Dela sidan på sociala medier

Överförmyndare Västra Skaraborg

Grästorps kommun ingår i Överförmyndare Västra Skaraborg tillsammans med överförmyndaren i Essunga, Vara, Götene och Lidköping.

Anledningen till att en person behöver god man eller förvaltare varierar. Gemensamt är dock att personen på grund av sjukdom är förhindrad att själv bevaka sin rätt, förvalta sin egendom och/eller sörja för sin person.

Förmyndare är en person som företräder ett barn fram till 18-årsdagen (minderårig) när det gäller barnets egendom. Normalt är en eller båda föräldrarna tillsammans barnets förmyndare.

Vad gör överförmyndaren?

Överförmyndarens uppgift är att kontrollera hur de förordnade förmyndarna, gode männen eller förvaltarna sköter uppdragen för sina huvudmän.

Förmyndarna, gode män och förvaltare är skyldiga att lämna överförmyndaren de uppgifter hen begär för att kunna utöva tillsynen. Överförmyndarens huvuduppgifter är tillsyn, rådgivning och beslut.

I uppgifterna ingår även förordnande och entledigande av gode män. Vid tillsynen ska överförmyndaren kontrollera dels att den enskildes tillgångar används för dennes nytta i skälig omfattning, dels att tillgångarna är placerade så att tillräcklig trygghet och skälig avkastning ges.

Mer information om god man, överförmyndare, deras uppdrag och blanketter finns på Lidköpings kommuns hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Telefontider

Tisdagar kl. 09.00-12:00 och torsdagar kl. 13.00-15.00.

Vill du kontakta överförmyndaren utanför telefontiden kan du skicka e-post eller brev.

Kontaktuppgifter

Tel: 0510-77 00 00

E-post: kommun@lidkoping.se

Adress: Överförmyndare Västra Skaraborg

Lidköpings kommun

Skaragatan 8

531 88 Lidköping

Viktiga länkar

Här finns några viktiga länkar för överförmyndaren och gode männens arbete: