bidra till att skapa goda förutsättningar för en stark utveckling och långsiktigt hållbar tillväxt inom KKN-sektorn i Västra Götaland i linje med VG2020 och Kulturstrategi Västra Götaland.

Utlysningen omfattar ca fyra miljoner kronor. Projekten ska bidra till att Västra Götaland har en väl utvecklad och långsiktigt fungerande infrastruktur som ska stödja utveckling och hållbar tillväxt inom KKN-sektorn.

Utlysningen i sin helhet kan läsas här: https://www.vgregion.se/regional-utveckling/program/kulturella-och-kreativa-naringar/

Kontaktpersoner hos Västra Götalandsregionen:
Lisa Belfrage lisa.belfrage@vgregion.se
Marie Sjövall marie.sjovall@vgregion.se
Sofia Lubian sofia.lubian@vgregion.se

NSG vill önska en GOD JUL till alla företagare i Grästorp!

Vilket år det varit, och vilket härligt år vi har att se fram emot.
18:e april 2020 är det bland annat Grästorpsmässa igen! Det blir en folkfest!
En näringslivsutvecklare till börjar under januari, Sofie Skalstad kommer att finnas med i teamet i Kulturhuset från och med 20/1. Varmt Välkommen!
Företagarfrukostar, kunskapskvällar och andra tillfällen att träffa varandra och att lära sig nytt är planerade. Kkommunen planerar bland annat att arbeta mycket med centrumutveckling, detaljplaner och turismutveckling, saker som gynnar företagarna på olika sätt.
Vi vill tacka för allt engagemang och allt gott samarbete under 2019 och för det fantastiska omdömet i företagsklimat, plats 15 av 290 kommuner! Ni är bara bäst!
Nu hoppas vi att ni alla får en riktig god och trevlig jul med vila, god mat och mycket skoj!

Varma julhälsningar: Sofia, Hadia och NSG

Dags för årets PARTY! GRÄSTORPS JULGALA 2019

Vi gör om förra årets succé och slår ihop
näringslivsgalan och kommunens julfest.

Datum: 6 december
Tid: klockan 18.00-01.00
Plats: Bollhallen, Lunnevi
Kostnad: Pris per kuvert är 750 kr, inklusive julbord, underhållning och alkoholfri dryck.

Glöggmingel från klockan 18.00. Därefter serveras årets julbord med mat från Lumber & Karle.

Vi kommer att dela ut priser och utmärkelser, bland annat till årets värdskapare, årets företagare, Grästorps trevligaste butik och NSGs utvecklingspris.

Kvällens underhållning står Claes Lindberg Covershow för. Det ska bli bra fart på festen och på dansgolvet!

Klädsel: Jultema, såklart!

Anmäl dig senast den 20 november. Faktureras.

Anmälan är bindande, om du får förhinder
och inte avbokar i god tid, tar vi ut en avgift på 750 kr.

ANMÄLAN MÅSTE GÖRAS SENAST 20 NOVEMBER! VIKTIGT ATT ANMÄLA SIG I TID FÖR ATT FÖRENINGARNA SOM ANORDNAR SKA KUNNA BESTÄLLA RÄTT ANTAL AV MAT MM.
SEN ANMÄLAN MÖJLIG ENBART OM DET FINNS ÅTERBUDSPLATSER.


Anmälan!

Kostnadsfri kunskapskväll den 23/10.

Hej,

Vara, Essunga och Grästorps kommuner bjuder här in dig till en kunskapskväll med fokus på generationsskiften/ägarskiften. Missa inte det. En engagerad föreläsare som är mycket erfaren inom området och kunskapskvällen är kostnadsfri.
18.30 i Vara Kommunhus.

Anmälan görs via denna länk senast den 18 oktober 2019: https://a.entergate.se/vara/generationsskifte länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Väl mött!VIKTIGA DATUM FRAMÖVER:

17/10 Kompetensmatchning. Fullbokad denna gång. En möjlighet för dig som vill anställa nu eller i framtiden.Hör av dig till Sofia för att boka tid till nästa.

23/10 Kunskapskväll (planerade frukosten framflyttad)

14/11 Företagsfrukost med NSG.

19/11 9.30-11.30 Yrkesmässa. Träffa alla 8: or och 9:or och arbetssökande. Anmäl dig till Sofia

6/12 Näringslivsgala med julfest tillsammans med kommunen.
Inbjudan kommer i dagarna.

Grästorpsmässan återuppstår våren 2020, den 18/4 2020!! Boka in!! Plats går nu att boka hos sofie.skalstad@grastorp.se

Mer kul grejer kommer in i kalenden efter hand!

Vi ser fram emot en givande och aktiv höst i NSG!

Kalender!
VIKTIGA DATUM FRAMÖVER:

5-12/10 Nossan ljusfestival
8/10 Lunch med Svenskt näringsliv
17/10 Kompetensmatchning. En möjlighet för dig som vill anställa nu eller i framtiden.
19/11 Yrkesmässa
6/12 Näringslivsgala med julfest tillsammans med kommunen
Grästorpsmässan återuppstår våren 2020, den 18/4 2020!! Boka in!!

Självklart kommer det in mer datum, bland annat företagsfrukostar och kunskapskvällar.

