Dela sidan på sociala medier

Hanterade synpunkter 2020

Här kan du läsa inkomna synpunkter och svar från kommunen från 2020.

Grästorps kommun svarar på synpunkterna inom 14 dagar.

Skriv tabellbeskrivning här

Synpunkt

Svar

Datum då synpunkten inkom

Vi på Ågatan söder har fått några trafikhinder för all trafik från Rönngatan de behövs ses över från tekniska några gånger / vecka allt som oftast står det staketet öppet guppen ligger på tvärsan. Det är väl inte meningen att vi som bor här ska kolla detta och rätta till.? Information Om förändringen i höst har också varit knapphändig. Ska man läsa all förändring på Face book. Alla har kanske inte detta och läser där. Vi kunde fått info i våra brevlådor vi nio som berörs och bor där.

Hej

Projekt Rönnvägen har ansvaret för att se till att trafiksituationen i samband med ombyggnationen blir så bra som möjligt. Dom är informerade om era synpunkter och har som mål att göra en så bra lösning som möjligt.

Hälsningar

Per-Anders Almén

Driftschef

Samhällsbyggnadsverksamheten

200918

Hej,

Det är väldigt många trasiga lampor på elljusspåret på Skubbet.

För övrigt tycker jag Skubbet blivit väldigt trevligt- öppet och härligt!

samt

Var precis ute och sprang på Skubbet. Nu när det går åt mörkare tider märker man snabbt att många lyktstolpar borde ses över. Stundtals är det becksvart och faktiskt obehagligt att springa på dessa partier. Vore väldigt uppskattat om ni såg över alla lampor och stolpar så man kan känna sig trygg ute i spåret.

Hej

Tack för din synpunkt.

Vi kommer under V40 att börja med att sätta ny belysning på Skubbet och då även se över befintlig belysning. Vi kommer även att återställa skador på motionsslingorna som skett i samband med skogsavverkningen i området.

Hälsningar

Per-Anders Almén

Driftschef

Samhällsbyggnadsverksamheten

200904

Som personal inom äldreomsorgen i Grästorp och förälder till barn i grundskolan så tycker jag att det serveras så konstig mat.

Gör det inte så krångligt.

Barn vill ha enkla rätter, var ingrediens för sig inga blandningar.

Kött sås och potatis helt enkelt.

Köttbullar o makaroner.

Stekt fisk med mos

Kalla det inte för knepiga namn som gör att de går raka vägen till affären och köper godis bara för att det står pannbiff med fetaost och soltorkade tomater i stället för pannbiff sås och potatis.

Detsamma gäller våra äldre. De vill inte ha feta ost, eller konstiga tomatsåser eller tzatziki. De vill ha gammaldags Gräddsåser. Kokt potatis och rena produkter.

Tack för din återkoppling kring våra menyer inom skola och äldreomsorg.

Inom skolan väljer vi medvetet att ha en stor variation av rätter under terminerna. Det ökar möjligheten att tillfredsställa alla olika smaker och att alla får just sin favoriträtt någon gång ibland. Vi vill också täcka in de traditionella svenska rätterna så att de inte faller i glömska, exempelvis kalops och spenatsoppa. Dessvärre har vi fått ge upp den gula ärtsoppan då den inte går hem hos de flesta elever längre. Vi vill också få med moderna rätter som många elever tycker om och kommer att fortsätta möta när de lämnar skolans värld. Slutligen vill vi få med ganska nya rätter baserade på råvaror som ligger i tiden av miljö- och hälsomässiga skäl.

Vi är medvetna om att många elever föredrar separata komponenter men vi vet också att det funkar bra när ”blandningen” serveras till pasta eller tortilla. På salladsbordet ser vi alltid till att servera flera enskilda grönsaker men även några blandade sallader för de som föredrar det, samtidigt som det ger tillfälle för elever att våga prova. Jag vill i sammanhanget passa på att säga att eleverna har tre rätter att välja mellan på Centralskolan och på Lunneviskolan har de två, så det bör rimligtvis finnas något som passar de allra flesta dagar. Du är som förälder varmt välkommen att äta en dag på skolan för att bilda dig en uppfattning om utbudet, när restriktionerna kring Corona släppt.

När det gäller äldreomsorgen har vi en rutin där ni som personal kan återkoppla vad de boende tyckt om maten genom att skriva kommentarer på menyn som sedan sänds åter till köket. Jag hoppas vetskapen om detta är spridd på avdelningarna. Vi skulle gärna se att vi fick in fler kommentarer för vi vill förstås inte laga mat som ”ingen” vill ha. Inom äldreomsorg är det viktigt att i möjligaste mån anpassa såväl mat som annan omsorg efter individuella behov och önskemål. Av den anledningen kan varje person välja bort enskilda ingredienser eller rätter (oavsett orsak) och serveras då något annat. Upplever du inte att detta fungerar vill jag be dig att kontakta din chef så får vi titta på det gemensamt.

På äldreomsorgens meny dominerar klassiska rätter men även här förekommer modernare rätter emellanåt. Skälet är detsamma som i skolan; att vi vill tillfredsställa alla olika smaker. Det går inte att dra alla som är i behov av omsorg över en kam, utan även här finns skillnader i personliga preferenser. Denna mat levereras också ut till personer som bor hemma men är i behov av matleverans.

Med vänlig hälsning

Måltidschef Åsa Carlstein och Kockarna på Kostenheten i Grästorps kommun

200907

När beräknas badet att öppna igen?

Hejsan!

Utifrån uppgift från Wegroup som leder och ansvarar för renoveringen så är planen att badet kan öppna v 44-45.

SÅ vi håller tummarna att allt rullar på med renoveringen.

Tack för din synpunkt

Med vänliga hälsningar,

Mona Wesslen/Almqvist

Utvecklings- och Fritidschef

Grästorps kommun

200822

Försökt att hitta någon information om hur höga häckar & staket får vara i kommunen.

Samt träd / andra växtligheten som hänger ner/sticker ut vid väg och gångbanor osv..

Hej! Tack för din synpunkt.

Vi har två dokument på vår hemsida som sammanfattar det du undrar över. Dokumentet "Policy för regler kring murar, staket och plank" hittas under Kommun och politik/kommunens organisation/styrande dokument, "Regler för häckar och annan vegetation" hittas under Trafik och infrastruktur/Gator och Vägar på vår hemsida. Återkom gärna om du vill ha en direktlänk till dokumenten.

Vänliga hälsningar

Oskar Lindgren

Nämndsekreterare

Grästorps kommun

200820

Hej

Det står en parkerad och övergiven bil mellan hus 11 och 13 på Österbergs Väg vid cykelbanan.

Polisen har varit där och kollat på den utan att kunna göra något då bilen är registrerad i Estland och inga uppgifter finns om den i polisens register.

Bilen är i dåligt skick och verkar ha bogserats dit. Vindrutorna är öppna och det är stökigt inuti den.

Hej,

tack för din synpunkt.

Vi jobbar på ett avtal för att kunna flytta på felparkerade bilar. Detta sker nu och ser ut att bli verklighet i närtid.

Hälsningar

Per-Anders Almén

Driftschef

Samhällsbyggnadsverksamheten

200822

Hej!

Jag vill bara uppmärksamma er om att när ni har valt att dra vägen förbi Ågatan mot Alvägen och dom andra kvarteren nu när ni gör en cykelbana vid rönnvägen. Så finns det två små barn som bor precis i svängen, och vi är inte vana vid trafik eftersom det annars är en återvändsgränd här. Jag ber er att sätta upp ett väghinder eller en skylt ”lekande barn”. Jag är livrädd att dom ska bli påkörda!!! Många kör alldeles för fort. Det går förbi lastbilar som aldrig åker här annars. Hoppas på någon återgärd snarast

Hej,

tack för din synpunkt.

Vi ska se vad vi kan göra för att dämpa farten där.


Hälsningar

Stefan Tobiasson

Projektledare Samhällsbyggnadsverksamheten

200902

Hej

Det vore bra om kommunen hade en "lathund" för alla förkortningar skrivs i dokument och andra informationer till oss politiker och övriga som har intresse för vad som händer i vår kommun.

Hej,

Tack för din synpunkt. I första hand ska de som lämnar information från kommunen använda ett vårdat, enkelt och begripligt språk. Det kallas "klarspråk". Använder vi klarspråk ska det inte behövas någon lathund för förkortningar. När vi använder fackord och svårbegripliga uttryck ska vi förklara vad de betyder första gången de används i texten. Tyvärr är det lätt att bli lite "hemmablind" och då slinker det in förkortningar ändå. Så vill vi så klart inte ha det. Hittar du exempel på dokument där det används förkortningar som inte är vedertagna är du varmt välkommen att höra av dig direkt till mig med vilka det är. Då kan vi redigera dokumenten så de blir mer begripliga. Vi som skriver dokument vill ständigt utvecklas så att det blir bra för er som läser dokumenten. Tack för påminnelsen i den här viktiga frågan!

Med vänlig hälsning,

Ingrid Everhag

Kanslichef/Kommunjurist

Grästorps kommun

Telefon: 0514-58 214

ingrid.everhag@grastorp.se

200828

När blir cykelvägen till flakeberg av? Den var ju planerad innan cykelvägen till tre älgar. Är en mycket trafikerad väg och många invånare som önskar kunna cykla in till samhället.

Vore lägligt att planera in cykelvägen när den nya korsningen görs.

samt

Nu när den nya korsningen planeras för att leda om trafiken från 47 till 44 bör ni planera en cykelväg från Flakeberg till Grästorp. Denna väg kommer fortsätta att vara tungt trafikerad och det är många cyklister som cyklar på denna farliga väg. Vill vi vara en naturnära kommun är det cykelvägar vi bör satsa på för att få en närhet till landsbygden!

Hej!

Tack för din synpunkt.

Projekt cykelväg mellan Grästorps tätort och Flakeberg är igång och det kommer inom kort hållas ett första markägarmöte för att sondera om det finns intresse att vara med och möjliggöra detta projekt. Pengar finns avsatta i investeringsbudgeten för år 2020 och två framåt.

Med vänliga hälsningar

Johan Skoglund

Samhällsbyggnadschef

200814

Det står så fint i meddelandet utskickat till vårdnadshavare via edwise 200813 att skolan fortsätter med de nationella riktlinjerna gällande Covid-19. Bland annat ska det finnas personal ute när man lämnar till Lunnevis fritidshem. Detta har dock inte skett sedan i våras. INGEN personal finns utomhus sedan vi började lämna efter semestern. Vi får alla öppna dörrarna och släppa in våra barn och personal syns inte till inomhus heller.

Vi får heller INGEN info om tider för våra barn, ingen info om idrottslektioner. Andra kommuner skickar vykort till eleverna och ett digitalt infobrev gällande schema och tider INNAN skolstart. Här finns ingenting, vi får aktivt själva söka informationen för att få tag i den. Vi får fråga fritidspersonalen om allt eftersom vi inte träffar mentorer på skolan. Noll info på edwise. Riktigt dålig uppstart!

Tack för din synpunkt.

Vi har tagit fasta på din synpunkt och omgående sett över rutinerna samt kommer vi att installera ringklockor på ytterdörrarna för att förbättra situationen vid lämning och hämtning. På morgonen finns all personal och alla elever inomhus under frukosttid. Större delen av eftermiddagen finns det alltid personal ute, men inte alltid sista öppningstimman då det är få personal på fritidshemmet. Med hjälp av ringklockorna kommer vi kunna möta upp elever och vårdnadshavare utomhus eller i entrén under tex frukosttid eller vid hämtning på eftermiddagen. Information om de nya rutinerna kommer att delges samtliga vårdnadshavare samt kommuniceras till all personal i verksamheten så snart ringklockorna är på plats.

Information till vårdnadshavare ges kontinuerligt via vår digitala plattform, Edwise. Utöver detta är vårdnadshavare alltid välkomna att kontakta mentorer och rektorer i förskola, skola och fritidshem via mail och telefon med frågor och synpunkter.

Med vänlig hälsning,

Eva Dahl

Skolchef

200820

Flera parkbänkar med bord runt om i nordstanspsrken så man kan hålla avstånd och äta/ fika ute i samhället

Hej

En bra synpunkt. Vi kommer att göra om Nordstansparken med ny lekplats. Jag skickar över frågan till detta projektet som en synpunkt.

Hälsningar,

Per-Anders Almén

Driftchef VA, Gata/Park

200814

Belysningen i Skubbet behöver ses över. Flera trasiga lampor runt elljusspåret.

Hej

Tack för din synpunkt.

Vi kommer gå igenom belysningen på "gamla" skubbet i samband med att det kommer sättas upp ny belysning på "nya" delen av skubbet.

Detta arbetet kommer påbörjas nu under hösten.

Hälsningar,

Per-Anders Almén

Driftchef VA, Gata/Park

200816

Jag anmälde för ett par dagar sedan att lyktstolpen på Härnelius gata 3 är trasig IGEN. Den blinkar som ett åskoväder och det är fruktansvärt irriterande då den står precis utanför vårt sovrumsfönster. Hur lång tid ska det behöva ta innan ni behagar fixa den? Ni har försökt laga den tidigare men inte lyckats uppenbarligen så det kanske är dags att hitta felet den här gången. Före 1/10 hoppas jag då ni tydligen kollar lyktstolpar...

Hej, tack för din synpunkt.

Arbete för åtgärd är beställt av entreprenör och planeras till eftermiddagen den 13 augusti för byte av lampa och armatur.

Med vänlig hälsning,

Per-Anders Almén

Driftschef VA, Gata/Park

200812

Ej uppdaterad information på hemsidan om vattenläckan - senaste informationen om vattenläckan och att koka vattnet är från i lördags. Behöver uppdateras dagligen.

Varför kom det inget sms denna gången??

Fanns inte heller någon information i dagens NLT om detta - varför?

Bra om jourhavande har öppet så att det går att hämta vatten dagligen tills allt är åtgärdat.

Viktigt att det finns information till alla invånare på olika sätt vid sådana här händelser. Något att tänka på tills nästa gång något händer.

Hej, tack för din synpunkt!

Vi kommunicerade ut informationen kring vattenläcka och kokningsrekommendation via radio, hemsida och facebook i lördags. Dock så gjordes bedömningen av externa parter att det inte var möjligt att skicka ut ett VMA (mass-SMS, textslinga på TV och sändningar på alla radiokanaler). VMA gäller svårare samhällsstörningar exempelvis: farliga/giftiga utsläpp, utrymning, explosioner, svåra olyckor m.m. Bedömningen som gjordes var att detta var ett myndighetsmeddelande. Myndighetsmeddelande är lite ”mildare VMA” som används vid akuta och brådskande situationer. Meddelandet sänds i Sveriges Radio P4, men inget sms. Detta gäller tex. Strömavbrott, vattenläckor, inställda skolskjutsar m.m. Vi har dock fått många påringningar, mail och synpunkter kring att vi borde ha skickat ut ett SMS. Som det ser ut idag så har vi dock inte den möjligheten.

Vi tycker dock att det vore väldigt bra om vi kunde skicka ut information via SMS och håller därför på att se över att köpa in en sådan tjänst som vi administrerar över själva. Det hjälper inte just nu men kommer att hjälpa i framtiden.

Vi hade tyvärr ingen ny information att tillgå i söndags därav att vi inte uppdaterade hemsidan då. Vi har dock uppdaterat hemsidan under dagen. Nu har vi därtill hävt kokningsrekommendationen.

Vi har också tagit kontakt med NLT med förhoppningen om att få ett längre reportage där vi både berättar vad som har hänt, varför det händer och hur vi tänker framöver.

Frågan kring jourhavande tar jag med mig till utvärderingen.

Hör gärna av dig igen om du har fler frågor eller funderingar!

Med vänlig hälsning,

Linda Esseholt Hermansson

Kommundirektör

200810

Det är bra att ytorna längs cykelbanan på Rönnvägen nu är vidgjorda. Jag är dock rädd för att återplantering av de 30-åriga rönnarna, som helt i onödan sågades ned, inte blir av. Rönnvägen kommer även i fortsättningen att se ut som en landningsbana om detta inte görs!

Hej.

Tack för er synpunkt.

Det finns i dagsläget ingen plan på att plantera nya träd längs Rönnvägen.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

200605

Hej, detta gäller fåglarna, kråkor och skator längs vistegården ner till Nossan. De börjar varje morgon med att springa runt på fönsterblecket och hackar skriker. Sen tar de en sväng genom trädgården och äter upp allt man planterar. Sen skiter de kopiöst mycket över alla ytor som man vill hålla rena. Sen äter de upp leksaker, hackar sönder pool, studsmattor, cyklar, repar och skiter på bilarna mm. Lite trött på detta världsliga problem men såpass att höra av mig. Minska på skadefåglar alt. Stöd för den skadegörelse dem åstadkommer.
Med Vänlig Hälsning

Hej!

Tack för din synpunkt.
Jag informerar kommunens viltvårdare om problemet.

Med vänliga hälsningar
Johan Skoglund
Samhällsbyggnadschef

2020-06-21

Hej!

Mellan Södergatan och Badgatan finns en gång/cykelväg genom HSB-området. Vi bor i hörnet och ser hur cyklister, både barn och vuxna, kommer farande som "raketer" in och ut från HSB:s parkering. Finns inte en chans att se någon mötande. Alla tar innerkurvan runt HSB:s hus med möteslokal. Jag föreslår att det sätts upp en trafikspegel, innan någon olycka sker.

Hej.

Tack för er synpunkt.

Kommunen kommer att titta vart lämpligaste platsen blir för att placera en spegel för att öka säkerheten.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

200611

När skall kommunen fixa träden på Jon Jespersgatan? Skall man behöva gå över gatan om det regnar då träden inte har den lagstadgade fri höjd över trottoar. När jag går till brevlådan säger jag några val valda ord om det regnar och jag inte har regnkläder på mig.

Har bott på gatan i ca. 30 år men aldrig har träden varit så här dåligt skötta.

Hej.

Tack för er synpunkt.

Träden är planerade att de ska klippas till hösten/vintern 2020.

Med vänliga hälsingar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

200604

Tengenevägen är en mycket trafikerad väg som ni vet. Det är många bilar som håller hastigheten, men det är fruktansvärt många som inte gör det. Det är ju en 40 sträcka men bilar som passerar håller oftast allt mellan 60-90.

Jag har själv barn som passerar vägen till skolan, så självklart blir detta ett moment som gör att jag inte känner mig säker att släppa iväg barnen själva till skolan och fritidsaktiviteter.

Tänker även på andras barn som passerar denna väg.

Man kanske hade kunnat ställa blomsterlådor, göra mer övergångsställen. Någonting som förhindrar bilar att passera över hastighetsgränsen.

Hej.

Tack för din synpunkt.

Tengenevägen ligger med i en plan för säkerhetshöjande åtgärder. Vad gäller blomlådor så kan man som privatperson ansöka om att sätta ut blomlådor. Kommunen står för materialet. Mer finns att läsa om detta på vår hemsida.

www.grastorp.se/trafik-och-infrastruktur/gator-och-vagar/trafiksakerhet.htmllänk till annan webbplats

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

200603

Hej. Förskolorna följer folkhälsomyndighetens rådgivning angående Corona. Men hur följer förskolorna folkhälsomyndigheterns rådgivning om solen? Barn. Speciellt små barn som går på förskolan har mycket känsligare hud än vuxna. Hur ofta smörjs dom in när dom är ute hela dagarna? Finns det möjlighet att styra leken till skugga? Eller ska det utsättas för denna extrema sol vi har mitt på dagen (11-15) och hoppas att det inte ger konsekvenser i framtiden. Vad jag förstått är de mera inne om de är regn. Vilket låter ologiskt. Det borde ju vara dom soliga dagarna dom ska vara inne.

Hej, tack för din synpunkt.

Under dagarna på förskolan sker aktiviteter såväl inomhus som utomhus. Under den mest kritiska tidpunkten när solen är som starkast är de allra flesta barnen inomhus då både måltid och vila sker inne. När vi är utomhus ser vi till att erbjuda barnen aktiviteter i skuggan eller går på besök till närliggande skogsdungar. Vi smörjer barnen flera gånger per dag. Det bästa solskyddet för barn är kläder som täcker kroppen samt hatt/keps så det är önskvärt att detta finns med till förskolan. Vid ytterligare funderingar är du varmt välkommen att kontakta personalen vid berörd förskola.

Med vänlig hälsning

Linda Edling

Rektor, förskolan Äventyret och ped. omsorg Kvällskvisten Grästorps kommun

200614

Nu när det ska byggas om i väg nätet mm. Lägg då in om en cykel bana, ut mot Nossebro i alla fall till kommungränsen. Lägg den på Anders Jonzen sida,så kommer cyklister och gående folk in till centrum lättare. Det är väldigt många som sportar på vägen, vore gott att slippa ha bilarna så nära in på sig.

Tack för din synpunkt!

Grästorps kommun har påbörjat en revidering av sin översiktsplan som på sikt kommer bygga ihop området kring Tegene med centralorten. När en cykelväg kan vara klar är i dagsläget inte tidsbestämt men planerna finns för framtiden.

Med vänliga hälsningar

Johan Skoglund

Samhällsbyggnadschef

Grästorps kommun

200609

Tänk stort och bygg förbifarten för framtiden gör förbifarten innan Grästorp och inte i bostadsområden där nu vägen kommer cirka 6 m från vissa av husens altaner ligger! Långtradarna kommer att köra genom samhället i framtiden ändå. Vara kommun byggde en genom för många år sedan och är nu redan bebyggda båda sider. Gör rätt nu tänk långsiktigt! Det är väll ingen som gör en genomfart i bosradsområden det är ju att flytta problemet.

Tack för din synpunkt!

Gällande genomfart Grästorp så är det ett projekt som Trafikverket ansvarar för och beslutar. Det hade varit det bästa för alla inom Grästorps tätort om det blivit en förbifart utanför samhället. Det finns dock inga pengar som möjliggör det, utan trafikverket har valt att göra omledningen via Östra vägen. Det gör att den tunga trafiken minskar kraftigt rakt genom samhället, men givetvis kommer det påverka andra kommuninvånare.

Med vänliga hälsningar

Johan Skoglund

Samhällsbyggnadschef

Grästorps kommun

200609

Jag är ganska sur för Ni sänder nationaldagsfirande på Er Facebook sida.

Men det är diskriminerade,.

Det finns faktiskt, hör och häpna, folk som INTE har Facebook.

Jag är en av dessa och jag känner mig både diskriminerad och lurad.

Tycker att Ni får lov att tänka om så att alla kommuninvånare får del av det som händer i kommunen. Även vi som inte har Facebook.

Hej,

tack för din synpunkt.

Med tanke på rådande omständigheter då man enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer inte bör samlas i grupp, var detta firande det vi kunde erbjuda. Vilket visade sig bli mycket uppskattat. Alternativet hade varit att det inte blivit något alls.

Det digitala nationaldagsfirandet också går att se via Youtube, tyvärr var vi noga dåliga på att kommunicera det. Men det ligger i alla fall där och länken går att nå via hemsidan www.grastorp.selänk till annan webbplats.

Med vänlig hälsning

Hanna Sundblad

kulturutvecklare/vik. kommunikatör

200608

Gick en långpromenad på Hunneberg i fredags jätte fina spångar Vi gick från Eldmörjan till Fagerhult sedan tilll Grinsjötorp till Löne och vidare tillbaka till Eldmörjan helt underbar utflykt.

Hej,

Tack för fina ord. Så kul att du hade en fin utflykt och att det märks hur mycket arbete som lagts ner på berget.

Vi arbetar fortfarande med att göra Hunneberg ännu bättre och tillgängligare för besökare.

med vänlig hälsning

Sofia Jessen

Kultur- och näringslivschef

Grästorps kommun

200602

När ska hålet vid kyrkogatan/södergatan läggas igen. Trots staket finns risk att trilla ner i hålet.

Hej.

Tack för din synpunkt.

Hålet kommer att läggas igen efter att huset har kopplats på dagvattenledningen. Detta planeras att göras vecka 27.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

200604

Har det ordnats en ny soptipp på Tengenevägen? Får allmänheten åka dit med sin skrot?

Är en skamfläck att det får se så ut.

Hej, tack för din synpunkt. Handlar detta om en ovårdad/nedskräpad fastighet kan byggenheten öppna ett tillsynsärende. Återkom gärna mer specifikt vart detta är så kan vi titta på det.

Vänliga hälsningar

Oskar Lindgren

Nämndsekreterare Miljö- och byggnämnden

200603

Hej. vad håller Grästorps Kommun på med egentligen?????

Fälla träd som inte är dåliga,promenaderna är breda för alla. Bredda där det är smalt!!!!!

Varför ta bort på forshallspromenaden???? Lämna ut beslutet 2/5 påbörja arbete strax efter.

Har inte kommunmedborgare rätt att få reda på med lite längre varsel??

Dölja så länge som möjligt för ni vet att det blir protester.

LÅT FRISKA TRÄD STÅ

Hej!

Tack för din synpunkt. Målet är att skapa trygghet och tillgänglighet för alla som önskar motionera i Skubbet.

Förhoppningen är att motionsspåret skall bli bättre och nyttjas av ännu fler medborgare än idag.

Grästorps kommun arbetar för att tillgänglighet och trygghet skall upplevas på de flesta platser, där många medborgare vistas.

Skubbet är en sådan plats och har ett behov av avverkning för att uppnå det.

Med vänliga hälsningar

Johan Skoglund

Samhällsbyggnadschef

Grästorps kommun

200604

Hej!

Det är många småbarnsfamiljer i området kring Hantverkaregatan vars barn cyklar omkring mycket. Det är stora hålen i gatan och det är är rent ut sagt livsfarliga med tanke på de cyklande barnen. Barn har många gånger inte uppsikt framåt. Det kan hända en allvarlig olycka på grund av hålen i gatan som på vissa ställen är riktigt djupa.

Mitt förslag är ett hålen åtgärdas omgående under innevarande vecka innan en allvarlig olycka händer.

Hej.

Tack För er synpunkt.

Vår entreprenör har fått ut en lista med lagningar som de ska utför åt kommunen. På den listan står Potthålen på Hantverkaregatan med.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

200601

Angående bygge på grönområde mellan Hallonvägen och Alvägen

!Nu får det vara nog! Måste det börja grävas, lossas grus och köras runt med lastbilar 06.30??? Husen skakar och ljudet är öronbedövande, ska vi behöva ha det så hela sommaren? Det ör olidligt! Grävmaskinerna går på tomgång hela dagarna och lastbilarna kör alldeles för fort, utan hänsyn till att det finns barn i husen bredvid!

Ta lite hänsyn! Stäng av maskiner när de inte används, om inte av hänsyn till boende så åtminstone av miljöskäl! Kör försiktigt! Håll åtminstone normala arbetstider, 06.30 är en helt orimlig tid att föra sådant oväsen!

Hej, tack för din synpunkt.

Enligt vår plan ska gatan vara klar till midsommar, och därefter släpps de som köpt tomterna in för att bygga sina hus. Arbetstiderna för gatubyggnationen är 6-18 vardagar.


Vi ska ta kontakt med entreprenören angående trygghetsåtgärder för boende i området.


Hör gärna av dig igen om du har fler frågor!


Med vänliga hälsningar

Stefan Tobiasson

Projektledare samhällsbyggnadsverksamheten

Grästorps kommun

200601

Hej, Jag undrar hur man kan hitta gällande detaljplaner på er hemsida?

