Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 14 augusti 2017

Varumärke med rabarbersmak föll grästorparna i smaken.

Grästorp har fått en egen bakelse. Med syrlig rabarbarsmak toppat med Grästorps egna varumärke – älgen, blev bakelsen under grästorpsfestivalen framröstad till att bli den godaste Grästorpsbakelsen.

Redan under måndagen fanns bakelsen till försäljning vid Café Nordstan av konditorn Sandra Dikander som tagit fram bakelsen.Det var under Grästorpsfestivalen som grästorpsborna fick provsmaka två olika bakelser som Sandra Dikander, konditor och bagare, tagit fram för smakomröstning.

Intresset under provsmakningen var så pass stort att de 100 bakelserna tog slut redan efter tio minuter. Och under omröstningen var det just rabarbersmaken som vann grästorparnas röster framför bakelsen med svartvinbärsmousse på browniebotten.

Rabarberbakelsen som är inspirerad Estellebakelsen består av en chokladbotten med vaniljkräm, sockerkaksbotten och raberberkompott.

-Jag är inte alls förvånad att det var denna bakelse som vann eftersom den inte är så söt, säger Sandra Dikander, som är jätteglad över allt positivt gensvar hon fått av Grästorpsbakelsen.
Under de första två veckorna kommer bakelsen finnas till försäljning varje dag vid Café Nordstan. Därefter kommer den endast säljas från torsdag till lördag.