Här publiceras nyheter och aktuella händelser från Grästorps kommun.

• Vattenavstängning

Natten mellan tisdag och onsdag stängs vattnet av för Grästorps samhälle, Salstad, Flo klev och vattenföreningar därifrån.

• Få kostnadsfri energi- och klimatrådgivning

Grästorps kommun har tillsammans med Essunga, Götene, Skara, Vara och Lidköping en gemensam klimatrådgivning som erbjuder företag, organisationer och privatpersoner vägledning, stöd och råd för att minska energianvändningen och klimatpåverkan.

• Miljötratt - hämta gratis i Kommunens hus

Med miljötratten minskas utsläpp av olja och fett i avloppet.

• Ungdomsgården välkomnar årskurs 6

Under fyra tisdagskvällar kl. 15.30-19.30 med start 24 maj och fram till 14 juni välkomnas alla som går i årskurs 6 att besöka Ungdomsverksamheten 0514.

• Hållbara färdsätt testas i besöksnäringen - boka elcykel online

Många stora besöksmål i vårt område ligger på landsbygden och idag färdas närmare 95% av besökarna med bil. Nu testas mer hållbara färdsätt i samarbete med besöksnäringen. Ett system för uthyrning av elcyklar är aktivt under två provveckor säsongen 2022.

• Prenumerera på seniorcenters nyhetsbrev

Vill du få kommande evenemang för seniorer direkt i din mejl?

• Det ska va gott att leva

Ett projekt som samarrangeras mellan Ungdomsverksamheten 0514, Familjehuset Agera och Svenska kyrkan Grästorps pastorat.

• Luftförsvarsövning 2022

Från den 16 till den 25 maj genomför Flygvapnet Luftförsvarsövning 2022, LFÖ 22. Flygverksamheten kommer att pågå dygnet runt.

• Grävarbete utanför kommunens hus

Just nu är det trångt på parkeringen framför kommunens hus då laddstolpar till hemtjänstens nya bilar installeras.

• Information om seniorkortet

I april tog kommunfullmäktige beslut att införa seniorkort i Grästorp.

• Digital föreläsning om unga och droger

Tisdag 31 maj kl. 18-20 anordnas ett webbseminarium där Grästorps kommuns drogförebyggare berättar om drogläget i kommunen och ger tips till dig som tonårsförälder.

• Digitaliseringsambassadörer

Som en del av modellkommunsprojektet har Grästorps kommun valt att utse en grupp med digitaliseringsambassadörer som består av personal från enheterna inom LSS och äldreomsorg.

• Leva vidare-grupp

Välkommen till en samtalsgrupp för dig som lever
    med sorg efter att ha mist en nära anhörig eller vän.

• Förbifart Grästorp

I april 2022 vann vägplanen för förbifart Grästorp laga kraft efter att tidigare blivit fastställd av Trafikverket.

• Kulturskolan bjuder in till prova-på-kväll

Den 10 maj kl. 17-19 kan du passa på att testa nya instrument