Dela sidan på sociala medier

Gymnasieskola

Det finns ingen gymnasieskola i Grästorp. Grästorps kommun erbjuder gymnasieskola i närliggande orter där det finns ett stort utbud av olika program.

Ansök om gymnasieutbildning

Ansökan till gymnasieutbildning sker genom Utbildning Skaraborgs hemsida, www.utbildningskaraborg.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Skolkort

Olika rutiner för skolkort gäller, beroende på var du studerar.

Om du studerar på:

  • Gymnasieskolor inom Gymnasium Skaraborg (Lidköping, Vara, Skara, Skövde m fl)
  • Folkuniversitetet i Trollhättan

Får du ditt skolkort på din gymnasieskola. Det innebär att du första skoldagen får åka med bussen på morgonen utan någon biljett och får till att börja med ett tillfälligt skolkort på din gymnasieskola för att åka till och från skolan.

Om du studerar på:

  • Kunskapsförbundet Väst, Trollhättan och Vänersborg, och friskolor i dessa kommuner
  • Naturbruksgymnasierna i Västra Götalandsregionen
  • Gymnasieskolor i Göteborg
  • Gymnasieskolor i Uddevalla

Ska vårdnadshavare eller myndig elev ansöka om skolkort via Självservice Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Grästorps kommuns hemsida. Ansökan ska göras senast 2 veckor innan skolstart för att garanterat få skolkortet levererat inför första skoldagen. Skolkortet skickas direkt hem till folkbokföringsadressen.

Du behöver ansöka om nytt skolkort inför varje läsår. Observera att ditt befintliga skolkort även gäller de första veckorna av nästkommande läsår. Spara därför skolkortet till nästkommande hösttermin.

Skolskjuts till och från hållplats

Ansökan om grundskolans skolskjuts som transportmedel till hållplats för gymnasieskolans skolskjuts görs via Självservice Länk till annan webbplats..

Inackorderingstillägg

Du som går på gymnasiet kan ansöka om inackorderingstillägg till och med vårterminen det år du fyller 20 år.

För att du ska få inackorderingstillägg krävs att du studerar på heltid. För att räknas som heltidsstuderande i gymnasieskolan krävs att din utbildning omfattar all schemabunden undervisning. Du ska ha minst tre timmars resväg per dag.

Ansökan om inackorderingstillägg görs via Självservice Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..