Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 27 oktober 2017

Play: Vistegårdens personal näst bäst i landet

89-årige Nils Fransson ger toppbetyg till sin personal på äldreboendet Vistegården som hamnat på en delad andraplats bland landets 290 kommuner när det gäller de boendes nöjdhet över sin personal. Det visar Socialstyrelsens senaste brukarundersökning inom äldreomsorgen. Därmed har Vistegården klättrat åtta placeringar sen ifjol kring bland annat vilket förtroende, bemötande och kontakt de äldre känner för sin personal.

-Jag är jättestolt över personalen här på Vistegården. De gör ett fantastiskt jobb. Vi skapar relationer med Vistegårdens hyresgäster och anhöriga och alla andra som finns här på Vistegården. I slutändan handlar det om att de äldre skall få en bra dag och ett gott liv, säger Birgitta Karlsson, enhetschef på Vistegården


I fjol hamnade Vistegården på en tiondeplats i samma undersökning. Anledningen till årets goda resultat är att personalen varit på flera kurser i bemötande och värdskap.


-Personalen ställer alltid upp. Och så gör de alltid som jag säger oavsett när på dygnet jag behöver hjälp, säger en glad Nils Fransson, 89 år som är en av hyresgästerna på Vistegården.
Fritzie Jonsson,89 år håller med.
-Ja, personalen hjälper mig mycket med kläder och allting, berättar hon.


-Numera ser vi de som bor här som en hyresgäst och vi jobbar med personcentrerad omvårdnad med att det är den boende som vi ser när vi kommer till jobbet, säger Anette Hurtig, undersköterska på Vistegården, som jobbat på Vistegården i flera år och själv sett och upplevt personalens utveckling.
Topplaceringen kommer firas med tårta för både personal och hyresgäster.