Hej,

Tack för din fråga. Pågående och nyligen antagna detaljplaner finns under fliken Detaljplanering på Bygga, bo och miljö. Samtliga gällande detaljplaner har vi dock inte på vår hemsida. Jag tar gärna fram detaljplaner åt dig om du återkommer med vilket området du är intresserad av.

Vänliga hälsningar

Oskar Lindgren

Nämndsekreterare

Grästorps kommun

200527

Hej! Jag och mina kompisar har köpt en båt som vi gärna skulle vilja lägga i Nossan. Men pågrund av att det inte finns någon ramp i mellan de områdena vi bor i så kan vi inte lägga i den, det finns ramper längre bort men eftersom att det är massa vattenfall och grund emellan så kan vi inte komma fram dit vi bor. Det hade varit bra om rampen befann sig mellan bron där bilarna kör och hallerna så att det inte finns några grund eller likande ivägen.

Hej!

Tack för din synpunkt.

För att anlägga ramper i Nossan krävs strandskyddsdispens från länsstyrelsen.

För närvarande har vi inga sådana ansökningar pågång.

Med vänlig hälsning,

Johan Skoglund

chef samhällsbyggnadsverksamheten

200507

Vad kan kommunen göra åt fastighetsägare som låter gamla avregistrerade bilar stå på gatan över 1 år. Till fara för barn som cyklar och framkomligheten kan bli bättre för t.ex postbil och lastbilar som måste passera.

Hej.

Tack för din synpunkt.

Från och med juni så kommer vi ha ett bolag som kollar parkering i vårt samhälle.

Innan dess så kan du kontakta kommunen med gatunamn och nummer så får vi göra vad vi kan för att hjälpa till.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

200514

Gatan som går (Södergatan 61-69) är katastrofal, tidigare i veckan var bilen nära på att gå sönder i hålorna, de är under all kritik. Finns de möjlighet att ta upp förslaget om att asfaltera?

Hej.

Tack för er synpunkt.

Vår entreprenör har fått uppdraget att laga dessa hålor som finns på den delen av Södergatan.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

200515

På Västölsgatan har någon lämnat en hög med virke mot vårt staket. Vi bor på Badgatan 55, det ser inte så trevligt ut. Är det kommunens?

Hej.

Tack för er synpunkt.

Det är inte kommunen som har lagt virket utanför ert staket.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

200517

Här skall ni lägga på ett nytt asfaltlager på Envägen som är bra från början.Granvägen som är sämst skiter ni i,Hur tänker Ni?????????

Hej.

Tack för er synpunkt.

Kommunen går efter en beläggningsplan som vi har tagit fram för kommande år. Denna kan ibland revideras av olika anledningar till exempel om vi kommer behöva göra ett grävjobb på gatan.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park.

200512

Telefonerna till kommunens äldreboenden vid vårdcentralen fungerar idag 12/5 fortfarande inte, fastän det kommit ut meddelande om att det skulle vara avhjälpt.

Jag har en svärmor som förtvivlat försöker komma i kontakt med avdelningen på boendet där hennes man bor. Hon kan heller ej nå sin sköterska som hon tilldelats. Vad händer?

Hej!

Tack för att du tog kontakt med oss.

Hela kommunen har haft problem med växeln och telefonerna. Problemet felanmäldes när det startade och telefonerna ska nu under eftermiddagen fungera igen. Hör av dig till mig om du trots allt inte kommer fram till boendet eller sjuksköterskan så ska jag hjälpa dig.

Med vänlig hälsning

Jessica Boderos
Enhetschef Social verksamhet
Grästorps kommun

200512

När har tänkt och göra klart Rönnvägen? Det är livsfarligt med mötet mellan Bokvägen och Rönnvägen med den stora häck som är där.Och när kommer rönnarna tillbaka som Kent lovade?

Hej Tack för er synpunkt.

Entreprenören som gör Rönnvägen åt kommunen har tyvärr drabbats av en del frånvaro under våren kopplat till covid - 19. De hoppas att dom ska kunna återuppta arbetet med Rönnvägen inom 2 veckor.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA gata & park

200512

Brunnslock saknas på cykelvägen vid golfbanan

Hej.

Tack för er synpunkt.

Brunnshålet är övertäckt igen.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

200512

Ett flertal av belysningsstolparna är ur funktion i Brännebackaområdet. Mellan Ankarevägen 1 och 3 samt några mellan husen och Nossan även som den vid infarten mot Ankarevägen vid vägen mot Tengene.

Hej.

Tack för er synpunkt.

Kommunen kommer att kolla upp dessa stolpar.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

200508

Hej. Undrar om det kommer bli provapådag på de olika fritidsaktiviteter vi har i kommunen. Väldigt uppskattat förra året.

Hej, tack för din synpunkt!

Vi har ställt in Moveit nu i vår men planerar att ha det igen till hösten.

Med vänlig hälsning

Johanna Linde

Folkhälsostrateg

Skaraborgsenheten, avd. Social hållbarhet Västra Götalandsregionen

200511

Saknar stämpel promenad som var för många år sen. Där man hade några olika sträckor som man gick och hade ett papper där man stämplade. Skulle man inte kunna göra så igem

Hej och tack för din synpunkt.

Jag förstår att det var många som tyckte det var bra med promenad och att fylla i skyltar. Det kräver dock en del arbete för att sköta dessa och vi har inte haft möjlighet att göra det nu. Hoppas du kan promenera ute och njut av naturen ändå.

Med vänliga hälsningar,

Mona Wesslen/Almqvist

Utvecklings- och Fritidschef

Grästorps kommun

200418

Vad har du för synpunkt?

Asfaltering Snäckvägen. Det har kommit till min kännedom att "topplagret" av asfalt skall ske på Snäckvägen V.20. Var någonstans har man kunnat se detta. Jag hade tänkt hänga på att asfalterapå min uppfart, men hinner ju inte med detta. Alla på gatan har ju inte ens flyttat in, och tunga ffordon kommer ju att förstöra "topplagret"

Hej.

Tack för din synpunkt.

Vår entreprenör kommer att komma ut med lappar i era brevlådor med information om när asfaltering kommer att ske. På den lappen kommer det att finnas kontaktuppgifter till arbetsledaren som man kan ringa om man vill ha en offert på jobb som man vill ha utfört. Det arbete som utförs just nu på Snäckvägen är förberedelser för topplagret.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

Grästorps Kommun

200507

Nu är det snart skolavslutningstider. Skolgången ska vara kostnadsfri enligt skollagen när det gäller beställning av skolfoton, något barnen uppskattar. Det har Grästorps skola tagit bort. Men då hoppas jag även insamlingen av pengar från oss föräldrar tas bort gällande presenter till pedagogerna. Barnen kan väl rita något? Eller skapa något annat fint? Det känns absolut inte frivilligt heller när det skapas grupper och skickas meddelanden på sociala medier för att jagas in pengar. 40 kr /barn kanske inte är mycket för vissa men för mig ensamstående med två barn blir det ändå en kostnad.

Tack för din synpunkt.

Förskolan och skolan i Grästorps kommun initierar aldrig några insamlingar av detta slag och ställer oss inte bakom att det görs.

Från vårt håll försöker vi alltid att avstyra insamlingar och påtala att det inte behöver köpas presenter till någon i verksamheten.

Det är helt och hållet ett föräldrainitiativ som är taget kring denna insamling. Framför gärna dina synpunkter i något forum där du kan nå andra föräldrar.

Med vänlig hälsning

Eva Dahl

Skolchef

Grästorps kommun

200505

Hej. Vill bara skriva hur mycket jag uppskattar och är tacksam mot fröknarna på förskolan äventyret. Mitt barn har så otroligt roligt på dagarna. Och nu när vi föräldrar inte helt vet våra arbetstider pga Corona är ni så hjälpsamma. Tusen och åter tusen tack för ni tar hand om mitt barn så väl. Alla rosor i världen till er.

Tack så hjärtligt för dina fina ord och att du tog dig tid att skriva dem. Det betyder otroligt mycket för oss på förskolan att få några uppskattande ord. Det gläder oss också att du upplever att vi har ett välfungerande samarbete då detta är något vi verkligen strävar efter. Barnens bästa är det viktigaste för oss och jag lovar dig att vi har minst lika kul som barnen på dagarna. Många tacksamma och glada hälsningar från all personal på förskolan Äventyret!

Med vänlig hälsning

Linda Edling, Rektor förskolan Äventyret och ped. omsorg Kvällskvisten

200505

Var finns det hjärtstarter i Grästorps kommun?

Hej!

Tack för din fråga! På Grästorps kommuns webbplats finns information om på vilka platser hjärtstartare finns. Du hittar informationen på den här sidan: Hjärtstartare inom tätorten


Med vänlig hälsning

Sabina Lorentzon

Kommunikatör

200505

Vad har kommunen för plan beträffande åtgärder av barkborreangreppen i kommunens skogar ? Jag tänker i första hand på fd Jonze'ns skog. Dessutom finns det ett tiotal större granar med angrepp vid lilla motionsslingan (ej elljusspåret) ut mot långa gärdet. Platsen är inte långt från där högspänningsledningen övergår till jordkabel.

Hej.

Tack för er synpunkt.

