Hjälp och stöd utanför kommunens verksamhet

På den här sidan hittar du information om var du kan vända dig om du behöver hjälp och stöd med anledning av coronaviruset och covid-19.

Samtalsstöd

Precis som vanligt kan du ansöka om hjälp och stöd hos kommunens socialtjänst. Mer information om det hittar du på: Omsorg och stödöppnas i nytt fönster

Utöver det stöd kommunen ansvarar för kan du också vända dig till följande organisationer och företag om du behöver hjälp med anledning av coronaviruset och covid-19.

Röda Korset

Röda Korset har stor erfarenhet av kriser och katastrofer. Stödtelefonen bemannas av personer som har erfarenhet och utbildning i psykologisk första hjälpen, och som får löpande uppdateringar kring coronaviruset.

Röda Korsetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Telefonnummer: 0771-19 95 00
Öppet vardagar 10.00-12.00 och 13.00-16.00

BRIS, för barn

BRIS, Barnens rätt i samhället, stödjer barn som far illa. Du kan ringa, mejla eller chatta. Du behöver inte säga vem du är och det är kostnadsfritt för barn och ungdomar upp till 18 år.

BRISlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Telefonnummer: 116 111
Öppet dygnet runt

Svenska Kyrkan

Känner du oro och behöver någon att prata med är du välkommen att höra av dig till Svenska kyrkan. Du kan få stöd genom samtal med präst eller diakon.

Svenska Kyrkan Grästorplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Telefonnummer: 0514-585 60
E-post: grastorps.pastorat@grastorp.se

Kvinnojouren Linnéan i Lidköping

Kvinnojouren Linnéan arbetar aktivt för att motverka mäns våld mot kvinnor och barn genom att sprida kunskap om våldet och dess konsekvenser. Vi arbetar för att de som blivit utsatta för hotelser, våld och/eller andra övergrepp, skall bli väl omhändertagna, bli sedda och få bästa möjliga hjälp och stöd.

Kvinnojouren Linnéanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Telefonnummer dagtid: 0510-219 00
Telefonnummer övrig tid: 0200-11 33 33
E-post: kvinnojourenlinnean@telia.com
Chatten på hemsidan är bemannad alla vardagar 13.00-15.00

Kvinnofridslinjen

Anonym stödtelefon för dig som utsatts för hot eller våld. Närstående är också välkomna att ringa. Samtalet är kostnadsfritt och syns inte på telefonräkningen.

Kvinnofridslinjenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Telefonnummer: 020-50 50 50
Öppet dygnet runt

Tillsammans i sommar

En hemsida från riksförbundet HjärtLung: Här bjuder vi på gemenskap och aktiviteter i sommar; för dig som inte kan gå ut, för dig som inte kan träffa så många som du vill, för dig som inte har så många att träffa, för dig som inte kunde planera en vanlig sommar.

Tillsammans i sommarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
E-post: hej@tillsammansisvar.se

Råd och stöd hjälp på mail, chatt och telefon vid psykisk ohälsa och beroende

Många föreningar och organisationer erbjuder råd och stöd på nätet och telefon. Det kostar ingenting och du behöver inte berätta vem du är, om du inte vill. På 1177:s hemsida finns en lista på stödlinjer och telefonjourer som du kan kontakta.

1177, Lista på kontaktuppgifter till olika hjälplinjerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mat och hemleverans

Grästorps Outlet

Grästorps Outlet har infört en ny tjänst ihop med Ica och Hemköp. De startar hemleverans av matvaror måndagar och torsdagar eller enligt överenskommelse.

Du beställer hos Grästorps Outlet, så plockar de ihop de varor du önskar.

Grästorps Outlet på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Katharina: 073-506 81 29
Per: 076-191 52 99

Konserthusrestaurangen

Konserthusrestaurangen har hemkörning av dagens lunch 85 kronor. Du kan även köpa frysta matlådor för 40 kronor. Leverans inom samhället i Grästorp.

Konserthusrestaurangen på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Katharina: 073-506 81 29

Restaurang Växthus Oskar

Restaurangen erbjuder dig som inte vill sitta i restaurangen att ringa in och beställa take away. Avlämningen kan ske antingen i restaurangen eller utanför.

De erbjuder även utkörning inom Grästorp.

Pris: take away utan efterrätt 90 kronor, take away med efterrätt 100 kronor

Restaurang Växthus Oskarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Telefonnummer: 076-107 54 40

Asian Garden

Drive through. Ring och beställ mat, personalen kommer ut med maten till din bil på parkeringen.

Asian Garden på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Telefonnummer: 0514-100 55

Kvarterskrogen

Beställ mat och hämta på plats.

Kvarterskrogen på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Telefonnummer: 0514-100 33

Grästorps Pizzeria Kök & Bar

Beställ mat och hämta på plats.

Grästorps Pizzeria Kök & Bar på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Telefonnummer: 0514-518 10

Gulf Grästorp

Kan leverera sallader, mat från menyn samt andra varor ut på parkeringen.

Gulf Grästorplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Telefonnummer: 0514-102 48
E-post: info@gulfgrastorp.se

Sparlunds Buss & Taxi

Transportservice, hemleverans av mat eller andra varor.

60 kr inom tätorten
100 kr till landsbyggden