Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 24 november 2017

Internationella skidtävlingar ska locka investerare till Arena Skubbet

Återkommande internationella skidtävlingar vid Arena Skubbet är ett krav om en skidtunnel i Grästorp skall bli verklighet.
Det menar eventexperten Oluf Skoogh, som ingår i projektgruppen för förstudien av Arena Skubbet.

Oluf Skoogh har varit med och arrangerat tävlingar som Alliansloppet, Vänershofs 3-dagars och Brudfjällsracet. För att locka till sig de internationella elitåkarna till Grästorp vill han se liknande event vid Arena Skubbet. Det vill säga om den EU-finansierade förstudien av ett aktivitetscenter med inomhusskidtunnel ska bli verklighet.


-Vi måste få hit internationella skidåkare på elitnivå för att lyckas. Därefter kan man växla och ordna skidläger för barn och ungdomar, säger Oluf Skoogh, eventexpert.

Projektgruppen för diskussioner med Svenska Skidförbundet och lokala klubbar som Trollhättans Skid-och Orienteringsklubb och Ryda Sportklubb som ger tummen upp för satsningarna i projektet Arena Skubbet.

Oluf Skoogh ingår i den EU-finansierade projektgrupp som skall ta fram en förstudie av det aktivitetscenter med inomhusskidanlägggning som går under namnet Arena Skubbet.


Enligt tidsplanen skall en presentation av en affärsidé/underlag finnas klar till årsskiftet 2017/2018.
Grästorps kommun beviljades i maj 2017 385 354 kronor till en förstudien Arena Skubbet. Projektpengarna betalades ut av Leader Nordvästra Skaraborg.