Grästorps företagsklimat bäst i Skaraborg!

Företagarna är all mer nöjda med företagsklimatet i Grästorp. I svenskt näringsliv undersökning syns en positiv utveckling för företagsklimatet i Grästorp. Grästorps företagsklimat placerar oss i topp av Skaraborgs kommuner och långt över rikssnittet.

- Det här är glädjande nyheter och ett kvitto på att kommunen är en gynnsam plats för företagare. Vi tror att det goda klimatet beror mycket på god samverkan, NSG och inte minst våra drivna företagare i kommunen. Resultatet sporrar oss att fortsätta arbeta på att skapa rätt förutsättningar för företag i kommunen så att de företag som är etablerade trivs och att fler ser Grästorp som en möjligheternas kommun, säger Sofia Jessen, näringslivutvecklare.

du kan läsa mer på http://www.foretagsklimat.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Företagsklimat 2019

Kostnadsfri kunskapskväll den 23/10.

Hej,

Vara, Essunga och Grästorps kommuner bjuder här in dig till en kunskapskväll med fokus på generationsskiften/ägarskiften. Missa inte det. En engagerad föreläsare som är mycket erfaren inom området och kunskapskvällen är kostnadsfri.
18.30 i Vara Kommunhus.

Anmälan görs via denna länk senast den 18 oktober 2019: https://a.entergate.se/vara/generationsskifte länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Väl mött!

 

Välkommen på NSG-lunch på onsdag 11/9!

Välkommen alla företagare i Grästorp! Alla betalar för sig, ett bord finns bokat på Asian Garden 12-13. Inget program utan bara ett tillfälle att äta och träffas. Hoppas vi ses!

PRAO-vecka 23-26/9

Påminnelse!

Ungdomarna i Grästorp är viktiga. Att skapa god kontakt med dem kan ge en ny medarbetare om några år. Ta chansen att erbjuda praoplats!

Snart är det dags! ÅK8 gör prao w39 mån-tors, så det kan hända att ni får frågor om praoplats av ungdomarna.

VIll du erbjuda praoplats, hör gärna av dig till asa.malmgren@grastorp.se, 0514-580 72, ny SYV på Centralskolan.Lunch: Lokalt företagsklimat, Grästorp 8/10 2019


Så tycker näringslivet om företagsklimatet i Grästorps kommun!

Svenskt Näringslivs enkätundersökning om det lokala företagsklimatet för år 2019 är äntligen här, och tillsammans med Grästorp kommun vill vi bjuda in till en lunch där du får ta del av resultatet av undersökningen!

Vi går igenom hur företagsklimatet i Grästorps kommun har utvecklats de senaste åren utifrån enkätfrågorna och för en dialog om vad som är viktigt inför framtiden.

I år har även kommunfullmäktige svarat på enkäten – därmed redovisar vi skillnaderna i betygsättningen mellan företagarna och politikerna.

Vi bjuder på lunch.

Varmt välkommen!
Christina Riksén, projektledare Svenskt Näringsliv Västra Götaland

Datum: 8 oktober 2019
Tid: Kl 11.30-13.00
Plats: Nordstans Café, Storgatan 6, Grästorp
Anmälan gör du härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Arrangemanget är kostnadsfritt
Nyhetsbrev för augusti 2019

Första NSG-frukosten efter sommaren!

Välkommen alla företagare i Grästorp onsdag 21/8 kl 8-10. Anmälan senast 19/8.
 
Frukost för företagare. Information om höstens planer, matnyttiga tips för företagare och möjlighet att träffa varandra under trevliga former.

Denna gång är vi i salen Carl Larsson på övervåningen på Kulturhuset - ett rum som kommer att användas för olika företagsarrangemang framöver.
Kom och hör hur det är tänkt och kom med dina synpunkter och önskemål nu när NSG flyttat in på byn!

Anmäl dig härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Varmt välkommen!

Grästorpsfestivalen: Grattis Järnia till första pris i Karnevalen!

Vilket engagemang från många olika föreningar och eldsjälar. Härlig publik, välbesökta tält på kvällarna och en karneval i toppklass. Tack Grästorps handel och alla andra engagerade för ännu en Grästorpsfestival!

I år har vi haft extra även förstärkning i gruppen av Sofie Skalstad via Grästorps kommun/NSG och fått möjlighet att ta in fria barnaktiviteter i Nordstadsparken.

Vilket kalas det blev. Tack!

PRAO-veckor planering

Ungdomarna i Grästorp är viktiga. Att skapa god kontakt med dem kan ge en ny medarbetare om några år. Ta chansen att erbjuda praoplats!

Här kommer preliminära tider som är planerade för praoveckor för grundskolan:

2019
ÅK9 w36 tis-tors, ÅK8 w39 mån-tors

2020
ÅK 8 w17 tis-tors

Tips från NSG och viktiga datum

Här kommer några tips till företagare!

