Artikeln publicerades 21 november 2017

Kulturhuset i nytt ljus under Orange Day

För att ta ställning mot mäns våld mot kvinnor deltar Grästorps kommun i den internationella manifestationen Orange Day den 25 november med att belysa Kulturhuset med orange färg.

FN har utsett den 25 november till den internationella dagen för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor. Syftet är att öka allmänhetens medvetenhet om problemet och öka politisk vilja och resurser för att förebygga och få ett slut på alla former av våld den här typen av i alla delar av världen.

-Vi jobbar med att förverkliga den lokala demokratin. Att jobba med alla människors lika värde är ett grunduppdrag i en kommun. Det tar sig en massa olika uttryck och den här gången sker det i orange färg, säger Linda Esseholt Hermansson, kommunchef, som själv tänker klä sig i orange både på fredag och lördag för att känna sig delaktig i manifestationen.

På Orange Day lyser kända byggnader världen över i orange bland annat Operahuset i Sydney, Eiffeltornet, Empire State Building, Sfinxen och Holmenkollen för att ta ställning mot våld mot kvinnor. Men även lokalt i Skaraborg kommer byggnader att lysas upp.

- Vi är en del av världen så vi vill också uppmuntra Orange Day och då känns det självklart att även vårt kulturhus gör det, säger Linda Esseholt Hermansson.