Artikeln publicerades 26 oktober 2017

Johan Skoglund ny Samhällsbyggnadschef

Johan Skoglund från Lidköping blir Grästorps kommuns nye samhällsbyggnadschef. Han lämnar sitt jobb som fritidschef i Lidköpings kommun och tillträder sin nya tjänst den förste februari nästa år.

-Det ska bli otroligt inspirerande att få börja arbeta i Grästorps kommun, säger 44-årige Johan Skoglund. Som samhällsbyggnadschef kommer Johan Skoglund vara kommunens ansikte utåt mot kommuninvånare, näringsliv och myndigheter i samhällsbyggnadsfrågor.

Ett 10-tal sökte till tjänsten där majoriteten var kvalificerade för tjänsten.

-Vi ser en positiv trend att många väljer att söka sig till oss när vi anställer nya chefer och medarbetare. Vi tolkar detta som att Grästorps kommun är en attraktiv arbetsgivare. Jag ser också fram emot att få en samhällsbyggnadschef som vill jobba med den strategiska samhällsutvecklingen i Grästorp. Jag tror att Johan är rätt person för det uppdraget, säger Kent Larsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Ledningsgrupp och fackliga var överens om att Johan var rätt person för uppdraget.

-Johan Skoglund är både målinriktad och en duktig ledare med erfarenhet inom den verksamhet som han nu kommer att börja jobba i. Dessutom har en gedigen föreningsbakgrund vilket vi tycker är viktigt då föreningslivet är en viktig grundbult i Grästorp, säger Linda Esseholt, kommunchef.

Eftersom tjänsten är ny och omgjord efterträder Johans Skoglund bland annat tidigare tekniske chef Mattias Svensson.