Vad gäller granbarkborre träden i Jonzéns fd skog så är det anmält för avverkning. Avverkning kommer att ske så snart som möjligt för att minimera spridning av granbarkborren. På grund av rådande omständigheter med covid 19 och även att det finns mycket skog med granbarkborre på fler ställen kan det ta lite längre tid än vanligt innan avverkning sker.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

200503

Undrar om Grästorp börjat med fri fart på sina vägar o gator, det finns inte många som håller några hastighetsbegränsningar längre,kan tro att det inte finns nån som bevakar trafiken här i Grästorp

Hej och tack för din synpunkt!

Att trafiken, och främst hastigheter, upplevs som störande är något vi har fått frågor om då och då till kommunen. Polisen arbetar ständigt med trafikövervakning i olika former. Ibland sker det genom hastighetskontroller med laser, ibland gör de mätningar i samband med efterföljningar med civila fordon utrustade med digital hastighetsövervakning och det mesta vanliga är att de gör rutinmässiga förar- och fordonskontroller. Polisen har genomfört ett trettiotal hastighetskontroller på olika vägar i kommunen under senaste året. Några av dessa kontroller har skett i tätorten. När polisen har haft en kontroll så har det visat sig att det inte är så många som kör för fort. Kommunen har köpt in mätutrusning som kan flyttas runt och som visar hastigheten. Jag undersöker möjligheten att sätta ut denna på lämplig plats i Grästorp.

Jag har också skickat över din synpunkt till vår lokalpolis som även har hjälpt till att formulera svaret.

Hör gärna av dig igen om du har frågor!

Med vänlig hälsning,

Linda Esseholt Hermansson

Kommundirektör

200427

Kommungåva. Dottern i Nilssons affär har designat en Grästorpsduk. Den är inte så stor,men det kanske vore något som gåva. Kanske kan hon tänka sig att göra något på beställning. Det skadar inte att höra efter.

Hejsan!

Tack för din synpunkt!

Vi håller på och se över nya inköp av gåvor till Grästorps kommun så jag tar med mig frågan till de som är inköpsansvariga. Vi har ju tidigare haft Grästorpsduken som gåva från kommunen och jag tror att vi har några exemplar kvar i vårt förråd.

Med vänlig hälsning,

Linda Esseholt Hermansson

Kommundirektör

200423

Staketet mellan Hallers Väg och Lekängen är i mycket dåligt skick. När det skall lekas tar många junioren vägen över staketet, och nu har skaderisken blivit stor då det sticke ut skruv och spikar.Ett nytt staket behöver sättas upp snarast.

Hej.

Tack för er synpunkt.

Staketet kommer att tas bort och ett nytt staket som är säkrare för barn kommer att monteras.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

200422

Jag vill TACKA Grästorps kommun för att min gymnasieelev får gratisluncher som både gynnar eleven och våra lokala matställen. Jag vill även TACKA som kommunanställd för de värdecheckar som jag snart kommer att få. Det är viktigt att stötta lokala förteg som butiker, restauranger och service. Men vad innebär service? Hur stöttas de lokala företag som bedriver tex massage, nagelvård, frisörer mm som vi kanske inte kanske tänker på först (närkontakt). Jag funderar även på hur lokala företag som tar emot övernattande gäster får stöd? Jag har svårt att tänka mig att någon övernattar på hemmaplan.

Hej!

Vad roligt att du uppskattar dessa saker, det är som sagt väldigt viktigt att stödja det lokala näringslivet.

I service ligger även frisörer, massage, nagelvård och liknande och det är upp till näringsidkarna att avgöra om man kan ta emot kupongerna. Fråga näringsidkaren innan! Vad det gäller besöksnäringsföretag hanteras dessa av NSG och turismavdelningen i Grästorp gemensamt. Det finns även mycket bra information under www.verksamt.selänk till annan webbplats.

Det finns möjlighet till kostnadsfri företagsrådgivning i en speciallösning från NSG och vi vill gärna att företag hör av sig dit med idéer eller frågor.

Turistrådet gör stora satsningar på rådgivning och olika typer av stöd och de företag inom besöksnäringen som vill veta mer om olika möjligheter kan kontakta Sofia Jessen på NSG.


Med vänlig hälsning

Sofia Jessen

Kultur- och näringslivschef

200420

Skylten med "tomter till salu" på plogvägen behövs monteras ner för den håller på att ramla ihop.

Hej.

Tack för din synpunkt.

Vi kommer att montera ner skylten under vecka 18.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

200419

Hej, finns djurkyrkogård i Grästorp? Om inte finns det några planer på att göra en sådan plats?

Hej och tack för din synpunkt!

I dagsläget finns ingen djurkyrkogård i Grästorp vad vi känner till. Det finns heller inga planer på att skapa en sådan från kommunens sida. Jag tar dock med mig frågan till våra politiker och säger att vi har fått en fråga/synpunkt gällande detta.

Med vänlig hälsning,

Linda Esseholt Hermansson

Kommundirektör

200419

Hur agerar cenralskolan i Grästorp när det gäller att undvika smittspridning av covid 19?

Tack för din synpunkt.

Grästorps kommun följer de nationella riktlinjerna när det gäller coronaviruset och covid-19.

Vi gör flera åtgärder för att minska smittspridning där grunden är att stanna hemma om man är sjuk samt vara noga med handhygienen.

Vi informerar löpande om våra åtgärder till alla vårdnadshavare på Edwise samt på kommunens hemsida www.grastorp.se.länk till annan webbplats Det går också bra att kontakta skolans lärare och rektor för ytterligare information och frågor.

Med vänlig hälsning

Eva Dahl

Skolchef

200417

Österbergskulle sett från Tengenevägen, när ska det städas upp från allt ris och träd som ligger och ser väldigt illa och ovårdat ut

Hej. Tack för er synpunkt.

Rishögen som ligger på gräset ska tas bort.

Vad gäller trädet som ligger ner så är tanken att det ska vara kvar för att insekter ska få en naturlig boplats.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

200414

Jag fick inget brev med Samhällsinformation, bara ett tomt kuvert...

Hej!

Tack för din synpunkt! Det var hemskt tråkigt att höra, då verkar det som att det blivit något fel någonstans på vägen hem till dig med ditt brev. Återkom gärna med din adress så ser vi till att du får ett brev på posten inom ett par dagar!

Med vänlig hälsning

Ingrid Everhag, Kanslichef

200410

Varför läggs inte kallelser och protokoll ut på hemsidan längre. Inget har hittills lagts ut avseende 2020

Hej!

Kommunen håller just nu på att teckna avtal med leverantör för publicering av kallelser och protokoll på kommunens hemsida som ett led i upphandlingen som genomförts av ett nytt dokument- och ärendehanteringssystem. Denna upphandling har pågått under en längre tid och därför har inte några kallelser eller protokoll publicerats de senaste månaderna.

På kommunens digitala anslagstavla kan du se vilka möten som har ägt rum och du har rätt att kontakta kommunen för att få ta del av olika underlag.

Publicering på kommunens hemsida förväntas vara klar inom de närmaste veckorna. Fram till dess finner du kommunfullmäktiges och kommunstyrelsens protokoll på hemsidan.

Vänligen

Medborgarkontoret

200404

Hejsan. Undrar vad kommunen vidtagit för åtgärder för att minska smittspridningen inom hemsjukvården. T.ex varför har inte personalen andningsmask när de besöker de äldre vårdtagare.

Hej, tack för din synpunkt.

All personal som besöker vårdtagare ska vara friska, vid minsta symtom ska de sjukanmäla sig. Det är den enskilt viktigaste åtgärden för att skydda de äldre.

Kommunens personal följer Socialstyrelsens föreskrifter (SOSFS 2015:10) om basal hygien samt Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 2011:9) om ledningssystem är grundläggande vid arbete inom vård och omsorg. Arbetsmiljöverkets föreskrift (AFS 2018:4) ska tillämpas inom alla verksamheter där det finns smittrisker.

Risken för dropp- och kontaktsmitta minimeras genom basala hygienrutiner (handtvätt, arbetskläder, inga smycken, handsprit m.m), korrekt använd skyddsutrustning (handskar, förkläden), rengöring och desinfektion samt rutiner för hantering av tvätt och avfall. Det finns särskilda hygienombud i verksamheterna som har kunskap och förmedlar detta till sina kollegor.

Personlig skyddsutrustning är den utrustning arbetstagare har på sig för sin egen säkerhet. Det används när Covid-19 är bekräftat genom provtagning hos en vårdtagare, inte rent generellt i verksamheten. Det finns olika typer av skyddsutrustning. Vid skydd mot smitta kan det exempelvis handla om skyddsglasögon, visir, skyddsrock, munskydd och andningsskydd. Skyddsåtgärder, som den personliga skyddsutrustningen, ska utgå från den bedömda risken i aktuell vård- och omsorgssituation hos den enskilde. Det är smittskyddsläkare som beslutar om åtgärder då Covid-19 är en anmälningspliktig sjukdom.


Med vänlig hälsning,

Carina Arvidsson
Medicinskt ansvarig sjuksköterska

200402

Hej! Jag går på Lunneviskolan jag vill att vi ska ha får som betar gräset på skolgården eller precis utanför staketet. Kanske så kallade ”sommarfår”. Det hade varit roligt för oss. Då kunde jag få se lamm för första gången.

Hej,

Tack för din synpunkt.

Visst är det roligt med djur och jag förstår att du vill se lamm på riktigt.

