Artikeln publicerades 2 januari 2018

Play: Deltagare till Utmaningen 2018 sökes

Starta ditt nya år med träning och hälsosammare kostvanor! Efter fjollårets succé söker vi nu fyra nya personer till Utmaningen 2018 tillsammans med kost- och hälsocoachen Jenny Johansson.

Hälsa och rörelse är årets tema för de fyra blivande deltagare från Grästorps kommun som under 14 veckor med start i slutet av januari kommer få hjälp med sin kost och hälsa.

Vi söker därför dig som vill komma igång med träning och hälsosammare kostvanor.

Ett gruppmöte väntas varje vecka där deltagarna tränar tillsammans med kost- och hälsocoachen Jenny Johansson både ute och inne. Tisdagar 17.30 – 18.30.

Varje deltagare får ett personligt möte med Jenny Johansson var fjärde vecka för avstämning, kostråd och uppföljning av träningsplan. Ni som deltar i utmaningen får en skräddarsydd träningsplanen utifrån behov och förmåga. Invånarna i Grästorps kommun har möjlighet att följa deltagarna via facebook och kommunens webb-tv.

Utmaningen startar tisdagen den 30 januari med presentation av deltagarna.

Är du intresserad av att vara med?

För mer information arrangerar Hälsa Grästorp en föreläsning i kulturhuset den 10 januari med Jenny Johansson från CB for life där hon bland annat kommer att prata om:

• Vad som händer i kroppen vid rörelse och motion.
  • Varför det är viktigt att röra på sig.
  • Vikten av rätt kost.
  • Framför allt har hon fokus på att sätta kroppen i rörelse. Och på så sätt får man även in kosten tack vare den ökade energin och allt annat härligt som händer i kroppen.

Jenny Johansson kommer även tala om:

• Varför får jag/har jag ont?
  • Hur kan jag öka min rörlighet?
  • Hur hittar jag tiden för träning? Och vad passar mig?
  • Hur jobbar våra inre organ, hormoner och hur vårt lymfsystemet.
  • Grunderna i biokemin med mera.

Skicka in din ansökan till halsa@grastorp.se senast den 17 januari 2018. Beskriv varför just du skall vara med i utmaningen 2018.

Utmaningen är ett samarbete mellan Hälsa Grästorp och företaget CB for life.