Dela sidan på sociala medier

Kollektivtrafik

Grästorp har ett ypperligt pendlingsavstånd till flera större städer. För den som vill ställa bilen finns det goda möjligheter att åka till, från och inom Grästorps kommun med tåg och buss.

Kollektivtrafiken är väl utbyggd i Grästorp och det är många som pendlar till eller från orten varje dag.

Till de närliggande orterna Trollhättan, Lidköping, Vänersborg, Vara, Herrljunga och Uddevalla finns det gott om anslutningar. Du når Stockholm på runt tre timmar med tåget och Göteborg på drygt en timme via buss och tåg.

Grästorps kommun är, tillsammans med alla kommuner i Västra Götalandsregionen, delägare i Västtrafik AB. Bolaget ska på kommunens och regionens uppdrag sköta kollektivtrafiken i hela Västra Götaland.

Buss och tåg

Resecentrum i Grästorp ligger ett stenkast från torget och här finns en vänthall som är öppen dagtid. Du kan också vänta i Kulturhuset som ligger en minuts promenad bort.

Aktuella tidtabeller, restider, resvägar priser och resegaranti hittar du på Västtrafiks hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du kan fylla på ditt Vässttrafikkort på Hemköp i Grästorp.
Adress: Södergatan 27.

Öppettider för Hemköp i Grästorp liksom övrig information hittar du här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Extrainsatta turer från Trollhättan

Grästorps kommun har satt in extra turer mellan Trollhättan och Grästorp för att underlätta för dig som vill resa till Grästorp lite senare på kvällen. Du reser tillsammans med andra och detta är ett sätt att kunna ha fler turer även på lågtrafikerade tider. Det är Grästorps kommuns om finansierar de här turerna, inte Västtrafik.

De extra turerna för anropsstyrd trafik från Trollhättans resecentrum till Grästorp går måndag-fredag klockan 20.50 och 22.50. Västtrafiks kort gäller.

Observera att du måste förboka din plats minst en timme innan turen går!

Telefonnummer till bokningen: 0771-91 90 90.

Har du fler frågor är du välkommen att kontakta Västtrafiks kundservice på 0771-41 43 00 eller läsa på www.vasttrafik.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Närtrafik

Närtrafiken är till för dig som bor på landsbygden i Grästorps kommun och vill åka in till Grästorps tätort för att uträtta ärenden eller resa vidare med buss eller tåg. Det behövs inget särskilt tillstånd för att få åka. Alla oavsett ålder är välkomna att resa med Närtrafiken.

Närtrafiken körs med mindre fordon och bara om någon i förväg beställt en resa. Vill du beställa en resa skall du göra det senast två timmar innan turens avgång. Du blir upphämtad vid din hemadress och du betalar motsvarande en enkelbiljett för vuxen i kollektivtrafiken.

Det går inte att ha en "senast framme tid" vid resans mål, eftersom färdvägen bestämms med hänsyn till hur många andra som beställt en resa samtidigt som du vill åka.

Beställning av resa
Du måste beställa resan minst en timme innan turens avgång på telefon

Telefon: 0771 - 91 90 90

Tider och hållplatser i Grästorp
Måndag-fredag med följande tider:

09.30-10.30
12.30-13.30
15.00-16.00
18.00-19.00
21.00-22.00

Tiderna ovan gäller både för resa från din bostad till Grästorp och för resa från Grästorp till din bostad.

Följande hållplatser används:
Grästorp: Affären Torggatan (Ica Supermarket), Grästorp resecentrum, Grästorp vårcentrum, Jon Jespersgatan (Hemköp).

Exakt när du hämtas vid din bostad eller vid en hållplats i Grästorp inom något av tidsintervallen bestäms av hur många beställningar som kommit in till beställningscentralen. Centralen gör en planering av resrutter med hänsyn taget till beställningarna.

Läs mer om Närtrafik hos Västtrafiklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skolskjutsar

Kommunen ansvarar för skolsjutsar för eleverna i grundskolan och särskolan. Läs mer om skolskjutsen i Grästorp.