Vi kan tyvärr inte ha djur på skolan då de behöver skötas om och ges mat och vatten alla dagar i veckan och under hela året. De ska också ha tillgång till tillräckligt mycket bete och skydd att ställa sig under. Det finns också bestämmelser om särskilda tillstånd för att ha djur som får och lamm inne i samhället.

Hoppas du kommer att få se lamm snart ändå!

Mvh

Eva Dahl

Skolchef

200401

Laddstation för elbilar bristfälligt eller saknas helt i Grästorp.

Hej!

Diskussionen kring elbilsladdning har startat i Grästorp.

Om det är kommunen eller privata intressenter som ska utveckla den publika elbilsladdinfrastrukturen är en ganska stor fråga.

På energimyndigheten skriver man:

"Situationen liknar försäljningen av konventionella drivmedel och dessa säljs inte på marknaden av kommunen. Däremot kan det finnas till exempel ett kommunalt energibolag som kan ha laddning som affärsområde på kommersiella grunder."

Vi känner till efterfrågan och det blir en fortsatt politisk diskussion. Jag kan inte ge något tydligare svar nu.

Den enda publika laddaren jag känner till idag finns på Grästorps energi.

https://www.uppladdning.nu/SiteDetail.aspx?id=cfaf6871-924e-4d6e-a40a-5fa0400b739clänk till annan webbplats

Med vänlig hälsning

Tommie Ravn
Fordonsansvarig

20200324

Vill tacka för en intressant information som Linda och Kent gav vid Aktiva Seniorers årsmöte. Bl à informerades om att det behövdes en tunnel under järnvägen då ett nytt snabbtåg skall passera Grästorp. En skiss visades på hur tunneln skulle förläggas. Varför inte flytta genomfarten till Österlånggatan och under järnvägen till Kungsgatan där finns det ”gott” om plats . Nuvarande Torggatan kan göras till gågata.

Hejsan!

Tack för din synpunkt!

Jag tar med mig dina tankar in i vårt fortsatta planeringsarbete och lyfter ditt förslag med våra politiker.

Med vänlig hälsning,

Linda Esseholt Hermansson

Kommundirektör

20200322

Passagen som är vid cykelvägen mellan bokvägen och hallonvägen är alldeles för tight och felkonstruerad. Att komma igenom med barnvagn eller cykel är ett trixande. Om det sedan kommer en permobil är det än svårare! Som ni ser på bilden slutar det med att alla hamnar utanför vägen i lerspår. Vore så tacksam för någon annan lösning, varför inte en sån svängbar, det skulle även underlätta för er vid röjning av snö m.m. Tack.

Hej.

Tack för din synpunkt.

Kommunen kommer att titta om vi kan göra en annan lösning på passagen.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

20200318

Hur förtvivlat svårt kan det vara att få samtliga gatubelysningar i Grästorp att fungera, särskilt den vid Härnelius gata 3?!? Jag har nog påpekat dett vid minst två tillfällen men det händer ingenting. Stolpen lyser på sin höjd en gång i veckan eller när den känner för det. Kan ni fixa den jäkla stolpen en gång för alla???

Hej

Tack för er synpunkt.

Kommunens entreprenör har kollat på armaturerna på Härneliusgata. Vi kom fram till att vi byter ut ljuskällan till led för att förhoppningsvis lösa problemet.

Detta jobb sker under vecka 13.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

20200317

Det var prat om att flytta stolpen med bajpåsar som står vid transformatorn LillaBergsgatan Fribergsgatan. Varför har inget hänt???

Hej.

Tack för er synpunkt.

Hållaren för hundbajspåsar sitter numera på andra sidan av vägen närmare hundrastgårdarna.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

200317

Vistegården - Coronavirus: Vilka åtgärder har ni vidtagit för att säkerställa att de gamla inte blir smittade av Corona viruset?

Hej,

tack för din synpunkt.

Kommunens medledare inom social verksamhet har kunskap om att hantera smitta då det varje år finns risk för säsongsinfluensa och vinterkräksjuka. Kommunen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och samverkar med Vårdhygien från NU-sjukvården och Skaraborgs sjukhus.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer är att frisk personal ska jobba men ska vara uppmärksamma på symtom. Personal med symtom ska stanna hemma och vara sjukskrivna.

Flera övergripande åtgärder för att hindra smittspridning till riskgrupper är redan vidtagna, till exempel information om att undvika besök på äldreboende vid sjukdom, stängning av seniorcenter och kommunkontorets matsal samt stängning av familjecentralen. Detta för att minimera social samvaro samt ha möjlighet att omfördela personal till prioriterade områden.

Med vänlig hälsning,

Carina Bryngelfors,

Enhetschef social verksamhet

Grästorps kommun

200321

Min fråga gäller Grästorps hantering av Covid-19 i relation till de äldre. Socialstyrelsen och Folkhälsomyndigheten har ju givit skarpa direktiv för hela landet om att besök till äldreboenden ska begränsas till ett absolut minimum, exempelvis till besök hos klart palliativa patienter, och att denna begränsning även ska gälla friska, symptomfria besökare.

Trots detta har jag hört att Grästorps äldreboenden inte har några restriktioner på besök, samt att öppna verksamheter fortgår där äldre kommuninvånare kommer till exempelvis Vistegården för att medverka i diverse aktiviteter.

Kan detta verkligen stämma? Och i så fall, hur resonerar man?

Tacksam för svar!

Hej, tack för din synpunkt.

Seniorcenter, som är en öppen verksamhet, är helt stängd. Dagverksamheten, som är en biståndsbedömd verksamhet, är öppen. Enligt Socialstyrelsen måste en stängning av sådan verksamhet föregås av en konsekvensanalys för de berörda individerna så de får den hjälp och det stöd de har rätt till, och om verksamheten stängs behöver resurser omfördelas till hemtjänst eller boendestöd. För Dagverksamheten gör vi en daglig riskbedömning huruvida verksamheten skall vara öppen eller ej. 

Angående besöksrestriktioner på våra äldreboenden, så har vi anslag med uppmaningar om att inte besöka kommunens verksamheter vid minsta symtom som kan kopplas till covid-19. Detta gäller även medledare i hela kommunen, i samtliga verksamheter.

Särskilt boende för äldre är dock en frivillig insats och ska bygga på respekt för den enskildes självbestämmande och integritet. Vi har enligt Socialstyrelsen ingen rätt att mot den enskildes vilja begränsa besök, men vi informerar givetvis om riskerna, och ber anhöriga avstå besök vid sjukdomssymtom.


med vänlig hälsning,

Hans Ekenskär

Socialchef

Grästorps kommun

&

Carina Arvidsson

Medicinskt ansvarig sjuksköterska

Grästorps kommun

200323

Var ute och gick på Skubbet i lördags kväll. Det var väldigt många trasiga lampor på stora elljusspåret. Ett tips är att numrera stolparna så blir det lätt att informera om vilka som är trasiga och därmed lätt för er att byta ut. Jag har även ett önskemål om fler papperskorgar runt Skubbet så man slipper gå med hundbajspåsen hela vägen.

Hej.

Tack för er synpunkt.

Vi kommer kolla vilka lampor det är och åtgärda detta. Bra förslag gällande numrering på stolparna, den tar jag med mig.

Vad gäller papperskorgar runt skubbet får vi kolla om det finns möjlighet att placera ut någon mer.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

20200316

Vad har du för synpunkt?

Nu när våren är på G vore det väl fint om riset som täcker lökplanteringarna vid torget plockas bort. Det spirar för fullt därunder! :-)

Hej.

Tack för din synpunkt.

Arbetet med att ta bort riset på torget är startat och planen är att det skall slutföras under vecka 12.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

Grästorps Kommun

200316

Angående bl a mobilanvändning i kommunen. Har nu två gånger under ett år nästan blivit påkörd i backen på Marknadsvägen av hemtjänstbilar där personalen tittar i mobiltelefon.

Tack för din synpunkt.

Att det är olagligt att prata i telefon när man kör bil, gäller ju naturligtvis även hemtjänstpersonal, så det finns ingen ursäkt för det.

Då vi har listan över våra planerade besök i telefonen är det säkert det man tittar efter, men man behöver ju vara fokuserad på sin bilkörning.

Detta är något som jag får påminna om på våra personalmöten.

Mvh Malin Streith

Enhetschef Hemtjänsten

200313

Försöka förvandla Rönnvägen till en mer trivsam och vackrare del av Grästorp. Efter den katastrofala miljonsatsningen på en obehövlig cykelbana på Rönnvägen behöver den i görligaste mån återställas. Träd och gräsmattor är skövlade och det är otillständigt att en gata i Grästorp ser ut som en sovjetisk paradgata! Plantera nya rönnar ~15 stycken och återställ gräsmattan. För att förstå synpunkten rekommenderas studiebesök för de som inte har sett eländet!

Hej.

Tack för er synpunkt.

Gång/cykelbanan på Rönnvägen kommer att slutföras av entreprenören med start slutet av mars. I detta ingår gräsmattan mellan väg och GC-bana, skyddsbarriären mellan refug och parkering, uppmärkning av refug. Rönnvägens GC-bana är medfinansierad av trafikverket. Så det betyder att kommunen står för cirka hälften av kostnaden.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

200307

Varför kan man inte i Grästorps kommun satsa på en riktig lekplats för barn, liknande dem som finns i Trollhättan. Vore väldigt skoj.

