Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 27 februari 2018

Nyheter NSG

Snälla, vi skulle så gärna vilja ha era svar!

Hej!
Det är en speciell tid för hela samhället och för många företagare, Vi på NSG vill gärna att du hör av dig om du har idéer om hur vi på bästa sätt kan stötta er som företagare. Bara ring Sofia, 0732750673, eller maila sofia.jessen@grastorp.se

Men trots detta måste vi också tänka framåt. Grästorp, tillsammans med flera andra kommuner i arbetsmarknadsområdet, genomför nu en enkät i samarbete med arbetsförmedlingen.

Det handlar om att kartlägga vilka behov av kompetens ni ser att ert företag har behov av i närtid och i framtid. Att fylla i den går snabbt och den kommer bara att användas för att ge en helhetsbild av vad som behövs på arbetsmarknaden i fråga om kompetens.

Så snälla, ta dig några minuter, gå in på länken och svara. Så kan du göra din röst hörd när det gäller vad just ditt företag behöver. Enkäten öppen till 30 nov.

Här kommer länken. Om den av någon anledning inte går att öppna, så maila sofia.jessen@grastorp.se, så får ni den separat. Tack!!

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=Y8-8i2UTYUe5oL_Izwu_uFyxsFHN7-lKnqf2YCWjP3pUQ1JMQVY4NE1KUVZOTzc4NzBNVDZCWU0wTS4ulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Tack på förhand!

Sofia och NSG


Inbjudan till NSG-lunch (gratis om du anmäler dig i tid)
Inte mycket är sig likt detta år. I NSG hör vi ett behov att träffas igen och det finns så mycket nyttig information och diskussion som vore bra.
Därför har vi bokat platser på Ekarnas restaurang den 7 oktober. Det blir mat, prat och litet information. Dessutom möjlighet att efter lunchen följa med till Nossans hotell och vandrarhem för en visning av de fina, fixade lokalerna och rummen.
Alla företagare i Grästorp är välkomna, men vi behöver din anmälan senast måndag den 5/10.
Anmäler dig gör du med ett mail till sofia.jessen@grastorp.se. Vi bjuder på lunch till alla som anmäler sig i tid.
Varmt välkommen!

LjusPROMENAD ersätter Nossans ljusfestival

Var beredda på mer trafik och fler personer i centrum närmaste tiden. 3-10 oktober genomförs Nossan ljuspromenad, ett alternativ till festivalen. Start är Kulturhuset och man vänder i Forshall. Det är svårt at förutsäga hur många besökare som kommer, men att samhället kommer att kännas ljusare och mer välbesökt dessa dagar kan vi nog räkna med. Välkommen att njuta av Framtidsföreningens arbete varje dag mellan 18-22.

Nyhetsbrev för September 2020

Tre snabba frågor om framtidens avfallshantering!

Grästorps kommun ska enligt lag ha en avfallsplan som bland annat innehåller mål för att minska avfallsmängden/mängden sopor i kommunen. I år är det dags att revidera denna plan och kommunen vill veta vad företagarna tycker. Målen ska nämligen innefatta både invånare, kommun och företag de kommande 4 åren. En enkät med tre frågor skickas ut via NSG där ni företagare ges möjlighet att inkomma med tankar och idéer. Det slutgiltiga förslaget kommer sen att gå ut på remiss under hösten.

Det uppskattas om vi kan få ditt svar senast nu på fredag 18/9 för att snabbt kunna komma vidare i arbetet.

Nyhetsbrev för Augusti 2020

Vi skapar mötesplats - nu digitalt!

Sommaren och semestern har ersatts av aktivt arbete i NSG och i företagen. Mycket har påverkats av Corona-viruset detta år och vi ser att det är viktigt att hitta nya vägar att fortsätta att göra det som NSG är till för. Att skapa möjligheter till samverkan mellan företag, kommun och andra aktörer i vårt näringsliv.
Därför bjuder vi nu in till ett första digitalt frukostmöte redan nu på onsdag 26/8 kl 8.30-9.30.
Vi kommer att informera om höstens planer, det kommer att finnas information om möjligheter för företagare och sådant som är bra att veta från kommunens håll. Det kommer också finnas möjlighet till dialog och få svar på dina frågor.
Hur går det till?
1. Senast tisdag kväll, anmäl dig till sofia.jessen@grastorp.se. Du får då med vändande post en inbjudan till ett teamsmöte.
2. Onsdag morgon: Gör en god frukost till dig själv
2. Slå dig ner vid datorn eller telefonen och klicka på länken till teams-mötet i inbjudansmailet.
Via dator krävs inget särskilt program, licens eller app, utan du kan vara med via webben. Via telefon behöver du ladda ner teams-appen, men sedan fungerar detta alternativ utmärkt.
3. Delta i mötet, gärna med kameran på, men stäng av ljudet när du inte talar för att undvika stökigt ljud i mötet.