Industriföretag: Det finns många olika stöd att söka. Läs mer här: https://tillvaxtverket.se/amnesomraden/digitalisering/smart-industri.htmllänk till annan webbplats

Gröna näringar: Du har väl hört talas om Gröna möten?
https://gronamoten.agrovast.se/länk till annan webbplats


VIKTIGA DATUM FRAMÖVER:

21/8 NSG-frukost
29/8 Klassjoggen
5-12/10 Nossan ljusfestival
19/11 Yrkesmässa
6/12 Näringslivsgala med julfest tillsammans med kommunen

Självklart kommer det in mer datum, bland annat företagsfrukostar och kunskapskvällar. Men boka upp dessa till att börja med!

Grästorpsmässan återuppstår våren 2020, definitivt datum diskuteras och vi återkommer så snart det spikats!

Vi ser fram emot en givande och aktiv höst i NSG!

NSGs Nyhetsbrev för maj 2019

Kom och ät lunch med NSG och andra företagare.

Välkommen på lunch imorgon 29/5 på Växthus Oskar! Vi ses kl 12-13 och det är inget program utan bara ett tillfälle att träffas och tjöta litet över en god lunch.
Kom och var med! Anmälan behövs inte.
Vi ses!

ps: Detta blir sista NSG-lunchen innan sommaren, vi kör igång igen i augusti.

Inflyttningsfest för NSG i Kulturhuset:
Kom på After Work 5/6!


NSG har numera sitt kontor på övervåningen i kulturhuset. Kom gärna förbi och säg hej!

onsdag den 5/6 bjuds det på litet inflyttningskalas med efterföljande After Work "på byn".
Vi inleder med stämma för de som vill kl 16-17 i Kulturhuset.
Från 17.30 är ni välkomna att komma till inflyttningsfest. Det bjuds på litet mingelgott och sedan går vi vidare till After Work runt 18.30.
Varmt välkommen! 
 
Anmäl dig härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Välkommen våren!

Våren började med sommar! Som tur är har det i alla fall kommit litet regn nu på våra marker! Det är härligt med ljus och sol och alla roliga aktiviteter och förändringar som är i luften i aktiva maj!

Bland annat har vi fått in en tjej som heter Sofie Skalstad som gjort praktik i Grästorp och hon har tittat på hur Grästorps kommun skulle kunna bli en föegångare vad det gäller att arbeta med lokal mat och vår nya livsmedelstrategi. Mer information kommer i höst om detta arbete.

Sedan har vi en flytt på gång! NSG, Sofia och Hadia, flyttar denna vecka till våra nya lokaler i Kulturhuset i Grästorp, vid torget.
Vi sitter på andra våning. Kom gärna och hälsa på! Inflytttningsfest blir det den 5/6, då vi planerar After Work med NSG som inleds i Kulturhuset!

Vi har inlett ett samarbete med Essunga och Vara med kunskapskvällar för företag. Först ut är Grästorp med en otroligt duktig tjej som pratar om kommunikation på sociala medier och hur man enkelt gör egen film med mobilen. Mer info och anmälan längre ner i detta mail.
Vi har även tillsammans en satsning på unga som vill starta företag undr sommaren, kallat Ung Drive. Det kan alla som går i 9:an, 1:an eller 2:an anmäla sig till. Ungdrive.se har mer information.

NSG:s resa är flyttad till hösten, då våren visade sig vara litet väl intensiv för många. Stämma för NSG kommer vi att ha innan inflyttningsfesten den 5/6 kl 16-17 på Kulturhuset.

Denna vecka är det kulturvecka och våra duktiga handlare anordnar modevisning och vårmarknad på torget under lördag 11-15.

Ja, som ni hör är mycket på gång i Grästorp! Ta chansen att hänga med på roligheterna!

Följ gärna NSG på facebook för snabba uppdateringar!

Klassjoggen i augusti!

29/8 anordnas för första gången Klassjoggen för alla elever från förskola till nian. Dessa 800 elever ska på ett lekfullt sätt få röra på sig under en dag med DJ vid Lunnevi. Ett sätt att fira in skolstarten och arbeta med hälsa och rörelse. På eftermiddagen och kvällen är det MoveIT, och föreningar har möjlighet att visa upp sitt utbud för barn och unga.
Nu letar man sponsorer för att kunna erbjuda barnen en T-shirt att springa i. Vill du vara med i detta positiva sammanhang och synas med din logotyp på tröjorna, hör av dig till folkhälsostrateg johanna.johansson@grastorp.se.

Sofia i ny roll

I dagarna blir det klart att Sofia, som idag arbetar som Näringslivs- och landsbygdsutvecklare i kommunen och därmed ansvarar för arbetet i NSG, får en ny roll. Den nya rollen innebär en utökning till Kultur och Näringslivschef, med ansvar även för turism. Anledningen är att på det sättet kunna arbeta mer med helheten, att få möjligheten att utöka teamet som arbetar med olika evenemang med en tjänst och att minska sårbarheten som små enheter har. En annan fördel är att Sofia och därmed NSG kommer att finnas på Kulturhuset, mitt inne vid torget i Grästorp. Större tillgänglighet för företagarna. Inflyttningsevenemang utlovas!
NSG fortsätter som vanligt!
Frukost 17/4
Lunch 24/4
NSG-resa med studiebesök 18-19/5
Kunskapskväll 21/5

Inbjudningar till dessa kommer snart!

