Här publiceras nyheter och aktuella händelser från Grästorps kommun.

• 2017-05-23

Skidtunnel får EU-bidrag i förstudie

Grästorps kommun har fått närmare 400 000 kronor i bidrag av det EU-finansierade Leader i Nordvästra Skaraborg till en förstudie av en skidtunnel och ett aktivitetscentrum vid motionsspåret Skubbet utanför Grästorp.
  • 2017-05-22

Bästa företagsklimatet finns i Grästorp

Grästorps kommun är bäst på företagsklimat i Skaraborg.
    Det visar Svenskt Näringslivs sammanställda enkätsvar från närmare 100 företagare i Grästorp som presenterades idag.
  • 2017-05-19

Kent Larsson (M) bjuder in till politiska diskussioner

För att få fler levande politiska diskussioner i Grästorp bjuder Kent Larsson (M) in allmänheten till ett möte för allmänheten där varje medborgare kan få svar på frågor som berör eller upprör. Mötet sker den 23 maj i Kulturhuset klockan 17:00-18:30. Övriga kommunpolitiker är också inbjudna och kommer finnas på plats.
  • 2017-05-19

Fortsatt språkintroduktion för nyanlända

Ensamkommande asylsökande gymnasieungdomar får bo kvar i Grästorp. Det står klart efter att Grästorps kommun inlett ett samarbete med föreningen Nord Syd som kommer ansvara för asylboendet vid ”Gröna villan” på Jon Jespersgatan hösten 2017. Därmed kommer de asylsökandenas språkintroduktioner att fortsätta som vanligt läsåret 2017/2018.
  • 2017-05-18

Jan Bylund inleder Hälsovecka

Den 29 maj går startskottet för hälsoveckan 2017 som inleds av ståuppkomikern Jan Bylund med sin föreställning - Den lycklige pessimisten.
  • 2017-05-16

Ingen sophämtning Kristi Himmelfärdsdag

Ingen sophämtning sker under Kristi Himmelfärdsdag, torsdagen den 25 maj.
  • 2017-05-16

Kommunens webb-tv i fokus i Stockholm

Grästorps kommuns populära webb-tv uppmärksammas av allt fler i landet. Under måndagen föreläste Kent Larsson (M), kommunstyrelsens ordförande, om konceptet under en konferens i Stockholm tillsammans med kommunchefen Linda Esseholt.
  • 2017-05-12

Krismöte efter massuppsägningar

Efter att ett drygt 60-tal deltidsbrandmän sagt upp sig i Grästorp, Essunga och Vara, träffades samtliga kommunchefer, kommunalråd och personalchefer för de berörda kommunerna tillsammans med ledningen för Räddningstjänsten i Västra Skaraborg i ett krismöte i Kvänum under torsdagskvällen i ett konstruktivt möte.
  • 2017-05-11

Bill Granath avslutar Kulturveckan i Grästorp

Bill Granath från SVT:s humorserie Uti Bögda är konferenicier under Kulturveckans sista dag.
  • 2017-05-10

Webb-tv: Viktoria Tolstoy sjunger under Kulturveckan

Kulturveckan 2017 får på torsdag den 11 maj besök av jazzsångerskan Viktoria Tolstoy i Kulturhuset. Du kan höra henne sjunga i vår webb-tv.

Nominera
årets bästa prestationer i Grästorp 2016

Nu är det hög tid att nominera de invånare i kommunen som gjort
årets bästa prestationer!

För att kvala in till nomineringen krävs att personen ifråga
genomfört en prestation motsvarande medaljnivå vid någon rikstäckande tävling
eller för mycket goda prestationer vid Europa- eller Världsmästerskap. Medaljen
kan även delas ut till någon som genomfört synnerliga goda prestationer.

Nytt för i år är att samtliga medaljörer kommer få ett
stipendium på vardera 1000 kronor.

Medaljutdelningen sker den 27 november.

Vem tycker
du ska prisas för årets prestation?

Nominera ditt förslag
via post: Grästorps kommun, 467 80 Grästorp eller maila till medborgarkontoret@grastorp.se
senast den 14 november.