Dela sidan på sociala medier

Arbetsmarknadsenheten

Arbetsmarknadsenheten (AME) i Grästorps kommun har som uppdrag att verka för ökad sysselsättning, utbildning och därmed minskad arbetslöshet och bidragsberoende bland kommunens invånare.

Deltagarna som är aktiva hos AME är personer som befinner sig långt ifrån arbetsmarknaden och som varit arbetslösa under en längre tid eller har en funktionsnedsättning/arbetshinder av något slag.

Att delta i AME:s verksamhet

Deltagarna kommer till AME via remiss från Arbetsförmedlingen eller från kommunens socialtjänst.

Som deltagare har man regelbunden kontakt med en arbetskonsulent och tillsammans arbetar man aktivt för att stärka, stödja, och motivera deltagaren och dess möjligheter att komma in på arbetsmarknaden.

Utifrån ett kartläggningssamtal utformas en handlingsplan där praktik eller arbetsträning är huvudaktiviteter. Deltagarens förmåga och intresse sätts alltid fokus. Läs mer om praktik och arbetsträning.

Kontakta gärna någon av oss som arbetar på AME om du har några frågor.

AME-huset

Adress: Oskarsgatan 9, Grästorp
ingång på baksidan av Rakbladsfabriken.

I AME-huset finns arbetsmarknadsenhetens prövningsverksamhet och här finns fyra verksamheter samlade under samma tak.

Vi erbjuder praktik eller arbetsträning inom följande arbetsområden:

  • Köksgruppen

I köket bakas det bröd och serveras frukost till deltagarna i AME-huset. Man bakar även kaffebröd, tårtor och smörgåstårtor. Det tillagas lättare lunch och köksgruppen driver en enklare caféverksamhet.

Gruppledare: Lena Klingberg
Telefonnummer: 0514-580 84

  • Servicegruppen

I servicegruppen arbetar vi med sysslor så som enklare målning och snickeri, trädgårdssysslor, lokalvård och demontering. Vi arbetar på uppdrag från kommuns olika verksamheter eller föreningar i kommunen. Vi utför även enklare sysslor i hemmet hos pensionärer för att undvika fallolyckor.

Servicegruppen tar också hand om hemleveranser av måltider.

Gruppledare: Pia Fredriksson
Telefonnummer: 0514-581 94

  • Hantverksgruppen

Skapande verksamhet som innefattar arbete såsom att sy, sticka, gjuta, måla och tillverka kort. Det som tillverkas säljs i AME:s hantverksbutik.

  • AME administration

Här har man möjlighet att förbättra sina kunskaper i ordbehandling, kalkylprogram och internet. Man kan också pröva på olika administrativa arbetsuppgifter.