Dela sidan på sociala medier

Röda Korsets ledsagarservice och väntjänst

Behöver du någon som följer dig eller håller dig sällskap? Röda korsets volontärverksamhet kan erbjuda dig medmänskligt stöd.

En av volontärverksamhetens uppgifter är att erbjuda medmänskligt stöd som komplement till samhällets stödinsatser.

Detta gör Röda Korset bland annat genom ledsagning där vi exempelvis följer med på läkarbesök, till fotvård eller frisör eller till kulturella och sociala evenemang.

Vi kommer även på besök i hemmet, samtalar över en kopp kaffe, läser högt, följer med på promenader eller andra aktiviteter.

Exempel på volontärverksamhet

Ledsagning: Till exempel någon som följer med till sjukhus, läkare, fotvård, frisören, shopping eller kulturella evenemang. Ledsagningsuppdrag sker vanligtvis måndag till fredag.

Social samvaro: Besök och sällskap i hemmet (kan även vara äldreboende), samtala, spela kort, läsa högt eller följa med på någon aktivitet.

Vilka är volontärerna?

Våra volontärer är engagerade personer från Röda Korset som har valt att på sin fritid hjälpa dig och andra som behöver medmänskligt stöd och sällskap. Alla volontärer har tystnadslöfte.

Intresserad?

Hör av dig till oss så ser vad vi kan göra för dig. Våra insatser bygger helt på frivilligt arbete. De är kostnadsfria för dig och inget biståndsbeslut behövs.

Gör volontären utlägg i samband med ledsagning av dig betalar du utlägget, exempelvis bussbiljett