Stärk din verksamhet med film och sociala medier

Den 21 maj är du välkomna till en inspirationsworkshop som hjälper er att nå ut till fler. Du får en introduktion till hur ditt företag skapar en digital närvaro och syns bättre för både trogna och nya följare. Utnyttja de sociala kanaler där era målgrupper finns och skapa ytterligare intresse med film; mediet med störst genomslagskraft på internet.

Det blir en kul och kunskapshöjande kväll, anmäl dig härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För mer information klick härPDF

När? Den 21 maj 2019, kl. 18.30–20.30.

Var? Kulturhuset i Grästorp.

För vem/vilka? Företagare i Vara, Essunga och Grästorp.

Varför? För att tillsammans stärka kompetensen kring framgångsrik kommunikation.

Kostnad? 400 kronor.

TIPS från NSG

Är ni ett litet eller medelstort tillverkande företag som vill utveckla er tillverkning mot högre grad av automatisering eller robotisering? Då kan ni söka ekonomiskt stöd i form av automationscheckar för att ta in extern kompetens för att få hjälp att utveckla ert arbete med detta. Utlysningen är öppen till 30 juni 2021, under förutsättning att budgeten inte förändras.

Läs mer på www.tillvaxtverket.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 
 

Frukostmöte för Grästorps företagare

Kom och ät frukost med andra företagare! Få senaste informationen från NSG och om kommunens aktiviteter. Denna gång kommer vi även att få besök projektet revitalisering Skaraborg och av Charlotta Bang som arbetar med satsningen på Hunneberg. Tid: 8-10
Varmt välkommen!

Denna gång äter frukost i Bellmansalen i Kulturhuset. Anmälan senast måndag 15/4 via länken nedan.
Välkommen!


Anmäl dig härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Viktig information från kommunens ekonomiavdelning!

Elektronisk faktura
Från 1 april 2019 är det obligatoriskt för kommuner, landsting, regioner och offent­liga myndigheter att ta emot elektroniska fakturor. Kravet på e-fakturering omfat­tar alla fakturor som en leverantör utfärdar till kommunen, oavsett hur upphand­lingen och inköpet gått till.

Vi önskar därför att så många som möjligt av våra leverantörer ansluter sig till tjänsten innan dess.
Grästorps kommun kan ta emot elektroniska fakturor (e-fakturor) i formatet PEPPOL eller Svefaktura från våra leverantörer.
Observera att Pdf inte är ett godkänt format och anses inte vara en elektronisk faktura.

E-faktura innebär att leverantören skickar faktura från sitt system direkt till kommunens fakturasystem eller via en fakturaportal. Detta innebär en snabbare, säkrare och mer miljö­vänlig fakturahantering.
Det kommer, under en övergångsperiod, också vara möjligt att skicka pappers­fakturor till kommunens fakturaadress. Pappersfakturorna kommer då att skan­nas för att kunna hanteras digitalt i kommunens fakturasystem.
I kommunen pågår ett arbete med att förbereda system och rutiner inför det nya lagkravet från 1 april 2019. Vi har också för avsikt att återkomma med yt­terligare information kring vilka möjligheter som finns för att skicka e-faktura till Grästorps kommun.

Har du redan nu frågor kring e-faktura eller andra fakturafrågor är du välkom­men att kontakta Carina Walfridsson, Grästorps kommun ekonomienhet.
Telefon 0514-581 25
Mail carina.walfridsson@grastorp.se

 

Tips från NSG:

Exportlunch med Exportboost

Välkommen på en Exportlunch och Exportboost där du får lyssna till de senaste nyheterna om Brexit, träffa några av Västra Götalands bästa exportrådgivare och få individuellt anpassad support.

Läs merlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

En grymt bra start på 2019 önskar NSG!

Imorgon 30/1 kl 12-13 ses de grästorpsföretagare som vill på Asian Garden för att helt enkelt träffas och prata med varandra över en lunch! Vi kommer att köra NSG-luncher sista onsdagen i varje månad under våren och alternera mellan de olika restaurangerna i Grästorp!
Förutom imorgon så lägg in följande datum för lunch i kalendern: 27/2, 27/3, 24/4, 29/5. Plats meddelas senare!

Ingen föranmälan! Ett bord är bokat. Välkommen!

Företagsbesök och nyföretagarfilm!

Just nu genomför NSG och politiker företagsbesök. VIll du få besök, hör av dig till Sofia!

Dessutom har NSG tagit fram en film för de som funderar på att starta eget!

Se filmerna om företagsbesök och starta eget på kommunens hemsida: Grästorp Play.

Frukostmöte för Grästorps företagare

Kom och ät frukost med andra företagare! Få senaste informationen från NSG och om kommunens aktiviteter. Denna gång kommer vi även att få besök polisen, som kommer att berätta om deras arbete i Grästorp och de vill gärna ha en dialog med er företagare.
Varmt välkommen!

Denna gång äter vi härlig frukostbuffé på Café Nordstan. Anmälan senast onsdag kl 12 via länken nedan.

Anmäl dig härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Välkommen! 

Nyhetsbrev för November 2018

Hej alla härliga företagare!

Tack för en spännande höst med bland annat gala, ljusfestival och yrkesmässa!
Nu ser vi fram emot juletid med företagarfrukost 18/12 och tändningskväll den 2/12. 

