Dela sidan på sociala medier

Lilla bergaparken

I centrala Grästorp byggs en lek- och aktivitetspark inspirerad av Sveriges första Unesco globala geopark, där platåbergen Halle- och Hunneberg ingår. Parken går under namnet Lilla Bergaparken.

Lek- och aktivitetsparken ska bli en mötesplats för alla åldrar med lek, gemenskap och lärande, där platåbergens unika naturvärden vävs in. Lekvänliga miniatyrer av alla platåberg i Unesco globala geopark kommer att finnas representerade. Hunneberg får en Flo-utsikt och inuti bergen kommer det att finnas gångar att krypa och gå runt i, för både stora och små.

Jordgloben, som ligger i en hand, speglar tanken om att vi måste ta hand om vår planet. Inuti jordgloben kommer en toalett att byggas. Där kliver man in i jordens kärna.

Både bergen, älgen och jorden är gjorda i betong av konstnärerna Sören Niklasson, Margie P Ladion Niklasson och Jarkko Ikola i Örebro.

Förutom konstverken planeras gungor/hammockar, rutschkana samt platser för spel och aktiviteter. Bänkar, fikaplatser och parkering planeras också.

Parken väntas stå helt klar under 2023.