Kollektivtrafik

Buss som ankommer resecentrum.

Grästorp har ett ypperligt pendlingsavstånd till flera större städer. För den som vill ställa bilen finns det goda möjligheter att åka till, från och inom Grästorps kommun med tåg och buss.

Kollektivtrafiken är väl utbyggd i Grästorp och det är många som pendlar till eller från orten varje dag.

Till de närliggande orterna Trollhättan, Lidköping, Vänersborg, Vara, Herrljunga och Uddevalla finns det gott om anslutningar. Du når Stockholm på runt tre timmar med tåget och Göteborg på drygt en timme via buss och tåg.

Västtrafik AB ägs av Västra Götalandsregionen. Bolaget ska på regionens uppdrag sköta kollektivtrafiken i hela Västra Götaland. Kommunen har återkommande dialoger med
Västtrafik och Västra Götalandsregionen i frågor som rör kollektivtrafik och hållbara resor.

Buss och tåg

Resecentrum i Grästorp ligger ett stenkast från torget och här finns en vänthall som är öppen dagtid. Du kan också vänta i Kulturhuset som ligger en minuts promenad bort.

Aktuella tidtabeller, restider, resvägar priser och resegaranti hittar du på Västtrafiks hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan fylla på ditt Vässttrafikkort på Hemköp i Grästorp.
Adress: Södergatan 27.

Buss- och tåglinjer i Grästorp

Buss

  • Linje 100 Grästorp - Lidköping och omvänt
  • Linje 151 Essunga - Grästorp - Vara och omvänt
  • Linje 1 Express som går Trollhättan - Grästorp - Lidköping - Skara - Skövde och omvänt
  • Linje 640 Grästorp - Trollhättan och omvänt

Tåg

  • Älvsborgsbanan som går Uddevalla - Öxnered - Vänersborg - Grästorp - Vara - Herrljunga - Borås om omvänt

Herrljunga är en knutpunkt i järnvägstrafiken och här går tåg till exempelvis Stockholm och Göteborg.

Anropsstyrd trafik ger extrainsatta turer från Trollhättan

Grästorps kommun gör tillköp på två extra turer på linje 640 mellan Trollhättan och Grästorp för att underlätta för dig som vill resa till Grästorp lite senare på kvällen. Turerna körs måndag till fredag hela året, och passar tågen som ankommer från Göteborg.

De extra turerna går 20.48 och 22.43 från Trollhättans resecentrum. Observera att du måste beställa turerna minst en timma i förväg. Telefonnummer till bokningen: 0771-91 90 90

De anropsstyrda turerna finns i Västtrafiks reseplanerare, precis som ordinare turer, och kan betalas med Västtrafiks kort eller i appen To Go.

Har du fler frågor är du välkommen att kontakta Västtrafiks kundservice på 0771-41 43 00 eller läsa om anropsstyrd trafik hos Västtrafik. Länk till annan webbplats.

Skolskjutsar

Kommunen ansvarar för skolsjutsar för eleverna i grundskolan och särskolan. Läs mer om skolskjutsen i Grästorp.