Årets sista frukostmöte för Grästorps företagare

Ät en mysig julinspirerad frukost med andra företagare, Få senaste informationen från NSG och om Arena Skubbet samt Lego League. Träffa inbjudna kontaktpersoner i kommunen.

Denna gång är vi inbjudna att äta frukost i Centralskolans Skolrestaurang – Allemansrätten. De ordnar en frukostbuffé med julkänsla och vi har ett härligt program med information och möjlighet att prata med varandra.
Varmt välkommen!
Anmäl dig senast 16/12 härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterNyhetsbrev för oktober 2018

Hurra! Nu är vi i topp 20 i landet! Så härligt att så många företag trivs i Grästorp 

Årets företagsklimat presenterades nyss och det osnnolika har hänt. Grästorp har placerat sig som bäst i Skaraborg och på 19:e plats av 290 kommuner i Sverige. Något ni alla företagare ska vara stolta över. Det tyder på en fin samverkan mellan företagare och en fungerande relation med kommunen. NSG arbetar just med dessa frågor och vi vill tacka alla engagerade företagare för detta omdöme och allt driv! Tack! 

Mer om företagsklimatetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 

Nominera någon av dina anställda!

 På galan den 19/10 delas priset "Årets anställd" ut. Det finns fortfarande chans att nominera någon av dina anställda till det prestigefyllda priset! Bara sänd ett namn och en kort motivering till

 

sofia.jessen@grastorp.se

 

 

 

Ställ ut på Yrkesmässan 13/11! Hjälp ungdomarna i sitt  yrkesval och ta chansen att hitta din framtida kollega! En repris på den uppskattade Yrkesmässan i Grästorp. Denna gång blir det den 13:e november kl 9.30-11.30 i Konserthuset.Då får du som företagare möjlighet att träffa vuxna arbetssökande samt alla elever i årskurs 8 och 9.


Ta chansen att kostnadsfritt boka en plats, du behöver inte ha en färdig monter eller något material, utan bara finnas där för att berätta om ditt företag och ge råd på vägen om yrkesval och gymnasieval.En fin chans att hitta framtida personal och att bygga relation med ungdomar och arbetssökanden samt att visa upp ditt företag.Det är kostnadsfritt att ställa ut och din anmälan vill vi ha så snart som möjligt men senast 25 oktober. Du anmäler dig genom att maila till 

mailto: sofi.jessen@grastorp.se

.Hoppas att många tar denna chans att få kompetens och att hjälpa till med framtida yrkesval. Ni företagare är viktiga! 

GALA fredag 19/10!

 


Stoor fest med priser, föreläsning och underhållning. Anmälningstiden har gått ut och det var fullbokat, men det har nu tillkommit några extra platser. Först till kvarn på dem!! Anmäl er till

 

sofia.jessen@grastorp.se

. Kosnad 250 kr.

 

Mässa på Lagmansgymnasiet i Vara till våren

 

Onsdagen den 6 mars 2019 anordnar


Lagmansgymnasiet en mässa riktad till


åttor, nior och gymnasieelever i Vara


med omnejd. Grästorps företagare är varmt välkomna att ställa ut.


 

 Inbjudan

 


 nbjudan till Skövde från IDC 

Fokusträff försäljning: Sociala media     


Torsdagen den 25 oktober kommer Anna Sandahl från Resultifylänk till annan webbplats till oss för att hålla en Fokusträff i försäljning med tema sociala media. Anna kommer lära oss mer om varumärkesbyggande och kontaktskapande i Facebook och LinkedIn.

•Torsdagen den 25 oktober, 13:00-16:00.

•Gothia Science Park, Lokal: Spegeln, Skövde.
 

Dagens innehåll i korthet 

•Nätverkande och kontaktskapande via Facebook och LinkedIn.

•Sökordsoptimering.

•Sociala media som försäljningskanal inom B2B.

Fokusträffen är kostnadsfri för delägare i IDC, kostnad för övriga är 495:-/person. Under eftermiddagen bjuder vi på kaffe/the/vatten, enkelt tilltugg och frukt. Din anmälan behöver vi senast den 18 oktober. Välkommen!   

 

Sist men inte minst- glöm inte att ha det trevligt! Här kommer ett litet erbjudande till företagen i Grästorp.. 

Den 20/10 är det en konsert med Jack Vreeswijk & Ebba Forsberg med Ångmaskinen. Vi tänkte slå ett slag för kulturen och erbjuder företagen i Grästorp att köpa 4 biljetter med betala för 3.
  

Inbjudan 

Nyhetsbrev för september 2018

Prao på gång.  I år med en digital twist!

Hjälp ungdomarna i sitt yrkesval och ta chansen att hitta din framtida kollega!

Vecka 39 är det dags för ÅK 8 att ta sig ut på prao och vi hoppas att så många företag som möjligt tar chansen att bygga relation med våra ungdomar och hjälpa dem i sina yrkesval.

Eleverna kommer att uppmanas att söka prao-platser och försöka hitta en som matchar deras intressen.
Vi hoppas att många av er fantastiska företagare har möjlighet att ta emot prao. Det är mycket uppskattat och en viktig del av samarbetet mellan skola och näringsliv. Också viktigt att intresse för området är viktigare än de kontakter eleverna har.

