Här publiceras nyheter och aktuella händelser från Grästorps kommun.

• 2017-11-22

Avtackning av omtyckta trotjänare

Under onsdagen avtackades åtta anställda inom social verksamhet som skall gå i pension efter många års tjänstgöring.
  • 2017-11-21

Kulturhuset i nytt ljus under Orange Day

För att ta ställning mot mäns våld mot kvinnor deltar Grästorps kommun i den internationella manifestationen Orange Day den 25 november med att belysa Kulturhuset med orange färg.
  • 2017-11-21

Köp broddar och få gratis lunch

Vid köp av broddar till skorna har du som är över 65 år möjlighet att bli bjuden på lunch vid Jon Jespers restaurang.
  • 2017-11-20

Play: Bygget av Nya förskolan tar form

Hösten 2018 skall Nya förskolan i Grästorps tas i bruk. Följ med på en exklusiv rundvandring inne i lokalen med förskolechef Linda Edling som berättar att både barn och personal längtar till hösten 2018 då förskolan skall stå klar att tas i bruk.
  • 2017-11-17

Play: 271 lyktor tänds under barnkonventionens dag

Hela torget kommer lysas upp av Grästorps 271 förskolebarns handmålade lyktor under barnkonventionens dag den 20 november klockan 16.30-18.00.
  • 2017-11-16

Byte av vattenmätare i privata fastigheter

Inom kort kommer 22 fastigheter vid Hästhovsvägen och Smörblommevägen vid området Utägan få ett brev om att det snart är dags för vattenmätarbyte.
  • 2017-11-15

30-tal nya tomter till salu i Grästorp

De 40-tal tomter som varit till salu i Grästorp under de senaste åren är i det närmaste slut. Inom ett drygt år kommer därför ett 30-tal nya tomter finnas till försäljning i centrala Grästorp. Samtidigt höjs tomtpriserna från 100 till 140 kronor kvadratmetern från förste januari 2018.
  • 2017-11-14

Matlagningskurs för enbart män

Den 22 november startar en matlagningskurs för enbart män i senioråldern i Grästorp. Baskursen innehåller enkel husmanskost där de manliga deltagarna skall få lära sig laga rätter med kött och fisk. Men även värmande soppor och läskande efterrätter står på menyn.
  • 2017-11-10

Kommunprojekt fick 118 000 kronor ur Åse Vistefond

Grästorps kommun har fått totalt 118 000 kronor i bidrag ur Åse Vistefonden. Pengarna skall gå till projekten Geopoark för platåbergslandskap, Palettens dagverksamhet och till Teknik och hälsa för kommunens seniorer.
  • 2017-11-10

Play: Svängig dansafton för de äldre

Vi avslutar veckan med att visa bilder från igår när de boende på Vistegården och Hallers väg bjöd upp till dans i Kommunens hus samlingssal!

Nominera
årets bästa prestationer i Grästorp 2016

Nu är det hög tid att nominera de invånare i kommunen som gjort
årets bästa prestationer!

För att kvala in till nomineringen krävs att personen ifråga
genomfört en prestation motsvarande medaljnivå vid någon rikstäckande tävling
eller för mycket goda prestationer vid Europa- eller Världsmästerskap. Medaljen
kan även delas ut till någon som genomfört synnerliga goda prestationer.

Nytt för i år är att samtliga medaljörer kommer få ett
stipendium på vardera 1000 kronor.

Medaljutdelningen sker den 27 november.

Vem tycker
du ska prisas för årets prestation?

Nominera ditt förslag
via post: Grästorps kommun, 467 80 Grästorp eller maila till medborgarkontoret@grastorp.se
senast den 14 november.