Företag i Grästorp och covid-19

Här hittar du information som kan vara till hjälp för dig som företagare. Sidan uppdateras löpande.

Corona-viruset (covid-19) sätter vårt samhälle och näringsliv i en helt ny situation. Som företagare kan du söka hjälp och få information från både staten och kommunen under cornonavirustidenför att ditt företag ska fungera så smidigt som möjligt.

Näringslivssamverkan Grästorp (NSG), som Grästorps kommun är en del av, arbetar för högtryck med kommunikation, dialog med företagare och att minimera skadorna som detta virus medför för det lokala näringslivet. Vi ser att företagen än så länge drabbas väldigt varierat i dessa tider. Här har vi samlat hjälpinsatser och information som finns i dagsläget.

Information till privata vårdaktörer som utför kommunalt finansierad vård- och omsorgsverksamhet

Sjukvårdsmaterial

Är du en privat vårdaktör och saknar sjukvårdsmaterial till följd av spridningen av sjukdomen covid-19, till exempel handskar, munskydd och handsprit, vänd dig till medicinskt ansvarig sjuksköterska i Grästorps kommun, Carina Arvidsson, 0514-581 93 eller carina.arvidsson@grastorp.se så att kommun kan ta med era behov i begäran om stöd till Socialstyrelsen.

Egentest

Som privat vårdaktör kan du även få möjlighet till egentester för dina medarbetare vid återgång i arbete vid lindriga symptom. Kontakta medicinskt ansvarig sjuksköterska i Grästorps kommun, Carina Arvidsson, 0514-581 93 eller carina.arvidsson@grastorp.se

Nya regler för servering

I och med covid-19 ställs nya krav på restauranger och serveringar. Här finns mer information från miljö-hälsa i Lidköping.PDF

Smittskydd på serveringsställen - fakta, råd och vägledning från Länsstyrelsenlänk till annan webbplats

Företagscoachning i kristid

NSG tillsammans med Åse & Viste Sparbank kostnadsfri företagscoachningPDF för företag som drabbas och känner behov av stöttning. Företagscoachningen är tillgänglig både för NSGs medlemmar och andra företagare.

Möjlighet att söka anstånd med kommunala avgifter

Detta gäller fakturor för vatten, sophämtning eller andra kommunala avgifter. För att begära anstånd skickas ett mail till ekonomi@grastorp.se med fakturanummer och en kort text om att ni begär anstånd.

Företagsakuten

Nyföretagarcentrum har med anledning av coronakrisen tagit fram Företagsakutenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som ger kostnadsfri rådgivning till för alla företag, såväl etablerade som nya.

Du når dem på:

E-post: skaraborg@nyforetagarcentrum.se

Användbara länkar med nyttig info

Verksamt.se länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns lättläst och uppdaterad information om vad staten och olika myndigheter har beslutat att stödja företagare med. Företag kan exempelvis ansöka om anstånd med avgifter och skatter, ekonomiskt stöd för att korttidspermittera personal att gå ner i arbetstid. Riksbanken stödjer bankerna att ge lån till företagare. Där finns också information om vad som gäller för resor, transporter och att samlas i grupp (exempelvis bolagsstämmor).

ALMIlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Info om företagsrådgivning, lån m.m.

Connect Västlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Har tagit fram en 30-dagars processer för företag med anledning av Coronaviruset.

Svenskt Näringslivlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Frågor och svar om förslag på kommunala och regionala åtgärder från Svenskt Näringsliv och Visita.

MSBlänk till annan webbplats

Minska covid-19-spridningen: Här finns råd, tips och exempel samt material från MSB för verksamhetsutövare.

Har du svårt att få svar eller hitta rätt är det bara att höra av sig till

Sofia Jessen, Kultur- och Näringslivschef
sofia.jessen@grastorp.se  0732-750673