OM du är intresserad av att ta emot prao-elever som extra inriktar sig på att titta med unga ögon på digitala möjligheter i ditt företag, så kontakta sofia.jessen@grastorp.se, så kan jag förmedla kontakt med elever i en testpilot. 

Kostnadsfri föreläsning i toppklass!

Forskare kommer till Grästorp och berättar om hur landsbygden kan blomstra! Anmäl dig snarast!
Välkommen att anmäla er till en spännande eftermiddag. Lina Bjerke är en duktig föreläsare som berättar om vad det är som gör att landsbygdskommunen attraherar kompetens och vad som avgör var människor bosätter sig.

anmäl dig här

GALA fredag 19/10!

Stoor fest med priser, föreläsning och underhållning.Skriv up den 19 oktober, för detta vil ni inte missa!
Inbjudan och detaljer kommer!!

Tips på kostnadsfri utbildning

ALMI Väst bjuder in till: Att sälja med framgång - om att förstå dina kunder och underlätta köp

Att sälja med framgång
Startseminarium – Om att förstå dina kunder och underlätta köp För dig som är på väg att starta, nyligen har startat företag eller fortfarande känner dig som nybliven företagare.

Framgångsrikt företagande bygger till stor del på att förstå marknadens behov. Men ofta behövs det mer. Du måste också ha kunskap om dina kunders motivation att köpa och vad som avgör om kunderna köper.

Seminariet ”Att sälja med framgång” ger dig kunskap och inspiration om hur du kan arbeta effektivt med din marknadsföring och försäljning. När du kan få kunden att förstå sitt behov och du vet hur mycket tid och resurser måste du lägga ned per vunnen order, då har du bättre förutsättningar att lyckas med ditt företagande. 
 
Läs med och anmälalänk till annan webbplats

Är ni redo för Grästorpsfestivalen i helgen?

Ni har väl anmält er till Karnevalståget?

Det finns fortfarande chans att vara med i Karnevalen, anmälan sker till Kristina på Nilssons Textil.
Grästorps handel arrangerar lördagens späckade program och är sammanhållande för arrangemanget. Det finns något för alla och är en riktig folkfest. Ta chansen att ha kul eller att visa upp ditt företag.
Välkommen!

Frukostmöte NSG med information om bland annat satsningarna på Hunneberg den 30 augusti

Frukost för Grästorps alla företagare
Skriv upp detta datum för nästa frukostmöte. Kostnadsfritt och alla företagare i Grästorp är välkomna. Denna gång kommer en del av tiden användas till att berätta om de projekt och satsningar som sker på det fantastiska Hunneberg.
Tid 8.00-10.00. Plats meddelas senare.

Kvinnliga nätverket- Dags för nästa träff
Välkommen att vara med i vårt kvinnliga företagarnätverk.
Nästa tillfälle blir den 22/8 på kvällen. Anmälan görs till sofia.jessen@grastorp.se, så skickas detaljer ut till de som anmält intresse.

Här kommer vårt nyhetsbrev för juni 2018

Nyheter från Näringslivssamverkan Grästorp:

Sommar- After Work för Grästorps företagare 4/7!

Välkommen att fira in sommaren med NSG! Alla företagar i Grästorp är inbjudna. Boka datumet så kommer detaljer och anmälningsinformation närmare inpå!

Äntligen är LEGO-league tillbaka i Grästorp!

FIRST LEGO League är en kunskaps- och tekniktävling där vi inspirerar barn och unga i åldern 10–16 år att bli morgondagens tekniker och problemlösare. 

Det är en lagtävling (ca 10 ungdomar per lag) där man jobbar tillsammans runt ett projekt. Uppdraget man får är ”designat” så att det ska likna hur man jobbar i arbetslivet. Det bygger även till stor del på att man har sponsorer och olika företag att jobba med, till exempel när det gäller att få tips kring marknadsföring.

Skolan i Grästorp hoppas att det blir några företag som vill vara med i denna viktiga och roliga satsning. Erfarenheten sedan tidigare är att både ungdomarna och företagen har varit positiva till samarbetet. Det är ett fantastiskt bra sätt att lära känna intresserade ungdomar, väcka intresse och bygga relation inför framtiden.
Det finns några robotar på skolan, men det bästa hade varit om vi haft tillgång till 2 per lag.

Vill ditt företag vara med och sponsra ett lag? Det finns olika modeller för att vara med som företag. Till exempel räcker 5000 kr till anmälningsavgift och en halv robot.
NSG ser detta som ett steg i att närma skola och närigsliv till varandra! Välkommen att kontakta Sofia för mer info!

Kompetensmatchning- en service för företag som söker kompetens och personal
Nu finns datum för hösten att boka upp sig på!
Och yrkesmässan planeras till 13/11 2018!

NSG har i ett samarbete med skolan, vuxenutbildningen, arbetsförmedling och arbetsmarknadsenhet påbörjat ett arbete med helt nytt arbetssätt. Ett företag som anmäler intresse till Sofia på NSG bjuds in till en träff med alla dessa aktörer som under en halvtimme helt fokuserar på att hitta lösningar på just det företagets behov gällande kompetens. Ta chansen! Ett effektivt sätt att få tillgång till de möjligheter som finns.

