Dela sidan på sociala medier

Näringsliv

Grästorp är en framgångsrik kommun när det gäller klimatet för företagare. Här hittar du fakta och information om allt som rör näringslivet.

Bli medlem i NSG

Näringslivssamverkan Grästorp (NSG)

Näringslivssamverkan Grästorp (NSG) är en ideell förening som driver näringslivsarbetet i kommunen. Huvudmännen i NSG är Grästorp Handel Länk till annan webbplats., Företagarna Länk till annan webbplats., LRF Länk till annan webbplats., Grästorps Fastighetsägare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Åse Viste Sparbank Länk till annan webbplats. och Grästorps kommun.

NSG samordnar näringslivsarbetet i kommunen och fungerar också som rådgivare för företagarna i frågor som gäller framför allt affärsutveckling, etablering och samverkan. Det övergripande målet är att utveckla och stärka näringslivet i Grästorp.

Följ gärna NSG på facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och skriv upp dig på nyhetsbrevet Öppnas i nytt fönster. för att ha koll på vad som händer.

Företag i Grästorp

Grästorps kommun har ett mycket varierat näringsliv med småindustrier, rikt handelsutbud med intressanta och framgångsrika verksamheter, många serviceföretag och en stor mängd jordbruksföretag.

De senaste åren har flera kvalificerade IT-företag etablerat sig här och ligger inom sina områden i teknikens absoluta framkant.

De största företagen är Linjemontage AB, Ahlsell Sverige AB (Gelia), DataVäxt AB, LOK Industri AB och Axima AB.

Bra placering

Kommunen ligger strategiskt vid riksvägarna 47 och 44 och mitt i Västra Götalandsregionen med närhet till Trollhättan, Vänersborg, Lidköping och övriga Västsverige. Rakt genom kommunen går järnvägen Uddevalla-Borås-Varberg, vilket innebär att vi har täta anslutningar till Västra stambanan Stockholm-Göteborg och södra delarna av landet via Borås.

Flyg till och från Stockholm går från Trollhättan-Vänersborgs flygplats som vi når på cirka 20 minuter. Resan till Stockholm tar en timme.

Framförallt erbjuder Grästorps kommun en fantastisk boendemiljö. Ett mycket rikt föreningsliv, stora möjligheter till sport- och fritidsaktiviteter och bra hus- och tomtpriser gör att många väljer att bosätta sig och etablera företag här.

Hustak centrum

En erkänt bra kommun för företagare

Grästorp är en liten kommun. Det gör oss mycket flexibla och snabba. Vi gömmer oss inte bakom en snårig byråkrati, utan vi samarbetar effektivt tillsammans med det lokala näringslivet.

Grästorps kommun jobbar mycket med att se till så att förutsättningarna är så bra som möjligt för de företagare som finns och som vill etablera sig i kommunen.

Högt rankad

Grästorp har det bästa företagsklimatet i Skaraborg. Detta enligt Svenskt näringslivs årliga ranking över de 290 svenska kommunerna. I undersökningen får företagare betygsätta hur de upplever den lokala miljön för det egna företaget. Grästorp placerar sig mycket högt när det gäller tjänstemännens attityder och politikernas attityder till företagande, liksom tillämpning av lagar och regler.

Läs mer om Svenskt Näringslivs rankning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sofia Jessen

Position Väst - ett nytt samarbete för ökad tillväxt

Position Väst är tillväxtzonen mellan Göteborg och Oslo. Här samarbetar 18 kommuner för att få fler företag att etablera sig. En av kommunerna är Grästorp.

Information om samarbetet i Position Väst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.