Dela sidan på sociala medier

Integration

Grästorps kommun arbetar aktivt och intensivt med att göra integrationen så bra som möjligt för nyanlända, asylsökande och ensamkommande.

I Grästorps kommun bor både asylsökande flyktingar och flyktingar som har fått permanent uppehållstillstånd.

  • De asylsökande väntar på uppehållstillstånd i Sverige och handläggs av Migrationsverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • De flyktingar som får permanent uppehållstillstånd och placeras i Grästorp får hjälp och stöd av kommunen.

Grästorp har en integrationscoach som jobbar med att alla nya grästorpare som flyttat in till kommunen från andra länder ska integreras så bra som möjligt i samhället.

Överenskommelse om mottagande av flyktingar

Grästorps Kommun tecknade år 2006 överenskommelse med Migrationsverket om att ta emot flyktingar och andra skyddsbehövande som har fått permanent uppehållstillstånd i Sverige. Överenskommelsen har förnyats för varje år.

Från och med 2011 har Länsstyrelsen, istället för Migrationsverket, fått i uppdrag att teckna överenskommelserna med kommunerna. Enligt den gällande överenskommelsen har kommunen åtagit sig att ta emot 30 flyktingar per år.

Information från Skatteverket på flera språk

På Skatteverkets hemsida hittar du information på flera språklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som kan vara till hjälp för dig som ska etablera dig i Sverige. Det finns information översatt till arabiska, engelska, persiska, dari, pashtu, somaliska och tigrinja.

Det finns också filmer på fem språk förutom svenskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För dig som nyanländ från EU och EES-länderna finns information på svenskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och
engelskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.