Detta gäller alla typer av behov: Anställning, praktik, vuxenutbildning, sommarjobb.

Datum för kompetensmatchning är 3/8, 18/9 och 16/10. Sedan yrkesmässa 13/11. Välkommen att höra av er till Sofia för bokning! 

Du bjuds på lunch och intressant information den 29 juni

intressant information

Hur har företagsklimatet utvecklats i Grästorp?

Hur har företagsklimatet utvecklats i Grästorp?
Välkommen på lunchmöte om hur vi tillsammans förbättrar företagsklimatet!
Varmt välkommen till en presentation av det senaste resultatet från Svenskt Näringslivs årliga undersökning om det lokala företagsklimatet.

Vi går igenom hur företagsklimatet utvecklats i Grästorp under den senaste mandatperioden samt har en dialog om vad som är viktigt inför de nästkommande åren. Hur kan du utifrån din roll bidra till ett bättre företagsklimat?

Svenskt Näringsliv har sedan 2001 undersökt det lokala företagsklimatet genom en årlig enkät där företagen själva får betygsätta en rad områden som påverkar hur det är att driva företag i den egna kommunen.

Grästorps välstånd är ett resultat av framgångsrika och konkurrenskraftiga företag. Det är företagen som är nyckeln till jobb och välfärd. Utan konkurrenskraftiga företag som växer och ger skatteintäkter finns det heller inga resurser till skolor, omsorg eller vård. Det kräver att Grästorp har ett företagsklimat i världsklass. Anmäl dig härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi bjuder på lunch.
Varmt Välkommen!
Kristian Johansson
 

Kvinnliga nätverket växer

Alla kvinnliga företagare i Grästorp är varmt välkomna att komma med i nätverket. Mat och dryck ordnas till självkostnadspris och vi pratar företagande, lär kanna varandra och har trevligt.

Välkommen att vara med nästa gång!
Nästa träff är måndag den 18/6, och anmälan görs till sofia.jessen@grastorp.se, så skickas detaljer ut till de som anmält intresse. Denna gång blir det i Flo :-)

 

Information från Klimatklivet- en möjlighet för företagare med satsningar inom hållbarhet

Intresset för att söka stöd från Klimatklivet växer! Under årets första ansökningsomgång i januari-februari fick Naturvårdsverket in totalt 571 ansökningar, vilket är ett nytt rekord. Beslut för dessa ansökningar väntas komma under maj månad. Just nu är vi mitt uppe i en ny ansökningsomgång som stänger den 17:e maj, och vi hoppas på många sökande även denna omgång! Årets nästa (och sista) ansökningsomgång kommer att hålla öppen mellan 27:e augusti och 27:e september.

Läs mer om stödetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Mentorprogram Gröna näringar

Utveckla ditt jordbruksföretag! - Erbjudande om mentorsprogram!

Nu finns ett mentorsprogram för företagare som kan vara intresserade (inom jordbruk och trädgård). Projektet finansieras av Jordbruksverket. Se länken för mer information. http://utsiktaffarsutveckling.se/coachning-hallbart-ledarskap/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Möte fastighetsägare i Grästorp

Är du fastighetsägare och intresserad av att veta mer om Trygga hem och de planer som finns idag för byggnation i Grästorp? Då är du välkommen på möte den 18/6 kl 13-15 i samlingssalen, kommunens hus. Vi vill även ha en dialig om behovsbilden gällande boende i kommunen.
Anmälan till sofia.jessen@grastorp.se

 

Nytt kostnadsfritt analysverktyg från Connect

Connect har tagit fram ett nytt analysverktyg. Det är för de företag som omsätter mellan 5-100 miljoner och har en stor vilja att växa. Syftet är att se vilka förbättringsområden och vilka starka sidor företagen har.
Analysen som görs tillsammans med någon av oss från Connect tar ca 2 timmar och är kostnadsfri.
Läs gärna mer om analysen här https://connectsverige.se/scaleup-analysera-din-tillvaxt/ länk till annan webbplats

Äntligen är LEGO-league tillbaka i Grästorp!

Här kommer vår ny nyhetsbrev

Först och främst: Galan som var planerad i april är framflyttad till hösten!

Vi har i NSG tagit beslut om att köra en större gala med fler inblandade aktörer i höst istället för nu i vår. Anledningen är att det visade sig krocka med andra event på ett olyckligt sätt. Vi hoppas att detta inte ställer till det för någon och att ni istället laddar för i höst!

Kompetensmatchning- en service för företag som söker kompetens och personal

NSG har i ett samarbete med skolan, vuxenutbildningen, arbetsförmedling och arbetsmarknadsenhet påbörjat ett arbete med helt nytt arbetssätt. Ett företag som anmäler intresse till Sofia på NSG bjuds in till en träff med alla dessa aktörer som under en halvtimme helt fokuserar på att hitta lösningar på just det företagets behov gällande kompetens. Ta chansen! Ett effektivt sätt att få tillgång till de möjligheter som finns.

Detta gäller alla typer av behov: Anställning, praktik, vuxenutbildning, sommarjobb.

