Kollektivtrafik

Grästorp har ett ypperligt pendlingsavstånd till flera större städer. För den som vill ställa bilen finns det goda möjligheter att åka till, från och inom Grästorps kommun med tåg och buss.

Kollektivtrafiken är väl utbyggd i Grästorp och det är många som pendlar till eller från orten varje dag.

Till de närliggande orterna Trollhättan, Lidköping, Vänersborg, Vara, Herrljunga och Uddevalla finns det gott om anslutningar. Du når Stockholm på runt tre timmar med tåget och Göteborg på drygt en timme via buss och tåg.

Västtrafik AB ägs av Västra Götalandsregionen. Bolaget ska på regionens uppdrag sköta kollektivtrafiken i hela Västra Götaland. Kommunen har återkommande dialoger med
Västtrafik och Västra Götalandsregionen i frågor som rör kollektivtrafik och hållbara resor.

Buss och tåg

Resecentrum i Grästorp ligger ett stenkast från torget och här finns en vänthall som är öppen dagtid. Du kan också vänta i Kulturhuset som ligger en minuts promenad bort.

Aktuella tidtabeller, restider, resvägar priser och resegaranti hittar du på Västtrafiks hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan fylla på ditt Vässttrafikkort på Hemköp i Grästorp.
Adress: Södergatan 27.

Öppettider för Hemköp i Grästorp liksom övrig information hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Extrainsatta turer från Trollhättan

Grästorps kommun har satt in extra turer mellan Trollhättan och Grästorp för att underlätta för dig som vill resa till Grästorp lite senare på kvällen. Turerna passar dessutom tågen från Göteborg. Du reser tillsammans med andra och detta är ett sätt att kunna ha fler turer även på lågtrafikerade tider. Det är Grästorps kommuns om finansierar de här turerna, inte Västtrafik. Västtrafiks kort gäller.

Linjerna körs som anropsstyrd trafik. Observera att du måste förboka din plats minst en timme innan turen går!

Telefonnummer till bokningen: 0771-91 90 90.

Har du fler frågor är du välkommen att kontakta Västtrafiks kundservice på 0771-41 43 00 eller läsa på www.vasttrafik.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Närtrafik

Närtrafiken är till för dig som bor på landsbygden Närtrafik är kollektivtrafik för dig som vill åka mellan landsbygd och tätort. Till exempel om det inte går bussar där du bor. Ring för att beställa resa! Närtrafiken gäller inom Grästorps kommun.

Så reser du med närtrafik

  • Vi kör dig mellan en valfri adress i grönt område och någon av din kommuns
    Närtrafikhållplatser.
  • Bestäm inom vilket tidsintervall du vill resa.
  • Beställ via telefon minst en timma innan tidsintervallet börjar. Vid beställningen får du en exakt
    avgångstid.
  • Var klar att åka vid avgångstiden du fått.
  • Ibland får du samåka med andra resenärer. Det gör att restiden kan bli lite längre.

Läs mer om Närtrafik hos Västtrafik. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skolskjutsar

Kommunen ansvarar för skolsjutsar för eleverna i grundskolan och särskolan. Läs mer om skolskjutsen i Grästorp.