Här publiceras nyheter och aktuella händelser från Grästorps kommun.

• 2018-06-15

I sommarform - aktiviteter på torget 18 juni

Måndag 18 juni klockan 14 kommer det vara full aktivitet på torget utanför Kulturhuset. Du kan bland annat se på såpbubbbel-performace och det resande skulptursällskapet.
  • 2018-06-14

Sophämtning midsommarveckan

På midsommarafton, fredagen den 22 juni, sker ingen sophämtning. Sophämtningen komprimeras under midsommarveckan och körs måndag till torsdag. Du som flyttar fram ditt sopkärl för tömning bör göra det en dag tidigare än normalt de berörda dagarna.
  • 2018-06-13

PLAY: Är du vår nya personalchef?

Är du en proaktiv och strategisk person som vill arbeta med att stötta våra chefer i deras operativa arbete med personalfrågor?
  • 2018-06-12

Fullsatt medborgarmingel gav många framtidsidéer

Den 8 maj kom 55 personer på medborgarmingel i Kulturhuset trots det vackra vädret. Dialogen gav värdefulla idéer för vår utveckling av ett Grästorp för alla.
  • 2018-06-08

Spara på vattnet - undvik vattenbrist

På grund av värmen behöver vi hushålla med vattnet för att undvika vattenbrist. Om situationen inte förbättras kan kommunen behöva utfärda ett bevattningsförbud. Tänk på att inte använda dricksvatten för att vattna i onödan.
  • 2018-06-07

Undvik avgrävda ledningar med Ledningskollen

Avgrävda ledningar är en av de vanligaste orsakerna till elavbrott. Det kan bli en dyr och tråkig historia för den som gräver. Ledningskollen är en gratis webbtjänst som hjälper dig unvika avgrävningar.
  • 2018-06-05

Sänkt vattentryck för att minska vattenförbrukningen!

Den ihållande värmen sätter press på ledningsnätet. Vi har därför sänkt vattentrycket från vattenverket som ett sätt att undvika vattenbrist. Du kan därför uppleva minskat tryck när du spolar vatten i exempelvis duschen.
  • 2018-06-04

Hurtig invigning av cykelvägen!

På lördagen var det cirka 20 personer som samlades vid Salstad Gästhem för att tillsamman cykla in till Grästorp och ta en gemensam fika för en inofficiell invigning av nya cykelbanan. Den nya cykelbanan blev klar innan årsskiftet och är uppskattad av många.
  • 2018-06-01

Eldningsförbud i Grästorp tillsvidare

Från och med idag råder eldningsförbud i Grästorp och grannkommunerna Lidköping, Essunga och Vara på grund av det varma, torra vädret.
  • 2018-06-01

PLAY: Varmt nu men MSB ger tips för kallare tider

Nu rundar vi av den pågående Krisberedskapsveckan med ett filmklipp från MSB om hur du kan hålla värmen om en kris skulle uppstå.