Jag kan med glädje berätta att vi just ni arbetar för att anlägga en natur/ aktivitetespark utifrån ett Geoparkstema. Parken planeras i Nordstan i Grästorp och just nu håller vi på att se över hur den skulle kunna gestaltas. Följer arbetat som planerat så kan vi har en färdig plan och material fram till sommaren.

Med vänliga hälsningar,

Mona Wesslen/Almqvist

Utvecklings- och Fritidschef

Grästorps kommun

200314

Hej! Jag vill tacka den person som är ansvarig för städningen och underhållet av vägtoaletten vid rastplatsen Viggen. Det är den finaste vägtoalett jag någonsin träffat på! Jag besökte handikapptoan i tisdags, 10/3 20 på kvällen, och blev jättepositivt överraskad. Väldigt snyggt och rent och dessutom personligt dekorerat. Vi kom körande ända från Umeå och längs hela denna väg finns absolut inget liknande, jag har aldrig under alla mina resor i landet träffat på en så välskött toalett. Grästorps kommun skal ha stort tack och som sagt vill jag gärna att detta beröm framförs till den som ansvarar för toaletten! Särskilt roligt för mig som kommer från Vårkumla att det är i Västergötland det är så bra!

Hej. Tack för er synpunkt. Kul att ni uppskattar vår rastplats.

Berömmet kommer att framföras till berörd personal.

Med vänlig hälsning

David Edvardsson

Driftchef VA, gata&park

20200313

Kom och tänka på det mobila poliskontoret. Vart har de tagit vägen. De är ju aldrig poliser i Grästorp under dagtid. Hörde om i Essunga där fanns polis på biblioteket under hösten. Nu vet jag inte hur det ser ut. Men som sagt vart är våran polis?

Hej, tack för din synpunkt!

Mobila poliskontoret (MPK) drogs in enligt ett beslut av dåvarande chefen för lokalpolisområde v.Skaraborg, Fredrik Malm. Han informerade samtliga inblandade kommuner vid ett möte på polisstationen i Vara innan MPK drogs in, däribland Grästorp. I korthet var det för att det dels saknades personal för att bemanna kontoret och för att det gjordes en analys av kostnaden i relation till den effektiva tid som kontoret utnyttjades. De poliser som då bemannade kontoret omplacerades till områdespoliser och stationspolis i Vara. Genom detta kunde polisexpeditionen i Vara öka sina öppettider med ytterligare tre heldagar i syfte att öka tillgängligheten och servicenivån för allmänheten. Kontoret är i dag öppet och bemannat måndag, onsdag och fredag mellan 09-00 – 15.00 och torsdagar 11.00-19.00

Genom att tillföra personalresurs till områdespolis och ingripandepolis har polisen möjlighet att öka synligheten och patrullera bl.a. i de orter som tidigare hade MPK men även i övriga sex kommuner inom lokalpolisområde v.Skaraborg.

Patrullering sker inte enbart på dagtid när medborgarna ser poliser och polisbilar utan även sena kvällar och nätter, vardagar som helger.

När det gäller tillgänglig polis i Grästorp, liknande det som finns i Nossebro, så ska vi försöka prioritera om tid för att kunna finnas tillgängliga exempelvis i Grästorps Kulturhus. Tider kommer senare.

Thorbjörn Walthersson, kommunpolis Vara-Grästorp-Essunga

20200305

21/2 ifrågasatte jag varför det aldrig syns till någon aktivitet gällande renoveringen av Lunnevibadet. 20/2-19 kom info att badet skulle vara stängt 1 maj-1 dec -19 pga reparation. Ytterligare info om badets öppnande till april 2020 kom. Jag ifrågasatte denna tid och läste nu att tiden för badets öppnande återigen skjutits upp till augusti 2020!!!!! Det är stor skam! Då blir det alltså TVÅ somrar våra barn blir utan badet. Vill gärna få en förklaring till orsaken! Har ett avtal ingåtts med en entreprenör? Det jag också tycker är lite märkligt är, att jag genom mail fick info om att ärendet skulle tas upp i AU 25/2 men beslutet om senareläggning av öppnandet kom 24/2??? Är det pengar som saknas kan ju diskussionen om en skidtunnel vara skrattretande.

Hej

Tack för din synpunkt.

Det stämmer att tidsplanen för badets öppnande efter renoveringen har blivit reviderad.

Detta beror bland annat på att vi har haft läckor på rör i anläggningen.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

20200226

Har kommunen slutat delge protokoll och handlingar på hemsidan. Som jag kan se finns inga handlingar för 2020.

Tack för din synpunkt! På grund av att vi bytt system för hantering av kallelser och protokoll går de inte att publicera på hemsidan just nu. Det kommer att fungera igen om en tid, vilket vi alla ser fram emot. Till dess har du alltid möjlighet att få kallelser och protokoll från kommunen skickade till dig på exempelvis e-post eller genom att hämta dem i receptionen. Du kan kontakta kommunen på vilket sätt du vill för att begära en allmän handling och du har rätt att vara anonym.

Med vänlig hälsning,

Ingrid Everhag

Kanslichef/Kommunjurist

20200308

Hej, Jag som gammal lastbilschaufför (nu pensionär) undrar över genomfartstrafiken i samhället. Det finns en omledningsväg, men ingen kör den vägen då den är längre. Skylten finns, varför inte komplettera med en tvingande förbudstavla? Vet inte om detta gick iväg, har ni fått dubbla meddelanden så bortse från det....

Hej.

Tack för din synpunkt.

Dessa två vägar ägs av trafikverket. Kommunen kommer att ta din synpunkt vidare med dem.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef

Grästorps Kommun

20200304

Vi som jobbar på kulturhuset har vid flertalet gånger märkt att det är fullt vid vår cykelparkeringen som ligger på den sidan järnvägen är. Detta på grund av att de som pendlar oftast valt att ställa cykeln på vår cykelparkering istället för den som hör till resecentrum. Vi skulle önska fler cykelställ på den sidan huset så vi som jobbar i huset inte ska behöva ställa våra cyklar någon annanstans.

Hej!

Jag har varit och kollat på cykelparkerings möjligheterna och jag förstår hur du tänker. Men det står ju inte att det är förbud att parkera sin cykel där och det finns gott om platser tvärs över gatan, så i dagsläget ser jag inte att det behövs mer platser. Det man bör göra är att ta med detta i en eventuell utbyggnad av kulturhuset.

Tack för din synpunkt.

Med vänlig hälsning

Lars Lundmark

Fastighetschef

20200225

Vill se en undersökning av luftföroreningen efter Södergatan . Se Vetenskapens Värld 24 feb.

Hej,

Jag såg delar av det programmet kring luftföroreningar som du hänvisar till i din fråga. Luftföroreningar är fortfarande i första hand en storstadsfråga även om vissa forskningsuppgifter visar på att även mindre mängder av luftföroreningar kan påverka människokroppen i en större utsträckning än vad man tidigare kanske vetat om. Framförallt de minsta partiklarna som kallas PM 2,5, har uppmärksammats då de kan ta sig långt in i kroppens system.

Grästorps kommun är medlem i en organisation som kallas - Luft i Väst. Alla kommuner i västra Sverige samt vissa företag med stora luftutsläpp är med i denna organisation. Med hjälp av IVL (instutionen för vatten och luft) genomför kommunerna luftmätningar runt om i de olika kommunerna. Mätningarna planeras av IVL så att de ska uppfylla kraven för luftmätningar som ställs av EU. Även i Grästorp har sådana mätningar gjorts. Mätstationen har då varit placerad på Torggatan som ansluter till Södergatan.

Värdena visar (som förväntat) låga nivåer i Grästorps centrum. Nivåerna är under miljökvalitetsnormerna och under de värden som medför att åtgärder krävs. Under år 2020 planeras inga mätningar i Grästorp men 2021/2022 kan de bli aktuellt med nya mätningar.

Frågan om genomfartstrafik ska ledas om utanför Grästorps centrum har varit uppe för diskussion tidigare men nu är det mer officiellt och planeringsavdelningen har fått ett planuppdrag med att titta på en förbifart för Grästorps centrum. Kommer naturligtvis att ta tid innan den genomförs men finns med som ett uppdrag. Detta ärende kommer mer utav säkerhetsfrågor och andra störningar än primärt luftföroreningsfrågan. Men det kommer ändå att medverka till mindre trafik och därmed en bättre luft i centrum.

Med vänlig hälsning

Jan-Åke Rosén

Miljö-och hälsoskyddsinspektör

20200224

Vi läser att Lunnevibadet ska öppnas i april 2020, men varje gång vi äkt förbi har det inte varit någon aktivitet. Vi har inte sett till varken firmabilar eller folk! Det är inte bra! Kommer badet verkligen öppnas i april?

Hej.

Tack för din synpunkt.

Denna fråga har nyligen varit uppe på AU (allmänna utskottet), och ny information angående vårt badhus kommer att komma inom kort.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

20200221

Handlingar och protokoll avseende au och ks 2020 saknas på hemsidan

Hej,

Tack för din synpunkt! På grund av att vi bytt system för hantering av kallelser och protokoll går de inte att publicera på hemsidan just nu. Det kommer att fungera igen om en tid, vilket vi alla ser fram emot. Till dess har du alltid möjlighet att få kallelser och protokoll från kommunen skickade till dig på exempelvis e-post eller genom att hämta dem i receptionen. Du kan kontakta kommunen på vilket sätt du vill för att begära en allmän handling och du har rätt att vara anonym.