Välkommen!. Anmälan behövs för att du ska få länken. Missa inte chansen att få information och skapa kontakter!
Har du andra frågor om teknik eller något du vill att vi tar upp så hör av dig till Sofia Jessen, 0732-750673, sofia.jessen@grastorp.se
Väl mött!!
/NSG

Vad finns det för hjälp att få?

Detta gör NSG och övrig hjälp till företagen
NSG erbjuder rådgivning direkt till företag som har behov av det. Utöver de vanliga aktörerna kan NSG erbjuda rådgivning på lokal nivå. En företagscoach finns på plats, Merlina Poljak Käll. Det är bara att kontakta henne direkt eller boka henne via Sofia Jessen. Alla företag i Grästorp är välkomna att ta del av denna extra hjälp och den kommer att finnas minst oktober ut. Merlina kan stötta upp med akut hantering av rådande situation men även stötta vid företagsutveckling och personlig coaching. Ta chansen att utveckla dig och ditt företag!
Merlinas telefonnummer är 0708-554990

Det finns även rådgivning att få från många håll, bland annat via den nystartade "Företagsakuten" i Skaraborg, skapad av nyföretagarcentrum på grund av Coronakrisen. Den är till för alla företag, såväl etablerade som nya. Rådgivningen är kostnadsfri.
Även Connect Väst har extra rådgivning.
Gå gärna in på respektive hemsida för information.
Grästorps kommun vill också på andra sätt stötta företagen. Bland annat finns möjlighet att söka anstånd med kommunala avgifter. Läs mer på kommunens hemsida, se länk i föregående stycke, Länken "Företag i Grästorp och Covid 19".
Information nationellt om företagare i Coronatid finns på verksamt.se. Läs gärna här. Länk nedan.
Verksamt.se Corona-infolänk till annan webbplats

 

VÄX LOKALT GENOM ATT ARBETA GLOBALT

Är du intresserad av att göra affärer med USA?
Möt Skaraborgs nya internationella affärsutvecklare Emma Korjonen!
En lokal Skaraborgare som arbetar för dig på plats i USA, med kontor på stadshuset i Rockford.
Emma kan hjälpa er med skräddarsydd navigering, omvärldsbevakning, nya marknader, nya kundgrupper, export, inspiration, partnerskap m.m.
Skaraborg har sedan 2006 ett samarbete med svenskbygden Rockford, Illinois, som syftar till att hjälpa företag och organisationer att växa lokalt genom att arbeta globalt. Både parterna agerar som ambassadörer och dörröppnare in på respektive marknad. Flertalet företag och organisationer har gynnats av samarbetet och vi hoppas att du är nästa!
Emma.korjonen@lidkoping.se
+4673 442 83 37
http://glocal.lidkoping.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nyhetsbrev för Juni 2020

Näringslivet i Corona-tid

En hälsning till företagen från NSG under denna märkliga tid.
Vi har ett allvarligt läge i Sverige och världen men det finns en imponerande kämparanda och målmedvetenhet bland företagen här som blir väldigt tydlig.

Ett glädjande besked är också att vi fått enkätsvaren från Svenskt näringslivs undersökning som skedde i januari i år. Betyget på sammanfattande omdöme på Grästorps företagsklimat är det fjärde bästa i Sverige. Ett stort tack för detta och till stor del är det ett resultat av att företagarna här har gott samarbete och engagemang i samhället samt dialog med kommunen, andra företagare och föreningar. Mycket glädjande!

Styrelsen vill skicka varma hälsningar till alla kämpande företag i Grästorp och vara tydliga med att vi kommer att arbeta hårt för att stötta upp och hitta lösningar för så många som möjligt under denna tid.

Har du idéer på aktiviteter som skulle stödja företagen, tveka inte att höra av dig till oss!
Vi har även möjlighet att från NSG antingen komma på besök eller ha ett digitalt möte med er.
Bara hör av er!

Sofia Jessen: sofia.jessen@grastorp.se
0732-750673

Sofie Skalstad: sofie.skalstad@grastorp.se
0514-58003

OBS! Specifik information för företagare i Grästorp gällande Corona finns nu på kommunens hemsida och NSG:s sida. Se länk nedan.
Företag i Grästorp och Covid 19öppnas i nytt fönster

Vi ser fram emot en givande och aktiv höst i NSG!

Vill du läsa tidigare nyhetsbreven besök nyhetsarkiv