Hjälp och stöd utanför kommunens verksamhet

På den här sidan hittar du information om var du kan vända dig om du behöver hjälp och stöd med anledning av coronaviruset och covid-19.

Samtalsstöd

Precis som vanligt kan du ansöka om hjälp och stöd hos kommunens socialtjänst. Mer information om det hittar du på: Omsorg och stöd

Utöver det stöd kommunen ansvarar för kan du vända dig till följande organisationer och företag om du behöver hjälp med anledning av coronaviruset och covid-19.

Röda Korset

Röda Korset har stor erfarenhet av kriser och katastrofer. Stödtelefonen kommer att bemannas av personer som har erfarenhet och utbildning i psykologisk första hjälpen, och som får löpande uppdateringar kring coronaviruset.

Röda Korset stödtelefon under coronakrisen har öppet måndag - fredag 12.00-16.00. Alla samtal är anonyma. Telefonnummer är 0771-900 800

Bris för barn

BRIS, Barnens rätt i samhället, stödjer barn som far illa. Du kan ringa, mejla eller chatta. Du behöver inte säga vem du är och det är kostnadsfritt för barn och ungdomar upp till 18 år.

Mer information finns på bris.selänk till annan webbplats

Svenska Kyrkan

Känner du oro och behöver någon att prata med är du välkommen att höra av dig till Svenska kyrkan. Du kan få stöd genom samtal med präst eller diakon.

Ring och boka tid på: 0514-585 60
www.svenskakyrkan.se/grastorplänk till annan webbplats

Kvinnojouren Linnéan i Lidköping

Kvinnojouren Linnéan arbetar aktivt för att motverka mäns våld mot kvinnor och barn genom att sprida kunskap om våldet och dess konsekvenser. Vi arbetar för att de som blivit utsatta för hotelser, våld och/eller andra övergrepp, skall bli väl omhändertagna, bli sedda och få bästa möjliga hjälp och stöd.

telefonnummer 0510-219 00 vardagar mellan kl 07.30-12.00, 12.30-16.00 samt chatt vardagar mellan 13-15 på hemsidan.

http://www.kvinnojourenlinnean.se/länk till annan webbplats

Kvinnofridslinjen

Anonym stödtelefon för dig som utsatts för hot eller våld. Närstående är också välkomna att ringa. Samtalet är kostnadsfritt och syns inte på telefonräkningen.

Mer information på kvinnofridslinjen.selänk till annan webbplats

Tillsammans i sommar

En hemsida från riksförbundet Hjärt-lung: Här bjuder vi på gemenskap och aktiviteter i sommar; för dig som inte kan gå ut, för dig som inte kan träffa så många som du vill, för dig som inte har så många att träffa, för dig som inte kunde planera en vanlig sommar.

www.tillsammansisommar.selänk till annan webbplats

Råd stöd och hjälp på mail, chatt och telefon

Här finns en lista från 1177 med kontaktuppgifter till olika hjälplinjer.länk till annan webbplats

Mat och hemleverans

Grästorps outlet

Grästorps outlet har infört en ny tjänst ihop med Ica och Hemköp. De startar hemleverans av matvaror måndagar och torsdagar eller enligt överenskommelse.

Du beställer hos Grästorps outlet, så plockar de ihop de varor du önskar.

Katharina: 073 5068129
Per: 076 1915299

Konserthusrestaurangen

Konserthusrestaurangen har hemkörning av dagens lunch 85 kronor. Du kan även köpa frysta matlådor för 40 kronor. Leverans inom samhället i Grästorp.

Konserthuserestaurangens Facebook-sidalänk till annan webbplats

Katharina: 073 5068129

Restaurang Växthus Oskar

Restaurangen erbjuder dig som inte vill sitta i restaurangen att ringa in och beställa take away. Avlämningen kan ske antingen i restaurangen eller utanför.

De erbjuder även utkörning inom Grästorp.

Pris: take away utan efterrätt 90 kronor, take away med efterrätt 100 kronor

Ring in beställning på: 076-1075440

Asian Garden

Drive through. Ring och beställ mat, personalen kommer ut med maten till din bil på parkeringen.

Asian Garden på Facebooklänk till annan webbplats

Kvarterskrogen

Beställ mat och hämta på plats.

Kvarterskrogen på Facebook länk till annan webbplats

Kontakt:

Grästorp pizzeria kök o bar

Beställ mat och hämta på plats.

Grästorp pizzeria kök o bar på Facebooklänk till annan webbplats

Gulf Grästorp

Kan leverera sallader, mat från menyn samt andra varor ut på parkeringen.

Sparlunds buss

Transportservice, hemleverans av mat eller andra varor.

60 kr inom tätorten
100 kr till landsbyggden