Här publiceras nyheter och aktuella händelser från Grästorps kommun.

• 2017-09-22

Play: Spök-Lotta redo för nattens mörker

Nu är det bara en dryg vecka kvar tills 10-årsjubilerande Nossan Ljusfestival drar igång den 30 september kl.18-22.
    Spöket Lotta Bodhall är redo för att möta dig i mörkret. Är du?
  • 2017-09-21

Privata mobilfilmer ska marknadsföra Grästorp

Ett nytt grepp för att marknadsföra Grästorps kommun är i sin linda. Med hjälp av inskickade mobilfilmer från invånarna i Grästorps kommun planeras en ny marknadsföringsfilm att tas fram.
  • 2017-09-20

Play: Skidexpert tror på skidtunnel i Grästorp

Pär-Åke Yttergård är skaparen av Torsby Skidtunnel i Värmland och ett välkänt namn inom Svenska Skidförbundet.
    Med sin expertkunskap ingår han i den projektgrupp som skall ta fram en förstudie av ett Aktivitetscentrum med inomhusskidanlägging i Grästorp innan nyår.
  • 2017-09-19

Play: Intresset för hundrastgård undersöks

Sedan 2013 har det vid flera tillfällen förts fram förfrågningar från kommuninvånare om att bygga en hundrastgård i Grästorp.
    Eftersom intresset varit litet kring drift och skötseln har frågan vid samtliga tillfällen lagts ner.
  • 2017-09-18

Grästorp får högsta betyg för mat och trivsel

Grästorps äldre serveras den godaste maten i landet. Det står klart sedan nio av tio äldre på särskilt boende i Socialstyrelsens brukarenkät gett högsta betyg för den mat som personalen på kommunens kostenhet lagar. De ger även högsta betyg för trivseln i samband med måltiden.
  • 2017-09-15

Play: Shirley Clamp har funnit sin "lookalike" i Grästorp

Artisten Shirley Clamp och kommunchef Linda Esseholt Hermansson kan vara varandras ”lookalikes”. Det stod klart när de träffades för första gången öga mot öga på Shirleys Clamps skivbolagskontor i Stockholm. Igenkänningsfaktorn var enligt dem själva slående.
  • 2017-09-13

Lyckade landningar på riksväg 44

Skaraborgs Flygflottiljs flygövningar på riksväg 44 med Jas 39 Gripen blev under onsdagen så pass lyckade att den planerade övningen den 14 september ställs in.
    Militärförsvarsövningen Aurora där Skaraborgs flygflottilj F7 deltar är den största på 20 år.
  • 2017-09-13

Play: Jonas Trulsson utbildad simlärare

Jonas Trulsson kan numera titulera sig utbildad simlärare i Grästorp. Efter ett slutprov i form av en simlektion vid Brålandabadet i Brålanda blev han diplomerad simlärare.
  • 2017-09-11

Moveit-dagen ska sätta alla i rörelse

Under den traditionella moveit-dagen kan du oavsett ålder prova på olika lokala inomhus och utomhusaktiviteter den 16 september mellan klockan 09:00- 12:00 på Lunneviområdet. Allt helt gratis.
  • 2017-09-11

Play: 72 timmars reservkraft på plats

Ett nytt reservkraftverk lyftes på plats under måndagmorronen. Vid en kris ska reservaggregatet förse hela kommunens Hus inklusive Vistegården, Capio Vårdcentral, apoteket och Grästorps fjärrvärme med ström under de första 72 timmarna.

Nominera
årets bästa prestationer i Grästorp 2016

Nu är det hög tid att nominera de invånare i kommunen som gjort
årets bästa prestationer!

För att kvala in till nomineringen krävs att personen ifråga
genomfört en prestation motsvarande medaljnivå vid någon rikstäckande tävling
eller för mycket goda prestationer vid Europa- eller Världsmästerskap. Medaljen
kan även delas ut till någon som genomfört synnerliga goda prestationer.

Nytt för i år är att samtliga medaljörer kommer få ett
stipendium på vardera 1000 kronor.

Medaljutdelningen sker den 27 november.

Vem tycker
du ska prisas för årets prestation?

Nominera ditt förslag
via post: Grästorps kommun, 467 80 Grästorp eller maila till medborgarkontoret@grastorp.se
senast den 14 november.