Dela sidan på sociala medier

Artikeln publicerades 8 december 2017

Play: Förskolan Äventyret blir namnet på ny förskola

Nu är det klart. Förskolan Äventyret blir namnet på Grästorps nya förskola som håller på att byggas och som skall stå inflyttningsklar hösten 2019. Det stod klart efter att kommunens förskolepersonal sagt sitt i en tuff omröstning i sann ”Robinssonanda”. 

Totalt fanns åtta olika namnförslag att rösta mellan som kommit in från personalen under hösten. Men segern föll till slut på Förskolan Äventyret efter en jämn kamp mot ”Lyckans förskola” som till slut förlorade i omröstningen.

Och det var förskolläraren Sandra Johansson som skickade in det vinnande namnförslaget förskolan äventyret som spånat fram namnet med sina kollegor.

-Jag är jätteglad att förslaget vann. Det finns så många möjligheter med namnet Förskolan Äventyret, säger Sandra Johansson.

På frågan om vad ett äventyr är svarar fyraårige Santos Sabogal:

-Att mans kall ge sig ut på en resa och träffa någon.

-Jag är också jättenöjd med namnet. Hela resan för förskolebarnen är ett äventyr så det är det vi ska ge dem. Det är ett namn som rimmar väldigt väl med våra värdeord och det är det vi vill sträva efter, säger Linda Edling, förskolechef.

Förskolebygget startade i höstas och väntas kosta 52 miljoner kronor och ha plats till 172 förskolebarn. Vilket är en ökning med tio platser i jämförelse mot tidigare förskolan som revs i höstas.