Med vänlig hälsning,

Ingrid Everhag

Kanslichef/Kommunjurist

Grästorps kommun

20200219

Det var lång leverans på papperskorgar id Lunnevi. Det är dåligt städat vid konserthuset. I häcken mot pingstkyrkan.

Hej.

Tack för din synpunkt.

Papperskorgarna som är beställda är försenade från fabrik. Kommunen kommer att montera papperskorg när de kommit.

Kommunen ansvarar inte för städet vid Konserthuset.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

Grästorps Kommun

20200219

"In"-aktuell information angående Lunnevi-badet. Varför uppdateras inte sidan?

Hej.

Tack för din synpunkt.

Denna fråga har nyligen varit uppe på AU (allmänna utskottet), och ny information angående vårt badhus kommer att komma inom kort.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

20200216

Igår rensades brunnar/avlopp på Hallers väg. Varför förvarnades vi inte? Toaletterna tömde sitt vatten genom att spruta ut det i badrummen. Det är inte ok!

Hej.

Tack för er synpunkt.

Vi var tvungna att spola ledningarna för att kunna filma dem efteråt. Kommunen tar med sig detta om att information behöver komma ut till berörda fastigheter.

20200213

Lekplatsen vid parkvägen Sanden runt linbana, rutchkana och gungor blir till stora pölar varje gång det regnar och det kan stå kvar i flera dagar då dränering saknas och områdena är som gropar i omgivande gräsmatta, se bilder.

Hej.

Tack för din synpunkt.

Kommunen kommer att fylla på med sand på de ställen där det saknas runt linbana, rutschkana och gungor.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata &park

Grästorps Kommun

20200207

Idag 14/2 kl 07 blev jag nästan påkörd vid Resecentrums korttidsparkering av en taxi som kommer i HÖG fart och dessutom kör mot enkelriktat där bara bussar får köra. Jag kommer på cykel med reflexer och belysning men hade jag varit en sekund tidigare hade jag definitivt blivit påkörd. När taxin släppt av sin passagerare som tydligen skulle med ett tåg kör den iväg i ännu högre fart återigen där endast bussar får köra. Vi har väldigt många ”bussar” i Grästorp, d v s både privata och icke privata personbilar som tycker det är ok att köra där endast bussar ska köra. Börjar bli dags för kontroller och saftiga böter för dessa personer och även för dem som parkerar hela dagen på korttidsparkeringen. Gärna ett allvarligt samtal med taxibolaget (red.) också om hur deras chaufförer kör förbisåg kunde lika gärna varit skadad eller död nu

Hej!

Tack för din synpunkt!

Jag skickar ditt mail vidare till taxibolaget.

När det gäller felparkeringar så kommer ett ärende upp till politiken snart där förslaget är att vi anlitar Securitas 4-8 h i veckan som då kommer bötfälla de som parkerar fel. Vi vet att det har varit ett bekymmer med felparkeringar under en längre tid men valt en ”mjukare” metod där lappar har satts på rutor och där bilisten uppmanas flytta sin bil. Detta har dock inte varit kopplat till böter. Vi ser fortfarande felparkerade bilar så nu är det en fråga om securitasvakt eller inte. Vad det blir vet vi om några veckor.

Med vänlig hälsning,

Linda Esseholt Hermansson

Kommundirektör

20200214

Jag är boende vid Aspvägen och för över ett år sedan så märktes träd upp både här och runt hela Österbergskulle men inget har hänt. Vad är det som kommer att ske? När får vi boende informationen? Om det inte är väder för att fälla större träd så behöver det tas av en massa småträd som växt upp. Även längs Forshallspromenaden finns märkta träd som inte hänt något med.

Hej. Tack för din synpunkt.

Gallringen på Österbergskulle har vi tyvärr inte kunnat genomföra enligt plan. Detta på grund av att vår entreprenör är tvungen att prioritera skog som har granbarkborre. Kommunen och entreprenören har kontakt med varandra för att se när gallringen kan ske.

Vad gäller träden längs med Forshallspromenaden så skall dom tas ner när vädret tillåter.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

20200205

Sopsortering av hushållsavfall. Hur länge skall skall vi fortsätta med att inte sortera komposterbart och brännbart. Enligt kommunens miljöplan skall så ske. Avtalet med mottagande kommun måste väl betyda vissa skyldigheter för den. Information om när vi skall sortera igen vore värdefullt.

Hej, tack för din synpunkt. Felet som drabbat vår upphandlare kommer inte att avhjälpas, och därför kan vi just nu inte sortera ut matavfallet. Under 2020 kommer nya upphandlingar göras, och då kommer vi att säkerställa sorteringen av bland annat matavfallet.

Med vänliga hälsningar

Johan Skoglund

chef Samhällsbyggnadsverksamheten

20200205

tengenepromenaden har förorenats av jord och lera i samband med nerplöjning av slangar. dikena har även tagits bort på flera platser. borde inte entrepenören åtgärda detta så att det inte belastar kommunens kassa?

Hej Tack för er synpunkt.

Kommunen kommer att kontakta entreprenören i detta ärende.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

20200205

ang. vattenavstängningen 28/1 så kan det för viss vara väldigt svårt att förstå vilket område det kommer att ske på. Varför inte lägga ut en karta med ett markerat område. Då skulle alla kunna förstå det bättre.

Hej.

Tack för er synpunkt.

En karta kommer att läggas ut på hemsidan och facebook över det området som avstängningen gäller.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

20200122

Säkrare övergång från bokvägen mot rönnvägen. Kommer man gåendes eller cyklandes från bokvägen och skall upp till trottoaren som går på rönnvägen mot vårdcentralen så behövs en säkrare övergång. Nu när cykelbanan är fixad så bra kanske man kan göra att det blir säkert för alla som kommer denna vägen med. Det är många barn som bor i områdena inanför och behöver ta denna väg.

Hej.

Tack för er synpunkt.

Kommunen håller på att ta fram förslag på fortsättning av gång/cykelbanan längs med Rönnvägen från Bokvägen upp till Jon Jespersgatan.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

20200116

Belysning som inte fungerar i korsningen Badgatan- Västerlånggatan.

Hej.

Tack för er synpunkt.

Kommunen kommer denna vecka att åka runt och byta lampor.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

20200112

Vad har du för synpunkt?

Jag skulle föreslå att installera en laddstation för elbilar vid viggens rastplats. Vi stannar gärna där och går på toaletten och fikar men tvingas ibland nu att stanna i Trollhättan då det inte finns möjlighet att ladda bilen under pausen vid viggen. Det vore uppskattat om det går att installera någon typ av snabbladdning på 50kW eller mer med tex incharge eller park & charge som samarbetspartner.

Hej , tack för din synpunkt.

Diskussionen kring elbilsladdning har startat i Grästorp men det är fortfarande i ett tidigt stadie.

Om det är kommunen eller privata intressenter som ska utveckla den publika elbilsladdinfrastrukturen är en ganska stor fråga.

På energimyndigheten skriver man:

"Situationen liknar försäljningen av konventionella drivmedel och dessa säljs inte på marknaden av kommunen. Däremot kan det finnas till exempel ett kommunalt energibolag som kan ha laddning som affärsområde på kommersiella grunder."

Rastplats Viggen är en fin punkt för laddning, Tre Älgar är också lämpad då det finns mat och kiosk i närheten. Kanske det blir båda alternativen när tiden är mogen.

Vi känner till efterfrågan och det blir en fortsatt politisk diskussion. Jag kan inte ge något tydligare svar nu.

Med vänlig hälsning

Tommie Ravn

Fordonsansvarig

20200101

Bästa rastplats toaletten jag jag sett, fint meddelande och välstädat

Hej, Tack för er synpunkt.

Kul att ni uppskattar vår rastplats. Berömmer kommer att framföras till berörd personal.

Med vänlig hälsning

David Edvardsson,

Driftchef VA, gata&park

20200103

Jag önskar att det skulle finnas en fotbollsrink likt de på Centralskolan på något annat ställe än skolanområde. Skulle vilja använda de som föräldraledig, men det går ju inte under skoltid, lika med fotbollsplanen då de bedrivs skolverksamhet där med. Kanske skulle kunna sätta upp en vid Nordstans?parken Eller vad den kallas vid Storgatan. Även för att visa att lekplatsen det pratats om i flera år är på gång.

Tack för din synpunkt!

Det finns planer för att bygga en aktivitetspark i Nordstan. Innehållet kommer nog vara av annan karaktär än den spontanidrottsplats som du efterfrågar. Vi tar med oss din synpunkt i framtida lekplatsdiskussioner och hoppas du kan få tillgång till skolans miljö även när det finns verksamhet i området.

Med vänliga hälsningar

Johan Skoglund

Samhällsbyggnadschef

20200108

Tengenevägen borde förses med farthinder eller göras till återvändsgränd mellan parkering till fotbollsplan och korsningen vid centralskolan.

Hej.

Tack för er synpunkt.

Det finns idag inga planer på att göra en återvändsgränd på Tengenvägen.

Övriga trafiksäkerhetsåtgärder får vi ha med oss när vi gör i ordning gång-/cykelbanan och väg.

Med vänliga hälsningar

David Edvardsson

Driftchef VA, gata & park

Grästorps kommun

20200107