Har du till exempel behov av sommarjobbare till denna sommar, tveka inte att höra av dig!

Kvinnliga nätverket- En härlig start

Vilket fantastiskt gäng som samlades i torsdags, åt mat och pratade om oss själva och vår verksamhet. En mycket lyckad träff med 14 personer i den första nätverksträffen för kvinnliga företagare i Grästorp.
Vi diskuterade nätverkets syfte och många såg fördelar med att träffas, stärka och lära sig av varandra. En fin start och vi vill gärna bli fler.

Välkommen att vara med nästa gång!
Nästa träff är den 26/4, och anmälan görs till sofia.jessen@grastorp.se, så skickas detaljer ut till de som anmält intresse.

Årsstämma NSG är den 17/5 kl 18.00. Anmälan till Sofia Jessen.


 Äntligen! NSG har en ny hemsida!  
Fortfarande finns saker att göra, som att lägga in fler bilder och ännu mer information, men nu är vår hemsida flyttad och levande. Här kommer vi att lägga upp nyheter och evenemang, man kan hitta eller hyra ut lokaler, få tag i kontaktpersoner eller få veta mer om olika stöd för företagarna. Välkommen in och titta! www.naringslivgrastorp.se

Glöm inte heller att följa NSG på Facebook, där det kommer ännu mer snabb information!

Frukostmöte NSG

Frukostmöte för företagare i Grästorp:
Denna gång med föreläsning
Tid: 8-10
Plats: Bellmansalen, Grästorps Kulturhus

Välkommen på frukostmöte för alla företagare i Grästorp!
Denna gång kommer vi att bjudas på en kostnadsfri föreläsning av Carina Torpenberg om "Hur du lyckas med bestående förändringar för dig och din verksamhet."
Carina har mångårig erfarenhet av förändringsarbete och se fram emot en engagerande och intressant föreläsning för alla typer av företagare.

Det blir även kort information från NSG, frukost och nätverkande.

Anmälan senast 12/3, men gärna så snart som möjligt. Välkommen! 

Läs om föreläsningen härPDF  


NSG planerar

Näringslivsgala den 14/4!

Inbjudan med detaljer kommer, men skriv upp i kalendern! Detta är chansen att träffa övriga företagare under en härlig kväll, så boka den i kalendern! Varför inte ta med personalen och gör det till er personalfest!?

Första träff för kvinniga företagare i GrästorpVälkommen att hänga med i en informell och enkel nätverksträff för företagarkvinnor i Grästorp.


Vi ses på kvällen den 22/3 i Grästorp, detaljer kommer ut till de som anmäler intresse till

sofia.jessen@grastorp.se

Varmt välkommen!


länk till annan webbplats

Kulturveckan 2018 blir vecka 20, så vårmarknad blir 19/5

I sommar körs projektet sommarlovsentreprenörerna för sjätte året i Vara, Essunga och Grästorps kommuner. Är du född, 2000, 2001 eller 2002 kan du söka.

Tipsa gärna dem du känner om roligaste sommarjobbet!

Sök till Sommarlovsentreprenörerna redan idag:
Du söker via https://docs.google.com/…/1FAIpQLSc1oiu82goXgBm6tw…/viewformlänk till annan webbplats

Hej!

God fortsättning på er och Gott nytt år!

Litet info:

Hälsoveckan vecka 5 2018.  Vi hoppas att företagen vill vara med! Ge de anställda en hälsoupplevelse, en träningstimme eller gå på någon av de föreläsningar/aktiviteter som anordnas. Butiker och restauranger är varmt välkomna att anordna saker på temat hälsa denna vecka. Meddela gärna Sofia så kommer det med i information som går ut.

Kulturveckan 2018 blir vecka 20, så vårmarknad blir 19/5.

Men närmast i tiden ligger ett nytt evenemang:

Den 17/1 är det yrkesmässa. Vi vill gärna öka kontakten mellan elever/skola och det lokala näringslivet. På denna mässa försöker vi täcka in många olika branscher och den är ett sätt för företagare att träffa alla 8:or och 9:or och skapa kontakt, relation och hjälpa till med gymnasievalet.

Vi har fått några anmälningar från företag och jag ser gärna fler. Handlar bara om två timmar mellan 10-12 och man behöver inte ha någon monter utan bara finnas där och träffa ungdomarna. Självklart kostnadsfritt att stälal ut, först till kvarn gäller dock. Vi har bokat Bellmansalen i Kulturhuset.

Välkomna att anmäla er till sofia.jessen@grastorp.se.

Vi gör detta främst för att många företag säger att de har eller kommer att ha svårt att anställa rätt typ av kompetens/personer.

Allt för nu!

Varma hälsningar

Sofia Jessen, NSG


Fortsatt goda betyg i enkätsvar företagsklimat

Svenskt näringslivs ranking av företagsklimatet kommer i september, men nu har enkätsvaren kommit ut och glädjande nog kan vi se att Grästorp har näst bäst företagsklimat i hela Västra Götalandsregionen.

Kul! Vi har många drivna och engagerade företagare, som har ett bra nätverk och som tycker att samspelet med kommun och samhälle i stort fungerar bra. Fantastiskt roligt och något att sträva efter att upprätthålla!

 

enkät 2017