Här publiceras nyheter och aktuella händelser från Grästorps kommun.

• Grästorps kommun stödjer Grannsamverkan

Grannsamverkan är ett samarbete mellan boende och Polisen/kommunen. Syftet med den brottsförebyggande metoden Grannsamverkan är att göra bostadsområden mindre attraktiva för brottslig verksamhet. Enligt senaste utvärderingen av metoden, från Malmö högskola, kan boende minska inbrotten med så mycket som 36 % i ett bostadsområde med metoden.

• Trafikstörningar och inventering

På grund av grävarbeten kommer mindre störningar i trafiken uppstå i samhället under de närmsta veckorna. Samtidigt kommer externa entreprenörer genonföra inventering av brunnar med mera med hjälp av rök och färgat vatten.

• Håll värmen utan påskeldar i år

För många innebär en vanlig påsk att umgås, fira och samlas kring påskeldar. I år är det, som vi alla vet, inte som vanligt. Att samlas i stora folksamlingar runt värmande påskbrasor är inte tillåtet.

• Medborgarkontorets öppettider på skärtorsdagen

På skärtorsdagen, den 1 april, har medborgarkontoret öppet mellan klockan 8.00 och 12.00.

• Feriepraktik 2021

Nu är det dags att söka sommarens feriepraktik